malin om du läser detta..!! :D

Malin om du läser detta så tänkte jag om jag bränner ner bilderna vi vill ha på bloggen på en cd skiva och så skickar jag dom till dig så kanske ni vill fixa headern??



Ljudet av ditt hjärta:)

Nu så har jag bara 2 kapitel kvar i Ljudet av ditt hjärta (Tredje Twilight filmen), Den är så himla bra !!!!


Men ridningen idag då.. Red bara Lollo, Emie och Kitty fick vila.
Eftersom jag bara hade en häst att rida så tog jag och mockade och fixade hela stallet först sen tog jag Lollo.

Red dressyr som jag hade tänkt. Överlag så gick det jätte bra. Red med sporrar idag, då hon har blivit lite döv för skänkel. Så min tränare har sagt att jag ska sätta på mig sporrarna en gång så hon väcks till liv och sen nästa gång jag rider kan jag ta av dom igen. Funkar jätte bra, eftersom jag inte behvöver rida med dom annars.

Började med att jobba henne i skritten ordentligt. Tempoväxlingar och mycket halter. Vi har ju börjat träna på skänkelvikningar så det gjorde jag oxå, flyttar bara 3-4 steg sen så får hon gå på farmåt igen. Det funkar jätte bra och hon vill verkligen jobba. Red även lite på Kyras fyrkant för att få med ytterbogen ordentligt.
I traven så gjorde jag samma som i skritten, mycket tempoväxlingar och hon var verkligen framme för skänkel idag. Lyssnade både framåt och bakåt. Provade för första gånge och sitta lite ner i traven, inga protester eller något sånt, det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott, fick med bogarna och hon gick fint och samlat hela tiden.
Galoppen var lite busig i början som vanligt. Ska försöka få bort det, men det blir nog mindre ju mer hon blir riden. Eftersom hon inte är så stark i galoppen så galopperade jag mest på rakt spår och nere vid varje kortsida gick jag in en varv på volten och sen ut i genom på raktspår.
När jag tycket hon kändes fin och mjuk så gav jag mig med arbetandet. men jag red igenom dressyr programmet som jag ska rida med Emie nästa helg och det gick jätte bra med henne. Hon lyssnade och gick fint och stadigt:D


Somsagt så är Lollo helt underbar!!!!

Finaste Lollo




//Camiiilla

Dagens vill ha:)

Dagens vill ha är ett Tävlingsskåp.
Vi har ett men det är lite sönder och i plåt typ så det är super tugnt och otympligt.
Så nu skulle jag vilja ha ett sådant hära i Plast istället

Hittade ett HÄR för 4995kr, det finns i 4 olika färger Svart, Grått, Grönt och Marinblått.

 


Ridna och nattade:)

Nu så är hästarna inne och har fått kvällsmat.
Direkt efter jobbet så fixade jag och Therese hela stallet och sen så red jag Emie och Therese longerade Kitty.

Som sagt red jag Emie, dressyr i paddocken blev det som jag hade tänkt mig.. Hon var lite små tjafsig idag, ville inte riktigt det jag ville. Men blev bättre i slutet. Tror hon hade lite träningsvärk i rumpan sen igår. Försökte göra lite förflyttningar och öppnor men hon ville inte alls, hon bara tog bettet och gick sig egen väg. Så skippa det och red mest runt på åttor och cerpentiner istället, då gick det lite bättre, blev inte lika springig och tog inte bettet lika mycket. Och idag tränade jag på programmet som jag ska rida nästa helg, 2007:s debutantprogram för fälttävlan. Kunde det förut men hade glömt lite så repeterade det och nu kan jag det, så nu ska jag bara fortsätta träna på det. Hon var rätt så duktigt och medgörlig när jag red programmet iallafall så det kändes skönt.

Kitty tog Therese och longerade idag istället för att jag skulle rida dressyr på henne. Hon orkar inte så mycket när man ska sitta och jobba så då blir det bara massa spring å fläng, så det kändes bättre att hon fick longeras istället. Då kan hon jobba själv med ryggen och rumpan utan att jag sitter på och försöker och allt blir bara fel.


Så imorgon ska båda få vila och så rider jag bara Lollo. :) Skönt att bara ha en häst att rida.


//Camiilla


då var alla ridna..

Nu har jag kommit in från stallet och ätit. Sitter framför Tv:n och kollar idol just nu.

Hästarna var iallafall jätte duktiga.

Började rida Kitty, red en runda runt gropen och red även ner i gropen och klättrade upp och ner några gånger i backarna där. Idag provade jag rida på mitt pelhambett från pessoa med tungfelsplattan i mitten och så hade jag remontgrimma. Det gick rätt så bra.. Hon blev inte lika dragig i munnen med det här bettet. Men det är mycket kvar innan hon är optimal.. och i traven var hon nästan lugn idag, helt otoligt och hon skrittade upp och nerför backarna å det brukar hon inte göra, utan hon brukar sticka iväg i galopp direkt hon ser backen.. hehe:P
Så Kitty fick bara ++++ idag.

Så här ser bettet ut



Efter Kitty red jag Lollo och Therese hängde med på Emie. Vi red samma runda på dom som jag gjorde på Kitty. Och när vi var nere i gropen tog jag några språng på 3 hinder:) Hon var jätte duktig, hon har fått en mycket bättre språng kurva nu. Innan har det varit så att hon nästan stannar upp ovanför hindrena och tittar ner på hindret men nu så hoppar hon mer framåt och inte lika mycket ner med huvudet mellan benen! :D Så framåt går det.. När vi klättra var hon oxå jätte duktig, skritta på jätte snällt upp för backarna och sa inte så mycket.

Emie var oxå snäll, hon gick på som vanligt.


Imorgon vilar Lollo och Emie och Kitty ska ridas dressyr i paddocken. :D


//Camiilla

Då var det måndag igen:)

Är så himla trött men har ändå ännu en fullspäckad vecka.. Ska kanske försöka lägga mig tidigt idag, men det kommer troligen inte att ske. :S


Idag så är det hästar som ska ridas, Kitty, Emie och Lollo. Men Therese följer med ut på en av dom så för min del blir det bara 2 hästar:) Rider nog Lollo tillsammans med Emie, dom ska få en tur i skogen. Sen rider  jag Kitty själv ut i skogen, eftersom hon är lugnast när man rider henne själv så blir det bäst.
Efter det ska jag försöka sätta mig med datorn och fixa alla bilder från Kreta och lägga över på CD skiva till Ebbas mamma. 


//Camiilla

Dagens ridpass

Började dagen med att försova mig till 10, inte det bästa när man har 4 hästar som vill komma ut!

Hade tänkt och åka och träna i dräggesta med alla 3 men eftersom jag försov mig så blev det ändrade planer.
Så då körde Ebba och jag upp några hinder i paddocken och så tränade jag där istället.


