Om man kunde få några till timmar på dygnet...

har inte bloggat sen i Lördags men har inte haft en sekund över till det, fullt upp hela tiden.


Men lite kort om alla dagar..

Söndag
Började dagen med att rida Lia i gräspaddocken, helt kravlöst hon skulle bara ut och röra på sig.
Skritta, trava och galoppera gick jättebra förutom i vänstergalopp då hon har lite träningsvärk/ont i höger rumpa så då kickar hon hela tiden. 
Men hon slappna av och det gick riktigt bra. Trav hoppade några av småstockarna och hon var jättelugn och väntade hela tiden på mig. 

Red Lollo efter det i övre delen av gräshagen, piggelin var det. Stutsa, bocka, slängde med huvudet och stegra. Slutade efter ett tag men innan det så flög jag av en gång. Har inte ramlat av henne på nästan 1 år så det var lite jobbigt.. Men hon hade först bockat 4 gånger på raken och sen gått upp och stegrat 2 gånger och alla dom gångerna satt jag kvar, men när jag trodde det var slut och slappna av och skulle sträcka på mig så går hon upp igen på bakbenen och gör 180grader ut vänster så jag flyger som en vante till höger för jag inte var med på det. 
men hoppade upp och red igen och galopperade efter det och då stutsa hon som en gummiboll i varje steg i några varv sen slappna hon av och kunde galoppera normalt. 

Efter att ridit dom två så fixade jag och Ebba så mycket som möjligt i stallet innan halv 12. Sprang in och gjorde mig iordning för borta match, samling halv 1 och var hemma halv 10, somna direkt när jag kom hem. 


Måndag
Jobbade fram till lunch, var till kiropraktorn, gick på stan med mamma och köpte födelsedagspresenter. Kom hem och gjorde iordning i stallet och sen kl 5 åkte jag ner och tränade Tillbergas 98/99/00 målvkaterna. var kvar där till min träning börja halv 8 och sen kom jag hem kl 10, somna direkt. 
Åt massa tårta nångång under dagen och fick massa presenter. 


Tisdag
Jobbade fram till kl 2, hämtade Lollo och red henne i övredelen i gräshagen. Kravlöst pass idag oxå för henne, hon ska bara jobba på framåt och neråt, lång och låg.. Red i alla gångarter och hon var inte alls lika stutsig idag, det går framåt :) Gjorde lite övergångar i skritt-trav så hon fick jobba med rumpan och flyttade lite för skänkeln när vi skulle svänga, så det blev som små bakdelsvändningar hela tiden. Galoppen gick jättebra och hon jobbade på i ett bra tempo med lång och låg hals.

Lia red jag tillsammans med Jack och Vilma, vi red en bit upp på skogsbilsvägen ungefär 4-5km. Red i alla gångarter och det var första gången Jack galopperade ute i skogen, han var supeduktig och Lia sparka som vanligt... 
När vi kom tillbaka fixade vi iordning hästarna och sen skjutsa jag hem Vilma och hämtade 2 paket. I ena paketet låg ett schabrak till Lia och i det andra låg ett bett till Lia och in rosa fleecetröja :) 

När jag kom hem så var det kalas för mig och Lea. Och nu sitter jag här och håller på å somnar så nu ska jag gå å lägga mig.. :) 




Ebba var med och tog kort i Söndags så ska ladda in dom så kommer dom upp här :) 


 


svar på kommentar

Sofia Bengtsson om Säljes:
Hej! Har ni cameran kvar? :)

SVar: tyvärr är den såld. har glömt att uppdatera den där sidan...

Tantieme, 232 dagar avverkerkade :)

Jaha då var 232 dagar av Tantiemes dräktighet avverkade! Shit snart är det dags, är ju bara 100 dagar kvar eller typ 3 månader!!!!

Nu är hon stor i alla fall, väldigt stor! Vi har låtit henne få hel vila från och med nu också, har ju faktiskt skrittat henne barbacka fram tills nu men nu är det stopp på det också då det börjar bli tungt för henne som det är ändå.

Vid 240 dagar så är fostret ca 80 cm långt, vid födsel är det ca 150 cm långt så det är halvvägs nu och det väger ca 15 kr nu och vid födseln ca 50 kg så som ni kan utläsa så kommer största tillväxten ske nu och 3 månader framåt.

Hon har även fått sin andra virusabortspruta nu i januari och nästa blir i början av mars. Sen ska hon även vaccineras i april, stelkramp och influensa, kanske tar den i samband med virusabortsprutan då man kan ta detta 1-2 månader före beräknad fölning för att fölet ska få ett fulgott skydd när den diar råmjölken första dygnet.

// Therese

Vill ha !!!!

Denna tröja har jag beställt från en sida.. hoppas bara dom har en hemma så jag kan få hem den snabbt.








Sen skulle jag verkligen vilja ha denna mysiga fleecetröja, men hittar ingen som säljer den.






Fotoshoot today

Idag har vi haft fotoshoot med Lia, alex och Salo. Malins pojkväns bror Adam kom ut och fotade oss, blev massa bilder:)
Massa bilder från marken och även när vi red. Lia körde lite rodeohopp idag oxå, hoppas vi fick några på bild..

Vågade till och med att rida barbacka på Lia för första gången. Hon var superduktig!!! Trava och galoppera oxå, ibörjan förstog hon innte riktigt när jag satt på henne hela tiden. Men efter ett tag så gick det super:)
Så nu ska vi rida barbacka mycket mer, både för att träna balansen och även att Lia ska acceptera att jag sitter på henne under ridpassen.


Hoppas kunna få bilderna så snabbt som möjligt så vi kan vissa dom för er. Vi kommer även ta en fotoshoot med Lollo, jack, Emie och Leo. Så alla kommer få fina vintriga bilder :)








Visste ni att...

*     Jag och Lea (min systerdotter) fyller år på samma dag. Alltså den 30januari :)


*     Jag var livrädd för hästar när jag var liten och ville inte gå på ridskola, men Therese och mamma övertala mig.


*    Egentligen skulle vi köpa en B-ponny till mig som hette Pluto som första ponny, men han slängde av mig varje gång vi vände hemåt och sprang iväg.


*     Jag har spelat Handboll sen jag var 8år.  Spelat i högsta divisionen alltså Elitserien och spelat med junior landslaget.



*   När Lollo föddes sa jag att jag aldrig skulle rida den hästen, det fick Therese och Emy ta hand om.
Men ändå idag 5 år senare är hon min klippa och skulle inte kan inte tänka mig ett liv utan henne :)








 


Film från träningen

Här kommer några klipp från träningen..
Lia är lite hög å låg ibland och jack vinglar lite, men dom är ju unghästar får vi skylla på.
Dom ska inte kunna allt...








