Dagens Ridpass

Sjaket- Red barbacka idag. Jobbade i en lite högre form eftersom hon går lätt på bogarna. Så vill få upp hennes form lite. Jobbade även mycket med avsaktningar och tempoväxlingar ex. skritt-halt-trav-halt-galopp-trav-skritt-trav-halt och vidare. Vill få lite mer rumpmuskler på henne. Hon var iallafall duktig.


Kitty- Åkte till ridhuset med henne. Tog gummibettet och grahmanen så jag verkligen fick igenom henne. Och det roligaste med Kitty är att jag behöver inte använda grahmanen så mycket när jag har den men hon jobbar mycket bättre med den än utan så hon blir lite lurad. Travarbetade mycket idag och mycket halt-trav-halt så hon fick jobba med rumpmusklerna mycket. Efter 20 minuters tarvarbete så var hon rätt så slut så då avslutade vi. 
Hon var jätte fin och inte alls stark och bråkig som hon varit de senaste dagarna. 


 Lilly- Ebba följde med till ridhuset, hon red mest bara runt och lät Lilly gå på och slappna av. Dom gjorde mycket galopparbete och Lilly blev rätt så trött. Så det var bra träning för henne.



//Camilla

Här kommer en liten film på Ebba och Lilly:)

Här är en liten film på Ebba och Lilly:)






Världens bästa present:)

Idag blev jag moster igen till en liten Tjej som ska heta LEA:D

Therese och Tomas åkte in vid 2 i natt och nu på kvällen 21.45 (tror jag hon sa) kom den lilla flickan till världen!! :)


Kommer komma in bild på den lilla tjejen så fort dom kommer hem:D





Bilder från dagen:)

Edvin var ut och red på Leo idag, jag filmade även när han red så snart kommer det in en liten film på honom och Leo:)





Tog lite kort på Ebba när hon red Lilly idag:)




Så himla fina tillsammans








Sen så fick vi lite bilder ute i hagen, när vi släppte ihop dom..










ihop släppning:)

Då var denna helg slut och vi har hunnit med massor..

Idag så skulle vi iallafall släppa ihop alla hästarna. Och jag trodde att Emie och Lollo skulle vara jätte bitchiga mot Lilly då dom brukar vara det. Men dom var rätt så snälla eller Lollo sa ingenting hon blev kompis med Lilly på en gång och stog å ut från samma höhög. Emie var lite reserverad men hon sparkade aldrig eller något sånt.
Sjaket och Kitty var inte heller så dumma, Sjaket vissade att det var hon som var ledaren och sen var det inge mer om det. Kitty var däremot lite sur på Lilly och ville skydda Leo men efter ett tag så förstog hon att Lilly inte skulle göra något mot Leo.





Happy Birthday to me:)

Ingen bra uppdatering idag heller då för idag är det min dag:)

Jag fyller hela 22 år idag


Vi välkomnar Lee Lou "Lilly"

Som sagt så åkte Ebba och jag till Härnösand igår och skulle hämta Ebbas ponny, Lilly. Idag åkte vi hem och resan gick jätte bra. Hon stog stilla och åt sitt hö hela vägen. Det var en lång resa, men vi stannade massor och lät henne vila.

Vi kom hem runt 5 och då gick vi ut och gick en sväng med henne och det tyckte hon var jätteroligt. Hon fick se dom andra hästarna och Lollo blev jätte intresserad och hoppade nästan ur hagen så hon fick följa med in till stallet.
När hon kom in i stallet så fick hon gå in i sin box och bekanta sig och jag tror hon tivdes jättebra:)


Lee Lou "Lilly" iallafall är 15 år och är en korsning mellan Halvblod/ New forest. Hon kommer uppe från Härnösand där hon har bott hos Emely och Maria som har haft henne i 3 år (tror jag). Och nu så har Ebba köpt henne och hoppas få många år tillsammans. Med allt från skogsturer med bad och träningar som leder fram till nån tävling ibland i både hoppning, fälttävlan och även lite dressyr:)



Just nu håller jag på och laddar upp en film på Lilly men de går inte så snabbt så imorgon borde jag kunna lägga in den här. :)


Mamma och Therese hade fixat hela stallet när vi kom hem så vi behövde bara ta in hästarna :D




//Camilla


Fullt fart..

Gick upp klockan 7 imorse sen gick jag till stallet vid 8, mockade och fixade allt så det skulle vara klart till kvällen.
Hann rida Kitty innan vi skulle åka, så tyvärr fick Sjaket stå.

Vid 12 satt vi i lastbilen påväg pp till Lilly, (kommer en presentation av henne lite senare) Vi var upp runt halv 6 och då åkte vi till ridhuset och Ebba red lite. När vi kom hem till huset igen så satt vi och pratade om allt från himel till jord och vi skrattade så himla mycket, tror inte jag har skrattat så mycket sen gymnasiet.. :D

Så nu har vi lugnat ner oss och ska hoppa ner i sängen och sova. Imorgon blir det upp i bra tid för att komma iväg runt 11. Då ska allt vara fixat och klart. :)



godnatt  //Camiilla

en lugn Torsdag..

idag så red jag 2 hästar, Lollo och Sjaket.

