sitter nu på jobbet i lysen och har tråkigt.. snart är de frukost :) kan inte skriva nån inläggstext så det får se ut så här istället.. .. efter jobbet hoppas jag att vilma kan komma ut å rida med mig å Lia:D


Snart blir det sängen

Då var allt klart för kvällen.. tyvärr blev det ingen jätte träff på ponnyn vi var och provade men, men, man måste prova många innan man bestämmet sig för vilken.
Lollo blev inte heller riden, kom hem så sent så dom var lite galna och superhungriga när jag kom hem så då fick dom mat istället. Lollo får en liten mini vila på några dagar nu, sen så på Lördag så kör vi igång ordentligt och laddar inför tävlingen nästa helg.
Första inomhustävlingen, så då får vi se hur det går. Ska försöka åka till rdhuset några kvällar i veckan så hon får vänja sig.

Jag tycker inte alls om att rida i ridhus, det blir så instängd, ändå vill jag ha ett eget ridhus.... :P
Men det är just det när det regnar och är massa massa snö ute så det verkligen inte går att rida ute då skulle det vara underbart å ha ett ridhus, men helst vill jag vara själv i de så jag bara behöver tänka på mig.






Försöker så gott jag kan...

Försöker för fullt å skriva när jag kan... Ibland hinns det inte med, bloggen är ju inte direkt prio 1 i min lista..

Men nu har jag iallafall vart ute och klipp hela gräspaddocken, så nu ser den bra ut igen =)
Och det blir enklare å rida där nu. Tänkte ta kort på hur det såg ut men glömde så klart kameran inne i huset.


Idag ska Lia vila, imorgon ska hon ridas en snabbis och sen på Lördag ska vi på våran första pay and jump =)
Hoppas verkligen hon sköter sig, hoppar först 60cm och om det går bra hoppar jag 80cm oxå.
Nästa helg ska jag ju till Högbo med henne, om hon sköter sig så kommer vi få 0fel enkelt. Men om hon fjantar sig som hon brukar göra så kommer det bli lite fel. Vi får se =)


Nu ska jag iväg och prova en ponny, som min kompis ska kanske ska köpa. Vi får se vad det är för nåt, den står iallafall i Enköping så det är inte så långt att åka.
När jag kommer hem ska jag ut på Lollo, blir ett varv runt gropen i mörkret eller lite dressyr i paddocken.



Försöker skriva när jag kommer in ikväll om jag inte för trött... =)





dressyr

Salo- igår var jag och red salo i paddocken. vi red dressyr och lite att han skulle lyssna på mina skänklar,och om jag tog i honom så skulle han inte bita tag i bettet och försöka sticka.
therese var med och hjälpte till hon visade mig hur jag skulle få honom att slapna av fort och efter ett tag fattade både jag och han.
Salo orkar inte riktigt att hålla galoppen jämt så han försöker tulta och det gillar inte jag att han gör så det ska han inte fortsätta göra. Det blev iallafall ett fint resultat i slutet men salo och jag ska börja träna massor på för jag vill ju ha lite att jobba med oxå.Jag vill ju att han blir en bra ponny som bara är en söt liten gullig och busig ponny.
Någon dag nästa vecka ska jag fota honom massor så då får ni se massa bilder:)



mvh//  EBBA

Today

Idag så var det Lindelöw träning som stog på schemat för Lollo, så halv 1 så åkte jag, therese, Lea å Norma ner till Örebro.
Idag så hoppa vi mest olika linjer och bana på slutet. Lollo var superpigg i början, det är nästan jobbigt för hon vill bara fram,fram å mer fram samtidigt som hon står och stutsar på stället. Hon kan inte bestämma sig och om man manar på henne framåt så stutsar hon bara mer och helt plötsligt släpper det och då flyger hon iväg i galopp.

Men dom sista linjerna och banan blev bra, då hade hon blivit lite trött så hon kunde koncentrera sig på vad hon skulle göra.


När jag kom hem så var det Lia som stog på tur. Hon har haft 2 dagars vila så idag var hon pigg å glad.
Red med Vilma och Ebba runt Hällby, det gick jättebra och hon är inte rädd för något. Möte tillochmedd en älg idag på Hällbyskogen, synd att man aldrig har med sig kameran när man rider ut.