Gårdagens träning.

Igår red var vi som sagt å tränade för Maria. Markarbete var det igår och Lia var jätteduktig, men blev lite tjurig och trött i slutet.

Mycket bomövningar och små hinder var, men ett skutt på 110cm fick vi till ut från en trekombination!
Satt som på moln, känns knappt att hon hoppar. Längtar så grymtmycket tills vi kommer ut på tävlingarna och hon är redo för dom höjderna.


Nu ibörjan ska vi fortsätta hoppa i avd B, fast vi får gå upp i Avd A. Men hon är så orutinerad så det är bättre att hon får några skolrundor först.

Mamma filmade lite igår med son mobil, för kameran dog. En av alla saker som blev sämre efter jag tappade den igolvet. Den laddar ur sig hela tiden.
Ikväll ska jag iallafall sätta mig ner och klippa ihop lite :)

Maria Träning

Ikväll är det Maria träning med Lia och Jack.
Får se hur det går idag då Lia var för pigg förra veckan, men nu har hon hoppat lite så nu kanske hon har lugnat ner sig. :)


Videokameran är med idag så det kanske kommer en liten film sen om det går bra idag:)
Gör lite förre och efter filmning oxå som jag gjorde igår




5 dagar kvar till min födelsedag

Min önskelista innehåller bara 2 saker!

En videokamera då den jag har nu tappade jag i stallgolvet och då gick några saker sönder.

Så om min mammsi ser detta så en sån här vill jag ha...... :P



HDR-CX360VE SONY

CX360VE Full HD-videokamera med flashminne

Videokamera med Full HD, suverän bildkvalitet och smarta funktioner

Upp till 13 timmars Full HD på 32 GB minne, vidvinkelobjektiv, 12x optisk zoom, 7,1 megapixel för foto, 3-tums LCD-skärm (7,5 cm)

  • Bilder av mycket hög kvalitet i svagt ljus med Exmor R™
  • Med vidvinkelobjektiv får du plats med mer i bilden
  • Spela in 5,1-kanaligt surroundljud med hög kvalitet







Och sen önskar jag mig en Canvas tavla på Sjaket, mitt hjärta <3




Lia på Hamre

Idag var vi till Hamre och hoppade en 70cm bana.
Blev en liten videoblogg, men glömde filma några gånger men fick med lite iallafall.
Ska försöka göra så här lite oftare, då jag tycker det är lite roligare.. :)








Brun utrustning

Just nu håller jag på och sparar ihop till en brun utrustning till mig. För jag vill ha brunt när jag tövlar Lollo då hon bara har bruna saker.


Skulle behöva lite hjälp... 5 olika hjälmar har jag hittat, det lutar mot en GPA, men dom andra är oxå snygga!





Sen stövlar hittade jag inte så många.. så väljer mellan dom här, men vet inte alls vilka som är snyggast.
Blir nog att prova och testa :)




Vad tycker ni?







Liandrê

Idag så ska jag och Lia iväg till Hamre och hoppa på deras pay and jump.

Så ingen uppdatering innan det, ska försöka gå in och berätta hur det gick när jag kommer hem..








Svar på kommentar

mikaela ([email protected]) om Bildbomb :):
funkar det bra med nät i hagen?:)



Svar: Det fungerar superbra!!! Har köpt finmaskiga nät som rymmer 6-8 kr hö i åt alla hästar. Ute i hagen har storhästana nät så de kan äta lite hö under hela dagen, dels så behöver vi bara fodra hö en gång om dagen, dvs när vi släpper ut dem och det räcker från 8-15 om dagarna om det är fullt. En annan bra grej med näten är att de inte kan kasta i sig höet tan måste jobba lite för att få ut det ur nätet och intaget av hö blir då mer jämnt fördelat under hela dagen som en häst faktiskt ska ha :)

Alla hästar förutom Salo har även likadant nät innen under natten med deras kvällshö i så de får snaska under hela natten utan att trampa runt allt i boxen som det gärna blev för unghästan som fick 6 kg hö på kvällen, av det så var 3 kg uppätet och resten var rungått med torv/spån/bajs m.m. så det ville de inte ha men nu äter de så mycket de känner för och man har full koll på dem :)


Vi har även märkt stor skillnad på Lia som har stått å sparkat i boxen väldigt mycket. Nu har hon nästan slutat med det, det kan komma nån sprak ibland med inte ofta. 
Troligtvis har det med att hon aldrig är hungrig utan hon hela tiden känner sig mät och det är jättebra.
Så har man en häst med mycket temprament i boxen eller att den står och krubbiter eller nåt sånt så rekomenderar vi stort dessa hönät! 
  

Vi har faktiskt gjort en hel del småsaker som gör att man har otroligt bra koll på sina hästar om de börjar bli sjuka eller så, dels hönäten, sen har vi tex även vattenhoar istället för vattenkopp (du ser precis hur mcyket/lite din häst har druckit under dagen/natten med en ho), är dock lite jobbigare att fylla på vatten själv än med kopp men du har 1000 ggr bättre koll på din häst om den börjar dricka dåligt eller ovanligt mycke.

Hoppas fler har nytta av svaret på kommentaren:)




Bildbomb :)






Älskar bilden!!






Dagens ridpass

Toulouce x - Red tillsammans med Vilma och Malin runt gropen. Skrittade och travade, gick jättebra vissa stunder sen vissa stunder vet man inte vad man ska göra med henne.
Hon vill helst gå först då är hon lugnast, men vågar inte riktigt gå först så när hon kommer efter så början hon stutsa och sen står hon och bockar ppå stället. Och när vi skulle rida förbi ett hus som hon ridit förbi sen hon var 2,5år så blev det helt plötsligt jätteläskigt och då tvärnitade hon och jag var inte med på det och åkte fram med överlivet och då reser hon sig upp på bakbenen och smäller sitt huvud i mitt. Inte så jättekul :(
Men för övrigt så var hon jättelugn och jobbade fint med bra svung i traven.



Liandrê - Trimpass på åkern blev det för damen. Och det var ju inte det roligaste tyckte Lia, jobbade första 15min emot mig så jag visste knappt var jag skulle göra, trava hela tiden, skulle inte göra halt, flytta för skänkel visste hon inte hur man gjorde. Trög jag med vänster skänkel så flyttade hon vänster och inte höger. Bra häs va?
Men jag fortsatte på mina åttvolter och efter lite jobb så lossnade det. Övergångarna blir bättre men hon strävar emot litegrann från vänster till höger. Jobbade även mycket med avsaktningarna, igångsättningarna har hon rätt så lätt för men att samla ihop sig och sakta av är inte hennes starkaste sak så det jobbade vi mycket på.