Först en galoppbom fram till ett litet kryss, sen 6,5m (1 galoppsprång) fram till ett större räcke. 
Super bra övning där hästen får sköta det mesta själv, och hitta balansen.
 




Emie
Jag började med Emie. Hon var galet pigg idag, hon har ju inte hoppat eller sett ett hinder på nästan veckor så hon hade energi.
Började rida fram henne i 30 minuter, hon var jätte mjuk och fin. Helt underbar nästan, gjorde allt som jag bad henne om. Så nu känner jag verkligen att all dressyr träning har gett resultat.
Hoppningen gick oxå jätte bra, försökte bara att hitta en bra rytm så fick hon lösa allt själv.
Denna övning bromsa upp henne bra då hon nästan blir för glad och bara står och stutsar och sätter av i 190 knyck. Men nu kunde hon inte göra det utan hon fick nästan stanna upp och tänka efter vad hon skulle göra.






Kitty
Forsätta sedan med Kitty. Tänkte försöka sitta längre på henne än vad jag gjorde igår, alltså mer än 20 minuter.
Har ju inte direkt hittat det där optimala bettet till henne, så idag provade jag ett vanligt pessoa bett men som jag hade föruts spåt så funka det inte alls. Hon bett fast i det och ville mest bara springa. Ibörjan innan jag hade börjat galoppera gick det rätt så bra ändå. Men efter det så var det bara fullfart fram.
Provade samma övning på Kitty som jag gjorde med Emie. Fast jag behövde öka avståndet emellan hindrena till 7m. Vi började låg eftersom hon har varit så svår att hoppa och inte trott på sig själv. Men det gick så jävla bra (om man får säga det).. Höjde lite smått hela tiden, vi slutade på 1m och hon bara flög. men ridingen var inte den bästa, men det  är bra att hon fick göra av med lite energi.
Det värsta är att hon inte hoppar alls med ryggen som hon gjorde förut. Ska försöka komma på någon övning som hjälper henne att träna upp hennes rygg. Ska bara komma på den optimala.

Dessutom ser jag förjävlig ut över hindrena för det går så jävla snabbt så jag vet knappt vad jag gör ibland.




Filmade en liten snutt så den kommer in så fort den är överladdad.


//Camiilla


25 september

Idag så vakna jag inte förns 9. Som tur så hade mamma vart ner och fodrat hästarna redan så det var klart. Så jag kunde ut och rida på en gång när jag kom ner till stallet.

Började rida Kitty. red i paddocken som jag hade tänkt mig men det gick ut skogen om man kan säga så.. Hon gjorde enbart som hon ville. Så efter 20 minuter gav jag upp. Red hem och bytte häst.
Emie red jag oxå i paddocken. Men hon gick hundra gånger bättre än vad Kitty gjorde. Red inte så länge, men jobbade igenom henne i båda varven med slutor och öppnor, massa skänkelvikningar och massa sånt.. Många övergångar från skritt och trav, hon börjar bli jätte duktigt på allt nu. Så nästan längtar lite tills vi kommer ut på nån dressyr tävling så man får se vad en domare tycker om henne.

När jag var klar med stallet så åkte jag och mamma och hämtade Ebba och Amanda. vi åkte till Glada hästen och kollade lite där, hittade ett vinter täcke till Lollo. Så nu slipper hon frysa i vinter:)


Nu så håller jag på och fixar mig inför min kompis födelsedagsparty:D Ska dit till 7 så ska snart åka..


//Camiilla

Dagens stallgöra.. :P

Dirket efter jobbet gick jag till Stallet. Först skulle Therese och jag försöka få fina kort på Lollo och Emie på gräsmattan med rosetter från Riks, som vi ska skicka till hon som gör Anglotidningen. Vi fick väl några bra bilder men det var super svårt att få dom båda att titta framåt och uppåt samtidigt.. Men nåt kort blev det..

Efter det så red jag Lollo lite i gräspaddocken. Therese följde med och tog några bilder. Fick några fina bilder:)

Lollo var jätte duktig idag. Red mest bara runt just för att vi skulle ta lite kort. Men tränade på tempoväxlingar och halter i skritt och trav. Flyttade lite för skänkel, och red lite på Kyras fyrkant. Allt gick jätte bra. Hon var väldigt avslppand och fin hela tiden. Fast hon stått i nån vecka. I galoppen däremot så busa hon som en galning.. Bocka och slängde med huvudet och bakbenen flög.. Haha. men efter några varv med misslyckandes så sluta hon och fortsätta i lugn och fin galopp.. :D Nu ska vi verkligen komma igång.

 

Efter Lollo tog jag ut Emie på en tur. Red en runda runt gropen, och gick ner sen i gropen och jobbade igenom henne lite i båda varven. Hon var super pigg, men lyssnade ändå väldigt bra. Lite stutsig i galoppen men det släppte efter ett tag. Så gick hon fint och avslappnat i slutet. Märktes att hon hade vilat i någon dag efter vaccnineringen. Så imorgon ska hon få ett ordentligt dressyrpass i paddocken.

 

Ska även rida Kitty imorgon, hon får oxå ett pass i paddocken med massa skritt och trav arbete.

Nu ska jag slita mig från datan och titta på Twilight:) 

 

//Camiilla 


Collage på det finaste hästarna i världen!!


Toulouce x

Idag har jag äntligen ridit Lollo. Och hon var hur snäll som helst!!

Imorgon sticker vi ut på en tur igen. Idag skrittade vi bara, men hon var ändå bäst!!



Hata hur jag ser ut men Lollo är lika snygg ändå!!!!!!


Dagens vill ha:)

Nu har jag inte lagt in någon Dagens vill ha på ett tag, men nu har jag hittat en sak jag verkligen vill ha och måste köpa!


Det är en ny kavaj till dressyrtävlingarna:) Jag har ju min john whitaker kavaj men den får jag inte ha på dressyr tävlingar.


Så jag har äntligen hittat en kavaj som passar mig, då jag har jätte svårt att hitta en kavaj som passar mig.

Det är en Pikuer Epsom. Den är lite längre än min som jag har nu.
Den finns i butiken Glada hästen i spiltan i Västerås, men inte på deras hemsida.
Men jag hittade den på en annan hemsida HÄR, då kan man få den svart eller grå rutig.
Den svarta kostar 1765kr, och det tycker jag är rätt så bra pris.




//Camilla


Tävlingar i oktober:)

Nu har jag hittat en tävlingar som jag tänkte åka på med Emie.


Jag börjar med en 90cm clear round i Åsebo den 3 oktober. Struntar i Åsebo och väntar till den 9 istället.

Sen åker jag till Säfva den 9 oktober och tävlar en startfälttävlan, så nu ska jag plugga in dressyrprogrammet..