Nu ska jag pallra mig i säng då jag ska försöka vara så duktig som jag inte är å gå upp halv 6 imorgon för jag ska hinna rida Lollo innan jobbet. Så jag kan rida Lia efter jobbet och sen har jag handbollsträning halv 7.
Det skulle vara så mycket mer motiverat att gå upp och rida på morgonen om man hade ett ridhus.
Men så lyckligt lottad är jag inte...




Film på Lia

Här är en film på Lia sen vi markarbets tränade i paddocken=)


I helgen som var..

red jag Lollo och Lia, Lollo fick ett markarbetspass i gruspaddocken och Lia hopptränades i gräspaddocken.

Började med Lollo, jag hade byggt fram två galoppbommar och en kombination
Det svarta är galoppbommar och det röda är kombination. Jag red hela tiden på en 8:a. Övningen står mitt på ridbanan så man rider runt på hela banan och inte en del.

Lollo fick galoppera runt, runt och runt å hoppa tills hon lugan ner sig själv och hittade rytmen själv.
I början fick det alldeles för fort men det fick hon sköta själv, eftersom kombinationen blev trång för henne när hon galoppera på som en galning så fick hon tänka till och bromsa upp sig själv.
Hon fatta det jättebra men det tog väl några varv innan..
Efter ca 5 minuter så sakta jag av så fick hon vila och när vi skulle börja igen så var hon ligga galen som första gången. Så hon fick springa på tills hon hade lugnat sig.



Lia fick ett hoppass igen, vi hoppade ju inte så mycket i Torsdags på träningen det var mest markarbetsövningar och sen bara några enkelhinder. Men i Lördags så fick hon hoppa bana och prova hoppa alla läskiga hinder vi har.
I början så vägra hon väl på alla hinder varsin gång, men efter hon har tittat på hindret så hoppar hon.
Hon hoppa bättre och bättre för varje språng och sista banan vi hoppa så funkade allt superbra=)
I början så visste jag inte riktigt hur jag skulle agera på henne framför och över hindret. Hon hoppar inte alls som Lollo och jag är ju van vid henne nu. Men efter denna träning så ver jag exakt hur jag ska vara och bete mig.
Sista rundan vi hoppa låg på 80cm. Kändes super och hon var inte änns trött när vi sluta.


Hoppas verkligen vi kan åka upp till Högbo och hoppa en 80cm, vi får åka upp och vägra ut oss om det är så men bara det att hon får komma ut och se allt.





Hon kan iallafall hoppa min flicka=) När hon väl landar i huvudet så kommer höjderna inte vara några problem,...



Det är därför jag vill försöka komma ut mycket nu och hoppa rätt så mycket med henne så hon får se så mycket som möjligt, så efter hennes vila i vinter så och jag börjar sätta igång henne så kommer allt ha släppt=)




Måndagen går mot sitt slut..

Då var denna måndag slut, ingen av hästarna blev ridna idag. Jag är fortfarande superförklyd och kroppen supertrött.

Therese hade iallafall mockat och fixat allt imorse i stallet så jag slapp göra det oxå. =) Så jag har haft en super lugn eftermiddag. Välbehövligt kände jag.
Nu är dom iallafall intagna och nattade. Jag ska gå å lägga mig alldeles strax å sova länge inatt därför fick dom mat tidigt idag.


Imorgon är det lindelöw träning =) Ska bli jättekul!
Får bara hoppas att Lollo sköter sig och inte är helt galen.







Fredag avslutas med New Moon =)

Då var denna Fredag oxå nästan slut, det är sjuk hur snabbt veckorna går.

Iallafall så efter jobbet gick jag direkt till stallet, skulle helst velat gått in och lagt mig då jag inte kände mig så pigg med lite feber och halsont. Men tyvärr hade jag ett helt stall och fixa plus 2 hästar att rida å ta hand om.

Började iallafall rida ut på Lollo, red ett varv runt gropen och klättrade massor när jag kom till baksidan. Hon var lite smått galen, men jag orkade inte bry mig så hon fick busa och hålla på. Skrittade upp och ner för backarna först sen fick hon galoppera upp några gånger. Hon tyckte det var skit roligt och bockade i när vi galopperade upp.  Efter några vänder så skritta vi hem.


Väl i stallet så var det bara att börja mocka, Lollos box behövdes mockas ut och även Lias var väligt dålig. Så båda dom fick nytt torv och spån. Helst slut efter det. Men sen var det bara att fortsätta med vattnet och allt hö.
Jag packar ungefär 30-40 säcker varje gång jag gör hö, och det blir var 3:de dag. Så det blir några kilon..

