dagens vill ha....

Måste ju faktiskt säga att det inte bara är Camilla som vill ha en massa saker till sina häst utan även jag till mina två. Så nu blir det mitt vill ha några dagar.



Ett mark Todd vintertäcke med hals, det är 350 grams fyllning och kostar ca 1800 kr.
går att få tag på här http://www.henrikssonsridsport.se/page58.html men dock bara i stl 140 och då är det dessutom halva priset. Synd att jag vill ha ett i stl 145 som alla andra.


Lollo riden

Nu är stallet fixat och Toulouce har jag varit ute och ridit på. Vart en tur runt gropen. Har inte ridit henne på flera månader, är ju Camilla som gjort det sedan i våras. Hon skötte sig hur fint som hellst. Vi red ut själva och hon är så lik sin mor så det är inte klokt. När man rider flera så kan hon titta och fjanta sig på lite allt möjligt och inte vilja gå först men när man rider dem själva så går de bara man säger till. Helt otroligt men då har de väl ingen annan som kan rädda dem eller som de kan visa att saker är läskiga för. Hur som hellst så vart det skritt, trav och galopp och vi träffade både bilar och motorcyklar, motorcuklarna var lite läskiga för de kom bakifrån och lät väldigt mycket men det räckte med att ta ett steg åt sidan så var det bra sen.

Med Emie har det blivit bättre i buken men idag när jag tog och skulle byta hage på dem så gick hon nästan på tre ben i stället, har troligtvis sträckt ena bakbenet så nu är hon lindad och står inne så får jag se hur hon är senare ikväll och i morgon om det är nå allvarligt eller om det går bra med lite vila bara. Hoppas på att hon bara sträckt sig så hon kan vila och bli bra för nu har det blivit mycket veterinär med alla hästar. Inne i ett dåligt stimm känner jag med skador och dylikt.

Har fått höra av Camilla att de har typ mellan 35 och 40 grader på Kreta där de är. De bara badar och har det bra. Måste erkänna att jag är lite avis på dem för här hemma är väl inte vädret direkt toppen, ibland lite sol och ibland regn och temperaturen ligger ju bara runt 15 grader så det har ju varit bättre.

// Therese

Vet besök

Nu är vi hemkomna från veterinären i alla fall. Efter böjprov och longering fick vi fram att hon var halt på höger fram och sedan tog vi röntgenplåta på henne. För säkerhet skull så tog vi på båda fram och inga fel hittades förutom en inflamation i hovbenet. Så nu vet vi i alla fall varför hon inte var ren. Nu ska hon få sula och sedan vila i 4 veckor och sen blir det till att sätta igång henne igen så smått.

På ett sätt så kanske det är tur i oturen att detta händer. Camilla har ju tre hästar som hon rider annars och nu blir det bara Emie och Lollo under 4 veckor och sedan när Sjaket ska sättas igång då ska Lollo i stort sett få vintervila så det blir bara an lite mellanperiod då två hästar ska londeras/tömköras.

När vi var hos veteriären så raspade vi tänderna på Sjaket och Lollo, något som vi gör varje halvår på våra hästar. Märks direkt när de inte är bra i munnen, då slänger de med huvudet och vill inte alls vila på bettet. men nu är det gjort i alla fall.

// Therese

Söndag och ensam med hästarna

Nu har Camilla åkt och jag tar hand om hästarna själv. Ska gå bra då det inte är så många som ska ridas varje dag, eller rättade sagt det är endast Lollo som ska få motionera lite lugnt den här veckan beroende på vad veterinären säger och Sjaket i morgon. I morse gick allt bra, fick med mig son och sambo ut i stallet, det är inte så ovanligt men det är skoj att de vill med. Vi fodrade och sedan skulle sambon hjälpa mig att hålla Emie då jag skulle ge henne pencilin, det är inte hur lätt som hells att göra det själv då man måste sätta kanyl i halsmuskeln och sedan ge henne två sprutor med pencilin, stora dessutom, och sedan se till så hon inte rycker till så kanylen sticker fel och man får med blod i pencilinet, då kan det gå illa. Hur som hellst så gick det super idag med det, sambon var ute och lekte med sonen så jag testade själv och hon stod helt blixtstilla, superbra!!!

När luchen kom så fick jag se Emie och Lollo i hagen ståendes och klia varandra på magen och upp på ryggen och vid skanken så emie verkar vara mycket bättre då man tidigare inte fick röra henne där i och med att hon hade så ont såå för hoppningsvis så hjälper pencilinet och värdena kommer för hoppningsvis vara bra om en vecka igen.

I morgon ska jag försöka ut och rida Lollo elelr tömköra henne i alla fall beroende på väder och om jag har någon barnvakt eller ej.



En bild på min goding Emie förra sommaren.

Dagens vill ha:)

Tattini har ett par riktigt snygga schabrak.
Det turkosblåa schabrak skulle jag verkligen vilja ha till Lollo och det röda skulle inte vara fel att ha till Sjaket.
Det finns även luva till:) Dom andra färgerna är inte fel dom heller. Det mörkblåa tycker jag om oxå.

Man hittar det Här för 399kr


Nu åker vi snart:)

Nu ska vi snart packa in oss i bilen och bege oss till Uppsala... :)
Imorgon bitti kl 07.30 lyfter planet från Arlanda och vi landar runt 11.30...

Så nu ska vi ut till hästarna och karma och pussa på dom lite och säga hejdå.


Syns om en vecka och nu hoppas jag Therese bloggar medans jag är borta.. :)
Malin kanske oxå bloggar lite om hon vill:D

Hare bra här hemma i sverige:D


//CAmiilla

packa packa packa...

Dum som jag är så packar jag nu. Ska åka ikväll hem till Ebba och sova där eftersom dom bor ca 30min från arlanda och det tar ungefär 1,5timme för oss. Så då slipper vi gå upp så tidigt,..
Men nu tror jag iallafall jag har med mig allt. Man får väl köpa saker där nere om man glömt något...

Hästarna fick iallafall komma ut tidigt idag.. Har fixat hela stallet och gjort hö för 9 dagar framåt så Therese behöver inte tänkta på det. ¨

Jag kommer sakna hästarna så himla mycket. Men det är skönt och åka bort ett tag ibland, för när man kommer hem så vill man bara vara med hästarna hela tiden.. Vinter kommer bli jobbig så det är bra om jag vilar upp mig innan.. heheh ;P

Nu ska Ebba och jag åka in till stan och fixa några grejer.. Sen vid 7-8 ikväll åker vi till Uppsala:)

Therese har lovat att blogg lite medans jag är borta, så jag hoppas hon gör det och berättar om hur det går på Måndag och allt annat som händer:)

Ebba och jag i somras,, när vi kommer hem så får ni se många bilder och filmer:)




//Camiilla

Lite bilder från första pay and jumpen:)

Emie och jag på första pay and jumpen..

Fotona är tagna av Micke.
Här kan ni gå in på hans hemsida och kolla på hans bilder från alla pay and jumper som vi har haft i sommar:D












Dagens vill Ha..

En fin grimma från John Whitaker skulle inte sitta fel.. :)

Den finns och Köpa Här för 345kr


Hos Therese nu..

Nu är vi hos Therese och ska äta tacos och sen tårta:)

Emie har iallafall blivit bättre märker man, förut gick hon inte med dom andra och stog utanför flocken. Men idag så är det första dagen som hon går med flocken och springer ute i hagen:) det känns skönt att hon är på bättringsvägen:D


Nu är det knappt en dag kvar innan vi åker till Kreta!!! Gud vad skönt det ska bli! :)


//Camiilla

Semester!!!

Jobbet är klart för denna veckan och en skön semester vecka väntar för mig:)
Stallet är oxå klart, allt fixat tills ikväll. Hovslagaren var ut imorse s¨nu har dom fina hovar oxå.
Får se om jag hinner rida Lollo, annars tar jag henne imorgon på en liten tur och sen får hon vila hela veckan när jag är borta.

Idag fyller syster ryster år,  GRATTIS!!!!!!!!
Therese blir 26 år idag:) Så det ska vi fira ikväll med Tacos och Tårta:)
Sen ska vi titta på film på hennes nya tv och bluray spelare hon fick av sin sambo Tomas:D
 

Nu ska vi dra ner till stan och växla pengar till mig och Ebba sen ska vi till marknaden och sen åker vi hem och firar:)
Imorgon blir en lång dag med massa fix inför resan...


//Camiilla


Super trött...

Sitter inte hos markus och fixar musik, ska åka hem om 10min, och då väntar sängen!!!

Håret blev iallafall super bra! Super nöjd.
Lite blondare och lugg:)


Hästarna vilade ju idag så jag har inte behövt vara nere i stallet sen imorse..
Men imorgon ska Lollo ridas:)

Ebba kommer oxå imorgon, vi gå på markande som är i västerås på rocklunda imorgon eller på lördag. Får se vilken dag det blir. Om det är fint väder imorgon blir det nog imorgon eftersom dom säger att det ska regna ¨på lördag:) Och snart åker vi från detta regniga sverige till ett varmare grekland:D



//CAmiilla

Regn idag oxå!! :(

Tur att man satt på hästarna regntäcken idag:) Regnar såklart idag igen, Är lite trött på regnet just nu!! Men det är bara 2 dagar kvar tills vi åker!!!
Sen får jag se solen i en hel vecka!

Idag så vilar ju hästarna så då passar jag på och åka till frisören och fixa håret innan resan och åka in till min bror och fixa lite musik till resan:)



//CAmiilla

Smak prov på Lollos hoppning..

Måste försöka få ihop filmsnuttarna i en film men det är ju inte så enkelt när datorn inte funkar.
Och när jag hade laddat in filmerna från kamera så hade han tagit bort hälfen, men jag vet inte hur han har lyckats med det.

Men laddade in en liten snutt som ni kan få se så länge... :D




//CAmiilla

Nu har vi hoppat:)

Gud vad hon var duktigt!!! Lollo är våran lilla stjärna. Helt underbar. Hade massa bus i gropen så hon höll på att bocka och slänga med huvudet hela tiden, framför som bakom hindrena. Men över hindrena kom vi och hon bara flög!! :D
Längtar tills nästa gång.. Men det blir inte på ett tag. 

Började med att rida fram. Red runt lite överallt så hon fick lyfta benen och svänga och tänka. både i skritt och trav, höll på att flyga av en gång då hon tyckte ett hinder som vi skulle rida på sidan om var läskigt.. Men satt kvar iallafall. Sen när vi skulle börja galoppera så stog hon nästan still på stället och bara bocka, men det var bara att försöka få fram henne för då slutar hon. Men det tog ungefär 4 varv innan hon sluta och gick i sin fina lugna form. Sen hoppa vi fram på en liten stock. Första gången vi kommer i trav så stannar hon och typ reser sig och hoppar över stillastående 1 meter över hindret och efter hindret börja hon bocka... Nästa gång vi kom så gick det bättre. Sen hoppade vi en eka, första språnget super stort, men sen hoppade hon finare och var jätte duktig..
Sen gick vi bort och hoppade en mur, en kombination och våran triangel. Allt gick jätte bra och hon bara flög. Sen hoppade vi ett smal hinder. Hon bara flyger igenom det. Det roliga var att det var nästan enklare att hoppa det med lollo än vad det är med Sjaket. Efter det så fick hon vila ett tag sen hoppade vi två hinder som avslutning. En rishög som ligger på 90cm-1m och ett halvfärdigt tak på 90cm. Och hon tar det som hon inte gjort något annat. lite vinkligt en bit innan men hon klarar det iallafall.
Men det märks att hon får havre nu iallafall, så nu ska hon bara få "använda" den energin hon får från havren oxå.. men det kommer hon få göra.