Hade ju tänkt att åka på en dressyr tävling med Emie men hittade inga bra klasser. Så jag tar den senare, kanske kommer någon i november.
Men jag är lite klyven i vilket dressyr program jag ska rida. Ett LC program är så lätt och det händer inte så mycket i det och Emie kommer tycka att det är super tråkigt och kommer inte alls lyssna, så då kanske man ska gå upp nån klass och rida ett LB program just bara för att hon måste aktiveras hela tiden men då blir kraven högre och hon måste gå i bättre form och allt sånt. Så jag får se vad vi väljer.
Vi åker ju inte ut för att ta någon placering utan bara för att hon ska få komma iväg och göra någon annat. 


//Camilla 

Lägesrapport Sjaket:)

Lägesrapport för Sjaket är iallafall att det går framåt. Hon är inte halt längre när hon springer och vänder i hagen. Hon har aldrig varit halt när hon har sprungit rakt på men när hon vänder eller svänger så haltar hon och det gör hon inte längre. Så ett steg i rätt riktning känner jag att det går :)På Fredag är det 2 veckor kvar innan jag får longera henne för första gången, och om det går bra så börjar igång sättningen. kommer ta lång tid men det är det värt om hon blir frisk. Saknar att rida min flicka så himla mycket!!! Längtar hur mycket som helst. Det tråkiga är väl att det kommer vara mörk och kallt när jag får börja rida henne,, Men det får jag väl stå ut med. Jag får ju iallafall rida min underbara flicka:D Ser på henne att hon verkligen vill ut och bli riden nu. Känner mig jätte taskig när jag hämtar någon av det andra och hon får stå kvar i hagen. Hon har en sån ledsen blick då. Ibland börjar nästan gråta för jag tycker så himla synd om henne.

Tiden har ju gått så snabbt oxå. Har snart haft henne i 1 år. 1 år sen jag hittade henne på Hästnet. 1 år sen jag åkte och provred henne. 1 år sen hon kom hit till mig. 1 år med medgångar och motgångar, massa skratt och massa tårar. Vi fick en väldigt dramatisk början men det vände vi och innan då blev skadad var vi på topp, och dit ska vi igen!:) Detta år har gått så himla snabbt, förstår inte vart alla dagar har tagit vägen!


här hade jag haft henne i knappt en månad



Hon är ju så himla söt min älskling!




längtar!!! <3



//Camiilla

Idag så har det inte hänt mycket...

Idag så red jag inte heller, eftersom dom skulle vila efter vaccinationen.. :S Men imorgon, då ska 3 hästar ridas. Börjar med Emie, hon får en tur ut i skogen men jag ska jobba igenom henne på rakspår, hon ska inte bara springa. Sen tar jag Lollo, hon ska bara skrittas en tur på ca 15 minuter. Det blir första ridturen efter skadan så jag får se hur många gånger jag får tugga grus.. hehe:P

Sen blir det Kitty, hon ska jobbas med longeringsselen i paddocken. Då ska hon få gå mycket i galopp, det är i galoppen som hon inte orkar och sen så måste hon bli av med massa energi. Har tänkt att jag kanske ska försöka gå upp lite tidigare och longera Kitty innan jobbet, så hon får springa av sig lite på morgonen varje dag. Kanske funkar om hon får gå fler dagar i veckan. Men har inte riktigt den energin till henne som jag har för dom andra 3 men jag vet att jag inte får henne såld om jag inte rider henne. Men det skulle vara skönt om man hade någon som kunde rida henne ibland. Men det är nog inte så många som nappar på en annons för en häst som ska säljas.


Nu ska jag gå och lägga mig och sen ska jag upp kvart över 6 och springa en runda innan jobbet:)
Imorgon ska jag försöka börja mitt nya liv..


//Camilla

21 september

Herre gud vad tiden går snabbt. 21 september och snart är det ju oktober, helt galet..

Men igår så blev ju hästarna vaccineras så idag stog dom oxå. Imorgon blir det vila för dom oxå. Men på Torsdag så ska jag rida Emie i skogen, Lollo ska skrittas för första gången och Kitty ska longeras i paddocken.
Kommer ha fult upp hela kvällen.
Det är nu när mörkret kommer som man önskar man hade ett ridhuset hemma på gården.. är nästan avundsjuk på de lyckosar som har det. Men man kan ju inte få allt i världen.

Eftersom jag inte hade några hästar att rida idag så städade mamma jag upp där vi har alla våra hinder och körde in alla hinder från gräsbanan. Så nu var denna utomhussäsong på gräsbanan slut för iår. Nu längtar jag tills våren kommer tillbaka och vi kan ta ut hindrena igen:) Och då kommer Sjaket vara igång. :D


//Camiilla

Vaccinera hästarna

Idag så kommer våran veterinär och vaccinerar hästarna. Hon kunde komma redan idag så det var bra tyckte jag.
Så idag och imorgon blir det ingen häst som ska ridas.. Så får vi se vad hon säger om Lollos knä. Hoppas på att jag kan börja rida henne.

Så idag vet jag inte vad jag ska göra. Någon som har något bra förslag? :) Kanske ska städa mitt rum.. :( Men det måste göras. Jag har ju börjat lite med garderoben så kanske ska forsätta med det..


//Camiilla

Söndag..

Nu är snart denna helg slut och imorgon så är det jobbet som gäller.

Idag var det ju val oxå. Så när vi hade fodrat hästarna så åkte vi och röstade.
Efter det så red Ebba och jag, Emie och Kitty i paddocken. Kitty gick nästan lugnt och avslappnat i skritt och trav, gjorde inte så mycket utan bara massa åttor och försökte ställa igenom henne ordentligt. I galoppen så orkar hon ingenting. Hon har tappat väldigt mycket av sin fina rumpa som hon hade innan. Så hon orkar galoppera ett varv på volten sen så bara springer hon. Så för hennes del ska hon få gå mycket med longerings selen som vi köpte på Hööks. Då får hon verkligen jobba ihop sig utan att någon sitter på.
Emie gick jätte bra i slutet med Ebba. Therese hjälpte till och stog och "skrek" på Ebba.. haha:D men det gav resultat och båda var jätte duktiga.. :)

Ebba och Emie i somras när dom hoppade 1 meter:)



Efter vi hade ridit och fixat stallet så gick jag, Ebba och Therese ut och plockade svamp i skogen. Och vi hittade massor med svamp. :D Så nu har vi suttit och rensat den på eftermiddagen, och nu är allt klart:)


Imorgon åker ju Therese upp till Grövelsjön och ska vara där hela veckan tror jag, eller nåt sånt. Så i veckan har jag hästarna för mig själv. Men mamma ska hjälpa mig litegrann.. Ska försöka åka till dräggesta någon dag och träna lite med både Kitty och Emie. Eftersom det har regnat så mycket nu så vill jag inte rida i gräspaddocken och förstöra den.