Lollo- Skrittade jag barbacka i ca 20 minuter. provade ta några trav steg och det gick jätte bra. Hon är så duktig, längtar tills vi kommer igång ordentligt:)

Sjaket- Skrittade oxå barbacka på henne i ungefär 30 minuter. Hon var pigg och framåt. 



Imorgon åker Ebba och jag upp till Härnösand och hämtar Lilly. Så här är en -att göra lista imorgon som jag ska hinna med innan vi ska åka vid 12..

- fodra hästarna
- mocka till alla 5
- fixa allt hö
- fylla på vatten både ute och inne
- rida Kitty och Sjaket
- Släppa ut alla
- hämta spån till Lollo
- packa lastbilen
- äta mat
- blogga lite... :)

Allt det här ska jag hinna på 4 timmar så det är bara att pallra sig upp imorgon så jag hinner med allt


Filmen från i Lördags..

Äntligen så har filmen blivit uppladdad. Tog bara 4,5 timme att ladda upp den sen så är den inte tillkännlig på vimeo förns några timmar efter det. Så nu kan jag lägga in den här. Och ikväll så ska jag försöka ladda upp filmen från igår:)



Untitled from Camilla Björklund on Vimeo.


Bilder från dagen










Dagens ridpass

Kitty och Sjaket stog på dagens schema,, skulle ridit Lollo oxå men när jag kom tillbaka från ridhuset så höll jag på att frysa ihjäl och det var 15 minus ute. Så hon får ridas imorgon istället.


KITTY- Var först ut, åkte till ridhuset med henne. Tänkte att vi skulle hoppa lite med henne.
I ridhuset stog det framme två serer med 3 stuts i varje och 2 oxrar. Började med att få henne lugn och lyhörd. Inte bara springa utan on skulle vänta på mig och hon lyssnade jättebra och hon hade en fin form i båda varven. Hon bukar alltid vara lite stelare och springigare i höger än vänster, men idag var det nästan ingen skillnad. Vi kunde t.o.m galoppera i båda varven ganska mycket på fyrkantspåret och på volterå även lite galoppobytten.
Sen började vi hoppa på stutsen. Det var kryss, räcke, kryss i stutsen. Så efter några gånger höjde vi räcket och hade det på nästan 80cm. Kom in i lugn trav just bara för att hon inte ska stressa upp sig.
Tog även oxrarna några gånger på lite låg höjd, typ 50-60cm. Hon har inte riktig fått tillbaka förtroendet att hoppa oxrar, men det kommer nog bli bättre med tiden. Satt ihop en lite bana med stutsen och oxrarna i slutet och det gick bra.

Först hoppade jag stutsen var för sig sen hoppade jag båda efter varandra med avsaktning till trav i mellan.
Sen hoppade jag den röda linjen
.


Therese var med och filmade och tog foton så filmen kommer komma upp så fort den har laddats upp. Just nu håller jag fortfarande på å ladda upp filmen från Lördagens ridpass, går ju inte så snabbt med ett trådlöst internet ute på vischan.. :(


SJAKET- Åkte även med henne till ridhuset, passade på när lastbilen ändå var varm.
Hon fick ett ordentligt dressyrpass, men det var mycket folk i ridhuset så det var lite svårt men vi fick till ett bra pass iallafall. Som jag gjort alla de andra gångerna så började jag med att göra massa öppna och sluta, då jag känner att hon blir mer följsam och mjukare i sidorna då. Och visst blev hon det idag igen. Hon var helt underbar i traven och jobbade undersig jätte bra och fick med bogarna. Galoppen var lite halvdan men när man är 4 personer i ett litet ridhuset och den ena håller på och longerar och den ena var en 3 åring som flög lite hur som helst så gick det inte så bra och galoppera då sjaket måste ha mycket plats just nu för hon orkar inte galoppera på små yttor. Men skritten och traven var jättebra och hon blev riktigt mjuk oh fin.


Vi kommer bli ett snyggt dressyrekipage på Fälttävlans tävlingarna! :P


Dagens ridpass

Idag så red jag bara Sjaket och Kitty.

Började med kitty, hon fick gå ett varv runt gropen. Krävde inget av henne utan hon fick gå i sitt tempo, galopperade även lite och det gick bra.

Sjaket fick ett skrittpass idag på en timme. red runt gropen med henne oxå men åt andra hållet för lite omväxling.



Är så himla tråkigt att snön aldrig försvinner. Finns ingenstans och rida, så ridpassen blir väldigt lika hela tiden.
Tycker om vintern, men nu vill jag verkligen ha vår NU!!!

Eller ett ridhus skulle vara bra.... :P


//CAmiilla

Måndag..

Jobbade ända till 4, fixade stallet och väntade på att Ebba skulle komma.