Micke var ju med och fotade och mamma filmade så ska fixa ihop filmen och så fotade Therese oxå men min kamera tyckte det var dåligt ljus och en hund slickade på linsen (fast den inte skulle det) så linsen blev smutsig och Therese fick inte bort allt så den ville inte riktigt fukosera så bra hela tiden.. Men Jag hoppas Micke fick några bilder:)

Han är så snäll som kommer ner och fotar mig hela tiden. Jag behöver bara säga till så kommer han.. :) Det är så roligt oxå och verkligen få fina bilder hela tiden!!! Så tack Micke för att du följer med nästan hela tiden!!
Tycker ni borde gå in på Mickes Hemsida Här  och kolla på hans bilder!!



Här kommer iallafall lite bilder från kvällens hoppning, men som nämnt så är skärpan inge bra. Men man får titta på hur hon är över hinderna och allt annat istället..



Stocken


Ekan




Muren




Stockar



Triangeln



Smal hindret



Taket




Fina Lollo efter att hon har hoppat:)






//Camiilla


Snart ut till stallet:)

Snart ska jag dra mig ut till stallet. ska gå ner och äta något först nu sen så ska Emy och jag ner och hoppa nere i gropen:) Första gången för båda våra hästar:)

Hoppas det går bra. Massa bilder och en film kommer troligen in ikväll.
Och en uppdatering om hur det gick för mig och Lollo..




//Camiilla

Vädert är inte på våran sida idag...

Igår så hade jag ingen tid för att blogga..

Iallafall så red jag Lollo när vi hade kommit hem från strömsholm och det gick super bra.
Vi red dressyr/markarbete i paddocken. Hade 5 bommar framme med trav avstånd och efter några gånger så la vi upp dom i på varannan sida så hon fick lyfta lite på benen.
Ibörjar gick det inte så bra, hon trodde hon skulle galoppera över dom och hon hittade inte takten över bommarna. Men efter några gånger gick det bättre. Det är verkligen sånt här som hon behöver träna på att hitta sin egen balans men så måste jag även vara med och rama in henne hela tiden. Gick som sagt bättre och bättre ju längre vi tränade.
Sen så tränade vi även på galoppfattning i höger varv. Hon tycker inte alls om det, hon kan, men blir jätte sur när jag lägger till skänkeln. Lite dum på det visset, men det gick oxå bättre och bättre. I slutet behövde jag nästan bara lägga fram skänkeln utan att änns röra henne så fattade hon rätt galopp.
Vi avslutade allt med att vi hoppade en stock i paddocken. Och jag tänkte inte så mycket utan jag hade bara en rund och stadig galopp emot och vop så flög vi. Alltså flög ungefär 2m över hindret som var 50cm. HAhaha jag höll på att flyga ur sadeln för hon hoppar så mycket med ryggen. Hon tyckte nog de var lite konstigt oxå då vi bara hoppat vanliga bommar ett tag nu. Men jag tog det igen och då gick det lite bättre, men stort hoppade hon. Inte långt i från utan bara upp i luften typ.. hahaha:D
Så jag hoppas att det kommer gå bra idag då vi ska träna fälttävlan nere i våran grop.. :D

Therese tog ävn bilder igår men som sagt så hann jag inte ladda in dom på datan. SÅ ska göra det idag istället.
Och idag åker både kameran och filmkameran med ner till gropen så ni kommer få mycket bilder ikväll:)

Nu måste jag gå och jobba. Jag hoppas verkligen regnet slutar snart!!!


//Camiila

Vet utlåtande

Nu har veterinären varit här och tagit blodprover på Emie och hon har känt på buken och alla organ m.m. Efter det åkte vi till strömsholm och lämnade in blodrören för analys och senare på kvällen fick vi provsvaren. Emie hade en infektion i kroppen men lever, njure och alla andra organ visade inga konstiga värden. Veterinären trodde till 90% att hon har en lindrig form av bukhinneinflamation. Så nu går Emie på pencilin 7 dagar och antiinflamatoriskt i 5 dagar så hon blir stående i en vecka och sen efter ytterligare en vecka ska vi ta ett nytt blodprov.

Ikväll blir det terräng träning. Kul!

// Therese

En tumme ner för vädret...

Nu på morgonen har det regnat massor här i gesala.. Men nu börjar man se lite blå himel. Hoppas på super bra väder imorgon när Emy och  jag ska hoppa nere i gropen.
KOmmer bli super roligt.. Första gången Lollo ska hoppa där nere imorgon. Eller hon har hopar några stockar som ligger därnere men imorgon ska vi hoppa fler hinder.
Hoppas micke kan följa med och fota:)

Väntar på att vetrinären ska komma till Emie och kolla vad det är för fel på henne.
Så får vi se vad som händer med henne. Hoppas bara att hon blir frisk snart.


Längtar tills min flicka är frisk


//Camiilla

Nu är hästarna ridna..

Nu har jag och Therese ridit Lollo och Emie.
Therese skrittade bara Emie för vi skulle försöka få ett urinprov men det gick ju inte så bra... Ska prova imorgon.
Vi red upp till Kärret, där fick Lollo sträcka på sig och galoppera på ordentligt. Det tyckte hon var super roligt. Och det märktes att hon har börjat få Havre. Hon har blivit så duktigt på galoppombyten oxå, nästan lite för bra. Vilken 3 åring kan byta galopp på rakspår, åt båda hållen????? Inte många tror jag. :D

Vi provade Sjakets dressyrsadel på Lollo idag när vi kom tillbaka. Den låg rätt så bra, så när jag kommer hem har vi tänkt och åka till Strömsholm och prova hennes sadel och då tar vi med Sjakets dressyrsadel och så får vi se om den funkar. Isåfall blir vi väldigt glada, eftersom jag behöhöver ha en ordentlig dressyrsadel i vår sen när tävlingarna börjar.. Sen så kanske jag kommer att få kvala Lollisen till 4-årschampionaten:)
Älskar min syster för det. Att hon har sån tro på mig att jag klarar det. Och jag känner på mig att det kommer gå super bra:)


Nu ska jag gå och ta in hästarna snart. Sen väntar sängen tror jag. Jobb imorgon...

//Camiilla

äta sen rida..

Snart ska jag försöka laga någe mat och äta sen ska jag nog packa lite sen ska Therese följa med ut på Emie och jag rida Lollo. Men det får bli när det blivit lite svallare.. Värsta sommarvädret idag ju. Skulle ju ridit Emie direkt efter jobbet men det är är så himla varmt...

Sitter även och skriver på ett papper vilka låtar som jag ska ladda hem till min Ipod innan resan. Måste ju åka in till bror min och fixa fram alla låtar då jag inte har något nerladdnings program själv. Vill inte ha det pga av alla mina bilder. Tänkt om jag skulle få virus :S Då skulle jag dö igen. Eftersom jag har fått det en gång och då försvann hela mitt liv med mina ponnysar och mina bilder från 6:an till 9:an, så aldrig mer.. Men nu har ju iallafall en extern hårddisk som jag laddar ner allt jag fotar på, samma sekund dom åker in i datorn åker dom in på min externhårddisk... :)


//Camiilla 


Dagens Vill Ha:)

Dessa fina John Whitaker Skydd skulle jag vilja köpa. Är sugen på att köpa dom nu när lönen kommer:) 
Är inne i ett John Whitaker stim just nu. Har ju schabrak, kavaj och hjälm så ett par skydd skulle bli super fint till:)


Dom finns på Rea Här för 544kr.






 

Då var det måndag igen..

Veckorna bara springer iväg. Och på söndags åker jag till Kreta:)
Gud vad skönt det ska bli och få lite semester:D

Therese har pratat med Vetrinären om Emie och hon trodde oxå det kunde vara urinvägsinfektion så hon skulle komma ut imorgon och vi skulle försöka få ett urinprov på henne. Hur enkelt är det på en skala från 0-10 på en häst? 0 eller?? Man kan ju inte bara säga ut hästen att försök och gå och kissa nu. Inte dirket som oss människor.  Så vi bestämde att jag skulle ut och rida henne lite och sen bara stå och vänta ut henne, eftersom hon har kissat alla gånger när vi har slutat rida så gör hon det nu oxå..

Sjaket är oförändrad, hon är lika halt fortfarande. Börjar bli lite smått desperat. Vill rida och tävla nu..

Det är ju tur att en häst håller sig frisk. Våran lilla Lollo, hon ska få en runda i skogen idag. Så då får väl Therese följa med på cykel eftersom inte vill rida ut på henne själv om det skulle hända något. Inte för jag tror det, men eftersom hon är 3,5 så kan en runda vi ridit flera hundra gånger vara ännu läskigare nu än vad den var förra gången, så det känna säkrast att ha med någon.
Men de är iallafall tur att Lollo är så snäll om jag flyger av för hon stannar kvar där hon är. Eller hon kan springa några steg framåt sen så stannar hon och vänder och kommer tillbaka till mig. Medans Sjaket springer i fullfart hem.
Så med Lollo är man inte rädd att det ska hända något om jag mot förmodan skulle ramla av medans med Sjaket så får jag nästan hjärtinfark eftersom jag inte vet hur det går när hon springer hem.

Hur är era hästar om ni ramlar av? Springer dom iväg eller stannar dom kvar??
svara gärna..



//Camiilla

Bilder från dagens Fotografering:)

Sissela Smith





Jennie Juhlin






Karolina Lindström





Kristina Warg





Maria Gustavsson



Dagens Vill Ha:)



Kanske ska börja med dagens vill ha.. Lägger ut bild på något som jag jätte gärna vill ha och länkar till Hemsidan

 

Idag är det ett John Whitakers täcke som jag har tittat efter hur länge som helst men inte har råd att köpa..
Men när jag väl har pengar då ska jag inhandla ett sånt här!

Detta täcke finns och köpa Här för 725kr 



min GPA hjälm..

Har ju tänkt att sälja den men den är ju lite svår såld eftersom det står Camilla på sidan.
Men nu har jag kommit på hur jag kanske ska göra istället. Jag kanske ska lacka den i en mörkröd metallic färg.. Skulle vara super coolt, tycker jag.


Nu ser den ut såhär, svart/grå och rosa bling på sig. Men har tänkt att försöka ta bort dom och lacka den i en mörkröd metallic färg..



Får se vad det blir....


//Camiilla

Hemma nu och tittar på film..

Nu är vi hemma från Sala. har varit de i en ca en timme nu..
Ligger och tittar på film för tillfället.
Vet inte vad jag ska göra idag annars. Hästarna vilar och stallet är klart.
Kanske skulle köra in hindrena från paddocken, men det är lite svårt och göra helt själv, sen skulle jag ju behöva packa inför resan, eftersom jag har fullt upp hela veckan. Så kan det vara skönt att slippa tänka på det nästa helg.. Och så vet jag om det är något som jag behöver tvätta..

Tog lite kort i Sala idag så har tänkt och lägga upp dom senare.. håller på och laddar in dom sen måste jag kolla om jag måste redigera något.. :)
 

//CAmiilla

mot stallet

Nu är vi vakna och ska mot stallet och släppa ut hästarna.
Ebba kom hit igår kväll, för vi ska till sala och titta på hästtävlingar. Det är nyttigt för Ebba eftersom hon lär sig mycket av att titta hur andra rider.

Så nu ska vi fixa hela stallet sen åker vi dit till 11 typ. Så får vi se hur länge vi stannar där..
Har ju häst ledigt idag. Inga hästar ska ridas.. tråkigt men ändå skönt.