Tänkte ju prova rida Lollo i helgen men vi lugnade oss med det iallafall. Våran veterinär ska komma imorgon eller på tisdag och vaccinera hästarna så då tänkte kolla med henne om det är okej att börja rida henne fast såret inte har läkt ännu, men benet är inte svullet längre och hon är inte halt eller något. Det är bara såret som läker väldigt långsamt.. Så jag hoppas jag kan börja rida henne på Onsdag eller Torsdag beroeende vilken dag hon kommer. Eftersom dom måste vila någon dag efter dom blivit vaccinerade.


Och nu har jag kollar på lite tävlingar. Förhoppningvis blir det att åka till Åsebo den 3 oktober och hoppa en 90cm clear round och helgen efter den 9 oktober så blir det en dressyr tävling i Åsebo :) Så hoppas jag det kommer några fler tävlingar senare. Är jätte dåligt med tävlingar här runt om. :(  

//Camiilla

Min dator..

Igår så ville inte min dator starta. Och jag tror jag har fått virus på den så nu måste jag använda våran stationera dator, och det är jobbigt.. :S Så nu kommer jag inte kunna lägga in några bilder på min dator eller något sånt så jag får hålla mig till mina gamla bilder.. Och dom nya får ligga kvar i kameran.
Hoppas pappa kan fixa en ny dator på Måndag åt mig!!

Kommer ju inte kunna blogga ligga mycket förns jag får min nya dator..


Men igår så hade vi iallafall firmafest/kräftskiva/skördefest här ute på Gesala. Det var väldigt trevligt och mycket god mat.. :)
Så igår så fick hästarna vila.

Men idag så tog Ebba och jag ut dom 2 friska hästarna på en liten tur i skogen.
Vi red runt Igelsta en runda som tar ca 30-40 minuter. Lite lagom när det små regnade och det var första gången Kitty reds sen hon kom hit och Emie går ju fortfarande lite lugnt efter sjukperioden.. Men om ca 2-3 veckor hoppas jag kunna vara med på någon tävling med Emie. Dressyr eller hoppning vet jag inte, får se vad jag hittar. :D
Kitty vet jag inte vad jag ska göra. Kanske ska försöka åka och hoppa henne någon dag, för att se hur hon är nu. Så kanske man kan åka iväg på någon pay and jump med henne. Hon ligger ju ute på annons på hästnet nu iallafall. Så får vi se vad som händer.

Sen har Ebba och jag legat på mitt rum hela dagen och tittat på Twiglight och gossip girl säsong 1.
Nu ska vi äta äppelpaj och sen ska vi upp och kolla på The new moon :)



//Camiilla 

Kitty är hemma..

När vi kom hem igår kväll så blev alla de andra hästarna super glada över att se Kitty.
Resan gick bra och hon stog och sov hela tiden, nästan.. :)


Tyckte nästan lite synd om henne igår kväll, eftersom vi hade åkt i 6 timmar och eftersom vi kom hem så sent så var det bara in i boxen direkt. Men jag var ute och gick i 15min ungefär så hon fick röra på sig.


Idag så hinner jag inte rida några hästar, för vi har företags fest ikväll. Så jag hinner bara fixa stallet och sen göra mig iordning. Men imorgon ska Emie och Kitty ridas och Lollo kanske ska få komma ut och skrittas.


//CAmiilla

Snart på väg hem...

Igår blev det inte mycket bloggande. Efter jobbet så red jag Emie och det gick super bra.
Jobbade mycket i skritt, nästan en halvtimme. Öppnor, slutor och skänkelvikningar. Red även Kyras fyrkant (tror jag den heter) Och mycket åttor och böjde igenom henne verkligen. I början stel som vanligt. Red bara med skänklarna och det gick så himla bra efter ett tag när hon började slappna av..

Efter jag hade ridit så råka jag somna, sov i 2 timmar sen vakna jag och var jätte hungrig.. hahah:) Men ingen var hemma. Men så kom mamma hem och då åkte jag med henne in till min bror och skulle lämna något sen var vi ut och hämtade den nya lastbilen.. Den är super fin!!! :D


Så imorse gick vi upp kl 6 och åkte ner till Nybro, utanför Kalmar för att hämta hem Kitty. Har gått jätte bra att köra ner. Lite vägarbeten och så men inte så farligt. När vi kom ner hit fick vi lov att vänta på henne som hade Kitty för hon hade fått åkt in till akuten och hon hade glömt lägga fram några grejer som till hörde Kitty.

Men nu så är vi påväg härifrån. och kommer väl hem vid 9 någon gång. Så får jag se om jag hinner blogga något mer idag. Vi ska stanna på sharpman när vi åker hem så då får Kitty vila.

Hoppas resan går fort hem.. :)


Kitty står därbak iallafall. Hon ttyckte det var lite konstigt att gå in men hon gick in... :D
Har kameraövervakning där bak så vi ser henne hela tiden medans vi åker..


//Camilla


varför är man så trött?

Förstår inte hur trött man kan vara. Jag sover tillräckligt och lite till. Jag har inte haft någon häst att rida heller så jag borde ha hur mycket krafter kvar.. men nej, hur trött som helst.. Någon som har något tips?

Men idag då så skulle jag ha rakat emie. Men när jag var i stallet och mockade och fixade med Kittys box så började det ösregna så Emie blev blöt på halsen så det gick ju inte att raka henne. Så får fixa det imorgon innan jag sticker ut och rider.
Sen så hoppas jag att vi får hämta transporten imorgon kväll så jag kan göra i ordning den tills på Torsdag. Då ska vi åka och hämta Kitty:)


och på ner vägen så har vi tänkt stanna vid sharpman eller om vi kommer iväg i tid så tar vi det på hemvägen så kan Kitty vila där. För där kan vi nog lasta ur henne så hon får gå ut och röra sig lite.


Nu ska jag fortsätta kolla på idol och sen ska jag ringa Ebba och sen så väntar sängen.. :)


//Camiilla

Då var det Måndag igen..

Försov mig imorse.. Fick skynda mig ut till stallet och sen till jobbet, Tur att man har jobbet 1 min från huset... haha:D

Efter jobbet så tog jag ut Emie på en liten tur. Vi red runt gropen och hon var super pigg och lite töntig när hon gick och tittade på allt som fanns runt omkring henne.. Jobbade mycket med förhållningar, tempoväxlingar så hon inte bara skulle springa på. Men hon tyckte det var roliga och springa snabbt än att koncentrera sig på mig. Försöka även jobba igenom sidorna på henne innan vi kom hem. Det gick ändå rätt så bra lite stel men efter lite jobb så släppa hon. Känns skönt att hon inte har tappar så mycket.

Imorgon får hon vila, så då tänkte jag raka henne. Hon ser ut som en teddybjörn och hon blev super svettig idag när jag red henne. 

Nu ska jag ut och ta in hästarna sen ska jag gå in och sova. 