När jag kände att det kändes bra och hon var mjuk och fin i båda varven, trava jag på lite längre tygel på raktspår och hon fick jobba lång och låg. Skrittade sen en vända på ca 20min tillbaka till stallet.





Vårat stall

Här kommer det lite bilder på vårat stall.


När man kommer in i stallet så går man in  i den gamla delen av stallet, som vi kallar gamla stallet.
Det byggdes -97 eller nåt sånt, så ibörjan fanns inte mittgången utan det var helvägg där.
Här nere står Lia och Lollo



Mitt gången från gamla stallet till nya stallet



Den nya delen som vi kallar "nya stallet" var klar byggd nyår 1999-2000
Upp till vänster står Leo och Salo.





Till höger står Emie och i mitten stog Mimmi och där står just nu ingen.



Dörren in till sadelkammaren/foderkammaren.




Sen har vi det nyaste vi har byggt.
Det kallar vi "lilla stallet", här ute står Jack och Alex. Och så har vi allt hö här ute.






Så detta var vårat stall men under våren ska vi bygga om lite till...
Leo ska få en box ute hos Jack och Alex, Salo ska byta box till mitten och den boxen Salo står i ska byggas ut till fölbox. Allt detta kommer hända innan Emie ska föla den 6maj.
Så då får vi ta nya bilder och vissa hur det blir :)



Vi Tipsar

Första tipset :)

Om du rider på en väg och det inte kommer några bilar så rid i mitten av vägen istället för på någon av sidorna.
Då får hästen träna på sin egna balans. Du får även bild av vilken sida hästen är svagast i då den ofta "ramlar" ut åt den sidan.
Om du rider i paddock eller ridhus så kan du rida nån meter innaför spåret istället.

Ett dike eller en vägg hjälper hästen att hålla balansen fast dom inte rör dem. Det blir samma sak som för oss om vi ska gå balansgång, om vi har armarna rakt ut så är det enklare än om vi håller dom ner längs sidorna.



Andra tipset :)

För en häst är det viktigare att man skrittar av ordentligt än skrittar fram.

Man ska ju så klart skritta fram. Sen får man tänka på vad det är för väder, är det kallt så bör man skritta fram lite längre men är det inte kallt så kan man börja trava rätt så snabbt.
Och sen gå tillbaka till skritten när hästen fått upp pulsen.


Om man inte skrittar av hästen ordentligt så kan hjärta och lugnor skadas på dom.
Tänk även då på att bara för hästen slutar flåsa så betyder det inte att pulsen har gått ner till normal.
Så har du inte så lång tid på dig att rida så tänk hellre på att hästen får en ordentlig avskrittning än igång skrittning.


En normal dag så skrittar jag fram i ungefär 5min sen travar jag helt kravlöst på lite längre tygel.
Efter det så går jag tillbaka till skritten och börja arbeta.
När jag har ridit klart passet så skrittas dom av minst en kvart, oftast längre.


En smart grej när man börjar jogga igång hästen på långtygel så kan man själv träna på sin egna balans.
Sätt ena handen bakom ryggen, på huvudet, stå upp i lättsits, blunda, bytt sittben i varannat steg.
Massa saker kan man hitta på det är bara fantasin som sätter stopp.















Lia igår

Igår red jag Lia på grusvägen, red bara ca 5km inte så långt alltså. Så jag skrittade fram henne ca 500m, sen börja jag trava ca 1km helt kravlöst, lång tygel och hon skulle bara gå med sänkt huvud. Sen plockade jag upp henne i lite högre form och fortsatte trava i 1km, jag försökte hela tiden ha henne rakställd och hon skulle inte slänga ut rumpan åt nåt håll. Hon är mycket svagare i höger sidan och vill gärna lägga rumpan åt höger så det tränar vi på massor.
Sen galopperade vi i 1km, då fick hon bara jobba lång och låg. Travad av henne ca 500m på lång tygel. Och sen skrittade vi hem på långtygel i 1,5km.

Hon var rätt så nöjd igår fast det inte var nån jättelång tur så det var skönt. Hon behövs nästan alltid ridas i mer än 1 timme , igår var hon nöjd efter våran tur på ca 40min.








Tisdag..

Fortfarande lite feber men idag är jag på jobbet för det är några som är lediga..


Ikväll ska jag rida både Lollo och Lia. Lia ska jag rida på åkern och trima inför imorgon.
Lollo ska skrittas och travas på raktspår. Äntligen kan jag börja rida igång henne :D





Idag .. :)

Idag så ska Jack få vila. Jag ska inte ut till stallet alls. Imorgon får vi se om han får vila igen eller om jag rider en
sväng.
Ja, det visar sig :)
Nu ska jag äta lite mellis sen åker jag på handbolls träning.
Hoppas
ni har haft en bra dag!
/ vilma

Hemma och är sjuk,,

Imorse när jag vakna så hade jag feber och lite ont i huvudet, så jag stanna hemma från jobbet.

Sov till 9 och gick ut till stallet och släppte ut hästarna. Det är nog den jobbigaste saken med att ha ett eget stall, fast man är sjuk eller vill sova eller nåt annat så måste man gå å släppa ut hästarna.
Får dåligt samvete om jag frågar nån annan om dom kan göra det bara för att jag vill sova. Så det är bara å pallra sig upp. Men Iallafall så fixade jag hela stallet innan jag gick upp till huset igen.

Jag gick även ut i hagen idag och fotade lite på hästarna nu när det är snö.. Vet ju aldrig hur länge den kommer stanna. Fick massa fina bider som jag ska slänga in i datan och ladda upp. Så vänta er bildbomb :) 


I eftermiddagen sen så måste jag rida mina hästar, Lia får ett lugnt skogspass och Lollo ska skrittas kanske provar trava lite.
Sen kl 7 ska jag iväg och kolla på EM i handboll på TV med handbollslaget.


Nu ska jag vila och proppa i mig lite mer tabletter så jag orkar göra det jag ska göra sen.




Svar på kommentar

Maja om inget roligt väder..:
Vill gerna se bilder på erat nya stall och erat gamla=)
Bästa blogg<3 tack för alla träningstips


Svar: Jag kan ta med mig kameran ut idag och fota i stallet.

Så bilder kommer senare idag :)









Ny header.

Ja, äntligen är den inne. Men den är också tillfällig. När jag får tid så lovar jag att fixa den "riktiga" men nu har ni något så länge iallafall :)

Om ni undrar nånting om nån häst, eller vill veta nånting om oss osv. Så är det bara att slänga in en kommentar så svarar vi! :D






Filmer ???

Tycker ni det är bra när det blir såna här filmer?
Kanske ska försöka ha med filmkameran lite mera..






En film på Ebba och Salo...


