Bilder på Tantieme x och presentation

Taniteme eller Emie som hon kallas är Therese häst. Emie är rasen Angloarab (korsning mellan Arab och Fullblod), hon är född 1996 och kommer från Danmark.
Emie är Therese första "riktiga" storhäst, innan Emie så hade hon några på foder men ingen som var någon bra. Men så hittade mamma och Therese henne på en resa ner till Skåne år 2002. 

Therese har tävlat med Emie upp till 110 hoppning med placering. Men 2003 så skadade sig Emie och hon blev aldrig sig själv igen. Hon har blev en sån häst som hoppar mer än gärna på träning hemma men inte på tävling, vissa tävlingar kom dom inte änns fram till start. :( Så då valde vi att 2005 att betäcka henne, men tyvärr så kastade hon fölet i 9:onde månaden. Men då provade vi och betäcka om henne på första brunsten efter kastningen och det tog på första försöket. :) 
Och 2007 så kom Toulouce som nu är 5 år. 

Camilla började rida och tävla Emie igen efter fölningen, det gick bra i början men sen kom Emie tillbaka in i sitt gamla beteende. Så förra året betäckte vi henne igen, så den 6maj i år så är det beräcknat en liten fölis igen. :)
Sen till hösten kommer Emie säljas som avelsto/skogsmulle och vi ska behålla fölet. 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0