 


Hoppas Emie och jag kommer ut på tävlingsbanan snart:)


//Camiilla


lång Söndag..

Idag så har det något varit den längtsa dagen i hela mitt liv.
Har inte haft något att göra idag.

Igår var jag ut med mina kompisar till BMB. Det var super roligt. Åkte hem rätt så tidigt för jag höll på att somna ståendes... Så mamma kom och hämta mig vid halv 3 så la jag mig vid halv 4 sen så gick jag upp kl 9 imorse.
Gick ut och släppte ut hästarna då, dom fick stå inne lite länge idag , men det regnade lite imorse så det var inte hela världen.. Sen så gjorde vi klart allt i stallet och sen så gick jag in sov till typ 2-3 sen åkte jag med Therese och handlade och sen när jag kom hem så somnade jag igen. Vakna vid 6 då min bror sms och sa att dom var på väg ut.

Min brors flickväns syster varhar varit hos dom i helgen så dom ville komma ut och rida. Så då fick Emie bli riden lite idag. Det gick jätte bra, hon var iallafall snäll. :)
Imorgon ska hon få en liten längre tur tror jag. kanske runt Hällby. Sen så på onsdag hoppas jag att jag kan börja skritta igång Lollo igen. :D

Och så längtar jag tills på torsdag då vi fått våran lastbil så vi kan åka och hämta Kitty.


Nu ska jag lägga mig och läsa sen sova.. Är fortfarande trött. Förstår inte hur det går ihop när jag sovit typ hela dagen.


//Camiilla


Dagens vill ha:)

Idag så har jag fått upp ögonen för en Kingsland Dunväst.


Har en väst nu men det är förstor för mig så den ska sälja och så ska nog köpa en sån här istället:)
Men så klart måste jag spara lite pengar först..


Kingslands dunvästen finns att köpa HÄR för 145 Euro.

 


Dagens vill ha:)

Idag blir det något jag verkligen vill ha och måste köpa till Lollo.

Veredus bakbensskydd Young Jump som jag hittar Här för 749kr.

Jag har ju framskydden från Veredus till henne så då vill jag ha det till bak oxå. Finns ju massa andra skydd Lollo har men jag vill ha samma skydd på fram och bak.
Har dom andra bakskydden men dom får ju inte Lollo ha. Så jag får väl lägga pengar på ett par såna här..



Hästarna ute..

Nu är hästarna ute och stallet fixat.
Jag har städat rummet och ska snart fixa iordning mig för att dra ner till stan.
Ska leta efter en höst jacka och kanske något att ha på mig ikväll..
Ingen av hästarna ska ridas så jag har hela dagen på mig:)  Nästan....

//Camiilla

Emie:)

Idag blev Emie friskförklarad. wiho:D
Så idag var jag ut och skrittade på henne och det tyckte hon var super roligt..
Var var framåt och super glad. Inget tjurigt när man la till skänkeln, utan då var det bara full fart framåt.... :)
Så nu känns det bra att ha en häst att rida iallafall. Men de tar iallafall en vecka till innan vi är igång för fullt.
Men ska vi ut och tävla och ha kul:)

//CAmiilla


Dagens vill ha:)

Idag så är det ett set HL i marinblått som jag jätte gärna vill ha till Lollo och Sjaket.
Det är ett schabrak, luva och tävlingstäcke. Det finns både i Marinblått och Brunt, men tycker det Marinblåa är finast.

Men jag hittar ingen sida som säljer detta sätt, men har sett det när jag var i globen förra året så kanske ska spara ihop till ett, om det finns nu i globen:)


Ensa Snowball :D

När jag var 9 år så ville jag ha en egen häst. Therese hade redan haft en ponny i 3 år och jag hade hjälpt henne med den ponnyn och 1 år tidigare så fick hon en till. Så när jag var 9 så ville jag oxå ha en egen ponny.
Så när mamma kom ut på gräsmattan sommaren -99 och sa till mig att gå och hämta mina ridkläder nere i stallet och komma upp sen igen så skulle vi åka iväg. Jag hade mina då bästa vänner hemma hos mig, Ida och Ida. Dom fick följa med när vi åkte iväg till ett ställe i Sevalla som ligger ca 1 mil från oss. Vi åkte på en jätte krogig väg kommer jag ihåg och man mådde nästan illa.

När vi kom fram till en gård så står det en häst på ladugårds backen och blir borstad. Då fråga jag mamma om det var denna häst som jag skulle få prova? Och det var det. Den var så fin och helt knall vit. Inte en enda pissfläck så långt ögat nådde.. Jag och mina kompisar fick borsta och fixa i ordning ponnyn. Framför stallet så hade dom en liten paddocken där dom hade 2 små hinder. Så jag fick rida runt där och provade hoppa litegranna. Men då var jag inte lika tuff på hinder som jag är nu. Vågade hoppa iallafall 50cm och vi bara flög över hindrena.
Jag blev förälskad i denna lilla vita ponny som var född 1981 och importerad från Irland, han gick MvsB hoppning när han kom till sverige och alla visste vem snowe var. 
När jag hoppade av så frågade mamma om jag ville ha denna ponny.
Vi hade bara provat en ponny, men det här var verkligen den ponny jag ville ha. Han var så himla söt, fin, charmig, snäll, underbar och han hade allt. Så medans jag och mina kompisar fick ta av och fixa iordning ponnyn så gick mamma iväg med dom som hade honom. Dom hade bara han på foder men ägaren var där oxå.






När dom kommer tillbaka efter 10min så säger mamma att vi får vänta där och hon åkte hem efter transporten.
Så 2 timmare senare så hade jag en ponny hemma hos mig. Det var min första ponny. Min Ensa Snowball, min Snowe :D

När vi fick hem honom så hade vi bara 2 boxar i stallet och men när han kom behövde vi 3 boxar. Så då var det bara att börja med att bygga en till box. Så vi fixade till en box i gången så om man skulle in i den ena så fick man öppna Snowes men det gick jätte bra eftersom vi bara hade 3 ponnysar och dom var ju som ler och lång hals.. :)

Men Snowe fick gå ute på bete och bo i våran lada som vi hade bakom stallet som vi la in halm i och med en krubba och vatten i så han hade värsta himmel riket ett tag. Men till sen hösten/vintern fick han komma in.

När julen närmade sig så hade mamma och pappa börjat pratat om att köpa snowe eftersom vi bara hade honom på forder. Och när Julafton kom så hade jag ingen anning om vad dom hade gjort. Mamma ropade på mig och jag skulle komma ner, klockan var typ halv 8 på morgonen och jag skulle öppna dörren. när jag öppnade dörren så får jag se inget mindre än Min lilla Snowe med ett stort röd sidén band runt magen. Mamma och Pappa hade köpt honom åt mig. Så nu var han bara min! 