Först så tog vi ut Leo och Lollo på en skritt tur. Första gången jag satt på Lollo nu på 3 månader och hon var jätte snäll. Så nu är de bara att fortsätta :)

När vi kom tillbaka så åkte vi till ridhuset med Sjaket och Kitty, Ebba red S och jag K. Kitty var rätt så lugnt, red på det nya bettet och i skritten så går hon rätt så bra, traven börjar hon slappna av i men det är mycket kvar. 
Det låg 3 bommar framme på en långsidan med galoppavstånd, dom provade jag ta med henne och hon var uppmärksam och väntade på mig. Hon blev lite pigg i slutet men tror det var för att hon inte orkade riktigt. 
Sjaket och Ebba red runt i skritt och tränade på skänkelvikningar och få en bra form på henne. Det såg bra ut tyckte jag. 



När vi hade kommit hem och fixat iordning hästarna så gjorde vi iordning lastbilen inför Fredag. Mockade bort allt kiss och la in nytt spån och sopa rent och gjorde fint. Så nu hoppas vi Lilly blir nöjd,, :D 



//Camilla 

Söndag..

Ebba sov hos oss så vi gick upp halv 9 (lite sovmorgon:)..

Gick ut till stallet å medans Ebba släppte ut Kitty, Leo, Emie och Lollo i hagen så tog jag ut Sjaket på en tur.
Vi red runt gropen, bara skritt och galopp. Det gick jätte bra, ställde inga krav på henne utan hon fick bara gå på i sitt tempo. Träffade en hund som Sjaket blev jätte rädd för,, hahah:) Hon har aldrig varit rädd för en hund, men den här hunden var jätte läskig.. 

När jag kom tillbaka så hade Ebba börjat mocka. Men när jag kom tillbaka så rakade vi Sjaket innan hon fick gå ut i hagen, hon hade hur mycket päls som helst. Det första gången som jag rakade henne nu i vinter, eftersom jag inte har ridit henne ordentligt så har det inte varit nödvändigt men nu tyckte jag det behövdes. Så nu är hon jätte fin. :) 


När vi var klara så skulle jag åka in till stan och träffa min kompis Therese, vi har inte träffas på jätte länge så det var välbehövligt.. :) Vi åkte till ner till stan och åt mat, Spicy hot blev det. :) när vi var klara så åkte vi hem till Therese och tittade på film, The Jones den var rätt så bra. Sen så tittade vi på Sverige matchen i Handboll dom vann så det var jätte bra:) När jag åkte från Therese var klockan typ 8 så då åkte jag hem och fodrade hästarna sen gick jag å la mig. 


//CAmilla 

Lördag..

I Lördags hade jag fullt upp hela dagen.

Började med att gå upp halv 8 och gå ut till stallet. Fodrade och fixade litegrann, släppte ut hästarna. Och när vi hade gjort det så behövde Therese hjälp med att scrapa ihop två födelsekort, så det gjorde vi snabbt.

Sen så väntade jag på att mamma och ebba skulle komma för Ebba och jag skulle åka till spiltan snabbt och köpa ett köpekontarakt och handla en sadelgjord till Lilly och en till Sjaket. Och när vi hade varit där så blev det en tur till Hööks oxå och där handlade jag ett nytt bett till Kitty. 

Ett Tränsbett Apple MouthBit Rakt



Så när vi kom hem så kom Linn och skulle rida Leo och jag skulle till ridhuset med Kitty så då fick Linn och Leo följa med. Provade rida på nya bettet och det gick rätt så bra. Visst hon går inte i form men hon lyssnar och väntar på mig.
Så det känns ändå bra, ska fortsätta rida på det och se hur hon funkar på det.

I ridhuset så tog vi fram några bommar och två pallisader och hoppade lite över dom och hade två bomma förre och en bom efter och det gick bra. Ebba filmade så den filmen håller jag på och laddar upp.

När vi kom hem från ridhuset så skulle vi fixa Lillys box. Det tog ett tag...
Behövde plocka bort alla saker som vi har ställt i den boxen och sen behövdes fönstrena och vägarna tvättas
Sen skulle det in torv och spån.


FÖRRE



EFTER



När vi kom inte från stallet så var klockan halv 10 så då var det bara att äta kvällsmat och gå och lägga sig....


//CAmiilla

dålig uppdatering...

Nu har det varit lite dålig uppdatering här.. Har inte haft tid, fullt upp hela tiden.
Nu har vi lunch på jobbet och sen så efter jobbet ska jag till stallet och rida 2 hästar och fixa klart fikarummet som vi håller på och gör iordning. :)

Men ikväll så ska jag skriva om vad som har hänt i helgen och lägga upp lite bilder och en film.. :)


//CAmiila

Toulouce "Lollo"

Har nästan inte skrivit någon om Lollo på hela vintern, men det är bara för att hon har haft sin unghäst vila. Nu har hon vilat i 3 månader och på Måndag börjar hennes igångsättning. Ska bli så himla kul att få hoppa upp på henne igen, men tror hon kommer vara väldigt galen ibörjan så det blir nog mycket i ridhuset i början eller så hoppas jag snön smälter bort lite till i gräshagen eller paddocken så jag kan rida där.