När jag var klar med allt så vänta jag på Ebba som var ute och skrittade på Salo. Plockade fram alla saker som behövdes smörjas och hängde upp dom. Tvättade mina stövlar som jag hade igår när jag flög av, då dom var mer gråa än svarta, tog båda mina skor oxå när jag var igång. Sopade fikarummet och sadelkammaren å gick å småplockade lite här å var..

Vi gick in och åt lite snabbt, Tacos hade mamma gjort. =D Jag älskar verkligen tacos, jag bli aldrig trött på det.



Efter maten red jag upp till paddocken med Lia, tog dressyrsadel idag då jag ville prova och se hur hon gick i den. Den är tyvärr lite smal i bommen men det gick och fixa hos sadelmakarn så ska lämna in den så fort jag får pengar.
Hon gick iallafall superbra! Har aldrig gått så bra i dressyren som hon gjorde. Började bara med att hon skulle gå fram för mina skänklar som blite väldigt mycket längre än vad dom är i en hoppsadel så skrittade på framåt på både rakt och böjd spår. Travade efter ett tag och då var hon lite tjafsig i munnen, då höll jag om lite mer med benen och hade bara en stilla och mjuk hand. Efter ett halvt varv så slutade hon. Gick ner i en låg och mjuk form, precis som jag vill ha henne. Travade run väldigt längre, så hon verkligen skulle bli trött. Gjorde lite tempoväxlingar, och fick henne att korta sig väligt mycket.  Provade sitta ner lite på henne, gick bra ibland men så fort hon tar upp huvudet så funkar det inte... Så vi ska träna på det, hon vill gärna fatta galopp när jag sätter mig ner men det är vad hon är van vid.
När jag väl galopperade så fick hon bara gå på tills hon bromsa sig själv. När hon väl bromsade sig så gick vi in på stora mittvolten och gjorde små volter i stora volten. Samma sag i båda varven.
Efter 40minuter var hon väldigt trött och vi red hem. Supernöjd med henne idag, hon går från klarhet till klarhet.

Tänkte filma med mobilen idag men det blev så mörkt så det funka inte. :( Får göra det nästa gång isället.



Nu blir det New Moon och lite Polly... :P




Då är man hem kommen...

Då har man kommit hem från träningen i Enköping. Det var väl både bra och dåligt..
Vi var lite väl många för att hoppa och vi red utomhus, träningen börja halv 7 så det blev mörk rätt så snabbt.
Men annars så älskar jag Lena träningar, men Lia var lite vild idag. Kanske för jag inte ridit henne på 2 dagar.

Började med lite trav och galoppbommar sen lavi upp det och började hoppa en serie med 3 hinder och ett galoppsprång mellan varje. Lia klara det väldigt bra och hoppade igenom utan problem. Sen la vi på ett till hinder, men då till ett stuts avstånd. Så så hade vi hinder-stuts-hinder-1språng-hinder-1språng-hinder.
Lia klara även det väldigt bra för att annars vara så himla vinglig, men det blir bättre för varje gång vi tränar =) 

Sen hoppade vi lite enkelhinder och linjer. Lia tyckte alla hinder var jätteläskiga så ibörjan kom vi i trav. Sen rullade vi på i galopp. 
När vi skulle hoppa det sista hindret så hade det hunnit bli väldigt mörk så det blev skuggor av hindrena bakom hindrena. Så när vi skulle komma på det sista hindret så stanna Lia en gång först sen kom vi igen och precis när hon skulle hoppa av ångrar hon sig och jag flyger som en vante... Lia var rädd för skuggan.... Den kunde ju bita henne:P 
Men jag hoppade upp igen och hon fick kolla på hindret och så gick vi runt det och då blev hon livrädd för skuggan, tog jätte språng över den. Tokiga damen...

Så vi strunta i det hindret och så hoppade vi ett annat som inte hade nån stor skugga bakom sig. Sen gav vi oss. 
Hon var duktig hela tiden, men hon hoppade lite kantigt i början. Hon är sån att hon måste hoppa många språng innan hon slappnar av och hoppar igenom kroppen. Så när hon väl börja göra det från början kommer hon bli superfin =) 


Kanske kommer in nån bild eller film, för Malin följde med.. 