Söndag, sista dagen på helgen..

Idag har det vart fullt upp hela dagen, började dagen med att släppa ut hästarna kl halv 8 imorse. Lastade därefter in Jack och Salo och åkte till hallstahammar för att hoppa en pay and jump.
Ebba och Vilma var jätteduktiga båda två.

Ebba och Salo fick 0 fel, men det gick lite väl snabbt runt banan och dom skulle ha hoppat i trav men det tyckte inte Salo. Han var rätt så glad över att få hoppa, fast det bara för 40cm och han klev ungefär över.

Vilma och Jack gick det oxå bra för. Målet med Jack idag var att han skulle gå in på framhoppningen, som idag var världens minsta med 6 ryttare å hästar. Det klarade han galant och trava runt som ingenting :)
Sen kom den stora prövningen, skulle han gå ifrån Salo som stog på framhoppningen? Ja, det gjorde han utan protest.
Men inne på banan var det massa läskiga saker som han behövde möta själv och det var inte så kul tyckte han. Han hoppade ända fram till 7:an av 8:a hinder, 7:e hindret var en oxer med läskiga blåa vågplank.
Men allt annat hoppade han, massa olika pallisader stog på sidorna och det var en guld grind, ett leopard hinder, regnbågshinder och massa konstiga saker tyckte han. 
Man får ju tänkte på att det "läskigaste" hindret han har sett är en vit bom med lite färgat klitter. 
Sen var det inte raka linjer och han vingla lite här å var men han är ju bara 5år. Så man kan inte begära så mycket när han knappt hoppat i sitt liv.
Som Maria säger - Det viktigaste för en unghäst/ponny är att komma över hindret, inte hur det är framför och efter.

Jack får iallafall mer än godkänt idag så tar vi nya tag och tränar vidare tills nästa gång. :D





 



När vi kom hem slängde vi ut hästarna i hagen och åkte in till min bror och åt Tacos och Cheescake till efterrätt.
Kl 3 sen hade jag samling i Tillberga för match mot Lindesberg, serieledarna i våran serie.
Gick superbra och vi vann med 2 bollar!!!! Gjorde själv en grym match.. :)
Efter det åkte Ebba och jag och köpte Spicy, åkte hem och slog oss ner framför TV:n och typ dog.. nej, men vi tittade på ponnyakuten och sen Bones :)

Nu ska ag sova så jag orkar upp imorgon



Vi gjorde om i fikarummet...

Blev mycket större och luftigare :)




En helt vanlig Lördag

En helt vanlig Lördag i Gesalastall... Eller inte ??


Äntligen Helg

Igår så var jag och Vilma och träna i Enköping Maria Bredberg.
Roligt, roligt :)

Jack skötte sig superbra, hoppade massa olika saker som han aldrig gjort. Linjer och en hel bana på 8 hinder hoppade han.. Hindrena låg på 50-60cm och han hoppade som ingenting.
Nu taggar vi tills på Söndag då han ska göra sin första start, 40cm i Hallsta :D

Lia däremot var mer vild än tam, mer i luften än på marken... Tror hon han med ett 10 tal bocksprång och ett 10 tal bak ben upp i taket.. Men hoppade gjorde hon, inte så högt kanske 80-90cm låg de på i slutet.
Lite okoncentrerad var hon hela tiden så ibland blev det kråka och totalt kaos men sen hade hon sina ljusa stunder oxå.


.


Idag fick Lia ett ut i skogen pass runt gropen. Red i alla gångarter och hade henne i en lång och låg form hela tiden. Idag var hon coola damen så det hon höll på med igår vet jag inte vart hoon hittade .. ? :O
Lollo fick vila, men imorgon ska hon ridas.


.

Ebba och Salo var till ridhuset idag och det fick riktigt bra, galopperade för första gången och han var mer än pigg.. Gjorde några dyk men Ebba satt kvar, för en gångs skull. Nästan helt otroligt.. :P

Innan vi åkte så rakade vi Salo, det blev en helrakning. För när vi hade rakat kroppen så hade han 4 ben med 5cm tjocka stövlar på sig så det var inte snyggt. Så nu har han en riktig slimfit kropp..






Vi tipsar! Åttvolter

Här får ni lite tips om varför åttvolter är så jävlabra!

Åttvolter. Det låter som en simpel sak, och det är det också, men det finns tusen olika variationer att göra med dem.


För det första är det ett väldigt enkelt och smidigt sätt att känna vilken sida hästen har svårast för att jobba med - efter 1 eller 2 varv på varje volt så har ni "daignosen" klar.

För det andra så är de som sagt otroligt variabla och det är bara ni själva som kan sätta gränserna för vad man kan göra med dem.

Och för det tredje gör det så att man automatiskt jobbar hästara ungefär lika mycket i båda varv. Annars är det väldigt lätt att fastna i ett varv, men det går icke om man rider på en åttvolt!



Lia

Idag red jag Lia ute på gärdet, ett kort trimpass blev det inför imorgon.
Och det gick mycket bättre idag än vad det gjord dom senaste dagarna. Hon var mycket lugnare från början pch lyssnade på mig hela tiden. Lätt henne mest jobba i en lång och låg form så hon verkligen skulle höja ryggen. Gick jättebra, övergångarna funkade oxå jättbra idag. Red mest runt på åttvolter och gjorde olika saker i dom hela tiden. Övergångarna blir bara enklare och enklare så träningen börjar ge resultat.

Evelina kommer hem nästa vecka och då ska det tränas för henne. Vi ska bli så samspelta så vi ska kunna plocka massa dressyrpoäng!! :)






mimmi...

För er som inte vet.. så har mimmi åkt ut på foder till en familj nu.
Det var JÄTTE TUFFT, verkligen. Men det är för mimmis bästa.
¨
Eftersom jag har blivit förstor för henne. Mina ben är väldigt långa på henne , tyvär :(
¨
Det kommer inlägg om mimmi och mig senare!
/ vilma

Kan fortfarnde inte förstå att det gått 4 månader sen du lämna mig ;(

Tänker på dig varje dag och du kommer alltid finnas i mitt hjärta!





inget roligt väder..

Idag är det inget roligt väder, har ju varit fint väder i några dagar nu men inte idag.
Iallafall så ska jag försöka hinna rida 2 hästar idag, tror jag gör det oxå :) Lia ska gå ett kortare trimpass på gärdet och Lollo ska skrittas en sväng.
Skönt att man äntligen får komma igång med Lollo, det har varit alldeles för länge uppehåll. Men vad ska man göra när hon har skadast hela tiden :(

Våran snälla mamma har fixat hela stallet nu på morgonen så jag behöver inte tänkte på det efter jobbet så det är bara ut å rida på engång.