Så nu tänkte jag lägga upp lite hur hennes år som 4-åring ser ut. Det kommer hända mycket och vi satsar på 4-årschampionatet i fälttävlans som går nere i Flyinge helgen 10-11 september. 
Sen så kan ju saker förändras beroende på hur det går och hur hon beter sig på banan..  



Februari
Börja skritta henne ca 1timme varannan dag och sen småningom börja galoppera, mycket. Nu måste jag verkligen få upp hennes kondition och tempo till ett bra fälttävanstempo. Så mycket skritt och galopp står på schemat hela Februari.

Skritt och galopp är hästen naturliga gångarter och tränar hästen bäst.

Mars
Här hoppas jag kunna vara med på hennes första pay and jump, vi får se hur det går i Februari först då tar vi det beslutet. Här kommer vi även börja träna för Evelina igen och få igång hennes steg och dressyrform och även hoppträna för Maria Bredberg och nån annan (som vi inte har bestämt än). Om inte pay and jumpen blir av så kommer vi nog försöka åka på hennes första lokala tävling som blir i Avesta den 26 Mars, men helst innan detta så vill jag komma ut på nån pay and jump.
Så är det någon som vet vart det finns någon så hör gärna av er!!!

Ska även fortsätta med skritt och galopp arbetet så hon får upp en bra fälttävlansgalopp och kondition.

April
Om vädret tillåter så kommer det första fälttävlans träningarna vara igång här, och det hoppas vi. Kommer inte fokusera så mycket på hopptävlingar utan fokus ligger på att hitta pay and grosser och start fälttävlan, starta så mycket om är möjligt så hon blir så redo som möjligt inför hennes första 90cm start i fälttävlan. Kommer nog bli någon hopptävling men inte många.

Maj
Här kommer Lollos första 90cm fälttävlans start vara den 14 maj i Waxholm. Då hoppas vi hon är redo och tycker det är roligt:) Vi kommer fortsätta med hennes grund galopp och få den spänstig och framåt. Kommer troligen rida i Upplands-Västmanland den 21 maj oxå. Sen så får hon en vecka med bara skritt och så laddar vi om.

Juni
Beroende på hur det har gått i Maj så kommer vi antingen starta mer fälttävlan eller försöka komma ut på lite hopptävligar. Vi ska iallafall åka till Trossnäs den 24 juni och hoppas det går bra.
Efter Trossnäs hoppas vi iallafall hon kommer att vara kvalad och då kommer hon få vila.

Juli
Här kommer hon få sommarvila och vila upp sig inför 4-årschampionatet.

Augusti
När vilan är slut och hon ska sättas igång igen kommer hon åka till Maria Bredberg om allt går som planerat med kvalen. Och där kommer hon vara ända fram till championatet i september.

September
Här kommer fälttävlans championatet vara helgen 10-11 september och då åker vi förhoppningsvis dit:D
Efter det så kommer hon få nån vecka vila igen. Och sen så sätter jag igång henne igen och ska ut på lite hopptävlingar innan säsongen slutar och hennes vintervila börjar igen.. :)









Dagens vill ha:)

Nu när det börjar bli lite varmare och inte lika mycket snö ute så skulle jag verkligen behöva ha ett par nya gummistövlar att ha på mig när jag är i stallet och går runt här hemma på gården. Stövlarna jag har nu har teddyfoder inuti och just nu så är dom väldigt varma och man bli jätte svettig om foten.

Så då hittade jag ett bar fina gummistövlar från Tretorn på Cheval Ridpsort. Kostar endast 525 kr.


Citystövel med nätt läst och ställbar snörning bak på skaftet samt dragkedja med dold kil på utsidan. Av blåst naturgummi med ett mjukt rosa fleecefoder. Tvåtonad yttersula av gummi som går upp lite på tån och hälen 



Tror jag ska beställa hem ett par svarta:)

Fredag kväll framför tvn..

Jobbade nästan ända fram till halv 5 idag, lite segt en fredag.. men vad gör man inte för lite pengar:)


Efter jobbet så gick jag, Edvin och Emy och hämtade hästarna. Edvin hade bestämmt att han skulle rida Leo efter jobbet. Så då var det bara att hämta Leo.. Tog med dom andra på engång.
Sjaket skulle få vila idag, hon har blivit riden 4 dagar i rad så lite vila förtjänade hon..
Och Emie hade ju feber igår och lite idag så hon får vila några dagar till. :(

Så då återstog Kitty. Hon fick några varv med temporidning uppe i Kärret. Hon var superpigg och ville bara springa hela tiden och sen när vi skulle skritta av så var de småtrippigt hela vägen hem. Men det var nog inte för att hon var pigg utan mest för att alla de andra hästarna stog i stallet och åt hö och inte hon..