Under det gånga året så red vi massa i skogen eftersom jag inte var så tävlings intresserad, men när hösten kom så började jag vara med på små clear rounder och det gick jätte bra. När jag fick hem Snowe så hade han ingen kondis och han var jätte tjock. Så i början så orkade han knappt ridas i 20 minuter. Men ju mer vi red ju bättre gick det. När vetrinären var ute engång så hitta vetrinären ett blåsljud på Snowes ena lugna. Men det är inget farlig utan bara att man tänker på att skritta fram och värma upp ordentligt och skritta av ordentligt, så skulle det gå jätte bra. Iallafall så gick snowe ner nästan 150 kg under första året som vi hade honom. och sen när vetrinären skulle komma och kollad blåsljudet så hörde hon det knappt.

Åren gick och vi han med massor. Det bästa han visste var att vara ute i skogen och galoppera eller vara nere i gropen och hoppa på fälttävlans hindrena.
Men en sak han tyckte om var oxå att ta bettet och så sprang han bara. man fick knappt stopp på honom förns han stog hemma på gården.. Men ändå så var han den där lugna, underbara lilla ponnyn..

Vintern -00 så åkte vi på våran första tävling. Det var i Örebro och vi hoppade en LD. Där fick vi våran första rosett:) Sen så fortsätta vi tävla och vi hoppade LD och LC första året. Sen så gick vi upp och hoppade några LB men vi hölls oss på LC- nivå. Det tyckte vi var lagom. Under åren ploggade vi några rosetter, både clear rounder och placerings rosetter:D Jag red Snowe fram tills jag köpte min nya ponny -02, då hade jag växt ur Snowe och red honom bara lite ibland. Men jag hade 3 kompisar som har ridit honom och haft kul med honom.
Men jag har alltid ägt honom och det gör jag fortfarande.

Just nu så är han på foder hos en familj i Heby och dom har haft honom sen -04. Men nu så ska vi ta hem honom så ska han få leva här sitt sista år i livet. Nu är Snowe 29 år och han börjar bli riktigt gammal och hängig.
Edvin ska få rida honom och så ska jag tillbringa massa tid med honom nu när han snart är borta.

Snowe var den som lärde mig att "rida", vi gjorde allt tillsammans, Han var min första Ponny. Han är den som alltid kommer att finnas i mitt hjärta. ALLTID!!!!!







Nya kategorier...

Nu har vi några nya Kategorier..

Sjaket
Toulouce x
Tantieme x
Gamla Hästar

Under varje hästnamn så kommer det finns en beskrivning av hästen och allt som handlar om den hästen kommer finnas där:)



Vår pappa är bäst!!!!

Vi hade ju bestämt att vi skulle hämta hem Kitty på Söndag men så blir inte fallet.
Istället väntar vi tills på Torsdag (tror jag det blir) och åker i våran nya fina lastbil istället.
TACK PAPPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det började med att vi skulle försöka låna en liten B-körkorts lastbil så det skulle gå lite snabbare och så är det säkrare för Kitty att åka i och eftersom vi igentligen inte kör lagligt med våran bil så kändes det lite dumt att åka 50 mil med det ekipaget, så då skulle vi iallafall låna en lastbil. Och vi hade en pågång men den var trasig. Så så blev det inte. Sen ringde pappa en annan person som vi har pratat med om en sån lastbil. Och pappa har tänkt att köpa en sån men vi skulle vänta lite. Men idag så bestämde dom iallafall. Så på Måndag (tror jag) ska dom träffas och skriva papprena och sen så mot onsdag så kan vi hämta lastbilen. :D
För han som säljer den ska bygga till lite grejer i sadelskåpet. Men sen är den våran:) Så nu i vinter kommer det bli så himla enklare för mig att åka ridhuset och på tävlingar.

Så nu får Kitty vara kvar nere i Kalmar tills på Torsdag istället. Så hämtar vi henne då istället.



En sån här lastbil är det fast den är i Guld med vinröd text:)


Fredag:)

Gud vad jag var trött imorse. Var inne hos min kompis Therese igår kväll och träffad alla tjejor:) Det var jätte roligt och gott med massa fika.. hahah :D Bestämde att vi skulle gå ut på Lördag oxå:D
Det är väldigt sällan man träffar alla samtidigt då alla jobbar eller pluggar, vissa på annan ort... Men igår så gick det:)

På Söndag åker vi ner och hämtar hem Kitty, vill ha hem hennes så snabbt som möjligt. Så jag kan lägga ut henne på annons igen. Hoppas bara att hon mår bra.
Så mamma och jag åker kl 7 på Söndag morgon. :S Har tänkt att försöka hyra en B-lastbil på söndags så går det lite snabbare och så är det lite säkrare. Det ända som är, är att det kostar så mycket pengar. Så är det någon eller någon som känner någon som har en sån och om man skulle kunna få låna den på Söndag så kan ni ju maila mig:)
[email protected]


Nu ska jag gå ner och fortsätta jobba, sen efter jobbet kommer jag ha fullt upp i stallet och fixa en box till Kitty och städa och så. Har ju haft lite förråd i boxarna som vart tomma så de måste jag flytta bort..


//CAmiilla


Liten blandad nyhet...

Igår fick vi mail om min gamla häst Kitty. Och hon kommer troligen komma tillbaka till oss.
Känns lite jobbigt men det hade jag ändå räknat med. Men man hade ju hoppats på att det skulle funka.
Jag hoppas bara att hon inte är helt förstörd bara, men hon går iallafall lite bättre inom ridningen. Hanteringen och så har det ju aldrig varit någe problem med. Det är just hoppningen som har spökat.
Men nu kommer hon nog komma hem iallafall och så lägger vi ut henne på annons igen.


Så är det någon som är intresserad av ett Hollänks Halvblods sto 10år, väldigt het men om man lär känna henne så blir hon luganre och mer harmonsik. Hon har gått 110cm hoppning och debutant fälttävlan, men hon säljs inte som tävlingshäst. Men hon kan passa väldigt bra som dressyrhäst om man har tålamod och väntar ut henne, då hon har fint steg och har fått 8:or och 9:or på hennes rörelser när jag tävlat fälttävlan med henne. Hon har även väldigt fin hållänsk stam så man skulle nog få fina avkommer från henne. Helst ser vi att hon skulle få bli mamma, eftersom heta hästar kan ofta bli lite lugnare när dom väl blivit mamma.
Vi säljer henne inte på engång utan lämnar ut henne på foder först och främst och ser om det funkar.
Är ni intresserad så maila Mig [email protected] eller Therese [email protected].





En film av många på Kitty. Finns fler om man går in på Youtube och söker på Film1 Kitty, och om man byter 1:an mot 2,4,5,6,7 så kommer det upp fler olika filmer på henne.
Men dessa filmer är från innan hon åkte och då var hon inte i fullgång så dessa videor vissar ju inte hur hon är idag. Fler filmer kan fixas om det är så.