Imorgon ska Lia och Jack på markarbets träning för Maria Bredberg. Hoppas Lia sköter sig och inte blir helt galen bara för det står lite hinder framme...






Bilder Liandrê och presentation

Liandrê eller Lia som hon kallas till vardag är ett sto född 2006 och importerad från Lettland. Ras vet vi inte, men hon har mycket fullblod och halvblod i sig så hon är nån korsning.

Lia kom till Svergie sommaren 2011 och då provred Camilla henne och fastna direkt för hennes persolighet. Fast hon är ett rent j'vla nervvrak så är hon så himla go och snäll, vill aldrig något dumt och försöker alltid och göra sitt bästa.

Vad vi vet så har Lia aldrig startat någon tävling innan hon kom till Sverige och hon är inte så mycket utbildad, men har väldigt lätt för sig så hon lär sig snabbt.
I höstas så hann Camilla och Lia starta en hoppning som ingentligen inte var meningen men då dom hade från 80cm på tävlingen så anmälde vi och provade.
Och det gick riktigt bra, 4fel i 80cm och efteranmälde till 90cm och fick även där bara 4fel.





Denna bild är min älsklingsbild på Lia :)

det gick<3<3

Igår så red jag salo och det gick jätte bra han var jätte snäll.Han har ju vilat ett tag nu så skulle vi trava över bommar och han bara spände upp sig för han trodde att vi skulle hoppa så han blev jätte glad så det var jätte roligt att se..
Idag vilar han lite imorgon ska vi rida igen så då får vi se hur han är då<3



 










Rolf-Göran Bengtsson!

Äntligen går Jerringpriset till Hästsporten och Rolf-Göran Bengtsson!

Gud vad pirrigt det var i magen innan dom sa vem det var.

Roffe är verkligen bäst! !!!!!!!









Bilder Toulouce x och presentation

Toulouce eller Lollo som vi kallar henne är våran egna uppfödning som är född 2007. Lollo är även hon som sin mor ren Angloarab.
Lollo har haft många framgångar som unghäst. När hon var föl blev hon Guld belönad och fick många fina lovord från många olika domare. 2008 sen så ställde vi upp på Angloriks nere i Halmstad och där blev hon igen Guldbelönad som 1-åring. Hon fick även 8-9 i hoppning då vi löshoppade henne, för ville se vad domarena tyckte.
Som 2-åring hade hon ett lugnt år, sen 2010 när hon fyllde år så var hon med på 3-årstestet på Strömsholm där fick hon dubbeldiplom. I augusti var det Angloriks igen och där blev hon guldbelönad igen och AB premierad. Hon vann bästa gång, bästa hopp och blev bästa Anglo på riks.
2011 när hon var 4-åring börja vi tävla henne, meningen var öppna championaten i fälttävlan, men hon missa det tyvärr med 1% i dressyren ena gången och en för mycket vägran i terrängen andra gången.
I hoppningen däremot har det gått över förväntan, på 9 starter så var 6 felfria och dom andra med 4 fel. Om vi hade varit smarta och löst championats bevis för hoppningen så hade hon kvalat på sina 2 första starter.
Sen vissades hon oxå på 4-årschampionatet och där gick det oxå bra i dressyren, men hoppningen fick hon lite nerslag på då underlägget i ridhuset smattra så mycket så hon blev som galen för hon trodde hon var ute i terrängen.

Så denna lilla dam har hunnit med mycket i sitt liv, men även varit skadad mycket. Hon skulle behöva gå i en sand hage på 20x40m utan stenar och utan träd och bara en liten snäll shettis till kompis.....
Men sånt är vi emot så hon får gå i våra steniga och träiga hagar.  :)













Bilder på Tantieme x och presentation

Taniteme eller Emie som hon kallas är Therese häst. Emie är rasen Angloarab (korsning mellan Arab och Fullblod), hon är född 1996 och kommer från Danmark.
Emie är Therese första "riktiga" storhäst, innan Emie så hade hon några på foder men ingen som var någon bra. Men så hittade mamma och Therese henne på en resa ner till Skåne år 2002. 

Therese har tävlat med Emie upp till 110 hoppning med placering. Men 2003 så skadade sig Emie och hon blev aldrig sig själv igen. Hon har blev en sån häst som hoppar mer än gärna på träning hemma men inte på tävling, vissa tävlingar kom dom inte änns fram till start. :( Så då valde vi att 2005 att betäcka henne, men tyvärr så kastade hon fölet i 9:onde månaden. Men då provade vi och betäcka om henne på första brunsten efter kastningen och det tog på första försöket. :) 
Och 2007 så kom Toulouce som nu är 5 år. 

Camilla började rida och tävla Emie igen efter fölningen, det gick bra i början men sen kom Emie tillbaka in i sitt gamla beteende. Så förra året betäckte vi henne igen, så den 6maj i år så är det beräcknat en liten fölis igen. :)
Sen till hösten kommer Emie säljas som avelsto/skogsmulle och vi ska behålla fölet. 




 

resten kommer imorgon

Imorgon kommer Emie, Lollo och Lia..


GODNATT


Bilder på Jack Sparrow och presentation

Jack sparrow eller Jack som vi kallar honom är en C-ponny som är 5år men är inte riden så mycket, så han är som en 3-4 åring i utveckling. Han är väldigt lättlärd och man får passa sig så man inte går fram för fort då han har väldigt enkelt för allt. Så han kommer troligen komma ifatt sin ålder ganska snart.

Jack har Camilla köp och ska utbilda honom på marken, men det är Vilma som kommer att rida och tävla honom.
Jack är en korsning mellan Arab och Welsh, han är 138cm i manken och kommer troligen bli maxad C-ponny.
Vårat första stora mål med han som vi la upp när vi hade bestämt att köpa honom var att få hoppa ungponny-SM men det kom ju lite saker iväg och han kom inte förns 2 månader senare.. Så nu är vårat mål att vi ska komma ut och få fina LC rundor och kanske kunna starta någon LB med bra resultat.

Vilma är oxå 13 år och går i skolan Tillberga, Vilma har även sin egna ponny Mimmi hos oss några dagar till då hon ska lämnas ut på foder och bli pensionerad. ;) Iallafall så började Vilma rida för snart 4 år sen. Hon började rida på en ridskola i Västerås som heter Hamre, men där red hon bara en termin sen tröttna hon.. Då började hon rida hos granstallet Hällby. Där red hon på några shettisar som fanns där men en sommar för 2 år sen så fick hon sin första foderponny Cordo, men honom lämna hon tillbaka efter sommaren. Istället hittade dom Mimmi och hade henne först en tid på foder och sedan köpte dom henne.
Nu kommer hon utbilda och rida Jack och hjälpa till med dom andra hästarna istallet.