När vi hade fixat klart i stallet så följde Therese och Edvin med in till mig och mormor å åt mat. Sen så har vi tittat på High School Musical 3 som gick på Disney channel..



Morgondagen då.. kameran följer med ska fixas massa i stallet.

Först så ska alla hästarna fixas och hela stallet. sen så ska jag åka in till spiltan och handla en sak som ni får se imorgon (om den finns kvar). Sen så ska jag förbi elgiganten och ikea.
När jag kommer hem så ska Ebba och jag göra iordning lillys box. och alla hästar som går att ridas ska ridas.
Och sen så ska jag även försöka smörja alla träns och sadlar...

Så imorgon vet jag inte om jag hinner blogga så mycket.. Vi får väl se :D


//Camiilla

Dagens vill ha..



Idag så kom jag på en sak när jag var i ridhuset och det var att jag skulle vilja ha en Charles owen Ayr8 hjälm i svart, men det i mitten skulle vara i rött. Undra om de finns och köpa någonstans? har inte hittat det..

Har ju en marinblå Charles owen Ayr8, men den kommer bara passa till min nya kavaj som jag ska köpa på GHS.
Så en svart med rött i mitten skulle vara jättesnyggt till min röda kavaj.



dagens ridspass

Idag så var det bara Sjaket som fick röra på sig. Emie hade feber igen imorse och Kitty fick vila eftersom jag hoppade henne igår.

Ebba tog bussen till oss när hon hade slutat. Så då passa vi på och åka till ridhuset, tog med Sjaket och Leo.
Tänkte att Ebba skulle rida igenom Leo litegrann. Det gick rätt så bra, hon är lite lång på honom men eftersom hon bara ska rida honom nån gång ibland bara för att han ska ridas ordentligt ibland så gör det inte så mycket..

Sjaket gick jätte bra, skritt jobbade henne hela tiden. Gjorde massa öppna, sluta, bakdelsvändningar och skänkelvikningar och tränade på att få med hennes ytterbog i svängarna. Hade knappt nåt i tyglen och hon gick jätte bra och var fin i formen. Ska fortsätta jobba henne ordentligt i skritten så kanske traven kommer av sig själv.



//Camiilla

Svar på kommentar..

hej. va har ni för kamera? de blir så fina bilder i ridhuset tycker jag. :)


 Det är en Canon Eos rebel T1i
Den är jag super nöjd med och den är ännu bättre ute:)


Film från idag:)


Här kommer lite bilder från dagens ridpass..










Första hoppasset på Kitty på typ 4 månader:)


Det här hindret ligger på 90cm. Kanske hinner komma ut på nån pay and jump innan hon blir såld.. skulle vara kul:)
Hon har ju en så himlans snygg hoppteknik!!! Kolla frambenen?!!




Kommer ut en liten film imorgon... :)

Dagens ridpass...

Kitty- Åkte till ridhuset med henne idag, Therese följde med så hon kunde hjälpa mig.
Tänkte att jag skulle prova hoppa lite på henne och se vad hon gjorde.
Började bara med att hitta lugnet i henne i skritt och trav. Sen så fanns det lite bommar ute som låg med en sockerbit i ena sidan. Så då fick hon jobba ordentligt med lite högre lyft. Sen så gjorde vi en liten serie med bommarna och ett hinder som stog framme.


Så här såg det ut, fyra bommar och ett hinder. Det svarta är där jag trava och det gråa är där jag galopperade. 

Först så travade jag bara över bommarna så att jag kände att hon var lugn och fin. Sen så provade vi bara komma på ett litet kryss. Sen så höjde Therese litegrann och sen så slutade höjden på 90cm. Och hon var jätte lugn, väntade hela tiden på mig och hoppade superfint! :)



Sjaket- På henne red jag upp i Kärret, temporidning. Skrittade upp dit och sen så red jag 2 varv runt med skritt 20s - galopp - 20s. Ska inte trava så mycket på henne då det sliter så mycket på hennes knä och bara skritta och galoppera.

Sen så skulle jag ha ridit Emie, men när jag tog in henne från hagen så var hon rätt så trött, för dom gick i stora gräshagen och där har snön smält lite och sen frysit så det är jobbig att gå i hagen för dom.. Så hon får en tur i morgon istället.



//Camiilla

Svar på kommentar..

hejsan vore kul om du kunde visa lite bilder på stallet:)har ni eget stall hyr ni ut stallplatser?:)

 Svar- Vet att jag la upp bilder på vårat stall i de första inläggen här på bloggen, men det var ju ett tag sen. Så det skulle jag kunna fixa. Har ju hänt lite med stallet sen dess.. :)
 
Vi har ett kanske litet stall, endast 5 boxar och en shettis box nu. Och vi har nästan alltid haft fullt i stallet, så vi har inte känt att vi har kunnat hyra ut en box eftersom vi har betäckt Emie och då behövt den 5:e boxen. Inte förns iår har vi hyrt ut en box, och det är till Ebbas nya ponny som vi hämtar om 9 dagar. Så nu är det fullt stall igen. Men vi håller ju på och säljer Kitty så då kommer det en ledig box men vi kommer troligen inte hyra ut den då vi kanske ska betäcka Emie iår igen.