Vilma och Mimmi var ju även dom med. Mimmi var en riktigt piggilin idag och Vilma hade fullt upp med att bromsa henne hela tiden istället för att rida framåt som det brukar vara... =)


 

Enköping nästa =)

Snart ska jag dra mig ner till stallet och ta in å fixa Lia inför träningen. Vilma och Mimmi följer med så hon behöver inte vara själv iallafall.

Får se vem det blir för, tror det blir för Lena å inte Maria idag. Men det spelar inte så stor roll, tycker om å träna för båda. =)
Malin följer med så förhoppningsvis så kan hon filma lite. Kommer säkert inte gå å ta några kort då vi ska va i ridhus. Beror på hur bra lysset är där inne.


Hörs ikväll. Om jag inte är helt slut i kroppen...



Tantieme x

Tänkte berätta lite om Tantieme "Tanten" :)
Hon är ju dräktig i 4:e månaden snart och magen växer på henne! Hon är glad och busig i hagen som vanligt och blir riden lite sporadiskt i skogen av både mig (har börjat rida lite smått då och då, är så skoj att komma igång igen men ack vad man har tappat finliret när man inte setat på häst på ca 3 år) och Malin som red Molly förrut. Oftast blir det barbackaturer i skogen men ibland blir det ett och annat dressyrpass eller lite bus i gropen med avslutning på någon liten stock :)
Hon är så underbar! Rund och go att rida och har en så underbar trav att rida barbacka på! Man sitter som i en soffa :)

Hur som så när man tittar på henne i hagen utan täcken så ser det ut som hon är i 9:e månaden utan problem :) magen växer lite fortare ju fler föl de haft, precis som på människor! Första barnet kunde jag dölja till 5:e månaden innan magen började avslöja sig men andra barnet tog det bara 3 månader sen var det kört :) Samma med Tanten :)
Det possitiva som veterinären som seminerade Tanten sa var att det var bara låte dem äta nu på sommaren för då finns chansen till att det blir ett stort och friskt föl större i slutändan. Ju längre tiden går så tar ju fölet och äter upp stoet på sina fettreserver för att växa, då är det bra som stoet har lite extra hull till vintern då de inte kan äta hur mycket som hellst i och med att fölet ligger och tar plats och trycker på magsäcken så de får itne plats med hur mycket mat som hellst i magen. Då får man se till att man har ordentliga värden på hö/höslige och även på kraftfodret för att stoet och fölet ska må bra! Vi använder hösilage från gården på vinterhalvåret och hö från gården på sommarhalvåret (då de behöver grovfoder), som kraftfoder på dräktiga ston och på föl/unghästar använder vi Kraft Grov 125 har jag för mig den heter, den har fungerat toppen och kompletterar vårat grovfoder utmärkt.

Nu så här på hösten när första frosten snart kann dyka upp ska man även vara lite försiktig med att släppa dräktiga ston och unghästar på grönt gräs när frosten fortfarande ligger på. Ingen fara längre fram på förmiddagen då det smällt men just när gräset fortfarande är vitt av frost på morgonen ska man se upp lite då det faktiskt är så att gräset försvarar sig mot kylan med att skicka upp allt socker som finns i strået längst upp i toppen som då hästen äter och får en rejäl sockerskjuts, detta kan göra så man får fång och eller kolik besvär fast det är en stor häst och oktober. Detta tror väldigt många är omöjligt men tvärt om, väldigt vanligt!!! Först frosten är faktiskt värre än det första gröna gräset på våren!

Så just nu så går Tanten och Lollo i en hage med mindre gräs i för att gräset ska få chocka ur sig sockret någon natt innan de får gå tillbaka i sin vanlig sensommarhage som de gått i tidigare.

Jag kommer berätta mer om tantiemes dräktighet längre fram, det händer inte så mycket just nu men så fort något nytt händer henne så skrivs det här :)

Lite kuriosa är att hon gått hela 103 dagar och när de gått 120 dagar så är fostret 20 cm stort och väger ca 1 kg :)


// Therese

Börjar dagen med att försova mig...

Idag vakna jag halv 8 när Emy skicka ett sms och fråga om jag inte skulle komma idag.. Opps :P
Hade visst glömt å sätta på väckarklockan igår kväll..

Men nu är jag på jobbet iallafall och inget har väl gått så himla bra, men efter frukosten nu så blir det nog bättre.


