Toulouce 2011

Lollos första hopptävling




Lollos första felfri 90cm fälttävlan



Lollo Tierp



Lollo Högbo


Lollo Skästa




Lollos utveckling


Mina mål med ridningen 2012

Mima egna mål är att jag ska få en bättre sits, mer följsam och mjukare. Den har blivit sjukt mycket bättre under 2011. Men 2012 så ska jag träna ännu mer dressyr, speciellt för Evelina och få hjälp med det jag behöver.


Lollos mål är att starta en 120 hoppning och kvala till öppna championaten i Fälttävlan som går i Flyinge även starta 1-meters fälttävlan.

Lias mål är att starta 90cm fälttävlan och 110 hoppning. Även att hon ska bli stadigare och lugnare ridningen.



Jag hoppas kunna ha samma möjligheter jag haft under 2011, träna för sjukt bra tränare och ha det bästa teamet runt mig. Therese och Mamma har hjälp mig sjukt mycket och jag hoppas dom vill fortsätta med det:)




Gott Nytt År!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!!


ÖNSKAR

STALL GESALA



bad update

har vart väldigt trött i några dagar å har knappt suttit vid datan..
Men iallafall så i onsdags åkte Vilma och jag till ridhuset med Jack å Lia, Lia gjorde jag lite markarbetesövningar.
Vilma å Jack red mest runt och tänkte framåt, provade å jobba honom och det hade gått jättebra:) Den lilla killen blir bara duktigare å duktigare, söker sig neråt framåt och vill jobba.. jättekul och se:)

Lia då fick ett markarbetespass, först red jag fram henne. Hon fick galoppera av sig ordentligt på fyrkantspåret och länga ut sig. 9 galoppsprång på en ca 45m bana, det är bra. Kunde ha längt mer men då hade jag nog inte hunnit stanna henne innan kortsidan.
Första övningen så la jag bara ut två bommar med lite kortare avstånd. Övningen gick ut på att hon skulle vänta på bommarna och söka sig neråt och höja ryggen över dem. Hon har väldigt bråttom när hon kommer till hindrena, både plus och minus. Det är bra att hon vill söka hinder å hoppa men hon ska ändå kunna vänta på mig så det inte blir nåt fel i hoppet.
Låg på en åttvolt över dom, högervarv har hon väldigt lätt för sig. lugn, harmoinsk och väntar, medans vänster bara blöjer hon fram i. Hon måste bli extremt mycket starkare i högersidan så hon orkar balansera upp sig ordentligt. Ska rida mycket öppna, sluta och rakrikta henne så hon får jobba igenom hela kroppen.
Sen satt jag upp en kryss som vi låg å rulla över på en åtta, tränade på att landa i rätt galopp å vänta på hindret här med. Här kommer hennes svaga sida fram oxå, landar alltid rätt från vänster till höger men får ofta korsgalopp från höger till vänster.
Efter det ställde vi ut hindret rakt och jag låg på en volt precis framför hindret och sen raktriktade henne å red på hindret. Även i denna övning behövde hon vänta och lyssna på vad jag ville och inte bara rida på hindret bara för vi red bredvid hindret.

Hon är lite hängig i munne fortfarande och biter fast i bettet i mellan åt, så nu ska jag prova ett nytt bett.

.



Igår så vilade Lia eftersom det var skitväder ute, blåste och piskande regn. :(


.



Idag så red Vilma och jag ut med Jack å Lia, första längre turen för honom. Det gick jättebra, men han tyckte isfläckarna var lite läskiga i mörkret när månen lyste på dom så det glänste:)
Lia provade jag ett annat bett, ett pessoa magic bett som jag hade på Sjaket förut. Det är prarrerstänger på sidorna och små rullar i hela munnen. Det funkade jättebra och hon var lätt i munne hela tiden. Så kommer nog rida henne på det nu, men sen ska hon komma tillbaka till tredelade eggbettet kanske kommer ha kvar detta bett i hoppningen för att få "sväng" hjälpen.. 

Så här ser det ut



.


Sen har mina schabrak bilder kommit, blev inte riktig nöjd så ska prova å skicka in några nya.. 


Den enda jag blev nöjd med är Lollos :) Riktigt snyggt tycker jag!!


Det här är jag oxå någolunda nöjd med, men vet fortfarande inte om jag ska skifta på färgerna. Oranget schabrak med brun kant eller kanske mörkgrön kant?






Vad tycker ni???

 


Liten uppdatering :)

Tänkte uppdatera lite om den dräktiga "Tanten" :)
Det var ett tag sedan jag skrev något om Tantieme och hennes mage men hur som så växer den så det knakar :)
Tror det är lika på hästar som på människor att barn nummer två och så vidare inte är lika lätta att dölja som första graviditeten :) Tanten är i alla fall riktigt stor om magen, viste man inget annat vore det inte konstigt om man trodde hon väntade två föl.
Hur som så har hon snart bara 4 månader kvar, för att vara exakt så är det 4 månader kvar den 4:e januari så nu på onsdag helt enkelt.

Kan även berätta att våran olyckshäst Toulouce har börjat repa sig efter allehanda skador m.m. Den sista nu då hon blivit sparkad av Lia håller på oc läker fint nu så hoppas kunna rida igång henne i mitten av januari i alla fall.
Hon går i hagen och rör på sig på lite promenader men vi ska inte belasta henne förrän det är helt läkt så inget går upp eller någon svullnad kommer tillbaka. Sen har vi beslutat att hon och lia inte får någon vila mer då de har en viss tendens till att vara lite för livliga i hagen och över huvud taget om de får längre vilor än 5 dagar coh då händer skadorna, så nu blir det att variera ledigheten så den består av skrittpromenader i skogen och lugnare arbete istället för vila i hagen som vi gjort tidigare.
Lia är i alla fall i full gång och nya sadeln kommer i nästa vecka så då blir det att sätta igång på allvar med henne så vi kan komma ut på lite tävlingar med henne, ska nog försöka peppa Camilla att vara med på någon pay and jump som första för året och sedan hitta någon vettig lokal tävling.