//Camiilla

Film på Sjakets faster Ratina Z

Det här är Sjakets faster Ratina Z avskedsfilm när hon gjorde sin sista tävling.
Hon var super duktigt och tog massa medaljer i både OS och VM tillsammans med Ludger Beerbaum. 
Tycker filmen är så häftig.
På en tävling i filmen hoppar hon över en 1,60 oxer som är maxbredd, Snett och i 180knyck..
Då håller man nästan andan.. :D 



Film på Toulouce pappa Business x som 6-åring

Tänkte att vi skulle lägga in en film på Lollos pappa så alla får se hur han ser ut.
Han är så fin. Denna film är från när han var 6-år och tävlade nere på Ribersborg nere i Malmö.
Vi hoppas att Lollo kommer att gå i samma fotspår som sin pappa:)







Business x
Han är ju så himla snygg

Red Lollo imorse:)

Imorse red jag Lollo direkt när jag kom till stallet.
Mamma hade fodrat hästarna när hon åkte iväg imorse så det slapp jag göra.:)

Lollo fick ett dressyrpass i paddocken. Det gick super bra och hon lyssnade massor. Var lite busig i galoppen men hon hade ju vilat igår och så har hon börjat få havre så hon hade lite energi som behövde komma ut.. :D

Sen åkte jag, therese och edvin till stora ekeby och skulle titta på en angloarab men när vi kom dit så hade hon stryckit sig. Så vi hade åkt dit i onödan.. Men som tur tar det bara en halvtimme dit så det var inte så långt bort. Men lite synd eftersom vi hade velat se den.

Nu så håller vi på och lagar hemmagjord pizza. Så det kommer bli super gott:D


//Camiilla

Lollos film från pay and jumpen!


Hästarna inne och nattade..

Då var hästarna inne och nattade.

Tänkte berätta att Emie har betet sig konstigt nu i en vecka ungefär, när man rider henne så spärrar hon upp sig och det är som att hon vill kissa men hon kan inte. Och hon kissar aldrig när andra tittar och speciellt inte när man rider henne och när vi hoppar av och tar av sadeln så kommer det en hel flod ungefär. Och vi har försökt tittat vilken färg kisset har och det är som när dom brunstar, tjock gul och slemigt.. Så Therese skulle ringa våran veterinär idag och rådfråga vad det kunde vara men det blev så himla mycket på jobbet så när hon kom på att hon skulle ringa så hade telefontiden redan slutat. Så då skulle vi ringa på måndag. Men vi har en bok i stallet som heter HÄSTVETRINÄREN - 200 frågor och svar om hästarnas hälsa och sjukdom, som är skriven av Charlie Lindberg och Ingrid Andersson. Och Therese började tänka efter lite och då kom hon på att hon kanske har urinvägsinfektion. Så vi slog upp det och allt som stog där stämde på Emie så imorgon ska vi ringa våran vetrinär iallafall och berätta hur det är och hur hon beter sig så kanske hon kan skriva ut medicin åt Emie. För det måste behandlas med Pencilin. :( Så nu får jag inte rida henne på några dagar. Och det är säkert pga av detta som hon har varit så konstig när jag har ridit henne.

Denna bok har vi i stallet och den är till stor hjälp ibland



Så imorgon har jag bara en häst att rida. Har tänkt och gå upp och rida henne imorgon på morgonen innan vi åker till Stora Ekeby så då blir det ett dressyrpass i paddocken. :D


Nu ska jag slänga mig i sängen och titta på film, men vet inte vilken..


//Camiilla

Sitter vid datorn och lyssnar på musik..

Just nu sitter jag vid datorn och lyssnar på lite sommar musik..
laddar inför Kreta, inte många dagar kvar nu... :)

Idag så vilade hästarna så jag har inte gjort så mycket. Efter jobbet följde jag med Therese och hämtade Edvin sen åkte vi till Granngården. För vi hade fått massa återbäring på företaget så pappa sa att vi fick använda den annars så skulle det gå till spillo. Så vi hade hela 680kr att handla för.. Så jag köpte en ny ryktlåda till Sjaket och ett nytt hoppspö eftersom jag hade av mitt på Riks när Emie vägrade.. Sen köpte Therese kattfoder till hennes katt. Och Edvin köpte glass, hehe :) Sen åkte vi hem och då gick jag ner till stallet och mockade och fixade allt så nu är det bara väntan på att ta in hästarna. Tänkte att jag skulle åka iväg till en kompis ikväll men hon behövde jobba, hon var inte så himla glad:(
Så nu är jag helt själv en Fredag kväll, tror jag ska gå ner och popa lite popcorn och lägga mig och titta på en film.

Imorgon ska vi upp rätt så tidigt eftersom vi ska till Stora Ekeby. Hoppas vi får lite fina bilder oxå:)
Är det någon som ska dit och tävla?


Sjaket -Har börjat tänka på vad det kan vara för fel på henne och jag har försökt läsa lite om lite olika skador, men det finns ju så himla många. Det kan ju inte bara vara en vanlig stukning för då tycker jag hon borde vara frisk nu eftersom hon har stått sen 21 Juli. Och eftrsom man inte hittar något fel så där och hon är inte svullen och inte varm. Det ända hon har är en jätte galla (ser det ut som) på högra farmbenet. Men vetrinär tror att allt sitter i vänster ben och hon belastar snett och får därför denna galla. Hon har ju inte ont någonstans heller. Men hon är halt. Mysko.. Har läst om gaffelbandssakada och sen skador och lite allt möjligt. Men kommer inte fram till något.. Kanske är det gaffelbandet? Gud, tänkt om det är något jätte allvarligt! Då kommer vi inte kunna göra något på jätte länge!!! Hoppas på det bästa. Det tråkiga är att Therese ska på hältutredningen måndagen när vi har åkt så jag kommer vara nere på Kreta när min flicka kanske får en diagnos. Så om det är något allvarligt så kommer jag inte  få någon jätte rolig semester då jag bara kommer att tänka på att jag vill hem till henne.
Men man måste väl hoppas på det bästa!

Vill att du ska bli frisk !!!

 

//CAmiilla


Redan fredag:)

Då var det Fredag igen och helg snart. Hann inte blogga något igår. Då jag jobbade till 4 sen var vi ut och skrittade på Lollo och Emie och dirket efter det så tyckte Therese att jag skulle åka med ner till stan till en butik som skulle sälja ut allt i butik. Sen efter det så åkte jag och mamma till min pappas kusin och hon fixade ögonbrynen och ögonfransarna på oss. Eftersom jag har krittvita fransar och vi åker ju utomlands om 9 dagar. Så tänkta jag att det skulle vara skönt och slippa ha massa smink i ansiktet. Och så slipper jag se ut som jag precis har vaknat från en grav... haha :D Så vi kom hem halv 11 och då var det bara att hoppa i sängen. och det märktes idag att jag hade lagt mig sent eftersom jag försov mig en halvtimme.
Men hästarna fick komma ut in jobbet iallafall så jag kom lite sent till jobbet. Det är lite skönt då att man jobbar hemma på gården och de gör inget om jag kommer lite sent. Eftesom det är mitt eget företag.. hahaa :D

Idag ska hästarna få vila.
Om ni tycker det är konstigt att dom får vila idag och inte igår, dagen efter tävling. Så är det så att jag rider mina hästar alltid dagen innan tävling och dagen efter tävling. Mina hästar funkar bäst på det visset.
Dom får alltid vila 2 dagar innan tävling och jag rider igenom dom dagen innan tävling. När jag rider dom dagen innan så är dom mycket mjukare och finare i kroppen när jag ska tävla, annars har dom stått dagen innan och dom blir ofta stela och så måste jag jobba så mycket mer på tävlingsdagen, så jag tycker det är bättre att ha en följsam häst i stället för en som bara springer och inte vill någonting förns efter en timmes jobb typ. Och då blir dom ju helt slut innan man ska in på banan.
Sen att dom rids dagen efter är för att dom inte ska få sån träningsvärk. Alltid när mina hästar har ansträngt sig mycket, tävling eller träning. Så skrittar jag ut barbacka i ca 30min för att dom ska ut och röra på sig och inte stå stilla i hagen. Då motverkar man mycket av träningsvärken som dom kan få. Och så står dom 2 dagar efter och 3 dagen efter så rider jag dressyr igen så dom får jobbas igen i båda varven och med ryggen.


Ska nog lägga ut mitt träningschema här på bloggen så ni kan följa oss vad vi gör dag för dag med hästarna. Jag försöker planera mina ridpass så mycket som möjligt så det inte blir att dom går ut i skogen flera dagar och rids i paddocken en dag, utan jag sätter ut mina tävlingar och träningar och så lägger jag och Therese upp ett schema för varje häst så det passar med tävlingarna.


Imorgon har StoraEkeby hopp tävling så jag och Therese ska nog åka dit och titta för det är en angloarab som ska dit som vi skulle vilja se och fota lite:D
Sen på Söndags ska jag nog åka till Sala och kolla på bronshästen om jag får med mig någon. Inte så kul och åka dit själv...


Är fortfarande jätte stolt över våran flicka som var så fin i onsdags:)




Nu ska jag jobba,, byebye

//CAmiilla



Bilder från Micke!

Nu är bilderna från Micke upplagda på hans hemsida.


http://www.Tillbergafoto.se




På grund av att någon har snott en bild från hanns hemsida och publicerat den på dennes hemsida så har Mikael laggt in en copyright text mitt över alla bilder på hemsidan och även lagt ut dem lågupplösta. Om man vill köpa någon så är de självklart högupplösta och med superskärpa! och copyright märket över bilden är bortagen så motivet syns fullt ut. Hoppas ni har överseende med detta och vill titta/köpa bilder ändå.

// Therese & Camiilla

Bilderna från pay and jumpen 18/8

Här kommer bilderna från pay and jumpen den 18/8

Om det är någon som vill köpa någon så hör av dig till
[email protected]

http://picasaweb.google.se/113506211805949139203/PayAndJump1882010?authkey=Gv1sRgCOG2hfqr2-Okeg#

Man kan även köpa bilder från de andra gångerna när som helst:)

 

Micke super coola bilder kommer antingen ut imorgon eller i övermorgon. Har fått smyg tittat på en och den är super läcker. Lägger ut den här så får ni lite att titta på:)

ÜBBERSNYGG!!!!!!!!!


Pay and Jump avklarad..

Nu var sista pay and jumpen avklarad och Gesala hoppen slut för iår. Men vi kommer nog ha nästa år oxå:)
Hade med några nya hinder idag. Massa tittigheter, men jag tror många tyckte det var kul.
Jag tyckte iallafall det :D 


Ebba och Emie
- Dom hade det lite skämpigt idag. Ingenting funkade som det gjorde i Söndags. Ebba blev lite nervös så Emie kände de på sig jätte mycket och då blev hon spänd och bara låser sig. Första rundan så utgick dom och i andra rundan kom dom runt hela banan iallafall med hjälp. Så det gick väl sådär men det kan ju inte alltid gå bra. Men det är någon dom ska träna på.