Men min dröm är att bygga ett lite större stall, kanske för 10 hästar till och sen hyra ut dom. Och sen även ett ridhus! :) gud vad glad jag skulle bli den dagen som jag lyckas övertala min pappa om att det skulle vara bra och bygga ridhus här.



//Camiilla
 

 

Sjaket i Ridhuset..










Min snygga flicka!



Mamma och jag på skritt tur...

precis som det står.. Idag så följde mamma med ut på Emie och jag red Sjaket. Vi skrittade runt hela gropen, det tog nästan 1timme att göra. Mycket bra träning för hästarna. :)
Kitty och Leo fick vila idag. Har tänkt att åka till ridhuset med Kitty imorgon. Får se vad vi hittar på där, kanske ska försöka trava över lite bommar.


Sjaket igår
Igår så åkte jag till ridhuset med Sjaket. Tog dressyrsadel på henne så jag skulle komma åt henne mera.
I början gick det rätt så bra. Jobbade mycket i skritt, öppna, sluta, skänkelvikningar så hon skulle bli fin i sidorna. Och skritten blev jätte bra. Traven blir mest bara på volter, åttor och rakt på för mer orkar hon inte.
Sen galopperade jag lite mer igår än vad jag gjort tidigare, och även lite på volter och nåt galoppombyte.
Hon var jätte fin i vänster varv, men i höger var hon lite stel.
Nästa vecka hoppas jag kunna rida för Evelina med Sjaket, skulle verkligen behöva hjälp med henne.

Mamma var med och tog lite bilder på oss. Så dom kommer in i kväll:)



//Camiilla


Bilder på Leo :)















Helgen slut och massa saker har hänt...

Hela helgens händelser började i Fredags då det blev klart att Ebba skulle köpa Lilly som jag berättade om:)
Sen fortsätta bara allt rulla på..

När jag red Kitty i går så gick det jätte bra, provade rida på Hackamore och hon lyssnade rätt så bra det. Red runt Kärret och kunde galoppera rätt så mycket med henne och hon var fortfarande lugn.

Sen så åkte vi och skulle hämta Leo, Edvins lilla shettis. Han var jätte duktig när vi skulle lasta honom i lastbilen, vi hade fått gjort en lite special grej för honom så han inte kunde springa under bommen. Ni kommer se på bilderna som kommer upp. När vi kom hem så blev Edvin jätteglad och han tyckte han skulle rida Leo på engång. Så det blev en lite barbacka tur hemma på baken.


Så blev det Söndag och helgen är nästan slut. Men idag så hade Edvin bestämmt att han skulle ut och rida på Leo. Så jag tog Sjaket och skrittade på henne medans Edvin red Leo och Therese gick bredvid. Edvin var jätte duktig och travade massa. Första gången dom trava så ropa han att dom skulle stanna. Så vi trodde han inte ville trava mer, men när Leo stanna så sa Edvin - Mamma hjälmen åkte ju ner... Då började bådde jag och Therese skratta. Sen ville han trava mer, men alla borde ju förstå att man inte kan trava om hjälmen sitter ner för ögonen.. HAHA:D


Sen så har jag ju berättat att en tjej skulle komma och provrida Kitty idag på eftermiddagen. Och det gick jättebra enligt mig och även Therese. Hon red Kitty jätte bra och lät henne verkligen bara vara Kitty typ. Hon prydde sig inte om att Kitty kan stressa upp sig och bli het utan hon bara satt där och prata lugnt med henne.
Så vi hoppas verkligen att dom tyckte om henne lika mycket om vi tyckte om dom. :)


Och när vi kom tillbaka från ridhuset så hade lilla Linn kommit ut till Leo. Hon hade längtat hur mycket som helst efter honom. Eftersom hon ska va skötare på honom. Så dom tog ut Leo på en liten sktittur på 10 minuter. Så Leo fick gå två gånger idag, men det var ju bara i skritt så det var ju inte ansträngande för honom.


men nu är det slut på helgen och ännu en vecka med jobb följer.. Imorgon ska jag iallafall ut och skritta Emie. Nu ska hon komma igång efter sin vintervila. :)


//Camilla


lördag morgon

Nu har vi fixat klart i stallet och jag har ridit Kitty.
leos box är jätte söt och han kommer nog trivas superbra. :) kitty red jag uppe i Kärret och det gick bra, red på hackamore och hon lyssnade rätt så bra. var lite pigg men det är hon alltid och det kommer nog alsrig försvinna.
Hoppas bara att hon sköter sig imorgon..

Nu har jag ätit och sitter och lägger ut massa gamla täcken som vi inte ska ha kvar.
Allt ligger ute på hästnet så gå in där och kolla om det är någe täcke som ni kanske behöver..