Dagens vill ha:)

Har inte haft ork att skriva här idag. Eftersom ingen av hästarna rids så har jag lite dålig fantasi.. :S
Ska försöka bli bättre på det.

Men slänger in en Dagens vill ha iallafall. Idag så är det ett ridländtäcke från Horsewear. Lite annorlunda tycker jag men är väldigt snygg enligt mig:) Skulle gärna införskaffa mig ett sådant..
 
Ländtäcket finns att köpa Här för 715kr. Finns i två olika färger, denna färg som är lite mer åt det bruna hållet och de andra är rött och gult.  



TR - Tävlingsreglemente

Vet ju inte hur många som rider som läser men som alla andra sporter så har ridsporten också regler och jag tror nästan att ridsporten har mest regler på vad som gäller än någon annan sport.


Som alla vi som rider vet är att svenska ridsportförbundet har ett Tävlingsreglemente eller TR som det flesta kallar det.

I TR står alla regler som gäller på Tävlingsplatsen som ex.

·         Klädsel

·         Utrustning till ryttare

·         Utrustning till hästen

·         Hur man får bete sig

·         Vilka papper man måste ha för att få tävla

·         Hur banorna ska se ut

·         Vilka höjder det får vara i de olika svårigheters graderna

·         Och massa massa mer.



Mycket av detta är väldigt svårt att komma ihåg och man kan glömma saker.
Jag kan verkligen inte alla TR utantill och det tror jag ingen kan, och då kan det ju vara bra att ha det med sig när man är ute och tävlar så slipper man springa till överdomaren hela tiden.


Men om man är osäker i alla fall så ska man verkligen prata med överdomaren först innan man gör något som man är osäker på. För om överdomaren kommer på en så kan man få från en varning till böter och man kan till och med bli avstängd från tävlingar.  


Så i min tävlingsmapp som ska med på alla tävlingar tar jag har alla papper till mig och min häst så har jag alla TR utskriva. Det finns 7 eller 8 olika TR tror jag. Men de jag använder främst är I- gemensamma bestämmelser, II- Dressyr, III- Hoppning, IV- Fälttävlan.


Svenska Ridsportförbundets hemsida kan man köpa eller skriva ut dem. Där kan dem även lägga ut nya bestämmelser som har gått igenom efter det nya TR skrivits.  För varje år så skrivs TR om och nya kommer ut.


Information om skydd för Unghästar..

Eftersom vi har en unghäst i stallet som ska ut och tävlas nästa år måste man ju hålla koll på vad det är för regler som gäller eftersom det inte är samma för unghästar som det är för vuxna hästar.

Här hittar du de nya reglerna för bakbenskydd för unghästar


Detta är svenska ridsportförbundets regler för bakbenskydd till unghästar som började gälla vid årsskiftet 2010:

* Högsta höjd på skyddets insida är 15 centimeter.
* Lägsta höjd på skyddets utsida är fem centimeter.

* Varje skydd får väga max 200 gram.
* Skyddet måste täcka kotan (det får inte vara öppet framtill).
* Insidan av skyddet måste vara mjukt.
* En rem - oelastisk, det vill säga ej töjbar - för knäppning är tillåtet. De ska knäppas på utsidan.

Men nu har Svenska ridsportförbundet ändrat sig igen,  och nu får skydden vara 16 cm istället för 15 cm som det var förut!
Detta börjar gälla från den 1 Augusti, för hopphästar upp till 7 år.

Tycker på ett sätt att det är super bra att dom har ändrat till 16cm. Då kommer det iallafall finnas fler skydd som kommer vara godkända.
Men en sak jag tycker dom borde ta upp är att det borde vara olika höjder på skydden för hur stor ponnyn eller hästen är.
En B-ponny har ju inte lika stora ben som en storhäst på 1,70 och om en häst är 1,70 så blir det ju automatiskt större skydd eftersom dom har större ben men det har dom inte tagit hänsyn till. Exempel så är skydden som är till en b-ponny ungefär bara 10cm (eller jag vet inte hur stora dom är men dom är ju inte 16cm) och då är det ju inte så svårt för dessa ponny ryttare att hitta skydd som man får ha, medans storhästskydden är ju 16-18cm bara man köper ett par vanliga bakskydd. Så man tycker ju att det borde vara olika höjder för olika kategorierna..

Förstår inte hur dom tänker ibland. Men jag är iallafall positiv till att dom har ändrat till 16cm istället för 15cm



Vad tycker ni om detta igentligen???

 


Andra dagen hemma i kalla sverige....

Nu är det 2 dagar sen vi kom hem och det går så himla fort.. Känns fortfarande som det var igår som vi kom hem.. Har tittat igenom alla bilderna och laddat in dom på datan och fixat ihop våran lilla film, men nu måste jag bara sitta och fixa alla bilder (ca2500st) så dom ser bra ut.. Så det kommer ju ta ett tag:)

Men har kommer en bild som ebba och jag lyckades ta.... :)




Som vanligt har hästarna vilat idag och det ska dom ungefär en vecka till förutom Sjaket som vilar 1 månad till.
Imorgon kommer iallafall våran hovslagare ut och ska slå på sulor på Sjakets framben så hon inte ska gå direkt på strålen och avbelasta lite. Så läker hovbensinflammationen lite snabbare.
Det var bra på ett sätt tycker jag att vi fick reda på vad det var men det tar ju så lång tid och det finns inte dirket någon behandling för det heller. Det är bara att försöka få henne och inte belasta så mycket. Men om det hade varit en kotledsinflammation så hade man ju kunnat spruta mot det och så hade hon blivit frisk typ.. Men nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Det värsta att det är denna sommar som har gjort detta mot min älskling. För varmt och torka för länge blev bara massa hårda ridvägar och hagar. Försökte rida så mycket som möjligt ute på våran åker uppe i skogen som var jätte mjuk och fin men inte det. Det räckte med att dom gick i dom hårda hagarna som blev. :( Men men ska väl inte tjura för mycket. Hon kommer iallafall att bli frisk, men det kommer att ta lång tid och vi kommer inte kunna tävla förns i vår. Det är som att börja om på ruta ett! :S


Men nu ska jag springa ut och ta in hästarna, sen kommer jag in igen och ska skriva ett inlägg till:D


Måndag, första dagen i veckan:)

Idag så jobba jag och Therese fram till halv 4 sen åkte vi till stan och köpte blommor till våran farfars grav. För det är 3 år sen han begravdes så vi ville göra graven lite fin.

När vi kom tillbaka så gick jag ner till stallet och fixade iordning allt där.
Mocka, hö, vatten och allt som ska fixas. Eftersom ingen av hästarna ska ridas så fick jag en idé att gå med röjsågen bakom stallet ut mot hagen. För där är det massa brännässlor så det sysslade jag med ett tag och det blev jätte fint. :) Men jag ska fortsätta imorgon då jag inte hann klart med allt för tråden tog slut.