Bilder på Salo och presentation


Ebba är uppstallad i vårat stall med sin ponny SALO.
Ebba är 13 år och går i 7:an i Uppsala, hon har ridit i hela sitt liv hos oss men på ridskola i 2,5 år och efter det så fick hon sin egna ponny Lilly. Lilly var uppstallad hos oss förut, men det funkade inte mellan Ebba och Lilly som ville olika saker.
Så nu har hon ponnyn Salo, en C-ponny på 10år och är en korsning mellan New forest och Islandshäst.
Lite rolig korsning tycker vi men han är en supergo lite ponny.. :)
Salo har tävlat hoppning upp till LB med sin förra ägare.
Ebba och Salos mål denna säsong är att kunna hoppa LB bana felfritt och komma ut på 80cm fälttävlan.











Det kommer flera på dom andra, lägger in varje häst i ett eget inlägg.

påväg till borta match i mantorp.. ikväll kommer en bildbomb från igår:D


KOmmentera :D

Kommentera massor, då blir det roligare å skriva :)

Film på Jack

I fredags var vi och red Jack i ridhuset.
Vilma hoppa några språng och tränade på bommar, sen i slutet försökte vi löshoppa lite men det gick inte så bra eftersom vi inte kunde sätta upp en rundbana... Men vi gjorde av det vi hade...
Han fattade inte riktigt att han skulle börja galoppera mot hindret när vi smaka på han, så han trav hoppar för det mesta. Men det är bra då blir han stark:)











Fler bilder från Idag kommer imorgon, då jag måste gå och lägga mig nu :D

en bild från idag...

Här är en bild från idag.. Vill ni se fler?  :)



Lördag 14 januari

Idag har vi hunnit med massor =)

Vi började dagen med att fota Emie och Lollo, bilder till bloggen skulle vi försöka få till..
Gick väl sådär, Emie är inte fotogenisk så det blev inte så bra bilder på henne. Hennes tjocka mage såg ännu större ut på bilderna.. :P
Lollo var inte heller så medgörlig. Ville inte stå fint och ha öronen framåt.. Men lite bilder fick vi till och några med mig på, första gången jag satt på henne på snart 3,5 månad.. Fast jag bara skritta omkring lite barbacka så var det en härlig känsla :)

.

Sen tog vi och gjorde iordning Lia, Jack, Salo och Alex. Så skritta vi ut på en tur på ca 40min. Lia och Alex var lite småt galna men Jack och Salo skrittade på som ingenting..
När vi kom tillbaka till stallet så kände jag att jag behövde rida Lia mycket mer så då red jag och Vilma ut till gärdet utanför våran gräshage och red där i ca 20min. Trava och galoppera så dom fick sträcka ut sig. Lia fick gå i lång och låg form eftersom hon var så tjurig i ridhuset så ville jag bara att hon skulle gå fram för skänkel och stanna när jag ville det.
Hon var väldigt lugn för att ha vart som hon var i ridhuset, men hon busade litegrann..

.
 
Medans jag och Vilma red så fotade Malin Ebba och Salo till bloggen. Fick några fina bilder på han men han ser ut som en nallebjörn, tror vi får raka honom och sen fota han igen..
När dom var klara så fixade vi iordning Lia och Jack som var sist ut. När jag satt på Lia så hade jag sadel på för jag har aldrig suttit på henne barbacka och idag var hon väldigt slängig och ville inte stå stilla.
Men iallafall så fick vi lite fina bilder på Lia och Jack :)

Så nu ska bara Vilma (som kan det här med header) göra en ny med dom bilderna:)


.

Efter allt bildtagande så fixade vi i stallet och sen kom Marcus och Madde. Marcus hjälpte mig med att bygga in våra vattenkar som vi har i hagarna i en låda med isolering i. Så nu hoppas vi hade dom kanske inte fryser så enkelt. :)
Lite kommer dom nog frysa men kanske inte så enkelt som det var innan.



Imorgon blir det hästfri dag då jag har match nere i Mantorp. Åker kl 8 hemifrån och är nog inte hemma förns 6-7 på kvällen. Så imorgon tar Therese och Malin utsläpp och sen tar Ebba och Vilma insläppet.



Lia

Idag åkte jag iväg till ridhuset med Lia, tänkte att jag skulle rida igenom henne ordentligt. Eftersom det inte går och göra här hemma då det är is överallt! :S

Iallafall så gick allt åt skogen när jag kom dit. Först när jag hoppara upp så typ stegrar hon samtidigt som hon hoppar fram och jag får en Lia hals i ansiktet. När jag väl kom upp så små trippa hon hela tiden, ville aldrig slappna av. Gjorde massa övergångar och halter men inget hjälpte. Skänkel var hon totalt döv för och när jag krama tygeln så drog hon ner huvudet, tog bettet och stack.
INTE så kul :(

Hon fick iallafall galoppera av sig litegrann, men det gick inte så bra. Tog jag i henne stog hon å stutsa på stället och flög iväg med ett luftsprång och om jag släppte på henne framåt så bocka hon och spraka bakut..


Hon har aldrig gått så här dåligt sen jag köpte henne så vet inte vad hon hade försig. Kanske en blandning av att hon blev rakad igår och har vilat i 4 dagar... Hoppas bara hon lugnar ner sig och blir sitt gamla jag snart.
För den 25 januari då ska vi åka på årets första pay and jump. :)









Leo och Linn fick följa med till ridhuset och rida lite där :)



Äntligen<3<3

salo igår så red jag salo i grus padocken.Jobbade han bara i skritt för det är första gången för året han blir riden ordentligt men det gick rätt bra han tyckte att det var jätte halt.
vi gjorde massa skänkelvikningar och flytta rumpan innåt och utåt det har han blivit jätte duktig på....
fast han försökte stegra några gånger men då smackade jag fram han och då slutade han men det är en jobbig sak med de och de är att han är liv rädd om man smackar för mycker så då typ sätter han av i sken och bara vill komma där i från

nu ska jag börja rida igång han ordentligt för snart börjar tävlingarna så jag hoppas att han har lyckan kvar att hoppa fast de har han men iallafall <3<3<3<3<3

lite info om min ponny salo


salo är 10 år och är en korsning imellan islandshäst och new forest
han är tävlad LB dressyr och LB hoppning
och startad lite fälttävlan
han har hoppat 120 cm med ryttare på.
han sin egen liten vilja ibland:/)
han har väldigt många personligheter tycker jag <3
han är 140.0 cm hög
han är svart/brun på vinter och sommaren mera guldbrun
han och jag har hoppat 1m

där har ni min ponny <3<3










Ingen ridning idag

Idag hann jag inte med och rida Lia, slutade jobba halv 5 och då tog vi inte Lia och Lollo och rakade båda två.
Therese hjälpte mig så det gick snabbt och sen är hon mycket bättre på att raka än vad jag är. Om man säger så, så är jag nog lite rädd när jag rakar p.g.a av vissa hästar som har slängt mig in i vägen några gånger så jag har blivit lite feg när det gäller rakningen. Så då är det bättre om Therese gör det och jag håller i eller Lollo står lös och Lia håller jag i.
Dom va iallafall jättesnälla, Lollo stog nästan helt själv hela tiden. Det var bara tredje gången hon blir rakad så det är superbra! Sen Lia var lite rädd i början, kryper ihop och darrar, men hon försöker inte tränga förbi mig eller nåt sånt utan hon försöker bara bli så liten som möjlig typ.. haha :) Tok häst.. Men efter ett tag så slappna hon av och kunde även hon stå lungt med grimskaftet hängandes. Så det är en bra början, då det bara är andra gången hon blir rakad.