Det är något alla bör träna på. Sin mentala inställning till tävling. Man kan inte förvänta sig att det ska gå bra hela tiden, varje gång. Hästar är hästar och inga maskiner man sitter på. Ena dagen så kan dom gå som klockan själv sen nästa dag så kan det gå åt skogen. Men man får aldrig tappa humöret. Man får komma igen och göra bättre nästa gång. Försök att ta åt sig av det som gick dåligt och lära av det. Man kan inte älta över att hästen vägrade ut sig, hela tiden för då kommer det bara att gå sämre nästa gång. Utan försök släpp allt och lär av det istället och gå in och gör en bättre runda nästa gång.
Jag vet själv att jag kan bli j*vligt sur om min häst inte hoppar. Men jag har tränat på det och har blivit bättre. Jag tränar på det varje dag. Som idag gick det åt skogen men jag har tänkt och disskuterat om vad det var som gick fel och kommit fram till saken och kommer att släppa det nu och bara träna vidare så det går bättre nästa gång vi ska hoppa.
Det är nästan aldrig hästens fel att den vägrar utan till nästan 99% är det ryttaren själv som har ställt till det för sig själv. Sen finns det hästar som verkligen bara vägrar för att jävlas, men sånt får man träna på.  



Camiilla och Toulouce x - Hon var så himla duktigt! Helt sjukt! När vi började göra oss iordning i stallet tyckte hon det var lite konstigt och blev otålig men när jag hade hoppat upp på henne så blev det bättre tills vi kom bort till banan. Så här hade banan inte sett ut dagen innan. Massa hästar, folk, barn och massa andra saker som man behövde titta och lyssna på men hon var super duktig och lyssnade på mig hela tiden. Framridningen gick jätte bra, red inte så långe bara så hon fick upp pulsen lite men sen skritta vi lite innan vi gick in på framhoppningen. Inne på framhoppningen var det oxå lite konstigt. Hon tycket det var lite trångt då vi inte tränat på att svänga på så kort yta ännu, så tyckte hon det var lite jobbigt. Men det funka och vi hoppa 2 språng på både räcket och oxern. Sen när vi gick in på banan så gick vi runt och tittade lite på hindrena som hon inte hade hoppat någon gång. Sen så körde vi. Ettan tyckte hon var konstig, den hade hon aldrig hoppat förut så det var lite läskig men hon galopperade fram och hoppade den. Imellan hindrena så lät jag henne bara rulla på framåt. tvåan gick super och trean var ett hinder hon inte hade hoppat så då höll jag om lite extra och då hoppade hon bara. Sen gick de andra hindrena super bra. lite omtrapp och hon hoppade lite långt ifrån någon gång. Men hon är ju bara 3,5år så man kan ju inte begära så mycket, bara att hon har en jämn galopp och är stadig emot hindrena.
Så vi slutade på 0fel och Lollo fick sin första rosett. :D Så nu hoppas vi på flera:)

Vet att jag är lite efter, men det är första hindret då hon tänkte vägra men hoppade iallafall..





Jag har iallafall tittat på filmen nu och bilderna så nu vet jag vad jag ska träna på. Mycket är hur jag ligger med överlivet över hindrena. Jag vet att jag lutar mig ut det håll jag ska svänga oftast, men det är inte alltid men ska verkligen försöka träna bort det. De är därför det är så himla bra att kunna filma sig själv så man kan sitta och titta på vad som man hade kunnat gjort bättre och vad som var bra.
Jag vet att när jag hade Kitty hemma och när det gick som bäst på tävlingarna var när jag hade tittat igenom en bra runda på oss tillsammans. Kunde sitta och titta flera gånger kvällen innan, och då hade jag den rundan i huvudet hela tiden och då gick det oftast bra. 


På denna bild ser man att jag lutar mig åt vänster och tittar ner. Men det ska det bli ändring på!!!!




Fler bilder på Lollo finns här:) Det kommer även upp en film så fort den har laddat klart.
http://picasaweb.google.se/113506211805949139203/ToulucesForstaTavlingPayAndJump1882010?authkey=Gv1sRgCKvQqOiL24vfBw#


Camiilla och Tantieme x - Det gick som det gick. Jag struntar i denna hoppning och satsar på nästa tävling i stället den 12 september. Kom iallafall rund en bana på låga hinder. Så nu ska Emie få gå ut i skogen lite och mest jobbas i dressyren så hon får tillbaka förtroendet till mig. Hon är så känslig med sånt. Och eftersom hon blev så osäker när Ebba hoppade så släppte hon aldrig det och det satt i hela tiden så hon blev bara spänd och lyssnar inte alls på vad jag vill utan bara blir tjurig. Men jag vet ju att hon blir sån ibland och det är det vi försöker träna bort men det går inte så bra på träningarna då hon springer och hoppar son en galning. Men det är på tävlingar som det låser sig. Så ska försöka komma ut på några till nu innan vinter kommer.

 

Nu blev det ett långt inlägg. Men kände att jag behövde skriva av mig lite. Haha :D

Så nu ska jag hoppa ner i sängen och sova, jobbet och hästarna väntar imorgon.

 

//Camiilla 

 


Resultat 18/8

Nu är sommarens Pay and jumper avslutade och vi vill tacka alla ryttare för fina ritter och hoppas dessa varit lärorika och även all publik för det stöd som ni givit ryttarna genom att heja på dem.

Om allt går som vi vill så ska vi planera för att ha pay and jumper nästa sommar också men det är ett tag kvar till vi är där, men vi har det som planer i huvudet i alla fall.

Resultaten finner ni nedan och fotografier från både Malin från vårat stall och från Micke kommer komma upp på bloggen så fort vi fått in dessa på datorn.

resultat 18/8        
           
40 cm          
1 Tomas Johansson Gärdsjö Troll 4 fel
2 Emelie Johansson Gullan   4 fel
3 Sofie Öberg Näsuddens Gordon 4 fel
4 Christian Johansson Gärdsjö Troll 4 fel
5          
           
50 cm          
1 Emelie Johansson Gullan   0 fel
2 Ebba Hedberg  Tantieme x ute
3 Camilla Björklund Toulouce x 0 fel
4 Sofie Öberg Näsuddens Gordon 4 fel
5 Ebba Hedberg  Tantieme x ute
6 Sofie Öberg Näsuddens Gordon 4 fel
           
60 cm          
1 Emy Sillén Girlie   4 fel
2 Johanna Hall Loretta   ute
3 Angelica Dunbäck Alcatraz x   4 fel
4 Johanna Hall Loretta   0 fel
           
70 cm          
1 Emy Sillén Girlie   8 fel
2 Magdalena Löfgren Tiger   4 fel
3 Angelica Dunbäck Alcatraz x   8 fel
           
80 cm          
1 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll 4 fel
2 Magdalena Löfgren Tiger   ute
3 Camilla Björklund Tantieme x ute
           
           
           

Nu är banan klar..

Nu är banan klar och allt är fixat.

Nu väntar vi bara på att klockan ska bli 6 och det ska börja.

Och vi hoppas att vädret håller och det inte börjar ösa..





Tråkigt väder...

Lite tråkigt väder idag, vi vår hoppas att det är uppehåll ikväll. Yr.no säger att det ska vara uppehåll på kvällen, eller det kunde komma ca 0,3mm regn och det är ju jätte lite.
Hästarna fick iallafall ha täcken på sig idag om det skulle börja regna.

Igår när mamma och jag var och handlade så var vi till Hälla och då köpte jag två stickade tröjor som mamma ska få fixa lite så blir dom lite speciella, som jag kan ha när jag åker på pay and jumper och när jag behöver vara lite finare på hästryggen.. :) Så ikväll ska jag nog ha den ena, eftersom Micke ska fota och då blir kan det ju vara kul med lite fina kort..


Läggesrapport Sjaket
Hon är fortfarande halt i vissa lägen. Vissa dagar är det mer än andra dagar. Så hon får fortfarande vila.
Så nu har vi pratat med vår vetrinär och vi har fått tid om 1 vecka på hältutredning så vi får reda på vad det är för fel, hade velat haft tidigare men det var totalt full bokat. Och våran vetrinär tyckte det var bättre att han hade ordentligt med tid så vi verkligen kunde ta reda på vad det är för fel å slippa åka fram och tillbaka massa.  Eftersom hon inte blir bra av att vila som dom trodde i början, så hopppas jag att vi hittar något fel då istället.

Så vi får se om det blir några mer tävlingar detta år eller om vi vår komma igen till nästa år istället. Kanske lika bra det, vill inte skynda på henne, då jag vill att hon ska hålla länge. Eftersom hon bara är 11 år så har hon många år kvar och hon har bara blivit tävlad från de år hon var 7. Lite tråkigt är det eftersom vi hade tänkt satsa på fälttävlan nu till hösten och vi skulle ju försöka starta en 1m-klass men så blir det inte.


//CAmiilla



Ridit Dressyr..

Idag blev det dressyr träning. Therese hjälpte mig med båda så det gick super bra.
Tränade på att ha stadig hand och bara rida med benen. Både Lollo och Emie var jätte fina. 
Har ju bestämt att jag ska åka på någon dressyrtävling med Emie och se vad man får för poäng, så nu ska vi hårdträna:D  

Sen när jag var klar så fick båda hoppa över vattenmattan. Lollo när den bara låg på marken och hon tyckte inte den var någe farlig alls. Hon gick över den som om hon inte gjort något annat.. sen trava och galopperade vi över den oxå :D
Skulle få över Emie oxå när den låg på marken. Så när den låg på marken brevid hindret då gick det rätt så bra å bara gå över men så fort vi la den under hindret så var den jätte läskig. men jag fick över henne några gånger.

Så imorgon ska jag hoppa Lollo i 50cm och Emie i 90cm, så emie ska få se massa titthinder.. :D


//Camiilla


Pay and jump

Vi har bestämt oss för att köra pay and jumpen fast det är litet deltagande.

Nedan finner ni startlistan.

Om man vill i de högre klasserna så går det att få mer titthiders karaktär på hinderna på banan, exempelvis ett hus (som en mur under en bom), vattenmatta, pallisader och sockerblock. Om man vill det så säger man bara till när man betalar så fixar vi det. vissa hinder kan man hoppa redan i 50 cm men de flesta går inte att sätta in förrän i 60 cm. Vi har tagit ut alla dessa så man kan få ett tillfälle att hoppa och träna på just titthinder om man vill men det är inget måste. Vill man inte så blir det bara bommar och plankor. Valet är ryttarens. Men säg gärna till när ni betalar så vet vi när vi ska sätta in dessa och om vi ska ta bort dem till någon. Ett telnr för de som behöver under tävlingsdagen är 070-573 95 95.

Hoppas det blir en lyckad kväll med många fina och lärorika ritter.

//Therese

Startlista 18/8        
           
40 cm          
1 Tomas Johansson Gärdsjö Troll  
2 Emelie Johansson Gullan    
3 Sofie Öberg Näsuddens Gordon  
4 Christian Johansson Gärdsjö Troll  
5          
           
50 cm          
1 Emelie Johansson Gullan    
2 Ebba Hedberg  Tantieme x  
3 Camilla Björklund Toulouce x  
4 Sofie Öberg Näsuddens Gordon  
5 Ebba Hedberg  Tantieme x  
           
60 cm          
1 Emy Sillén Girlie    
2 Johanna Hall Loretta    
3 Angelica Dunbäck Alcatraz x    
4          
           
70 cm          
1 Emy Sillén Girlie    
2          
           
80 cm          
1 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll  
2 Johanna Hall Loretta    
3          
           
90 cm          
1 Camilla Björklund  Tantieme x  
2          
           
           
           
  Medtag gärna jämna pengar    
           
           
           

har slutat jobba..

Har slutat jobba nu och ska ta mig ut till stallet och rida hästarna.
Skulle ju ha åkt med Edvin till Busborgen men Tessie lovade bort Edvin till hans Farmor istället. Så vi får väl se om vi åker dit någon annan dag..