För övrigt så är livet bra, Edvin fyller 4 år på tisdag, helt otroligt!!!! Tyckte inte det var länge sedan han kröp runt på golvet men nu är han ju mer än halvvägs till skolan :)
Kan även avslöja att jag fick ett par nya ridvantar av honom i julklapp, hade köpt dem själv så jag tror det var en pik från familjen att jag ska få komma igång och rida nu efter nyår när allt lugnat sig, hoppas kunna börja i januari då sambon är pappaledig då med Lea så då har jag lite mer tid efter jobbet att kunna rida än vad jag haft nu när jag har båda barnen själv tills han kommit hem till 6 på kvällen och då är det mat och sen sovdags för barnen men nu kan jag gå till stallet direkt kl 4 efter jobbet :)))) Så lite ridning med Camilla står på schemat :)

// Therese

som i en dröm..

Idag red jag ut på jack för första gången. Jag trodde han skulle vara lite små rädd hela tiden eftersom han inte har varit uppe i skogen innan. Men det gick som på rells! Han bara gick så fint och lugnt bredvid leo :)

Vi skrittade hela vägen , utom en kort bit travade vi innan vände hem igen.
Sen testade jag att börja jobba honom nedåt osv. Jag har ju testat lite i ridhuset innan & så. Men inte så mycket.
Idag gick det super! Jag behövde nästan bara ta i tyglarna så sökte han sig nedåt! & hölls sig kvar där också!!
Det är så roligt att se hur han utveklas såå himlans fort!
//vilma

sitter nere i tillberga å tittar på vilmas handbollsträning. sen sk vi till ridhuset med hästarna :)


jobba, jobba, jobba

Nu har vi lunch på jobbet, efter lunchen ska vi jobba lite till å sen slutar vi runt 2.  Tidig dag idag igen :)

När vi slutat ska vi ut å longera Salo, får se om Leo oxå får komma med. Emelie kanske vågar rida han...
Han skulle nog tycka det var superkul:P

Sen ikväll ska jag åka till ridhuset med Lia och Vilma följer med på Jack. Har inte nån riktig plan än hur jag ska lägga upp ridningen ikväll. Jag ska prova ett nytt bett ikväll på henne så vi får se ut efter det vad vi gör.
Funkar det bra kommer jag ta fram bommar å ett litet hinder å hoppa på volt, så hon ska lära sig å vänta på hindret. Inte hennes bästa egenskap..






fortsätt å kommentera :)

Det är roligar å blogga när ni slänger in lite kommentarer ibland :D
Då får man lite extra energi till att vilja skriva

Svar på kommentar

Natalie om Svar på kommentar:
Får man åka och hoppa i eran grop? :)
Vad kostar det isf? Ska man ringa och boka innan?

Kul att hitta hit så man kan följa er!


Svar: Hej! Det är inte våran grop, det är en vän till familjen som bor här i Gesala som äger marken men vi har fått bygga hinder och fixat iordning där nere då han tycker det är bättre att vi använder den än att den står och bara växer igen. 
Det kostar ingenting och träna där, men om vi skulle ha nån fixar dag som vi brukar ordna på våren så brukar vi vilja att dom som hoppar och använder gropen kommer och hjälper till. 
.
Och du behöver inte boka någon tid, men han som äger marken vill gärna att man meddelar oss eller han om det är så att man vill ner å träna så man vet att det är nån där. 
Och om nåt hinder går sönder när man tränar så vill vi oxå att man medelar det. 
Har vart flera gånger när vi kommer ner så har folk byggt ner eller rivit hindrena å inte fixat till dom eller hört av sig att dom har gått sönder

Vi gör ju ändå allt gratis och tar från våra egna pengar och bygger hinder där nere och underhåller dom, så det är inte så kul när man kommer ner å det mesta är sönder :(
Vi vill kunna börja träna tidigt på säsongen så hästarna är startklara till maj, det är därför vi har denna grop.
Men nästa år kommer vi troligen inte lägga så mycket tid på gropen då vi ska bygga en egen fälttävlansbana på gräs, på en åker som vi fått av våran snälla pappa :) 




 
 

Mer frågor :)

Frågor Frågor Frågor:)

det är jättekul å svara på era frågor så fråga på :)

Vill ha nåt å skriva om kom med förslag!



Svar på kommentar

Klara. om Anna Scarpati schabrak :):
Hej.
Hur går det med din häst kitty? Är hon såld eller foder. Vill höta.Tack för en toppen blogg!