Idag iallafall så är det förhoppningvis hoppträning för Maria med Lia. Ska bli roligt och se hur hon är på en hoppträning. Har ju hoppat henne några språng här hemma, men det har bara vart min lilla gymnastik övning, med 3 stuts och ett hinder efter.
Vi var ju även hos tandläkarn i Tisdags med henne och fick hennes tänder fixade. Det var inga fina sår i munnen som hon hade, så jag förstår om hon har slängt med huvudet nästan hela tiden när man tagit i munnen.
Men förhoppningvis så har det lättat lite tills idag.


Vilma och Mimmi kommer följa med ikväll oxå så det blir roligt =)

Om det inte blir nån träning ikväll så skulle vi rida ner till gropen och hoppa lite där nere med dom. Så det blir bra vilket som.

Längtar till första tävlingen med Lia, ska igentligen inte tävla nåt i år på lokal nivå utan bara åka på pay and jumper. Men skulle så gärna vilja åka till Högbo och hoppa en 80cm där. För dom hade från 80cm och isåfall så skulle Lollo med och hoppa 90cm och 1m.





Nej nu ska jag bli bättre på det här..

Nu jävlar ska jag ta mig i kragen och bli bättre på att skriva.

Har så mycket att berätta så jag inte vet var jag ska börja....



Men iallafall så kan jag börja berätta det tråkiga som har hänt Sjaket.
Som dom flesta kanske känner till så har hon vart halt hela sommaren. Men iallafall så började det i Juni dagen innan jag skulle åka till Älvkarleby, tog in henne från hagen och hon var halt. Hon fick vila i en vecka, men ingen skillnad. Veterinären kom ut och vi fick medicin för kotledsinfalmmation. Ingen skillnad efter 3 veckor, fick en dos till på 2 veckor men ingen skillnad då heller. Vi bokade tid på Strömsholm och åkte dit. Tog massa bilder på hennes ben och bedövade henne och vi behandlade mot kotledsinflammation igen, fast på det andra benet. Åkte hem hon stog på box i 2 veckor och vi åkte på återbesök. Hon "friskförklarades" eller vi kunde börja rida henne igen.
När vi var på återbesök så fick hon även ett bar specialskor.

Vanliga skor är ju platta men Sjakets skor var böjda uppåt i fram- och bakkant. Dom här skorna fick hon för att hon skulle "rulla igenom" kotan mer och inte bli så plattfotad.
Men jag kände igen skillnad. Väl när vi skulle börja trava henne så halta hon dom första stegen vi tog. Då hade vi skrittat efter anvisningar i 2 veckor. Så då åkte vi in, men veterinären vi hade ibörjan var på semester så då fick vi bara smärtlindrande och fick en ny tid när veterinären kom tillbaka.

Vi var dit igen och vi sprutade och gjorde allt vi kunde men vi hittade inget fel på henne. Vi kom in med att hon var halt på vänster fram och när vi åkte därifrån var hon halt på vänster och höger fram samt höger bak.
Så då tog vi beslutet att vi skulle döma ut henne (triangelmärka henne) eftersom hon hade ett högt avelsvärde så skulle hon få gå tillbaka till å bli avelsboxen. Så vi fick intyg och vi skulle skicka in alla papper. Hon fick iallafall diagnosen lång framskriden Artros (vet inte hur det stavas) Ledbesvär är det iallafall. Hon var typ som en stelopererade människa i sina kotleder.

När vi kom hem från strömsholm så var hon ändå inte så halt så det syntes utan det kom bara fram om man böjde henne. Men en morgon när jag kom ner så ville hon inte gå ur boxen, men försker få ut henne iallafall och då hoppar hon fram på 3 ben. Från att vara haltfri när vi tog in henne dan innan så var hon blockhalt på morgonen när hon stått i boxen. Troligtvis så hade Artrosen blivit värre

Men hon hade haft såna här vändor hela sommaren och då har vi låtit henne stå i box några dagar och så har det blivit bättre. Men så ont hon hade nu sista gången har hon aldrig haft på hela sommaren. Det var hemskt å se.
Hon stog iallafall inne i 3 dagar, lite bättre men ingen direkt skillnad. Men hon fick iallafall gå ut i liten sjukhage som var lika står som hennes box. Så kunde hon iallafall äta gräs om dagarna.
På kvällen var det lite värre. Hon fick stå inne en dag till och hon blev lite bättre.
Men varje steg hon tog så smärta det i hennes ögon, det var som om hon hade gett upp. Det skulle inte bli bättre.
Jag visste att hon behövde smärtlindrande eftersom hon hade så ont. 