Ska måla klart det sista hindrena oxå, så att dom är fina tills imorgon..

Lite tråkigt med så några imorgon men man får väl göra det bästa av det..



//Camiilla

Nu har vi tittat..

Kom precis in från stallet. Har tagit in hästarna och när vi skulle hämta dom så busade dom, och sjaket som jag inte brukar få tag på fören dom andra är fångade kom först idag och dom andra två ville inte bli fångade.. Hahha,, frihetsdressyren kanske börjar hjälpa lite..
Red inte Sjaket idag heller, känns inte som hon har helt bra ännu. Ibland så går hon ojämnt sen i nästa sekund så går hon utan anmärkning. Så vi ska ringa och boka tid hos en vetrinär i närheten så ska vi åka dit och kolla igenom henne ordentligt men röntgen och allt. Jag vill verkligen inte börja rida henne och så kanske hon blir mer skadad än vad hon var innan. Tar hellre det säkra förre de osäkra. Vi behöver ju inte skynda, vi har ju flera år framför oss.. :D
Imorgon blir det iallafall att rida både Lollo och Emie. Dressyr på båda blir det. Måste rida igenom Emie så hon blir fin och mjuk. På Lollo blir det mycket tempoväxlingar och ha en stadig rytm med fin rygg. Eftersom hon fuskar mycket.

På onsdag kommer vi allafall ha lite träning iallafall och ha som lite finare hoppträning om vi inte får mer anmälningar. Men dom som är anmälda får gärna komma och vara med. Micke kommer nog och fotar och ska prova massa nya saker.. :D Då kommer vi nog få fin fina bilder på Lollo när vi hoppar :D
Mer om hur det blir på onsdag kommer ut imorgon.

har ju vart nere hos Micke ikväll och tittat på massa bilder från Riks och allt möjligt. Hittade massa fina bilder =) Så nu ska vi åka ner någon kväll och titta på vilka vi vill ha..


Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Imorgon blir typ första dagen sen sommarlovet började som jag måste fixa hästarna själv så det kommer ju ta lite extra tid så måste gå om lite tidigare nu. Ebba har ju åkt hem eftersom hon börjar skolan på Onsdag. Men det är bara 13 dagar kvar tills vi åker:D Då hoppas jag att tessie bloggar massa och kanske Malin och Emy gäst bloggar när dom har ridit hästarna.


Det är synd om min flicka och jag vill att hon ska bli bra. Nu har det nästan gått en månad sen hon skadade sig=(
Saknar att få galoppera ute på ängarna med henne. Hon är min ögonsten och jag kommer alltid älska henne!






//Camiilla

Mitt Schabrak!!!!

Idag kom ju mitt röda John Whitaker Schabrak :)
Så nu längtar jag tills jag får använda det. Kanske på Lollo på Onsdag:)
Annars blir det nog inte förns den 12 september när jag ska till Rönninge Rid och körklubb.


Mitt schabrak:D



//Camiilla

har tråkigt..

Sitter här vid datan i mitt ny städade rum och har tråkigt..
Ska skjutsa hem Ebba snart och åka förbi Micke och titta på bilderna.

Sen ska jag ut och skritta Sjaket när jag kommer hem.
Dom andra vilar ju och hela stallet är klart och hindrena är målade. Så det finns inte så mycket att göra..

Hoppas det blir någon hoppning på onsdag, men vi har inte så många anmälningar så vi får väl se.. Kanske skulle ha den fast det inte var så många. Jag vill ju hoppa Lolli :D

Bästa Lollo!!

 

//Camiilla


hästarna ute..

Nu har hästarna fått kommit ut. Dom sprang som galningar.. :)
Idag tror jag Emie och Lollo får vila och Sjaket ska longeras eller skrittas.

Igår to vi fram vårat järnvägen hinder som vi ska måla på innan onsdag. Det kommer bli super fint :D

//Camiilla

Träning klar:D

Nu har Ebba och jag kommit in från stallet.
Vi hopptränade nu på förmiddagen och sen har vi fixat iordning hela stallet så det blev klart.

Träningen gick iallafall super bra, både var mig å lollo och Ebba å Emie.

Jag och Lollo - Vi tränade mest på att jag ska hålla om skänklarna hela tiden och inte släppa dom. Det gick jätte bra så Lollo gick som en klocka. Hon är helt underbar. I hoppningen gick det jätte bra. Det är ju inte så att vi gör massa olika övningar eller så utan hoin är mest med bara att få rutin. Det vi tränar på iallafall när vi är med är att hon ska gå i en stadig och jämn galopp fram till hindrena och få henne så rakt som möjlig så hon inte vinglar, men hon är så duktig så det vingliga har vi nästan tränat bort nu. Hon var lite trögg i början, lite söndags trött typ.. Men efter jag hade hoppat bana på 40cm så skulle vi ta ett sista hinder och då fick hon damp. Började bocka och sparka bakut och slängde med huvudet som en galning. hahah :D men det släppte efter ett tag. Så Lollo var super duktig och jag hoppas det blir något på onsdag så vi får vara med då:D




Ebba och Emie
- Ebba tränade massor på sin sits. Händer, fötter, knäna, blicken, följsamhet och lite annat. Och det gick jätte bra. Vi har ju tränat på det massor denna vecka som har gått och hon har blivit mycket bättre. Dom hoppade även en bana på 50cm och det gick mycket bättre än förra gången. Så dom kommer framåt i sin ridning:)





Sjaket
- ska jag ta ut på en skritt tur ikväll när jag tar in dom..

Nu vet jag inte vad Ebba och jag ska göra. Kanske ska försöka komma på lite mat. Kanske blir en MD.

 

//Camiilla


Hoppträning:)

nu är vi uppe och ska ut till hästarna.
Ska ut och hoppträna nu på morgonen.
Jag med Lollo och Ebba med Emie.
Berättar hur det gick och lite bilder kommer nog in.. :)


//CAmiilla


Pay nad jump!!!!

'


Kom igen alla nu. Sista gången !!
Massa anmälningar vill vi ha:)














Slappar Lördag:)

Just nu sitter Ebba och jag ute vid poolen och bara segar.. Har datorn med här ute och lyssnar på massa skön musik. Vi har settat här ute från typ 1 och kommer nog sitta här ett tag till.. :)

Mamma och Pappa åkte ner till Falkenberg idag med min mormor och morfar så när dom åkte så fodrade dom så när vi gick ut till stallet vid 9 så var det bara att släppa ut dom .. Vet att 9 är lite sent men dom från ju komma in vid 10 på kvällarna och på vardagarna så går dom ut kvart i 7 och går även då in vid 10 så om dom får stå innne en dag till kl 9 dör dom ju inte av. Lollo tycker iallafall det är rätt så skönt för oftast när man kommer ner vid 9 så ligger hon och sover. Och nu när det har varit så varmt så är det svallare i stallet än vad det är ute..
Men efter vi hade släptt ut dom och fixat vatten i hagen och mockat och städat lite i stallet. Så gick bara in och åt mat sen gick vi ut hit.. :) Så idag har vi bara slppat,, har varit jätte skönt och vi ska fortsätta med det hela kvällen. Ska bada lite till i poolen som det är hela 26grader i.. :)  Sen ska vi gå in och äta lite kräftor och titta på film och dricka milkshake och äta popcorn.. :D


Ridningen igår gick iallafall bra..


Emie- Red dressyr i paddocken, I början var hon ett helvete men med bara lite enkla övergångar och flyttningar åt olika håll och massa åttor , så går hon som en liten klocka som jag älskar.. :) Då är hon helt underbar men innan hon kommer till ro och går där hon ska gå så är hon ett helvete. Sparckar och bara har öronen bakåt och bara är totlat jävlig, men sen när hon kommer ner till sitt vanliga lilla jag så är öronen framåt och hon tycker allt som jag säger åt henne är roligt.. :D Men jag hade inte ridit henne sen riks så det kanske var därför hon var som hon var..


Sjaket -
Red Ebba, hoin skrittade bara runt i paddocken på långtygel. Så hon fick lite belastning, har ju bara longerat henne framtills nu och gjort lite frihetsdressyr. Så jag hoppas hon är på bättringsvägen. Hon har kvar lite av gallan men den är inte lika stor. Hoppas vi kommer igång snart igen.


Lollo-
Fick gå en runda upp till Kärret igen men nu red jag runt lite på ängen. Trände på att jag skulle hålla om med skänklarna hela tiden och försöka driva henne framåt lite mer och inte hålla så mycket i munnen. Eftersom hon är så enkel att ta ner på tygel blir det att hon fuskar väldigt mycket. Går med skänkt rygg och inte under sig. Så Evelina gav oss lite tips på hur vi skulle göra. Så det ska vi träna på, MASSOR!!


Therese och jag pratade även igår om hur vi skulle göra med Lollo. Jag ska ju rida henne hela hösten farm till hennes vinter vila. Men eftersom jag aldrig har haft en 3 åring som ska ridas in så känner jag att jag vill ha hjälp och någon som kan stå från marken och hjälpa mig så det inte blir fel, eftersom det är nu hon kommer formas till den häst som hon kommer bli. Och hon har ju allt för att bli den häst vi vill att hon ska bli, Bäst! så bara hon kan få rätt ridning så kommer hon bli helt underbar. Så nu under hösten kommer vi ta hjälp av två tränare i veckan. Som vi ska rida för. Så detta kommer nog bli super. Tror att både Lollo och jag kommer att utvecklas väldigt mycket tillsammans, och jag bli en mycket bättre ryttare som jag vill bli.. :)
Och detta är bra träning till nästa sommar då jag har tänkt att ta åt mig ett sommarprojekt.. :D


Nu ska Ebba och jag forsätta och slappa och bara ha det skönt i solen. :)

//Camiilla


God mat

Igår vart dt lite kräftskiva hemma hos mamma och pappa. Camilla hade lagt in om en beställning på det så så vart det. Riktigt gott faktiskt. Det fina vädret har kommit tillbaka också för några dagar. Hoppas det torkar ur ordentligt så inte regnet på tisdag försör något.

Vi håller för tillfället på att knåpa ihop en ny bana tills på Onsdag då sista Pay and Jumpen är. Glöm inte att anmäla dit.

Camilla red Lollo igår upp till kärret och red lite dressyr där. gick riktigt bra. Ska försöka hitta en dressyrtränare som vi kan träna för lite framöver.

// Therese

Bilder från riks

Nu har jag försökt fixa lite bilder från Riks.. Är väl inte super nöjd.. men men

http://picasaweb.google.com/113506211805949139203/Angloriks2010?authkey=Gv1sRgCJCVrsKn9YCdOw#






Idag har det vart mycket..

Jaha, då var ännu en dag förbi och det känns som man inte hunnit med något alls.. :S
Jobbade ju fram till halv 5. På eftermiddagen så var vi med therese och städade på en av våra gårdar som vi ska sälja. Hade visning idag så vi behövde få klart allt innan dess. Men det fick vi och fint blev det.

Efterjobbet så gick vi in och fixade mat och sen gick vi ner till stallet.
Skulle rida 3 hästar och fixa i stallet.

Lollo fick en runda upp till Kärret i skritt och trav. hon var jätte duktig och bara gick på som ingenting.

Sjaket gjorde jag lite frihetsdressyr i paddocken med. Det gick jätte bra i början men sen så tyckte hon att gräset var godare än mitt godis.. heheh:P Men ska förska göra lite mer sånt här så kanske jag kommer kunna fånga henne i hagen, för just nu så är hon omöjlig. vet inte alls vad som har tagit åt henne. I början kom hon bara man visslade men sen Kitty åkte så har hon blivit jätte jobbig.