Hej! Kitty är ute på foder för tillfället, och kommer troligen bli köpt av dom som har henne.
Hon har det jättebra och dom trivs bra tillsammans. :D Så det känns bra, hon är ju rätt speciell och Felicia som har henne rider henne super:)





27 december

Idag så fick Lia vila, imorgon ska vi åka till ridhuset. Tror jag ska plocka fram lite bommar och träna över så hon får göra nåt kul oxå. I Måndags när jag red så red jag nere i gropen, klättrade lite och hoppade några av hindrena. Hon tyckte det jättekul och ville bara fortsätta å fortsätta.. I slutet gick hon till banken å hoppade ner själv för den utan att jag gjorde något, så det känns super eftersom hon ska bli en fälttävlanshäst så måste hon vilja hoppa hindrena. :)


Idag då i ridningen, Ebba red Alex som är Malins foderponny och jag longerade Salo på innspäningstyglar. Det gick jättebra med Salo och han höll inte på å knasa sig något alls. Så jag tror massagen han fick innan jul, vilan och nu när vi börjat longera har hjälp han. Han satt nästan fast i hela kroppen, och hade lite ont i ryggen då han sadel inte ligger bra för han har ändrat sig lite väl mycket för fort.. Så han ska få ny sadel så fort han kommit igång med musklerna lite till, medans får Ebba rida barbacka.
Om det är någon som säljer en barbacka gjord för en billig peng så säg till. Vi är intresserade!

För Ebba och Alex gick det oxå bra, dom skulle bara tänka på å rida framåt så han skulle få rida av sig lite. Han orkar inte riktigt å har blivit lite bekväm i sig själv. Och tycker det är jättekul å bara dra ihop sig och svänga in rumpan. Men det gick bätter i slutet, men då var han så trött så han knappt orkade..




Anna Scarpati schabrak :)

Nu har jag skickat iväg 5 olika modeller för att se hur dom ser ut.
Sen kommer jag välja ut 3 stycken :) Längtar !!!!!

Det är 2 lila schabark med olika detaljer, 1 marinblått schabrak, 1 brunt schabrak och 1 grönt schabrak

Hoppas jag får tillbaka provbilderna snart så jag kan visa er hur dom kommer bli:D
Fick ju massa pengar i julklapp så nu ska jag passa på å beställa schabraken så hästarna är fina när dom kommer ut på tävlingsbanorna... :D





Bilder från igår =)









Juldagen

Inatt har jag inte sovit nånting, har feber, ont i halsen och är allmänt slut. Vakna varje timme för kunde knappt andas för halsen gjorde så ont.. :(
Men vid halv 10 ballra jag mig ut till stallet, Longerade Salo först med inspänningstygar.

Sen red jag Lia runt gropen, red ner i gropen och klättra och hoppade 3 stockar och lillla ekan. Hon var superpigg idag men lyssnade någolunda bra iallafall. Hon blev rätt så slut efter klättringen så hem kunde hon skritta på långa tyglar.
När  jag red runt så red jag henne rakställt hela tiden, hon vill gärna lägga huvudet på sne och svänga ut höger rumpan åt höger så tränade hela tiden på att hon skulle vara rak. Vi har tränat på det en långtid nu å nu börjar det ge lite resultat:)


Fick massa bra julklappar igår, ett lila eskadron schabrak, lila equi-Theme ländtäcke, massa pengar å presentkort på gina:)



Ett sånt här ländtäcke fast hel lila:)




Resten av dagen som har gått så har jag bara legat framför TV och försökt sova lite, men det går inte. Så får hoppas att jag somnar tidigt ikväll. Nu ska jag slänga på en film och krypa ner i sängen igen.

Ha en fortsatt GOD JUL allihopa =)



GOD JUL!!

Imorse så träffades alla istallet kl 8, vi fixade iordning hästarna så dom blev julfina och hade julmusik på hela tiden. Mysigt:)
Sen red vi ut på en skrittur på 15min. Tog massa kort och hade kul :D
När vi kom tillbaka hade vi julklappsutdelning, tror alla blev glada med det dom fick =)

Nu ska jag fira jul här hemma med familjen, sen ikväll åker vi till mormor och morfar i Heby å firar där.

Lite tråkigt är det att det inte är någe snö på marken,, men men..



Edvin å Leo önskar alla en riktigt GOD JUL !!!







GOD JUL ALLIHOPA!

God jul alla fina bloggläsare!
Hoppas att ni har en underbar jul med familjen & fina julklappar!
Önskar vi alla från Gesala stall ♥

Bloppis

Här kommer lite saker som vi försöker sälja av... Massa massa mer hittar ni på Hästnet,
sök på Therese Björklund
Om det är nåt ni skulle vara intresserade av så maila till [email protected]



Säljer en Charles Owen ayr8 stl 57, inte mycket använd. Aldrig avramlad med. Legat i hjälmpåse när det inte blivit använd. 2000kr inkl frakt



Säljer ett CC fleese i stl 145, mintgrönt med slät insida i bogen samt liten krage i naturvitt. Väldigt fint tävlings/transportäcke. 150 kr + frakt



Säljer ett vintertäcke med avtagbar hals i svart stl 145.
Täcket har snabbspänne i bogen med samma knäppning som horseweartäcken, x-gjordar, bensnören, bogveck, fodrat med 150 g, avtagbar hals fodrad med 150 g, löst isättningsbart foder med glatt insida med 150 g foder.
Detta täcke kan anävndas som 150g täcke på hösten/våren samt som vintertäcke med 300g foder och även skifta med eller utan hals. Ett kanontäcke!!!! Endast använt 10 ggr då hästen växte ur det för fort.
Nypris 1998:-
Nu 850 kr + frakt



Säljer ett marint regntäcke med tjockt fleesefoder i stl 155. Har x-gjordar, bensnören, fin brodyr på svanslapp, bogplatta med fin brodyr på. Bara använt 5 ggr då det var förlitet vid köpet. Är dock lite smutsigt då jag inte har hunnit tvättat täcket. 350 kr + frakt