Lollo i gången





Här ser man hur annorlunda Lollos färg på pälsen blir när man rakar henne. Hon är ju rödfux från början och sen blir hon lite gulfux tills håren har växt ut igen.
Vi rakar bara kroppen och inte huvud och ben då Lollo har väldigt känslig hud och lätt får sår på benen så då är det bra att ha kvar pälsen där.



Lia fick stå på i gången samtidigt och träna på och stå stilla, gick rätt så bra i början..
Fick ingen bild på henne när vi raka.




dagens ridtur

Idag red jag mimmi en sväng. Ja , jag vill ju passa på nu. Vi red en sväng upp på vägen och lite på gärdet.
Det gick bra , kände på henne lite i alla gång arter.
Det va mörkt , men jag hade ju pannlampa , imorgon ska jag nog rida både jack och mimmi.
Slutar 1 imorgon , så jag hinner nog ut i god tid :)
/ vilma

tips!

Ville bara tipsa om att hööks har stor REA just nu. DIREKT LÄNK HÄÄR
/ vilma

Dagens ridpass

Idag ska jag rida mimmi. Jag tror det bilr en sväng upp i gräspaddocken. Det är typ bara där man kan rida just nu. Det är ju så halt överallt.
Jag ska mest rida igenom henne i alla gång arter. Inga större krav ska jag sätta.
För de går som sagt inte att göra så mycket när det har fryst på igen.
Får se om jag rider en sväng på jack också. Han kommer säker vara super pidd eftersom han har stått i typ en vecka :p
Aja , de är bara kul :)
how do you make gifs

mina mål/drömmar ..

Jag tänkte ta upp lite om mina mål med min ridning (ponnytid).

Just nu: Så vill jag göra de bästa med mimmi dom den sista veckan
Och Jack vill jag utbilda så bra jag kan. Jag vill komma ut på nån lokal iallafall :)
Drömmar: tävla ungponnySM med jack. Drömmen är långt borta, men helt omöjligt är de inte. Men de krvävs väldigt mycket jobb!... :P
Vi får se hur de bilr med d-ponny. Som de ser ut nu blir det nog ingen egen. Pga. tidsbrist. Jag vill lägga mycket mer tid på skolan! Nu när det är betyg som gäller osv.
Men jag vill heller inte sluta helt med hästar. Så jag kanske hjälper nån med en d-ponny om några år?
Det är ett tag kvar det kanske händer lite på vägen :)
/ vilma

HEADERN...

nya Headern kommer under veckan!

lite mer om mimmi..

Nu har det var en familj som har kollat på mimmi. För en vecka sen var dom & kolla på henne.
VI har hittade en perfekt familj som vi ska låna ut mimmi till.
Om 1 vecka så åker jag , mamma & camilla och lämmnar henne.
Det är ju så klart väldigt tungt, men det är det bästa för mimmi. Hon behöver mer uppmärksamhet och jag börjar tyvär bli för stor & behöver gå vidare.

bästa <3

håller på med blogg desigen nu! :D

japp nu ska jag börja komma igång med lite färger & bilder som jag skrev innan.
Jag har även låvat mig själv att jag ska börja uppdatera mer. Så ni får veta vad som händer med mig / jack / mimmi =)
De kan se lite konstigt ut på bloggen , men om de gör de , vet ni ju varför :)
/ vilma

blogg design :)

jag tänkte börja fundera på lite ny blogg design.
HAR NI NÅGRA TIPS OM VAD VI SKULLE KUNNA HA FÖR FÄRGER OSV OSV.?
SLÄNG GÄRNA IN EN KOMMENTAR DÅ!!

- lite nya bilder , ny färg nya texter osv.
HÅLL UTKIK!
/vilma

Uppe i Björnrike

Nu sitter vi i stugan och ska snart äta.
Har spenderat hela dagen i backarna, det var fint väder hela dagen. Sol å blåhimel  med 10minusgrader och backarna varsom nypistade hela dagen nästan. Knappt nå folk i backarn på hela dagen så när man åkt ner för hela backen va det bara och åka in till liftarna och åka upp igen.

På eftermiddagen innan vi åkte in på Björnvallens cafe och drack varmchoklad och åt en chokladboll.. Mums! :D
Det är nåt vi alltid gör efter vi åkt skidor en hel dag...


När liftarna hade stänkt så gick Ebba och jag upp till skidshoppen och kollade lite där.. Hittade ett par skidglasögon, vantar och en halsduk. Tänkte köpa en hjälm oxå men hittade bara en och den var lite dyr, så jg väntar och köpa den tills dom rear ut den.



Nu ska vi äta den är det Bones som gäller hela kvällen :D




Stallvakt :)

Jaha då var syster yster, Ebba, min bror Johan och malin med pojkvänn uppe  i en av stugorna i Björnrike för några dagars skidåkning. i och med detta är det jag och våran mor som har stalljouren :) Det är faktiskt helt ptroligt hur bra vi har sammarbetat i alla år :) Mycket är väl att vi har en underbart snäll pappa som har bygt stall på gården som har utökats med åren och även en supersnäll mamma som alltid ställt upp i vått och tort.