/Annacamiilla


Lilly... :)

När jag hade jobbat klart klockan 4 så gick jag dirket till stallet och tog in Sjaket och Kitty.
Ebba skulle komma senare och hjälpa mig med kitty sen så jag skulle ut med Sjaket först. Bestämmde att jag skulle träna hennes kondition idag och det är super bra upp på i Kärret som ligger i träda så där får vi rida. Och dom har varit så duktiga att dom har plogat ett varv runt hela åkern, och nu när det har snöt litegrann så är det typ 1,5dm snö där dom har plogat så det ä perfekt att rida i.
Så jag började med att trava ett helt varv runt, sen bytte jag håll och red Skritt 30s - Galopp 30s. Och när vi galoppera så skulle hon nästan ligga i fälttävlans tempo så det gjorde jag i 2 varv. Sen trava vi ner ett halvt varv sen skritta jag hem som tog ungefär 10 minuter.. När jag saktade avvar Sjaket rätt så trött. Så nu när vi är igång så kommer jag träna mycket kondition på henne så hon orkar fälttävlans säsongen som väntar. :) Längta så himlamycket.
När vi kom tillbaka till stallet så stretcha vi och masserade lite, sen ska hon få vila imorgon.

Med Kitty gjorde jag samma sak som dom andra dagarna longerade henne i paddocken men idag så satt Ebba på så hon fick lite vikt, men jag tror hon inte tyckte det var så jobbigt. Sen hoppade jag upp och red igenom henne i skritt och trav.. Men hon är så himla pigg så hon vet knappt vart hon ska ta vägen. Ändå får hon ingen mat som kan ge henne energi. Så vi får väl se hur det går på Söndag, har inga höga förhoppningar.


Sen så har Ebba en stor nyhet att berätta till alla och det är att hon kommer att köpa Lilly. Den ponnyn som vi har varit och tittat på uppe i Härnösand. Så det kommer bli superbra!!!! Dom kommer passa så himla bra ihop.
Så här kommer en första bild på dom tillsammans. Har inga andra som är bra. Men så fort vi får hem henne så kommer det komma upp många filmer och bilder:)



Här kommer även en film på Lilly med sin nuvarande ägare Emely








imorgon ska vi ju även hämta Leo så då åker kameran med och massa kort kommer att komma upp här.. :)



//caioo


rakat Kitty...

Efter jobbet så mockade jag och fixade iordning hela stallet. Sen pyssla jag om Emie och gjorde henne fin. Hon hade fortfarande feber så hon får stå inne i nån dag till. Och så lindade jag hennes ben för hon var lite svullen i bak. Men det är inte så konstigt när hon står inne hela dagarna.

När allt var klart så rakade jag Kitty med hjälp av Therese. Hon blev superfin och hon hade jättelång päls så det var välbehövligt. Så nnu kan jag iallafall vissa henne på Söndag.. :)

Och samtidigt som vi höll på med Kitty så kom Marcus ut och gjorde klart det sista på leos box. Så nu är den klar.
På Lördag ska vi hämta honom och Edvin längtar..

Här kommer en bild på vårat lilla nytillskott:) han är ju så söt!!

Jävla väder, inte så kul när man inte har ett ridhuset att rida i ... :(

De senaste dagarna så har det snön här hemma smällt lite och sen så har det frysit igen.
Så det är is överallt så det går inte att rida på vägarna. Och snön har blivit lite packad så det går inte pölsa i snön längre heller. så man har ju inte så mycket motivation till ridningen just nu.. :(

Men iallafall så tog jag ut Sjaket på en runda runt gropen. Hon var rätt så fin men hon tycke inte alls om att jag kräver mer av henne nu än vad jag gjorde för en månad sen. Så imorgon ska jag försöka ta mig till Hööks och köpa ett remontträns. Har ju endast en remontgrimma men den är svart och den rider jag med på Emie så blir lite jobbigt att byta mella dom hela tiden. Och Sjaket har ju brun utrustning så då vill jag ju såklart ha ett brunt träns med remontgrimma. Men hon var duktig och pigg. Gjorde mycket tempoväxlingar och red mycket sluta i båda varven.
Imorgon blir det ridhuset och en riktigt genomkörare..


Kitty tog jag ut på en liten skritt tur upp till paddocken och där longerade jag henne i snön. Det tycket hon var rätt så jobbigt i början men när hon hade sprungit upp ett spår så blev det enklare. 
Travade mesta delen så hon skulle bli riktigt trött och springa av sig massa energi. Hon fick även galoppera lite som hon typ inte gjort på några månaderna nu så hon fick rulla på tills hon tröttnade.
Imorgon så blir hon longerad igen. Vill inte sitta upp på henne om hon har så mycket energi. Då bättre att hon får springa av sig.
Har en som ska komma och kolla på henne på Söndag så det blir spännande.. :)


Lördag kväll i stugan..