Emie red Ebba idag igen. Dom hade balansträning i paddocken över några bommar. Det gick jätte bra i början men i slutet slutade ebba koncentrera sig så då blev allt bara rörigt och hon lyssnade inte alls. Men först 20min var super bra:)


Imorgon ska jag Emie få gå ett dressyrpass i paddocken och Lollo ska få komma ut i skogen imorgon oxå.
Sjaket får jag se vad jag gör med. Får se hur hennes ben är imorgon.
Hon har fått en jätte galla på ena frambenet, precis som hon hade när hon var halt. Så är lite osäker på vad jag ska göra.
om det är någon som har någe bra tips hur man ska behandla gallor så kan ni få skriva till mig eller therese.
Känns nästan som vi ska åka in med henne och kolla upp vad det är, för det beter sig så konstigt. :S

Min älskling måste bli frisk snart.. Saknar att rida henne över ängarna och göra allt vi gör tillsammans.. Började gå så himla bra för oss och vi skulle ju hoppa våran 1.10cm debut men den får nog vänta tills i vår. :(

Camilla <3 Sjaket





//CAmiilla


Sista gången :D

Kom igen och anmäl er.. sista gången innan hösten kommer.
Vi hoppas på många anmälningar och mycket folk:)



GESALA HOPPET

Onsdagen den 18 Augusti. första start kl. 18,00.
Det kommer hållas i våran gräspaddocken och framridning och framhoppning sker på gräs.
Höjderna kommer att vara från 40cm till 1m.
Anmälan ska göras senast Tisdagen förre tävlingsdag.
70kr / start
Vi kommer ha lättare Fika och man kan få köpa rosett för en billig peng om man vill.
Startlistor kommer att ligga uppe på bloggen dagen förre tävling.
Anmälan skickas till Therese eller min mail.
[email protected] eller [email protected]
Eller skicka ett sms till 0705-73 95 95 eller 0705-83 82 89
Skriv Ryttare och hästens namn och vilka höjder du vill hoppa:)



Slutat jobba:)

äntligen är jobbet slut och själv är man helt slut.. :S
Ebba och jag ska slappa lite framför Tvn i nån timme sen ska vi bege oss ut till stallet och rida 2 hästar:D


//CAmiilla

Fikarast:)

Nu har vi fika rast på jobbet.
Jobbar för fullt nu så man får ihop mycket pengar till resan:D

Ikväll så ska jag rida Lollo och Ebba tar nog Emie idag igen. Blir en liten tur i skogen idag igen..

Tror jag har hittat en tävling som jag vill vara med på nu iallafall.
Den 11september i Tierp. Dom har 47 klasser, 90cm, 1m, 1m och 1,10cm. Så Emie åker jag nog dit och hoppar 90cm och 1m. Och om Sjaket är startklar tills dess så får hon åka med och hoppa samma klasser. Hon brukar vara så okonsentrerad när jag hoppar 90 banor och när hon kommer upp på 1m-1.10 då börjar hon tänka och hoppar mycekt bättre, men det kan ju vara bra att börja med en 90cm nu efter skadan..

Hade ju tänkt försöka skriva lite om min första ponny och lägga in bilder på honom. Men våran skrivare har slut på färg så jag kan inte skanna in bilderna i datan. Så ska försöka få min far och åka och köpa färgpatroner..


//CAmiilla

Ridit

Nu har vi kommit in från stalöet idag oxå..

Red hästarna upp till Kärret och tillbaka. Dom var såklart super pigga. Sjaket ville bara galoppera hela tiden. :)
Tror att hon är frisk iallafall så som hon beter sig.
Emie var jätte snäll. Hon bara gick på som vanligt.. Och Ebba har kunnat tränat på sin sits och lite sånt och det har gått jätte bra.. :)


//CAmiilla

Vet inte...

Just nu så har jag lite skrivtorka..
Har ju inte så mycket att skriva om eftersom jag inte har några tävlingar eller träningar inbokade och sjaket har precis blivit frisk. Men jag ska nog gå in på ridsport och leta reda på någon tävling men med Sjaket får jag nog vänta ett tag eftersom jag inte vet hur lång tid det tar innan hon är igång. Men det skulle vara roligt om vi hinner komma ut på en fälttävlan innan säsongen är slut. Eftersom det gick så bra i Baståsen så vill jag komma ut på en till.. :D

Idag ska iallafall hästarna få gå lite lugnt i skogen, lite skritt och trav. Eftersom Sjaket är precis frisk och Emie gick så bra i Söndags så räcker det. Lollo ska iallafall få vila idag oxå.. Eftersom allt som hände i Söndags är rätt så mycket för en 3 åring.. Men imorgon ska jag ut med henne.

Ebba och jag var till Glada hästen idag igen och kämnade in hennes hjälm eftersom den har gått sönder.. Dom fick lov och skicka iväg den till tillverkaren så skulle dom höra av sig när dom fått något svar om vad so hände med den.


Vi har även vart och bokat resa idag. Så den 29 augusti, 1 vecka till kreta. Först skulle ju bara Ebba och jag åka men nu är det jag, min mamma, ebba och hennes mamma och lillasyster. Och det kommer bli jätte roligt och skönt att få komma iväg.. :D


//CAmiilla

Klara för dagen:)

Nu är Ebba och jag klara för idag och ska gå och lägga oss, jobbet väntar imorgon
oxå..

Idag så har det regnat, åskat och blixtrat här så halv 3 fick vi lov astt stänga av maskinen, eftersom vi inte får köra när det åskar för då kan den gå sönder. :S Så vi slutade redan vid 3.
Då åkte Ebba och jag till Erikslund, vi köpte 3 skor på sko punkten och sen åkte vi till Hälla och gick in på Glada hästen. Där köpte jag en John Whitaker Luva.  Knallröd :D  Och en ny hålltagare, då våran gamla är sämst!
Efter det så åkte vi till Ikea och köpte en pall till stallet som vi ska hoppa upp på:)

Den Röda luvan som ligger först har jag i min ägo nu:) Nu är det bara ett schabrak som fattas. :)


Och denna pall från Ikea har vi köpt till Stallet. Alla har ju typ en sån. Men vi ska måla den och göra den mer personlig för vårat stall:)

Sen så har jag longerat Sjaket, hon var jätte duktig. Gick fint och lungt i båda varven. Hade även på henne longerings hjälptyglarna, vet inte vad den kallas.. Men så här ser den ut.


Den går hon jätte bra med och så får hon gå i form och höja ryggen utan ryttare på sig. Så den kommer användas mera i vinter då jag har 3 hästar och rida nästan varje dag. :)

Sjaket, Emie och Lollo :)
Som tur har vi nog våran nya lastbil då så då kommer det bli enklare för mig och åka själv till ridhuset...
Men det kommer bli roligt:)


Nu är klockan mycket och sängen väntar:) Så Godnatt och sov gott
Ska försöka fixa in lite bilder från helgen imorgon..

//Camiilla


Nu är vi äntligen hemma efter en lång dag!

Vi åkte ju hemifrån halv 8 för att hämta Lollo hos Evelina kl 8. När Lollo var inlastad och alla grejer så bar det av till Örebro. Vi skulle vara där halv 10 för att vi hade alla priser.
När vi kom dit så fick hästarna gå in i sina boxar och stå och vila lite innan dom skulle prestera:) 

Lollo var först ut med Exteriör och löshoppning. Det började iallafall inte så bra. När vi skulle göra iordning henne så blev vi jätte försenade så det var bara att springa lite i ett av ridhusen. Sen var det bara springa upp till det andra ridhuset, men när vi kommer upp till ridhuset så är dom försenade så när vi tror att Lollo ska gå in så får den som vissas före Lollo gå in i ridhuset. Så vi hade stressat hur mycket som helst. Så då fick vi stå ute i regnet en stund. När vi väl får komma in i ridhuset ca 20min senare så skulle Lollo lösgalopperas och då blir hon jätterädd för en piska så hon går omkull och ligger på marken ett tag och reser sig upp. Galopperar bort och byter varv och när hon kommer fram till samma ställe så försvann marken under henne igen och ligger ner igen. Stackarn! Men hon kommer igen, men blir lite försiktig och vågar inte galoppera på ordentligt. Efter det så är det Löshoppning och då klipper Lollo 120 utan problem. Super duktiga flickan:D Sen så vissas hon i skritt och trav. Totalt fick hon 47 poäng (887888) och guld och vann sin grupp. :D Hon fick även 8-8 i löshoppningen.

Emie vissades som sista häst. Henne hade vi lite bättre tid på. Men då visste vi ju att det var föresenat. Evelina visade Emie oxå. Hon gjorde ett toppenjobb. Emie har ju visats två gånger tidigare så hon viste direkt vad det var frågan om och gjorde sitt absolut bästa när det verkligen gällde. Lösgaloppen gick bra och sedan fick evelina visa henne i skritt och trav och ställa upp henne för domarna. Emie stod och sträckte på sig hela tiden och visade hur snygg hon var. Sen kom bedömningen. det första domaren säger är att om han inte vist vilken ras det var på hästen så skulle han direkt säga att det var en angloarab. Tyckte vi var superskoj och sen berättade han att hon fick en 9:a på typen, det har hon aldrig fått tidigare så vi var överlyckliga. Till sist så visade det sig att även hon fick 47 poäng och guld med poängen 988877. även Emie vann sin grupp.

Efter en kort lunch så gjorde vi iordning Lollo för ridprovet. Evelina ledde henne in i ridhuset, satt upp och började rida. Lollo gick som en ängel, det var som att se på en 10 åring som gått riktiga dressyrtävlingar i många år. hoppas hon bibehåller den balansen och det steget så kan hon nog bli något riktigt bra. Det slutade med att hon fick 8787 och 30 päng i gångartsprovet. detta fick hon en blå/gul rosett för.

Senare var det dags för Camilla att rida Emie i hennes gångartsprov. Det gick superbra tycker vi i alla fall. hon var lite spänd men det berodde nog lite på ryttaren också som var lite nervös då det var hennes första gång som hon gjorde det här. Efter en kanonuppvisning så fick Emie i alla fall ihop 7777 och 28 poäng och vann sin klass.

Direkt efter det så var det dags för Emies uppsuttna hopprov. Dä skötte hon sig superbra. Hoppade en bana på 100 cm som bedömningen var på. Hon gjorde allt hon kundeo ch lite till kändes det som. Camilla var superduktig och de skrapade ihop 7-7 som poäng.

Till sist men inte minst så var det dags för att dela ut alla extra priser. Där fick vi ihop en hel del måste jag säga.
Toulouce fick bästa puts, så det hederspriset fick Evelina då det var hon som hade fixat henne innan.

Sen var det dags för utnämningen Best in Show. Då tas guldhästarna in på ring och så bestämmer domarna vilken av de som är värda BIS titeln. Guldhästarna var mina två Lollo och Emie båda på 47 poäng. Domarna utsåg Lollo till Best in Show med bedömningen att man ska ju avla för att få bättre individer och det hade jag gjort!!!

Till sist så vann även Lollo bästa gång med sina 30 poäng och bästa hopp med 8-8 där. Så det blev ett blågult regn med rosetter till stall Gesala på RIKS och mycket fina bilder vart det också.
Dessa kommer upp senare och kanske någon film på hästarna från tävlingen om vi har tur.

Totalt vart det 10 rosetter varav 8 blågula och två guldrosetter och två guldplaketter. Så nöjd!!!!! Nu ser vi fram emot nästa RIKS som är om två år. Hoppas det går någorlunda i närheten, har ju åkt till tre andra nu och dessa har varit i Malmköping (sörmland), Halmstad och Örebro.