Säljer ett svart fleesetäcke i stl 145, brun kant. En maggjorda och ett bogspänne. Har korta vita hår i sig då dessa inte gick bort i tvätten, därav priset då detta är ett kanontäcke. 50 kr + frakt



Säljer ett brunt fleesetäcke med stjärnor, Har en sponsorlogga på ena sidan i bakkant då det är ett vinsttäcke. Har fått byta bogspänne då det gick sönder, därav priset. 50 kr + frakt



Säljer ett blå/blårutigt Horse Guard fleese med avtagbara x-gjordar och bensnören i stl 145. Är slät insida i bogen och tjock fin fleesekvalité. Nypris var 799kr, bara använt till tävling, mycket fint! 300 kr ´+ frakt




Säljer ett Horsewear Amigo 200g täcke i stl 110. Nytvättat och nyimpregnerat. 400 kr + frakt



Säljer ett vintertäcke i stl 105 med 200 g foder av märke Horse Pro, Är nytvättat och nyimpregnerat. 300 kr + frakt


Säljer ett vintertäcke med hals i stl 105 (är 112 långt). Märke Horse Pro, svart. Nytvättat och nyimpregnerat. 400 kr + frakt


Säljer ett Jacson täclingstäcke i stl 145. blått med stor svansfläta i guld och bogplatta. Utsida är som sammet. 250 kr + frakt


Säljer ett Svart träns med rosa foder och bling på pannbandet i stl full. 250kr + frakt



Bra skydd och ha till fälttävlan Kanonbenskydd! Ett stödjande och stötupptagande skydd med neoprene på utsidan och kardborrefästning. Hållbart i många år! smidiga formsytta skydd. Det är ett set om 4:a skydd, fram och bak i stl Large, färg turkos Nypris 1500kr/4-pack eller 950kr/par Säljer mina för 800kr + frakt


Säljer en svart hoppgjord i läder med både ring och läderspänne för fäste av diverse hjälptyglar. 90cm och blå resår i båda ändor. bara använd enstaka ggr då den är för liten för ponnyn. 300 kr + frakt


Säljer en brun Roping kavaj i stl 158. Knapt använd. Nypris 699. Nu 250 kr + frakt


Säljer en röd John Whitaker Kavaj av gamla modellen Millenium med svart krage i stl 14 svensk 40. Köpt på Falsterbo 2011 och använd 3 ggr i höstas, Pedantskött med kavajfodral på hela tiden samt hängt i garderob på galge. Extremt fin kavaj som inte finns att köpa längre! Nypris 2000 kr Säljes nu för 1500 + frakt.


Säljer en knapt använd John Withaker (JW) jacka i röd färg i stl meduim. Den är lite fodrad (fleeseinsida) så är perfekt som tävlingsjacka på vår och höst. 500 kr + frakt


Igår

Igår var vi till ridhuset med Jack å Alex, typ enda stället man kan rida ordentligt på. :S Men nu går det väl mot ljusare tider eller? Men det tar väl typ en månad innan man märken nån skillnad..

Men iallafall så red Vilma honom lite lugnt, skritt, trav å galopp. De enda Jack ska tänka på nu i början är att tänka framåt framåt framåt. Det går jättebra och han blir bara piggare å piggare.. :) I skritten så fick Vilma prova lite å jobba honom och ibland så vill han söka sig neråt.. Med lite träning så kommer det bara gå bättre å bättre.
Tog fram några bommar så fick hon trava å galoppera över dom i början, sen satt vi upp det till ett litet räcke så fick dom hoppa några gånger, hoppade som högst ca 65cm. Han tyckte det var jättekul :D


Nu får han några dagar vila, så han får smälta dom de här första 2 veckorna. Vilma har ungefär ridit honom 5 gånger sen han kom och det går bara bättre å bättre. Longeringen klarar han galant nu, inga problem.
har införskafat ett par nya inspänningstyglar nu så ska longera lite med dom så han får jobba själv utan vilma på ryggen.
Ska även prata med Evelina nu efter jul å kolla om vi kan komma å löshoppa honom lite.



Filmkameran var med igår som vanligt..


BLÅ FÄLTTÄVLAS OUTFIT!

här är ett exempel på en turkos/blå outfit som man kan ha till fälttävlan , skydden är ju fälttävlans skydd :)
ÄLSKA SCHABRAKET!!

Alla julklappar på plats!

Nu har jag och mamma vart på erikslund och köpt dom sissta julklapparna! Skönt!
Jag har slagit in ungefär hälften , så jag har väl hälften kvar :P
Ikväll så ska jag bara vara hemma och kolla på nån film med familjen och bara mysa.
Imorgon så åker vi till stallet vid 8 tiden och rider en mysigritt med alla i stallet & öppnar lite julklappar tillsammans osv. MYS!
// vilma

fixat ny..

jag har fixat en ny header med lite "julkänsla" i :)
lite snö på den :P
om ni inte ser den tryck på knappen "f5" då så kommer den nya upp!
hare bra!
/v

Idag..

idag blev det en skritt å trav tur på 40min med Lia, Malin och Alex följde med oss ut. Lia var lagom pigg, hon kommer väl vara över pigg hela vintern eftersom man inte kan rida ordentligt..