Så helgen den 10 september satt jag och pratade med henne i boxen och då bestämde jag mig att hon inte skulle få lida något mer. Det var det svåraste beslut jag tagit, att skilja sig från sin bästa kompis så tidigt och på detta sätt. Det var hemskt. Jag kunde inte prata om det på flera dagar. Ingen fick nämna det, för jag ville inte tänka på det.  

När jag tog beslutet så hade jag ändå 2 val som jag tänkte igenom väldigt noga.
ETT: Jag skulle kunna ge henne smärtlindrande som hon måste behöva gå på hela livet, buta. Med butan i kroppen skulle hon inte känna av det onda. Men som avelsmärr kan hon inte gå på det då det kan skada fostret. Så hon skulle bara få gå i hagen och inte göra något i många år, eftersom hon inte var gamla.
Eller
TVÅ: Hon skulle få sluta sina lyckliga år lycklig!
Och inte bli någon gamal tjurkärring som aldrig är glad för ingen gör något med henne.  


Jag ville inte se henne bli den där gamla tjuriga tanten, utan jag ville komma ihåg henne som den glada, positiva och helt underbar Sjaket som gjorde allt för mig i vilka lägen vi än var/kom i. 
Om några år skulle dom minnena vara borta och hon vara den där gamla tanten som går i hagen. 
Därför tog jag det svåra beslutet och lät henne somna. 

 
Vet säkert att några tycker det jag gjorde var fel men jag vet själv att det var rätt. Och veterinären tyckte även hon att jag var modig å ta detta beslut, hon tyckte även det var rätt beslut.
Det är inget liv för en häst att gå på smärtlindrande hela livet. Varför plåga ett djur man älskar? Älskar man sitt djur så mycket så är det bättre att släppa taget.




Jag vet iallafall att idag så springer hon på stora gröna ängar och har aldirg ont tillsammans med Jasmin, Molly, Snowe och lilla Tenneriffa.
Jag vet att det är fånigt men jag tror på det, i Nangiala..



Sista hoppet jag tog med min älskling<3



Tävling

Imorgon bär det av till Tierp med Lollo. Ska hoppa 1m,1m.

Hoppas det kommer gå bra, tror faktiskt det gör det =) har inte tävlat på jättelänge så kommer väl vara skit nervös.
Men jag tävlar för Sjaket, min ängel. Allt jag gör framöver kommer vara för henne. <3


Så här fina ska vi iallafall vara imorgon =)

rösta på vilma och mimmi =)

Gå in och rösta på Mimmi och vilma=)

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667




Aldrig ska jag sluta älska dig!

Aldrig ska jag sluta älska dig!


vill inte skriva för tillfället... :(

Vill och orkar inte skriva för tillfället

Det har hänt en grej som jag inte vill dela med mig av ännu. Men till helgen kanske jag orkar skriva om det.
En bit av mitt hjärta kommer att försvinna! ='(

Vet inte vad jag ska göra när de händer.
Men jag har Lia och Lollo iallafall, tävling på Lördag men Lollo så får hoppas det går bra då.




vila

Salo- nu har salo blivit vaccinerad och vilar i några dagar:).
så just när går jag i skolan och jobbar på:).
Salo och jag var och tävlade i söndags och i 70 så fick vi 4 fel han rygga mot utgången och i 80 fick vi 4 fel efter som han kom lite nära på ett räcke och rev så det var synd men han var jätte fin hela banorna annars men vi ska kämpa på och jobba mycket mer vi känner ju inte varandra så jätte bra ännu.
men just nu ska vi jobba mycket dressyr och hitta vanadra så vi blir ett team:) <3
i hoppningen ska vi träna på tempot och vägar.
vi var nere i gropen och hoppade lite oxå han tyckte det var jätte kul så han bockade som en liten apa och busade runt men han är ju ponny så det får man tåla...

mer bilder från tävlingen kommer sen




mvh Ebba

Regnet öser ner idag oxå =(

Regn regn regn, det bara kommer mer å mer. :( Känns som det är slut ridit på våran gräsbana om det ska fortsätta så här. :(


Igår hade vi iallafall ut en sadelprovare som kollade sadlar på Lia och Salo.
Lia kunde ha Sjakets sadel, men dom skulle vidga den nån cm. Men då kunde hon iallafall ha den tills hon fått mer muskler. Känns onödigt och köpa en sadel hon bara kan ha ett halvår, så då var det superbra att man bara kunde göra om Sjakets lite =) 

Salo kunde faktiskt ha Snowes gamla sadel, vi ska bara byta stoppningen i den så blev den jättebra. Och vi som trodde den var förliten, men det låg jättebra=)



Idag så kommer veterinären ut till Salo och Lia. Dom ska bli vaccinerade. Så nu blir det några dagar vila för dom.
Har tänkt rida Lollo idag, om regnet slutar. Inte för att jag bryr mig om att bli blöt. Men villl inte ha en blöt sadel=(
Kanske slänger på ett regntäcke och bara sticker ut och skrittar..
Mamma kanske följer med på Emie.