Skriver deras omdömen senare.

En glad Therese !!!!

Min irriterande data!!

F*n oxå!! Hade skrivit massor om hur det hade gått idag och skulle lägga in bilderna och då så hänger sig ju datorn och allt är borta. Och nu är jag så trött så jag ska gå och lägga mig.

Men en liten sammanfattning är iallafall att så fick Lollo med sig 2 första platser, 1 guld rosett, 1 bästa gångart, 1 bästa hopp och så fick hon best in show oxå. Emie fick även hon 1 guld rosett och 3 första platser :D

Kommer en längre inlägg om hur vi gejade och fixade med hästarna och allt omkring imorgon kväll med massa bilder :)

Nu är jag så trött så jag håller på och somnar med datorn i knät. :S


//Camiilla


Äntligen RIKS!!!

Nu är det full fart. Hade massa att göra igår så hann inte skriva något igår.

Men snart ska vi åka och hämta Lollo hos Evelina.
Igår så packade vi in allt i bilen så det inte skulle vara så mycket att göra nu på morgonen.
Det är bara knoppningen på Emie kvar. Men det ska Tessie fixa nu på morgonen.

Nu hoppas vi att allt går bra och vi kommer hem med många fina rosetter:)

Mer rapportering får ni när vi kommir hem, med bilder och filmer. :D



//CAmiilla

Lördag morgon..

Nu är man vaken och ska ut till stallet. Har två hästar och fixa, Ena ska longeras och den andra ska trimmas igenom det sista. Hoppas bara att det går bra.

Halv 1 ska vi vara i Sala på kalas, så har inte så mycket tid.. Ebba sover fortfarande vill inte väcka henne än eftersom vi kom hem så sent igår. Bion var iallafall bra!! :)


//CAmiilla

Emie riden och Sjakets box tvättad

Nu har jag ridit Emie. Red uppe i Kärret (som vi säger), det är en stor åker uppe i skogen som ligger i träda.
Red igenom Emie lite bara så jag kände att allt kändes okei. Det kändes rätt så bra men hon var lite seg. Så hon fick galoppera och länge på sig lite så hon blev glad igen.. Efter det så var hon jätte pigg och ville inte alls jobba lika mycket som innan. Imorgon blir sista genom ridningen innan Riks. Hoppas bra att hon går bra på Söndag.

Ebba och jag har iallafall mockat ur och tvättat Sjakets box så nu ska den bara målas så är den oxå klar. Ebba fixar det imorgon och sen är det bara en box kvar. :)

Imorgon blir det mycket att fixa. Packa, tvätta, smörja och fixa Emie. Och så ska man hinna med och fira mormor och morfar i Sala halv 1. Ska oxå försöka komma i säng så tidigt som möjligt eftersom vi ska upp vid typ 5 på Söndag. :S

Nu ska Ebba och jag åka ner till stan och gå på bio och äta spicy hot.. :)


//Camiilla

Pay and jump den 18/8

Nu är det dags igen!!!

Det går redan nu att anmäla till våran sista pay and jump för sommaren den 18/8





GESALA HOPPET

Onsdagen den 18 Augusti. första start kl. 18,00.
Det kommer hållas i våran gräspaddocken och framridning och framhoppning sker på gräs.
Höjderna kommer att vara från 40cm till 1m.
Anmälan ska göras senast Tisdagen förre tävlingsdag.
70kr / start
Vi kommer ha lättare Fika och man kan få köpa rosett för en billig peng om man vill.
Startlistor kommer att ligga uppe på bloggen dagen förre tävling.
Anmälan skickas till Therese eller min mail.
[email protected] eller [email protected]

Träning, träning och åter träning.....

Nu har jag varit med Tantieme till Evelina Johannisson för lite träning inför RIKS på söndag. Insåg att jag inte själv hinner med och visa henne i trav, det blev lite halvmåneformad visning liksom så då beslöt jag mig för att överlåta visningen till ett proffs, hon ska ju ändå vissa Toulouce så det var inga problem för henne. Tantieme skötte sig jättebra!! Visar hon sig så bra på söndag kan hon nog få 877 för skritt, trav och galopp så det är bara att hoppas att domarna inte är alldeles för hårda.

Toulouce har gått superbra hos Evelina, hon har fått ta igenom lite i rygg och nacke men nu börjar traven bli superfin igen så det känns toppen. Vill ju att hon ska få visa sig från sin bästa sida nu när anglofolket ska få se mitt dubbeldiplomsto.

Stor rapport och bilder från RIKS kommer komma ut på söndag eller måndag i alla fall för er som är intresserade.
Ikväll blir det dressyrträning med Tantieme och där hoppas jag att hon börjar ge med sig så hon inte är tjurig på söndag.

// Therese

upp till huddunge..

Nu ska vi upp till min pappas andra gård som ligger uppe i huddunge.
Vi har två åkrar som vi ska plocka klart idag sen har vi en åker kvar här hemma som vi ska plocka på eftermiddagen. Sen är flyghavre plockandet klart för iår.. :)

//CAmiilla

Nu har vi fikarast...

Nu har vi fikarast på jobbet. Plockat flyghavre fram till 2 sen så har vi vart inne i packeriet.

Efter jobbet ska Ebba och jag mocka hage.. :( inte så kul men det är sånt som man måste göra ibland..
Sen ska jag ut och longera min flicka Sjaket och Ebba ska gå med Emie och Therese ska försöka springa lite med Emie oxå.
Nu känns det lite tomt i stallet, bara 2 hästar. Vi brukar alltid ha fullt med hästar hela tiden. Men snart kommer Lollo hem igen och då ska vi träna till den 18/8 för då ska Lollo göra sin första tävling.. :)

Ikväll har jag tänkt att leta fram alla mina bilder jag har kvar på min gamla ponny Snowe (eller han är ju fortfarande min) och lägga in dom på datan och så har jag tänkt och skriva om när hur det för mig och få en ponny som 9-åring :)

Nu ska vi jobba vidare sista timmen sen är det slut för idag.
Synd att våran pool inte funkerar, annars hade jag hoppat ner i den efter jobbet.


//Camiilla

Bilder från Micke 4/8

Hej. Nu finns några bilder från gårdagens hoppning ute på WWW.TILLBERGAFOTO.SE .

Vill du köpa? Kontakta mig på 070-520 81 17

Utskrivna på A4 200:-
Utskrivna på A5 140:-

//Micke

Besöksrekord ikväll!!

Hela 92 träffar!! :D

Super kul att så många vill läsa om allt som händer och sker:)



Bilder pay and jump 4/8

Nu finns det bilder uppe i mitt webbalbum från pay and jumpen den 4/8

Maila mig [email protected] om det är någon som vill köpa någon av bilderna.



bilderna bränns ner på Cd skiva och skickas.


http://picasaweb.google.com/113506211805949139203/PayAndJump482010?authkey=Gv1sRgCLiz-aOKu_nwcg



//Camiilla

Malin och Ebba :)

Två fina rundor blev det av Malin och Ebba.

Malin och Emie hoppde felfritt i 40cm. En jätte bra runda.

Ebba och Emie gick det oxå jätte bra för. Dom fick ett stopp på 1:an men sen var dom felfria banan runt.. Ebba var lite besviken över att hon inte fick igång galoppen, men det gör inget tycker jag då det gick bra iallafall. Dom var jätte duktiga tillsammans. Dom får ta nya tag och komma igen på nästa pay and jump.

Lite bilder blev det tagit iallafall. Dom ska jag försöka fixa ikväll så kommer dom upp så snabbt som möjligt.. :)


Hästarna är intagna iallafalla, Sjaket var vrålhungrig!! Hon verkar iallafalla var på bättringsvägen då hon springer som en galning och hoppar över träden i hagen.. :) Imorgon ska jag longera henne, hade tänkt göra det ikväll men hann inte med det..


//Camiilla


En lyckad kväll:)

Det blev en lyckad kväll iallafall.. Vädret var med oss iallafall. Tillslut blev det ju blå himmel, sol och 22 grader varmt :D

Tack till alla som ville komma fast vädret var som det var imorse.. Det blev en mycekt lyckad kväll iallafall och jag tror alla verkade vara nöjda:)


Nu kör vi igen den 18 augusti och hoppas så många som möjlig vill komma då och att vi har vädret på vår sida..
Förra gången var det super varmt, idag så regnade det massa. Så nästa gång hoppas vi på ett väder som inte är för varmt och inte för regnit.. :)


//Camilla & Therese


Resultat

resultaten kom visst ut redan nu ikväll.

Tack än en gång för trevliga ritter!!!

Resultat 4/8          
             
             
40 cm            
1 Sofie Öberg Näsuddens Gordon ute  
2 Emelie Johansson Gullan      
3 Malin Bergsten Tantieme x 0 fel  
4 Sofie Öberg Näsuddens Gordon 0 fel  
5 Emelie Johansson Gullan      
6            
             
50 cm            
1 Maria Jonsson Klarita   0 fel  
2 Renée Granath King      
3 Emy Sillén Girlie   4 fel  
4            
             
60 cm            
1 Emy Sillén Girlie   0 fel  
2 Magdalena Löfgren Tiger   4 fel  
3 Josefine Byhlin Fighter   0 fel  
4 Vilma Borglund Mimmi   0 fel  
5 Maria Jonsson Klarita   4 fel  
6 Amelia Ohlsson Lady Di   0 fel  
7 Ebba Hedberg Tantieme x 4 fel  
8 Emy Sillén Gullan   4 fel  
             
70 cm            
1 Elin Ericson Linus   0 fel  
2 Magdalena Löfgren Tiger   ute  
3 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll    
4 Vilma Borglund Mimmi   0 fel  
5 Amelia Ohlsson Lady Di   ute + 4 fel
6 Josefine Byhlin Fighter   0 fel  
7            
             
80 cm            
1 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll    
2            
             
90 cm            
1 Linda Rosén Stella   0 fel  
2            
             
100 cm            
1 Linda Rosén Stella   0 fel  
2            
             


Nu kör vi så det ryker!!!!

Hej alla!!!

Nu har det lättat på vädret och vi har beslutat att köra pay and jumpen i alla fall då ryttare och funktionärer har varit inställda på idag.

Gräsbanan håller men som sagt då det regnat en del så är det bra om man broddar så man får bästa greppet i alla fall.

I de lägre klasserna så klarar man sig säkert utan brodd om man inte får i några i skorna. Vi har även beslutat att vi flyttar banan i sidled mellan 60 och 70 cm så de som rider senare under kvällen kan få samam förutsättningar som de som rider tidigt.

Hoppas alla tar med sig ett glatt humör!!!

Om någon vill stryka sig pga vädret så kan ni skicka ett sms på nr 070-573 95 95

// Therese & Camiilla


Banan

Nu har vi kollat upp hur banan mått av regnet och den är faktiskt över förväntan.

Om man broddar så kommer man kunna hoppa utan några större problem. Man kanske inte ska lägga på femmans växel och fräsa i 90 km/h men den känns helt ok för att vara en gräsbana :)

Vi avvaktar till kl 15 då vi kommer meddela slutlig rapport om hur vi gör ikväll.

Tänkte bara berätta för alla att banan håller och om den blir upptrampad så flyttar vi banan i sidled bara mellan två höjder, inget svårt alls utan bara mer för att ge så bra förutsättnigar som möjligt för de som hoppar i de högre klasserna då det annars kanske skulle blivit mycket mer uppridet för dem än för de som rider de första höjderna.