Sen kom Vilma och red Jack, vi gick upp till paddocken idag oxå då han fortfarande har massor av överskottsenergi. Hon skritta, trava å galoppera. Red kanske 30min sammanlagt.
Han har verkligen blivit en helt annan häst sen vi var å provred han. Hur pigg som helst och är jätteduktig.
Imorgon ska han få gå en promenad, sen på Torsdag åker vi till ridhuset och då ska vi ta fram några hinder. 
Sen kommer han få vila över julen.. Få ta in alla nya intryck och sen kör vi igen. Vi hoppas kunna komma ut på nån pay and jump snart. 
Så vet ni några som kommer ha det så säg gärna till :) 



 

Jacken :)

SOm ni såg innan så red jag jack på ridbaban idag. Det gick super bra!
Han har börja få sån energi :D
Vi började med att skritta upp till ridbanan, helt själv. Det gick bra, han kollade bara lite konstigt på några vatten pölar som låg på marken, men de får man göra tycker jag!
Sen gick vi in i paddocken, började skritta runt lite , så han fick kolla runt lite bara. Sen trava jag lite, det gick jätte bra och han lyssna jätte bra på skänkeln direkt.
Sen så testade vi lite galopp för första gången sen han kom :D , det gick ocksp jätte bra, han fick värsta farten :D
Sen skrittade vi hem igen, han har ju inte så bar kondis , och han har ju inte blivit riden så mycket så vi vill ju ta det lugnt i början.
han har blivit så duktig på så kort tid pojken!

Hästarna idag

Ebba och jag började rida Salo och Lia runt Igelsta.. Mest skritt blev det men på några ställen var det barmark så trava å galopperade vi lite. Lia hade lite spöken huvudet idag tror jag, troligen för att hon inte hade fått vart ute i hagen innan och gjort av med lite energi.. Men hon var duktig iallafall :)

Efter det fixa och trixa i stallet.. Linn och mamma var ute på Leo och Emie på en tur oxå, men dom skrittade bara en sväng. På eftermiddagen kom våran snälla bror Marcus och satt upp gummimatta i några boxar och fixade lite. Så nu hoppas jag vägarna i Lias box får vara hela, annars får vi sätta upp mer matta i hennes box.. :l


Vid 5 sen kom Vilma, fixade iordning Jack för en ridtur i paddocken. Han var jätteduktig, bara det att han skrittade hela vägen upp själv utan någon hästkompis. Sen red dom lite paddocken, helt kravlöst i alla gångarterna. Å jädrans viken fart han fått, galoperar som en galning och tycker det är superkul :D
Synd att det var så mörkt och regna, annars hade jag filmat..




Vakna..

Nu är vi vakna och ska ut till stallet. Mamma var ner å fodra imorse :)
Så nu ska vi ner och fixa iordning 2 hästar för att ta ett tur i skogen...

Blir massa fix i stallet idag, bror min kommer ut och ska hjälpa oss sätta upp gummimatta i boxarna.






jack sparrow

Dagens aktivitet för Jack var longering. Knallade upp till paddocken 5min från oss och longerade där. Ca 30min höll vi på. Gjorde mycket övergångar, sen gick vi runt lite i paddocken på lång lina och han skulle följa mig och göra halt när jag gjorde halt och lite sånt. Och busade gjorde han, bockade hoxflux och ibland bara stack han iväg i full galopp och tvärstanna... tog killen.. Men han var duktig idag och fattade nästan allt jag ville på engång. :)


Sen i morse så blev han skodd, fick framskor på sig så :) Slipper han halka omkring som han gjort hittils..
Det var inga problem heller, stog så snällt och lugnt hela tiden.
När han var klar och inställd i en box så flörta han till sig en hel clementin, den lilla hästen. Undra om det är så många hästar som tycker om det?? :S


En liten film blev det :)

Lia är mitt hjärta<3

Idag när jag slutade jobba så gick jag direkt till stallet och tog in alla 8 hästar. (tror jag måste göra en lite presentation av alla som är i stallet).. Men iallafall.. När jag var klar med det så tog jag ut Lia. Började borsta och gjorde iordning henne för dagens ridpass.
20min tog det för mig å sätta på alla reflexer vi hade på oss.. såg nog ut som en vandrande julgran.. :)

När jag kom ut utanför dörren så spö regna/snöa det. Usch!! Under två sekunder tänkte jag, Vad fan ska det börja regna nu oxå! Ska jag gå in igen eller rida?? Nej, jag vill rida. :)
Har ju inte ridit på nästan 3 månader så dom dagarna jag har tänkt å rida ska jag rida tänkte jag.
Lia var inte glad på mig när jag valde att vi skulle gå ut i det tråkiga vädret.
Efter 5min så var jag genomblött och svinkall. Men efter vi skrittat fram i 20min så travade vi i 20min och galopperade i 5min.
Första galoppen efter vilan! Skit vilken känsla! :O Hon hade en sån rund och lugn galopp, visste inte att hon kunde galoppera så. Gick på tygeln hela tiden och streta inte emot eller nåt.
Hela ridturen bara njöt jag. kan ni tänka er? Det snö/regnade och vi hade blåsten med snö/regn i ansiktet, vi var blöta och kalla men jag tror Lia njöt lika mycket som jag gjorde.

Sen att det var kolsvart ute och vi såg knappt nåt under hela tidpasset, det brydde sig inte Lia i.
Hon är bara 5år och går fram över allt, spelar ingen roll vad det är för underlag, om det ligger nåt konstigt på marken eller det blåser, inget stoppar henne. Vi red runt gropen och när vi kom runt en kurva nere vid stora vägen så står det en person och väntar på bussen men hon bara tuffar vidare och bryr sig inte.
Lollo skulle flygit och flaxat lite överallt å högt å lågt..
Lia kommer bli en så bra fälttävlanshäst! Längtar tills vi ska ut på våran första start.
Hon är orädd men ändå försiktig och det är precis vad en fälttävlanshäst ska vara.







Äntligen har jag tid..