Svar på kommentar

Johanna om Resultat 17/8:
Kommer det bli någon pay and jump i september? Letar för fullt efter såna tävlingar men det verkar inte finnas några :-(


HEJ!
om du läser tidigare inlägg så kommer det tyvärr inte bli någon, det var tänkt så men banan håller inte.
Och jag har tävling den enda dagen som vi kanske kunde ha haft den på.  Så det körde ihop sig.



Bild på Lollo från igår =)

Tyvärr blev det inge Flyinge för Lollo iår ... :l  Men vi vår ladda inför nästa år istället.

Hon var super fin i dressyren fick 57.5% det bästa hon någonsin gjort. Hoppningen klara hon på 0fel, det var bara 8 nollor av 40 stycken och lilla Lollo var en av dom.
Inför terrängen kändes det superbra =)
Men i terrängen fick hon tyvärr 2 stopp och det var ett för mycket för kval till Flyinge..

Så det var väldigt tråkigt. Hon hoppade allt så himla fint men det var några saker hon blev lite osäker på.
Första stoppet kom på en stor kulvert som stog precis när man kom in i "arenan" (där hoppningen var på förmidagen och stora vatten hindret var) Galopperade igenom en passage med massor av folk och massa annat på utsidan och så kom hon in och 2 galoppsprång från öppningen stock stora kulverten, så där stanna hon tyvärr.
Sen blev ett förargligt stopp på sista hindret, ingen vet varför hon stanna på de. Hon bjöd super på det och sen helst plötsligt så ångra hon sig. Eftersom hon bjöd så fint på det så satt Maria bara still så Lollo fick skötte sig själv, så när Lollo stanna så var inte Maria med. Men det är sånt som kan hända.


Hindret in på "arenan", andra gången hon kom på det så hoppa hon som ingenting =)

blev lite ändrade planer idag=)

Hade tänkt å rida ut i skogen idag med Lia men jag ville så gärna gå ner i terränggropen här hemma och se vad hon gjorde när de kom såna hinder. Och Therese tyckte att jag skulle göra de.
Så då blev det så istället, imorgon ska hon få vaccination så då kommer hon stå i 2 dagar och sen skrittas i 2 dagar så det skulle ta så lång tid innan.... :P

Men iallafall så började jag rida fram lite lätt, krävde inte så mycket av henne utan hon skulle vara gå i ett bra tempo och lyssna fram och tillbaka, gick jättebra.
Började hoppa på 3 stockar vi har där nere, dom ligger så det blir 1 galoppsprång mellan 2 av dom och 3/2  galoppsprång mellan de andra 2.
Sen hoppade vi en liten eka, den hade hon tittat på lite när vi kom ner men var inga problem när vi kom på den. 
Hoppade över diket typ 10 gånger, slapnade av jättebra efter ett tag. 
Ner hopp från banken gjorde vi oxå, först i skritt och sen i trav. Inga problem där heller. =) 

Fortsätte på lilla muren och en rishög. Hoppade vårat inte färdiga tak. Och även smalhindret tog vi oss igenom =) 
Men då kom vi i trav så dett skulle bli enkelt. 

Sen hoppade vi "eldstaden" som vi säger. Inga problem där heller. Hon tyckte det var super kul och hoppa där nere. Och hon blev trött men ville liksom inte sluta. 
Men efter det så skritta vi hela vägen hem. Och hon trippa i små trav nästan hela vägen hem. 


Så nu längtar jag tills vi kan åka iväg på terräng träning för Lena eller Maria, det tråkiga är ju att säsongen snart är över =( Så då får vi vänta ända till våren. 



Malin fota idag så fick massa fina bilder =) 
 


Förlåt att jag inte bloggar

har inte haft ork eller tid och blogga under veckorna som vart.. Men ska försöka komma igång och bli lite bättre..
Har tänkt å prata med några personer sen om en grej om det blir aktuellt... Skulle ju vara roligare om man va fler på bloggen, så inte bara jag behövde skriva hela tiden...