Sen så gick jag ner till Therese, så tittade vi på alla bilder och kollade på filmen som Ebba och jag hade gjort.
Efter det så åkte mamma och jag och handade. När vi kom tillbaka tog jag en lång och skön dusch och nu ska jag försöka gå och lägga mig i tid idag och inte kl 11 som det blev igår.

Imorgon tror jag ska ut och promenera med hästarna. Blir två promenader, får ta 2 hästar ena gången och 1 den andra gången.


//Camilla

Äntligen hemma..

Nu har vi äntligen kommit hem och allt är uppplockat från väskorna:)
Skönt att ha det gjort ikväll så jag inte behöver tänka på det imorgon.
Veckan har varit helt underbar iallafall. Vi bodde på ett super fint hotel med bra service och trevlig peronal. Mamma och Jenny har nog tjänat in flera hundra i baren då dom typ betalade en drink första kväll sen har dom nästan fått allt gratis:P
32-40 grader varje dag och på kvällarna kom vi väl ner i 24 grader som minst.
Dagarna har spenderats på stranden vid hotel poolen och vi har varit till ett vattenland och shoppat i Chania.
Det har varit super skönt att komma bort från allt när man nästan har jobbat hela sommaren.
Kanske slänger in lite bilder under morgondagen så får ni iallafall se lite hur vi hade det, fast det inte hör till hästarna..

Men jag har längtat efter mina små hästar här hemma som jag har fått höra har gjort allt möjligt. Bara för att massa passar på och åker bort så skadar sig alla 3 så jag har ingen att rida när jag kommer hem. Hade 1 när jag åkte skulle haft 2 och rida när jag kom hem men har ingen att rida. Men då blir det massa mys och ompyssling istället.

Men som vanlig när man är borta och slappnar av så blir man ju såklart sjuk sista dagarna. Så nu när jag sitter här har jag lite feber, mega hosta och huvudvärk. Får se hur mycket jag orkar jobba imorgon annars blir det massa timmar nere i stallet:D


//CAmiilla

Bus i hagen!

Lollo har stått inne två dagar nu men idag fick hon gå ut i en hage precis bakom stallet på morgonen då jag skulle mocka och fixa. I stora gräshagen en lite bit bort gick de andra två så hon borde hålla sig lugn tänkte jag, ick det heller. Hon galoppera, skutta över trädstammar och var allmänt vild. Jag som trodde hon skulle ta de lugnt när hon har ont i benet men inte då. Det var inge fel på henne tyckte hon. Jag insåg ganska snabbt att hon skulle vara lugnare om hon också fick gå ut med de andra i stora gräshagen så på den vägen vart det och gissa om alla hästar vart glada, ungefär som att släppa dem på betet igen. Det galopperades, stods på bakbenen, sparkades och busades för fulla muggar en liten stund sen lugnade de ner sig och började äta gräs så hon får nog gå ut med de andra om dagarna fast hon är skadad på ett av benen. Får väl se hur hon mår i morgon om inte annat.

I morgon kväll kommer camilla hem igen så då blir lite av ordningen återställd med allt i stallet och bloggandet.

//Therese

Skador, skador, skador.....

Varför har man hästar??? ibland kan man undra. Just nu är en sån period. Är inte den ena skadad så blir nästa och håller den på att bli bra så kommer ännu en, just nu har vi tre hästar i stallet och alla är skadade, skittråkigt.

Sjaket har hovbensinflamation och ska vila 4 veckor innan hon får sättas igång så smått. Emie har ju haft bukhinneinflamation och det ska vi ta prover på nästa vecka för att se om hon blivit av med och nu har hon gått omkull i hagen och stäckt sig i bakbenet men det blir i alla fall bättre för varje dag som går, tur det. Sen har vu ju olycksfåret Lollo som än en gång råkar ut för något makalöst. Hon har ett knä som ser ut som en handboll och ett snitt på utsidan av det, inte så djupt men ändock så är hon inte ridbar på någon vecka. Nu går hon på antiinflamatioriskt och pencilin, hade precis avslutat kuren på Emie, hur som så har jag ju vanan inne med att sticka kanyler i hästar nu så några dagar till gör väl inget, det är ju ny häst i alla fall så lite omväxling.

Men som sagt bara skit just nu, är så trött. Så tätt som jag varit i kontakt med vetrinären nu har jag nog aldrig varit under mina 14 år med egen häst/hästar.

Hoppas bara att min lilla lollo inte blir borta så länge från träningen bara, enda man kan se som positivt är väl att nu kan hon få lite vila och sedan kan hon gå någon vecka längre på säsongen utan att det stör eftersom hon vilat mitt i den. Hoppas hon kommer tillbaka med ny krat och vill väldigt mycket mer än bara gå. Hon har ju visserligen aldrig varit tråkig att rida, hon vill mycket jämnt och ibland lite för mycket. Är så lättlärd och gör alltid sitt bästa så när man rider henne skulle hon lika gärna kunna vara 5 fast då ligga lite efter i utbildningen men sammarbetsmässigt och villighetsmässigt så ligger hon där.


Min underbara bebis!!!

///Therese

Dagens vill ha....


Idag är dagens vill ha ett paket från Glen Gordon. Schabrak och luva, lindor går att köpa separat. Schabrak och luva går att få tag på här http://www.ridsportbutiken.net/sortiment/hasten/vojlockar.html för 639 kr och färgen jag vill ha är den på bilden paris blue.

onsdag......

Nu har halv arbetsveckan gått och snart är det helg igen. Ingen av hästarna har blivit ridna idag, Lollo har ju lite lov fram tills Camilla kommer hem men jag kanske tar ut henne på en tur till på fredag eller så.
Tantieme är bättre nu i alla fall, igår när jag tog in henne så haltade hon ju så hon fick stå lindad i natt och i morse så var hon bättre men hon har nog sträckt sig uppe i höften eller något där för hon ville inte ta ut steget ordentligt. Idag fick hon i alla fall gå ut i hagen med de andra och hon blev bättre och bättre under hela dagen så hon kommer säkert vara sämre i morgon bitti igen då hon stått inne hela natten och stelnat men jag tror det kommer läka ut av sig själv, får se till att hon håller sig rörlig i alla fall så mjukar hon nog upp sig. Man vet ju hur det är med människor så det måste ju vara lika på hästar, muskler är ju muskler oavsett på vilken varelse de sitter på.


Vill att min sötnos ska bli frisk så hon kommer igång och kan tävla nått i höst. det gick ju så bra för camilla och henne på slutet så nu vill jag att det ska fortsätta.
Min dröm är ju även att kunna ta ett till föl på henne men det får vi väl se hur det blir med, måste ju få godkänt från min sambo då vi har småbarn också som tar tid.

//Therese

RSS 2.0