Nu har jag lite tid över för att kunna skriva lite här.. Dagarna bara flyger iväg och det massa som man ska hinna göra innan nästa helg. :)
Iallafall så har det gått bra denna vecka.
Lia har blivit riden 2 gånger. En gång i ridhuset, skritt jobbade henne och raksställde henne mycket. Red 1m innan för spåret hela tiden så hon fick träna balansen och inte ha en väg att stötta sig emot. Travade lite på slutet och du var hon pigg:) Igår Tisdags var vi ut och skrittade lite, det var storm ute så red inte så långt. Trodde hon skulle vara helt galen. Själv imörket, ute i stormen men hon var cool lugn hela tiden. Känns bra :D

Lollo har jag inte hunnit rida något än. Förra fredagen så fick hon en sprak i hagen, troligen av Lia. Så hon har ett 2cm snit strax över högra hasen och litet hål under det.. :( Så hon har gått på medicin hela veckan, igen... Förhoppningvis kan jag rida henne lagom till jul. Om allt läker som det ska, så det hoppas jag :)


Sen har vi ju Jack oxå som snart har vart hos oss en vecka. Tiden går så jädrans snabbt, känns som det var nyss dom var här och lämna han. Men har mår iallafall bra, har smällt in allt jättebra och anpassat sig efter våra rutiner. Han ligger ner och sover i sin box varje natt och ser ut som ett yrväder på morgonen när man kommer å fodrar:)
Jag har iallafall vart ute och gått med honom några gånger så han har fått kolla in stället. Och igår så skulle vi till ridhuset med Salo och då fick lilla Jack följa med.
När vi skulle lasta så var han jätteduktig, fatta inte riktig först hur han skulle göra. Eftersom vi har lastbilen som dom går in i och vrider sig ut sidan för att ställa upp sig och han har ju bara åkt tranpsport där man går rakt in. Men han gick in hela vägen innan Salo, men när han kom in så visste han inte vad han skulle göra så då baka han. Men sen gick han in några gånger till men fattade aldrig riktigt hur han skulle göra. Så då fick Salo gå in och vissa. Sen tog det 2 gånger så var han inne. När vi sen skulle åka från ridhuset gick han in först och vred runt sig och stog där inne och väntade på att Salo skulle komma.



Han fick ha sin nya oranga outfit :) Visst blev han fin ? !! Han passa jättebra i orangt






I ridhuset så började jag och gå runt med han, han fick kolla på allt och se vad det var för nåt. Sen fick Vilma hoppa upp och skritta lite för det var så mycket folk i ridhuset så fick inte plats och longera i början. Så hon red runt där och det gick jättebra, han blev lite rädd för dom andra hästarna när dom kom galopperandes bakifrån förbi honom. Men eftertag så gick det oxå bra:D
Longerade i slutet istället så han fick springa av sig. Ibörjan så ville han inte alls, trodde mest vi skulle leka. Men då gjorde jag bara som jag lärt mig och efter ca 10min så kunde jag longera i skritt och trav i båda varven utan problem. :)

Min duktiga lilla kille





I Tisdags så rakade jag honom även på halsen, så han inte ska bli så svettig där när vi rider honom.
Känns dumt när han ska stå i lilla stallet där det inte är ligga varmt som i stora stallet, när han blir svettig när vi rider honom och sen stå i kylan hela natten. Så då rakade vi honom och så fick han ha ett fleece med hals på nätterna. Vill inte att han ska bbli förkyld för att pälsen är kall och fuktig.

Jag änvände lilla rakapparaten som knappt låter nåt och vibbrerar inte lika mycket. Han tyckte det var lite kontig i början, men jag fortsatte fast han höll på och tillslut fatta han att det försvann inte så då ställde han sig å sov. Och jag kunde raka honom överallt på bogen och upp vid öronen. :)
Han hade ungefär lika mycket hår på halsen som Lollo har på hela kroppen ...

Visste blev han fin?!!! :D






saloprinsen<3

Igår så red jag Salo i ridhuset och det gick jättebra tills i sluten då började han krångla och flög för allt och när jag la till spöt och belv arg så brydde han sig inte heller, han ba lalalalla typ. Han blir ofta så när han tycker det är jobbigt eller trött. Men han måste kunna jobba då oxå, så det måste vi träna på.
Vi galopperade för första gången efter vilan nu oxå, rätt så lungt och stabilt. Jag trodde att han skulle vara helt galen och hålla på men jag blev jätteglad när han inte gjorde de..
Idag så är jag hemma och Salo ska vila, sen imorgon så ska jag rida igen..

När vi var i ullared så köpte jag lila skydd och ett schabrak. Skydden passar jättebra till mitt lila schabrak.
Längtar till första tävlingen den 11 Februari i Heby, då ska han ha på sig hela lila outfiten :)
Han kommer se ut som en prins. Fast han är ju alltid en prins i mina ögon puss



Jack :)

Nu har Jack kommit, eller han kom imorse vid 10. Då fick han direkt gå ut i hagen tillsammans med Alex. Dom blev bästa kompisar på nolltid:)
Nu ska han få några dagar då han får lära känna oss alla å omgivningen. Sen sätter vi igång =)

Hans planering ser ut så att vi ska hoppa in honom och komma ut på nån pay and jump. Sen kommer han få en liten vila runt februari. Och efter det hoppas vi att vi kan komma ut på några fler pay and jumper och även lokala tävlingar =)

Glömde totalt bort kameran imorse för det var så jädrans kallt.. Men ska försöka gå ut och knäppa lite bilder på han så ni får se han.




full fart hela dagen

Gick kl 8 idag och gick direkt ut till stallet, fodra, släppte ut hästarna, mockade, och städade.
Ebba och jag har städat i hela stallet idag för att det skulle vara extra fint imorgon när Jack kommer =)

Innan vi började med allt så var vi ut på en liten ridtur på Lia och Salo, första för Lia på 2,5 månad :)
När jag skulle hoppa upp på henne fick Ebba hålla i henne med ett grimskaft för hon var upp åt öronen för att hon skulle få komma ut och bli riden. När jag hoppade upp stog hon helt stilla :) Det gjorde hon inte när jag precis hade köpt henne. Sen gick vi runt lite på gården så hon lugnade ner sig.