Idag har Ebba och jag åkt snowboard och Ebba börjar bli riktigt duktig på det nu. Kunde åka en hel backe utan att ramla en enda gång.. :)

Pratade med Therese idag och hon berättade att dom har fixat iordning alla garderober och har börjat bygga lilla shettis boxen som Leo ska bo i.. Så det kommer nog bli super bra:) Edvin var iallafall glad när Therese berättade för honom att det skulle komma en liten ponny som heter Leo till honom. :D


Just nu sitter Ebba och jag framför tv i stugan efter att ha fixat iordning pizzadeg till kvällsmaten. Malin och Daniel är upp till affären och handlar bakplåtspapper till pizzan. Sen så blir det lite efterrätt och film tittande. 
Imorgon åker vi hem vid typ 9 och då åker vi om Sundvall och provar Lilly igen.. 


hare bra! 
Caiooo 


Idag då...

Nu sitter vi i stugan och tittar på TV.. har lite långtråkigt, eftersom det inte finns något roligt att titta på.
men vi ska väl gå och lägga oss snart så vi orkar upp imorgon. Ska försöka vara ute i backen till klockan 9 imorgon.
Så vi kan åka den nya svarta backen som dom har fått till iår..

Jag har iallafall försökt lära Ebba att åka snowboard idag och i slutet gick det faktiskt riktigt bra :)
sen på eftermiddagen åkte vi skidor och då åkte vi Grizzly express för första gången. Backarna där uppifrån var jätte sköna att åka i men lite uppkörda. Därför ska vi upp tidigt imorgon så vi kommer ut i dom först.

Imorgon är det även sista dagen här uppe, på Söndag åker vi ju hem. Eller först ska vi till Härnösand och prova Ebbas ponny. Sen åker vi hem efter det.


Har pratat med Therese idag oxå och hästarna mådde inte så bra. Lollo är ju fortfarande halt och Sjaket fick ett sår dagen innan vi åkte, men det läkte fint iallafall. Sen så hade Emie bivit sjuk idag, hon hade feber och det rann ur hennes näsborrar. Så det var inte alls bra.
Kom på att jag ska nog inte åka iväg, för alltid när jag åker iväg så är det alltid någon häst som skadar sig eller blir sjuk som var frisk när jag åkte.. HAHAH:D


Nu ska jag gå och sova.. Skriver mer imorgon..

caioo

Nemen hej allihopa:)

Nu har jag inte bloggat på jätte länge... har haft fullt upp hela tiden.
Och så har hästarna vilat mycket så har inte haft mycket att skriva om.

Men nu kanske jag kommer igång igen. Snart är alla hästarna igång..

Kan berätta hur det är med alla hästarna i stallet och vad som har hänt och kommer att hända.

Lollo har fortfarande vila och hon ska vila minst i 1 månad till sen blir det hur träning för henne. Har börjat plnaera hennes säsong nu så jag kommer ha fullt upp..:)
Men just nu så står hon skadad. Hon busade i hagen och ar troligen gott omkull och sträckts sig i bogen. Så hon har haft boxvila i nästan 2 veckor och ska stå i boxen några dagar till. :(

Emie har haft vila i en månad nu så på Måndag ska jag börja rida henne igen. Sen så hoppas jag hon kommer vara pigg och glad och vilja hoppa igen... Så vi kommer ut och kan täva lite.

Sjaket har jag nästan fått igång helt i från skadan. har inte brörjat hoppa eller nåt sånt. Men skritt, trav och galopp är helt okej nu:) inga täcken på att hon skulle bli halt nu så jag hoppas det inte kommer tillbaka. :)

Kitty har vi fortfarande kvar, men hon ligger ute på annons. Så om det är någon som är intresserad så kontakta mig.


Sen så kommer vi till det som kommer hända. : och det första är att mamma och jag har tagit en liten shettis på foder. Den heter Leo och är 5 år. Han är super gullig! Han kommer vi att hämta nästa vecka..
Det är tänkt att mamma ska ut och köra med honom och ha något att hålla på med. sen så ska Edvin få rida och hålla på med honom och sen ska mamma kompis dotter få rida och sköta honom så mycket hn vill.. Så det kommer nog bli super roligt..

Sen så har Ebba vart och provat en ponny uppe i Härnösand. Och ebba fastnade totalt för den ponnyn..
Ska prov rida henne igen på Söndag.. Sen så hoppas vi att hon oxå kommer få en liten ponny i stallet.

Så då kommer det vara fullt upp.. :)


Kanske ska tala om oxå att just nu så är jag, ebba, malin och hennes pojkvän daniel uppe i stugan i björnrike och super skönt och åker skidor. åker härifrån på söndag och då åker vi först till Härnösand och provar ebbas ponny och sen åker vi hem..
Och sen måste ja tala om att jag har fått min nya dator:) som jag har väntat på i ca 1 år..
Så jag har inga bilder på den just nu så måste ut och foda lite nya bilder på hästarna när jag kommer hem så ni får se dom:)


malin står och lagar mat åt oss så nu ska jag gå och äta... Potatisbullar med bacon,, mums:P

caiooo


RSS 2.0