Men det arbetet tar vi senare, just nu håller vi tummarna för att vädergudarna är på våran sida och ser till så regnet slutar som de sagt och solen börjar titta fram.

Hörs snart igen!!!!

Pay and jump!!

Hej alla glada i regnet!!!

Vi har diskuterat hoppningen ikväll fram och tillbaka och kommit fram till att om de som är anmälda känner sig osäkra inför att hoppa på gräset nu när det regnat så mycket idag så erbjuder vi att vi kör tävlingen i morgon torsdag istället då det lovats 23 grader under hela dagen med sol och då torkar det väldigt fort i gräset.

Jag skickar ut mail till alla berörda så får de ta ställning till om hur de vill.

Vi kan köra ikväll i alla fall så för våran del spelar det ingen roll, men det är ryttarna som ska tycka att det är skoj.

Hoppas på respons så fort som möjligt.

Meddelande om hur det blir i slutändan kommer ut på bloggen och på era mail senast kl 15.00 så jag hoppas ni har tid att fatta ett beslut ni som hinner se detta före.

Stora blöta kramar från Therese & Camiilla

Regnar hela tiden..

Gud vad det regnar! Men smhi säger att det ska avta vid 12 och sluta vid 16.30..
Vi har ju pay and jumpen ikväll kl 6.. men banan kommer kanske vara lite blött.
Men jag och Therese ska diskutera en sak och sen kommer det nog upp ett förslag till alla som ska vara med och hoppa.. Men vi ska prata lite mer om det..

Nu ska Ebba och jag åka till Hälla idag igen.. :S Jag och mamma var ju till Hälla igår och fixade lite saker. Men då visste jag inte att jag behövde ett minne till min nya filmkamera.. Så igår när jag skulle prov filma så gick det ju bara att filma i 10 sekunder på det lila internminne som kameran hade.. Så nu ska vi åka och handla ett minne till den. Det roliga var ju att min systemkamera och min filmkamera har samma minne.. Men jag har bara ett minne till min systemkamera så jag måste ju iallafall handla ett till.

Idag har jag tänkt att ta ut och longera Sjaket, och se om hon har blivit någe bättre. Jag hoppas det iallafall. Har ju fått tagit tillbaka min anmälan till Hofors där vi skulle hoppa fälttävlan eftersom hon inte hinner bli bra tills dess :( Men vi får försöka hitta någon annan fälttävlan i september istället eftersom vi inte kommer kunna tävla något under augusti.. :(

//CAmiilla

Pay and jump!!

Vi får hoppas att det inte regnar imorgon!!

Så alla som ska vara med får hålla utsikck och sin mail.
Om det skulle spöregna på kvällen när det ska börja så kan vi ju tyvärr inte pay and jumpen eftersom det är på gräs.. :(
Men vi får hopppas att det är uppehåll!!!! :D


Vi ses imorgon alla som ska vara med!! :)


//Camiilla och Therese

inne från stallet..

Nu har vi kommit in från stallet, ridit och målat bommar till imorgon. Super snygga blev dom:)

Emie gick super bra!!!!!!! I början var hon lite stel men efter lite skänkelvikningar, sluta, öppna, framdelsvändning och bakdelsvändning så gick hon super bra. Red runt på långa tyglar och hon bara gick i samma tempo och samma form.. Helt underbart. Sen i slutet fick hon springa av sig på långa tyglar, det tyckte hon om:)

Imorgon ska hon ju vara med på pay and jumpen men Malin och Ebba. Det kommer säkert gå super bra tror jag.


Nu väntar sängen.. Får se om jag orkar jobba imorgon, men tror inte det. Hostar massa fortfarande :(

//Camiilla

inne från stallet..

Nu har vi kommit in från stallet, ridit och målat bommar till imorgon. Super snygga blev dom:)

Emie gick super bra!!!!!!! I början var hon lite stel men efter lite skänkelvikningar, sluta, öppna, framdelsvändning och bakdelsvändning så gick hon super bra. Red runt på långa tyglar och hon bara gick i samma tempo och samma form.. Helt underbart. Sen i slutet fick hon springa av sig på långa tyglar, det tyckte hon om:)

Imorgon ska hon ju vara med på pay and jumpen men Malin och Ebba. Det kommer säkert gå super bra tror jag.


Nu väntar sängen.. Får se om jag orkar jobba imorgon, men tror inte det. Hostar massa fortfarande :(

//Camiilla

Startlista 4/8

Startlista 4/8        
           
30 cm          
1 Gisela Snickars Chippen    
2          
           
40 cm          
1 Sofie Öberg Näsuddens Gordon  
2 Emelie Johansson Gullan    
3 Malin Bergsten Tantieme x  
4 Sofie Öberg Näsuddens Gordon  
5 Emelie Johansson Gullan    
6          
           
50 cm          
1 Maria Jonsson Klarita    
2 Renée Granath King    
3 Emy Sillén Girlie    
4          
           
60 cm          
1 Emy Sillén Girlie    
2 Magdalena Löfgren Tiger    
3 Josefine Byhlin Fighter    
4 Vilma Borglund Mimmi    
5 Maria Jonsson Klarita    
6 Amelia Ohlsson Lady Di    
7 Ebba Hedberg Tantieme x  
8          
           
70 cm          
1 Elin Ericson Linus    
2 Magdalena Löfgren Tiger    
3 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll  
4 Vilma Borglund Mimmi    
5 Amelia Ohlsson Lady Di    
6 Josefine Byhlin Fighter    
7          
           
80 cm          
1 Sanna Axelsson Linus    
2 Ramona Lindberg Gärdsjö Troll  
3          
           
90 cm          
1 Linda Rosén Stella    
2          
           
100 cm          
1 Linda Rosén Stella    
2          
           
           
  Medtag gärna jämna pengar    
           

Sjuk :(

idag har jag sovit till halv 11. Har inte sovit så länge under hela sommaren.. Men det är kanske inte så konstigt när man är sjuk, har lite feber och hostar nästan så jag spyr och halsen lever sitt eget liv.. Men men,, Ska väl inte klaga.. Så idag jobbar jag inte. Ska försöka bli frisk innan helgen då det händer massa grejer..

Lördag: Kalas för min mormor och morfar och fixa Emie tills på Söndagen
Söndag: Riks i Örebro med Emie och Lollo
Måndag: Förhoppningvis åker jag bort i en vecka:)


Men ska iallafall försöka rida idag fast jag är sjuk. Måste trimma massa innan Riks på Söndag..
Så dressyr i gräspaddocken blir det idag..
Emelie ska oxå rida, mer markarbete blir det för dom idag.


Imorgon är det ju pay and jump :D
Så imorgon blir det massa fix och trix..


Nu ska Emelie och jag åka till affären och handla mat..


//Camiilla


Emie riden..

Nu har vi ridit Emie och Gullan.

Emie
Red Dressyr i gräspaddocken idag. Det gick super bra. Började bara med att rida runt och försöka lösgöra henne i båda varven och sen så gick jag in på olika 8:or och flyttade henne åt båda hållen.. :) Och i slutet gick hon som en klocka, hon har blivit så fin på bara några månader.
Ebba fick rida av henne medans jag hjälpte henne med lite markarbets övningar.

Gullan

Emelie och Gullan fick prova ett nytt bett idag och det gick jätte bra. Ett rakt happy mouth bett. Dom träna på olika tempoväxlingar och halter. I slutet så fick hon göra en markarbetsövning. Först var det ett hinder sen två bomnmar efter och sedan göa halt några meter efter och det gick super bra. Emeile och Gullan måste träna på att gullan ska inte springa iväg efter hindrena , för efter hindrena så blir hon jätte pigg. Men det gick super bra efter övningen.. Så imorgon ska  vi fortsätta på samma sätt.

 

Nu ska vi åka till Uppsala och hälsa på Ebbas Mamma. Och prata om våran resa nästa vecka. Nu kan ju gissa var vi ska:)

Therese är snäll och tar in hästarna ikväll. Så det är rätt så skönt. så slipper jag tänkta på dom för en kväll...

 

//Camiilla

 


Lollos första 40cm bana:D

Här kommer Lollos första 40cm bana:)






Nu har hon åkt till Evelina och ska vara där i en vecka. Nu på morgonen hade dom löshoppat henne och det hade gått super bra:)



//Camiilla

spöregn :(

Nu spöregnar det här.. :( Inte så roligt när man går och plockar flyghavre.. :S
Ikväll är det ju tänkt att jag ska rida dressyr. Och om det forsätter att regna så blir det ju jätte roligt.. :(

Hoppas bara det slutar regna snart eftersom det pay and jump på Onsdag:)


Nu ska vi äta mat sen får vi se om det blir någe mer plocka idag..


//CAmiilla

Pay and jump på Onsdag!!!!

Kom igen nu alla som inte har anmält er ännu!!!

Anmäl er och om ni har någon kompis med häst eller ponny ta med hon eller han oxå!!!!

Ni kan anmäla er ända fram tills på Tisdag


Kom igen!!



//Camiilla

Hoppträning:)

Nu så har vi fixat banan tills på Onsdag, med några nya hinder:) Så kom igen alla som inte har anmält er än anmäl er !!!

Hoppträning gick iallafall super!! 
Malin och Emie - Hoppade en bana på 40cm både i trav och galopp 2 gånger och allt gick super bra! Dom bara flög över allt och det kommer gå super bra på Onsdag!

Emelie och Gullan - Hoppade oxå massa hinder på 40cm och bara flög över! Det gick hur bra som helst och Gullan tycke det var super kul !:D Kommer gå super bra på Onsdag, dom kommer bara flygga över allt. :)


Jag och Lollo
- Vi började med att hoppa fram på 2 hinder. Hon är så balanserad och fin! Hoppar inte högre än vad hon behöver. Och i början hoppade vi i trav men fortsatte sedan i galopp och hon hoppar så mycket finare i galopp än i trav. Sen hoppade en bana på 40cm och det gick super bra! Hon är helt underbar:D Hon fixar allt så himla enkelt. Vi fick avsluta med att hoppa ett hinder på 60cm och bara flög över inga konstigheter alls. Längtar tills Lollo och jag får vara med på små tävlingar:)


Ebba och Emie - Dom hoppade en banan på 60cm och det gick super bra efter ett tag. Hoppade banan 2 gånger och sista gången gick jätte bra. Det kommer oxå gå super bra på Onsdag. Ebba har utvecklats så mycket den här sommaren! Och hon kommer bara fortsätta utvecklats om hon bara fortsätter. Är stolt över henne, om bara hennes F******** kunde se det oxå.

 

Efterträning så fixade vi hästarna och sen så släppte vi ut dom. Dom stora fick gå i gräshagen och Gullan i hagen bakom stallet. Men Gullan sprang så mycket så vi släppte ihop dom istället och allt gick super bra. Inga konstigheter eller någonting.. Så det var rätt så skönt eftersom Gullan ska vara här tills på Onsdag.


Imorgon ska vi träna Dressyr i paddocken. Och Lollo ska vila tror jag. Hon ska ju åka till Evelina imorgon och vara där en vecka nu innan Riks på Söndag. Sen kommer hon hem igen. Så nu får jag inte rida henne på en hel vecka.. :( Men roligare när hon kommer hem:)










Mer bilder kan ni titta på i mitt webbalbum..
http://picasaweb.google.com/113506211805949139203/2010_08_01?authkey=Gv1sRgCPSvh5zW-caj1QE


En film på Lollo när hon hoppar kommer in så fort den har laddas upp:)


//Camiilla


RSS 2.0