När Ebba hade hoppat upp på Salo så red vi iväg en runda på 30 min. Skrittade nästan hela tiden förutom en liten sträck. Lia tyckte det var superkul hela tiden =) Bockade lite när hon inte fick springa tid hon ville, men inge mer.

Hela dagen har Ebba och jag hållt igång och fixat allt möjligt i stallet så efter Vilma hade kommit och hade ridit Mimmi så åkte vi in och hämta Spicy och sen kollade vi film :D Nu ska jag gå å lägga mig. Jack kommer runt halv 10 så då ska jag försöka ha hunnit fixa hela stallet. 
Sen kl 3 så är det samling för match, Mantorp väntar på hemmaplan. Tror det blir en jämn å jobbig match.


Kameran åker med imorgon så ni kommer få bilder på Jacks första tid =)


Longerat båda hästarna idag

Idag har både Lia och Lollo blivit longerade. Gick lite bättre idag när gräspaddocken hade fått ett lager med snö. Lite halt var det tyckte hästarna, men om dom travade på lugn och vilade på stegen så gick det jättebra.
Lollo är lite roligt då hon travar på som en galning och om hon tappar balansen så ställer hon sig på stället och sparkar bakut... Konstiga hästen :l Hon har alltid vart sån, om det inte går som hon vill så tappar hon sin självkontroll och sparkar bakut å stutsar...



Imorgon kommer hovslagarn så då får Lia och Lollo bakskor igen=) Eller för Lia är det första gången.. så det blir spännande. Då kan dom äntligen få i broddar så dom kanske  får lite bättre fäste i marken.



Lollo vilar imorgon och jag ska försöka hinna gå en promenad med Lia innan vi ska åka eller på lunchen.
Tror inte jag hinner nåt av dom. Då vi säkerligen bara tar en halvtimmes lunch imorgon så vi ska kunna sluta tidigare för vi ska åka kl 5. Vi ska åka å äta julbord med jobbet..
Så vi får se hur dagen ser ut imorgon. Kanske ska försöka pallra mig upp kl 6 imorgon och gå på morgonen men det kommer aldrig funka. Min självkontroll på morgonen är = noll..


Bild på lilla Snowe



Tur in till Hööks

Efter jag var klar i stallet så tog jag en tur in till Hööks, då jag behövde köpa ett fleecetäcke till Lia.
Jag hade masssa 155cm fleecce efter Sjaket men då det har vissat sig att Lia behöver 165cm på täckena så har jag inte ett enda. Så lite panik då dom behöver ha de i stallet nu på nätterna.

Så ett sånt här fleece blev det, lite för fint kanske för att ha i boxen på nätterna. Men dom hade inget annat hemma 165cm så då fick det bli det.



Köpte även lite andra saker

luva till alla ponnysar, 50% rabatt


Schabrak till ponnysarna 50%



reflex boots till Leo


och en förpackning med Magic brush





Måndag och Tisdag

Igår så longerade jag Lollo lite lät i paddocken, helt menningslöst igentligen då det bara gick å skritta och sen fick hon små trava korta stunder. Ungefär ett halvt varv och sen fick hon skritta och så fortsatte jag så. Så hon fick mycket avsaktningar och igångsättningar.

Idag så gick jag en promenad på 30min med henne och hon var rätt så mycket lugnare idag än hur hon var igår. Igår ville hon gå förre mig hela tiden upp till paddocken så jag fick göra massa halter men idag så gick hon bakom mig och jag fick nästan släppa fram henne ibland..



Lia idag blev longerad, men då prova jag longera i gräspaddocken. Den är lite mjukare än gruspaddocken, men det var halt där oxå och jag har inte satt i några broddar än. Hon fick göra samma sak som Lollo igår, skritta mycket och sen trava ett varv - skritta ett halvt varv - trava ett halvt varv.
Lia var lite högt å lågt precis när jag gick ut genom dörren på framsidan. Lia, Lollo och Emie har gått bakom stallet i nästan 1 månad nu och Lia har inte vart ut på framsidan. Så hon var som när hon kom, titta på halt och blöjde på. Men gick runt och hälsa på allt och gjort lite halter och pratade med henne, så efter ett tag lugna hon ner sig.




Lollo vilar imorgon och Lia ska promeneras, går nog samma vända med henne imorgon som jag gjorde med Lollo.




sängen väntar...