Allt började med att jag fick intresse för hästar vid 6 års ålder och då sprang jag upp till grannstallet 650 meter hemmifrån och red på deras övervuxna New Forest Picknick på 155 cm i manke, han var ursnäll och man kunde släppa en bomb bakom honom och han skulle inte röra sig. En perfekt läromästare helt enkelt.
Efter att ha ridit honom lite sporadiskt i några år fick jag äntligen börja på ridskola i Sala när jag var 9 år. Där red jag faktiskt ända tills jag var 16, de senare åren med egen häst i specialgrupper och även vissa terminer p åderas nya hästar som skulle skolas (mycke unghästar), allt det har givit mig extremt bra erfarenheter sen har jag ju även haft toppentränare genom åren. hur som så fick jag en foderhäst i januari 1996, Tequila hette hon. henne hade jag ett halvår för att mina föräldrar ville veta om jag klarade av att ta hand om den egen häst vid 12 års ålder. När sommaren kom så var det dags att lämna tillbaka Tequila och jakten p åden egna ponnyn började. Var och tittade på massor, varinne på att köpa en ponny vid No Name men han var inte riktigt vad jag sökte, hade sedan en hemma på prov som hette Willow, han hade varit med i polluxtidningen till och med :) Men han var inge skoj att arbeta med i stlleto ch på marken visade det sig, efter bra mycket letande från söder till norr i Sverige så hittade jag min Jasmin bara 5 km hemmifrån :)
Vi köpte Jasmin den 26 oktober 1996, det var en av mina bästa dagar i livet.
I och med det så började vi våra stallplaner på gården. Jag hade då Jasmin uppstallad i grannstallet.
Till sommaren 1997 stod stallet klart med två boxar. Jag flyttade dit Jasmin och sen hade vi en inhyrning som hette Tossvald, en stor nordsvensk travare :) Han stod där i ett år och sen kom Moon Wind dit, våran ponny som vi hade på livstidsfoder från augusti 1998. I och med att jag då hade två d-ponnyer så var min syster lite sugen på¨egen ponny men hon var ju 5 år yngre än mig så en d-ponny var lite stort och vi skaffade Ensa Snowball på foder sommaren 1999. I och med det fick vi bygga en tredje box i stallet. Julafton 1999 var en stor dag för Camilla då hon fick Snowe som han kallades i julklapp!
Snowes box under hösten 1999 var bara tillfällig då vi började med stallbygge etapp 2. Ny stallet som vi kallar det stod färdigt till millenieskiftet. Första hästarna flyttade in i de nya boxarna 1 januari 2000. Det var då Snowe och en kompis travare Nellie Du Gazeau som fick bo där. År 2001 började jag titta på storhäst och jag har haft några hemma på prov och foder, ett fuxfärgat halvbklod vid namn Frida, ett brunt halvblod som hette Amorina, ett fullblodd vid namn Kronblom och några fler. Den 28 augusti 2002 kom min pärla hem som vi hittade efeter en tripp till skåne :) anglon Tantieme!!!! Hon fyllde då upp den sista av platserna i stallet. under hösten 2002 flyttade Nellie och en boxplats vart ledig som då öppnade upp för syrrans d-ponny Ms Salsa som vi köpte den 25 december 2002. Vi lånade sedan ut Ensa Snowball på foder då syrran växte ur honom och påsk 2004 köpte jag och Emy ett 4-årigt fullblod vid namn Browneyed Man xx. 2005 fick vi ta bort jasmin då hon skadade sig i hagen och vi bestämde då att vi skulle betäcka tantieme för första gången. Hon betäcktes men kastade i åttonde månaden och betäcktes om direkt. den 7 april 2007 föddes våran Toulouce i hagen. efter det har vi sålt Ms Salsa till My Pers i Avesta där hon fortfarande finns kvar och vi har även sålt Manne som fullblodet kallades till Anna i Enköping där han finns. Under åren har sedan camilal köpt Kitty som nu är ute på foder i Örebro och även köpt Sjaket som fått åka till himlen. Moon Wind har även hon åkt till himlen samt Snowe. Nu finns i stallet Syrrans ny Liandre och vi har fått bygga ut stallet med ytterligare tre boxar för att få plats med Edvins shettis Leo, Malins Alex, och Syrrans och Vilmas Jack. 

Hur som haver får vi göra en presentation av de 8 hästarna som står i stallet inom kort så ni får kläm på dem :)

// Therese

Fredag 6 januari 2012

Saknar dig så mycket!!! <3





kopparcupen

hej! jag har inte alls uppdaterat på super länge , tyvär.
Men nu ska jag komma med nånting iallafall :)
- Jag & camilla var ju och tränade för evelina. Och det gick jättebra! Han var så duktig.
Han börjar orka mer och mer nu. & vi galoppa på volt för första gången också :) hihi =)
Nu över helgen ska jag åka på handbolls cup (kopparcupen). DÅ kanske ni inte hör så mycket av mig tyvär. Men jag kommer tillbaka igen efter helgen osv!
Ni får ha en super trevlig helg!!
/ vilma

Torsdag 5 januari 2012

Idag har mina hästar vilat.. Jack, Lia, Lollo och Salo fick massage. Alla tyckte det var jätteskönt:)
Emie och Leo fick en skrittur med Linn och Emma.


Inte så mycket annat å skriva om nu.. Hästarna kommer vila när vi är borta. Har med mig datorn så det bli lite uppdatering när vi inte är i backarna :)



Onsdag 4 januari 2012

Idag var jag och Vilma till Evelina och tränade, gick superbra för båda två:)

Jag och Lia tränade mycket på övergångarna och tempoväxlingar. Hon hade mycket ihuvudet i början, nytt ställe, nya hästar, allt var nytt för henne så sista 10min slappna hon av jättemycket och gick super:)


För Vilma och Jack gick det oxå bra tror jag, han inte se så mycket men det lät som det gick bra:)


Imorgon ska Lia, Lollo, Salo och Jack få massage sen kommer dom få vila fram tills på Onsdag eftersom Ebba och jag åker till Björnrike och åker skidor och Vilma ska på handbollscup.


Börjar året med att fylla år :)

Igår fyllde Edvin 4 år, Shettisen Leos ägare/ryttare :)

Dagen till ära vart det en stor tårta med favoritmotiv på, traktorer :)




1 januari 2012!!!!

Första inlägget detta år :)


Idag red Vilma och jag Jack och Lia. Vi red ut när det snöade som mest och jag tror att hästarna inte uppskattade det. :l Men vi red iallafall ner till gropen, klättarde lite och provade hoppa några stockar och lilla murer. Han tyckte det var superkul och hoppade där nere, hade en helt annan bjudning på hinder. Så nu längtar man hur mycket som helst tills snön är borta som man verkligen kan börja träna där nere hela tiden =D

Lia var superpigg idag, igen :l Hon blir bara piggare och piggare för varje dag som jag rider henne.
Hade inga krav alls på henne idag utan hon fick vara med som draghjälp till Jack:)


Synd att ingen kunde följa med och fota lite, för ni skulle sett Jack. :D
Det är såna här stunder man skulle ha en sån kamera man har på hjälmen. Sett att dom säljer såna på tradera så man kanske skulle köpa en bara för att det skulle vara en skitkul sak och ha:)





RSS 2.0