Men iallafall så måste jag berätta att Pay and Jumpen den 17:e inte blir av.
Så ni får tyvärr vänta till nästa sommar =)
Våran gräsbana har tagit väldigt stryk av vädret som vart de senaste dagarna.
Sen så går Lollo före i allt och jag har hittat en tävling som jag verkligen vill åka på, då det är typ den sista för hennes säsong. Så vill verkligen passa på när det finns en sån bra tävling i närheten.
Det som är bra med den är att dom har två 1m klasser. Lollo bara leker igenom 90cm så det behöver vi inte hoppa. Utan hon ska få fler 1m rundor i kroppen. Och alla andra tävlingar hela hösten har bara 90cm-1m och då blir det bara att man åker och hoppar en klass och det är så tråkigt.
Hon kommer ju vila från mitten på oktober till mitten på januari så snart är hennes säsong över och eftersom jag inte tävlat henne sen vi var i Älvkarleby den 2-4 juni så vill jag verkligen åka på denna tävling.




Lia går det iallafall bra med, hon vissar framsteg för varje gång jag rider henne.
Igår så hade jag fram 2 små bomhinder (eller vad man ska kalla dom). Det är kryss på sidan och så sitter det fast en bom så kan man snurra på kryssen så blir det olika högt.
Iallafall, så red jag fram henne som vanligt. Lång och låg, öka och minska. Funkade jättebra, men hon blir trött fort.
Sen rulla jag på bommarna i trav först några gånger och sen galopp. Det var 15m imellan och då blir det 4 normala galoppsprång. Tränade på att hon skulle vara rak igenom hela linjen och ha samma rytm hela serien igenom. Gick bra ibland och lite sämre ibland.

Ebba var med och knäppte kort och Amelia filmade oss lite, (tror jag). Så dom filmerna kanske jag får så kan jag vissa =)



Lollo vilar fram tills på Onsdag och sen ska hon få gå ut i skogen, klättra och gymnastik hoppa.
Lia ska ridas i skogen imorgon och dressyr på tisdag, sen får jag se hur veckan blir. Skulle gärna vilja gå ner i gropen med henne och se vad hon gör när vi är där nere =)





Toulouce

Lollo red jag med Ebba och Vilma idag. Vi red runt Hällby, det tar ungefär 45-50min och rida runt där om man rider i vårat tempo, annars tar det längre tid.
Vi började med att skritta i ca 1km, sen trava vi 2km, galopperade 1km, skritta 1km, galopperade 2km, skritta 1km och travade lite till och sen skritta vi av dom 2km hem =)
Lollo var inte det minsta trött och kunde nog ha sprunigt massa till.


Imorgon får hon vila och sen på Lördag ska vi ner i gropen och rida dressyr och avslutar med nåt hinder så hon får busa lite inför Söndag =)










Lias första ridpass

Idag så har Lia vart superlugn, nu börjar hon hitta sig själv igen efter de som hände igår. Så idag fick hon ha alla 3 ponnysarna utanför hagen och det var inga problem. Lia har blivit väldigt bra kompis med Leo nu. Han var ju inte så farlig som hon trodde.. =)


Jag red upp till paddocken iallafall idag, hade inga stora krav på henne. Hon skulle bara tänka framåt och försöka bli så lång och låg som möjligt.
Hon har så härliga gångarter, enkel att sitta på och man bara flyger fram. Sen orkar hon inte riktigt allt än. 
Men det kommer komma ju mer hon blir riden. Längtar tills vi kan prova hoppa =) 

Har bestämt att vi ska vänta med hindrena ett och bara fokusera på kontidtion och styrka. 
Men det jag kanske lägger in några småbommar och små 50cm hinder nån gång ibland, men aldrig så det blir några höjder. 



När vi red till paddocken måste vi rida över ett stort dike där dom har byggt en övergång. Och nu har det växt upp små träd på sidorna så det rätt så igen vuxet. Men iallafall så ville inte Lia gå igenom där först så Leo fick gå igenom och så skulle hon komma efter, men det ville hon inte. Så då prova vi igen och då följde hon med efter och när vi var igenom så bockade hon av glädje.. :) Knas häst.
 Sen när vi skulle rida hem, då tänkte hon inte alls på den läskiga saken utan gick igenom på halvlånga tyglar och brydde sig inte... :) 






 

RSS 2.0