 Nu väntar sägen efter en hel helg i karl-gustav med camilla och massa saker med hem från ullared så klart.
jag har haft jätte roligt och det var jätte mycket folk på ullared men det var roligt ändå... <3


salo- salo har vilat i 4 veckor nu och den här veckan som kommer i morgon ska jag borja longera honom och massera hans rygg han har jätte ont stackarn men men det går nog över med lite massage.
om 2 veckor ska jag börja rida igång honom men mäst skritta och trava i början.Han kommer vara helt vild när jag börjar rida han..
för nästa år sattsar vi på lite högre klasser och lite cuper så tävlingarna börjar redan i januari så jag är jätte spänd redan nu hoppas att det går bra och så ska jag väll få ut han på lite fälttävlan oxå.
jag hoppas ju alltid att han ska prestera sitt bästa men han är ju ponny så man vet allrig puss




Nu får det var nog...

japp, Lollos vila får ta slut nu! Funkar inte längre :S
Hon skadar sig hela tiden och nu har hon bitit 2 personer. Och det är inte några små skador eller smånafs utan hon har hela tiden behövt medicin för skadorna och bitis så hårt att det har blivit sår.
Tror att hennes attack mot oss människor kan ha lite sammanhang med all medicin hon har fått. Hon hatar verkligen sprutor och vi har behövt spruta henne under 3 veckor totalt nu under hennes vila. Så när vi är hos henne kanske hon förknippar oss med "mer medicin" eller nåt sånt. Sen är hon som en tickande BOMB och den kommer smälla när som helst.

Jag och Therese prata idag om hur vi skulle göra och vi kom fram till att jag måste börja rida henne nu!
det blir ungefär 4 veckor för tidigt men det funkar inte längre. Men nu i början rider jag bara henne ca 3 gånger i veckan, 2 gånger i skogen och en i paddocken. Sen efter jul blir det lite mer ordentlig ridning med träningar.


Så här ser Lollo och Lias vecka ut

Måndag: Lollo longeras, Lia vilar
Tisdag: Lollo promenad, Lia longeras
Onsdag: Lollo vilar, Lia promenad
Torsdag: Lollo longeras, Lia longeras
Fredag: Lollo vilar, Lia promenad
Lördag: Lollo skrittas, Lia skrittas
Söndag: Lollo promenad, Lia vilar


Eftersom jag börjar rida Lollo nu oxå så kommer hon oxå få en kortare vila på 2-3 veckor i slutet av februari







Vikarie i stallet :)

Ja som ni redan läst så åkte syrran till Varberg i helgen och jag tar hand om hästarna, med lite hjälp förstås:) Vi har ju våran underbara mamma som ALLTID ställer upp och sen två jättegulliga tjejer i stallet som alltid ställer upp om det behövs, Vilma och Malin :) Ebba också förstås men hon var ju med Camilla i Varberg :)

På fodrade mamma och sen, snäll som hon är så fixade hon allt hö. Kl 9 kom jag ochMalin till stallet för att släppa ut hästarna. Malin är ny i stallet men hon har ju hjälpt oss med våra ponnyer och hästar förr. Nu har hon en foderhäst, Alex, hos oss så nu är hon en i team Gesala :)
När vi släppt ut alla så mockade vi och sen behövde jag gå då jag skulle åka och lägga spår åt våran Jaktlabrador Norma som tränar lite för att bli eftersökshund i jaktsammanhang då både jag och min sambo jagar. Sen skulle vi på lite adventsfika hos bekanta så jag var borta hela dagen.
Mamma lunchfodrade och sen kom Vilma ut på eftermiddagen och red Mimmi och sedan hjälpte hon mamma och ta in hästarna, toppensnällt!

Vid 8 gick jag ut med Norma på kvällspromenad och överraskade mig själv med att jogga 1,5 km med henne :) Tror att det var första joggingturen på 4 år och två barn :) Glatt överraskad över att jag fixade det så joggade jag ner till stallet och kvällsfodrade, mockade och fyllde på vatten.

I morgon ska jag morgonfodra och sedan släppa ut hästarna och träna Malin och Alex i paddocken, rapport om hur det gått får ni i morgon, samt en liten uppdatering om hur det går med den dräktiga tanten :)

Kram och God natt!!!!

// Therese

Lördag i Karl-Gustav

Nu sitter Ebba och Jag å tittar på TV här nere i Karl-Gustav :)
Igår kom vi ner halv 12, gick å la oss på engång och gick upp halv 7 imorse för att åka till Ullared.
Kom tid halv 8 och det var redan massor av folk. Vi fick med oss en del saker hem därifrån, lite julklappar och lite annat smått å gott :D

Till Lia hittade jag ett termotäcke för bara 99kr! Det tyckte jag var bra:) Sen köpte jag ett vintertäcke med hals, Lia måste ha 165 på täcken och det är inte alltid det finns. Så idag blev jag jätteglad för jag kunde nästan välja mellan alla deras täcken. Förra gången vi var ner så hade dom inte ett enda 165 täcke.


vi kom hem hit vid 4, då satt vi oss direkt ner vid TV och kollade på Sverige matchen i Handbolls-VM. Efter det har vi inte gjort nåt annat än tittat på TV.. Kommer säkerligen att gå å lägga oss väldigt tidigt ikväll..




På  Måndag ska jag börja longera min lilla flicka så hon får busa av sig innan jag sätter mig upp på henne.






Åker iväg över helgen :)

Ikväll åker Ebba och jag ner till hennes farmor i varberg. Vi ska gå på ullared och bara slappa.
Kommer hem på Söndag kväll, men datan är med så nåt inlägg kanske kommer.. :D




Vi kan ju prova en liten frågestund!! Svarar när vi kommer hem =)


de jag fick med mig hem från globen..

de här fick jag med mig hem från globen :)
reflexer från HORZE
dom längsta sättar man på tyglarna och dem små på pannbandet och nosgrimman :)
Tex om man rider barbacka & man skulle ramal av & hästen springer iväg så har den iallfall nån reflex på sig :)


SADELPADD från LYCKÅS RIDSPORT




// vilma

RSS 2.0