Bilder från idag:)














nu ska jag sova..

nej nu ska jag sova. Är helt slut efter idag..

Tävlingen gick åt helvete!! :( Så jävla sur på Emie, hon har inte hållt på så här på någon tävling som jag har tävlat innan men idag så gick hoin tillbaka till den gamla Emie:( Nya Emie var som bortblåst..
Jag hoppas bara att det är hennes brunst som är påväg, då blir hon så här jävla tjurig och vill ingenting. 
Malin fick iallafall några fina bilder på framridningen och framhoppningen och nån på banan på de hinder vi kom över..

Det är så irriterande när hästen går som en klocka och hoppar som en gud på framhoppningen och så när man går in på banan så bara stänger hon av allt! :( Så himla tråkigt. Finns typ inget man kan göra heller.. Man skulle vilja ha någon som går bakom henne och bara rappar till henne eller nåt sånt när hon böjar bråka, men tyvärr så får man ju inte ha det. Är det någon som har någe tips hur man ska få bort såna här dumheter??
Hon bara stannar och så fryser hon fast i marken och bara står och sparkar om man försöker få fram henne och öronen ligger bakåt..


//Camiilla

regn.. :(

Nu har jag frukostrast..
Sprang in och skolla fixa ett paket som jag ska skicka iväg idag..

Hästarna är ute och nu har de börjat små regna lite :( Det är ju tävling idag och jag som hade hoppas på sol..
Hoppas bara att det håller sig så här och inte börjar spö regnar.. Men på ett sett är det ju skönt med sånt här väder för Emie kommer inte tycka det är lika jobbigt.. :) jag hoppas bara att hon går runt hela banan idag.. Idag ska vi ju starta våran första 1m start.. :D

//Camiilla

Tävlingklädsel:)

Så kommer jag se ut imorgon ..

Blå softshells jacka
Svart RaceSafe säkerhetsväst
Vita ridbyxor från Horze
Svarta tretorn
Svart Charles Owen hjälm
Svarta Rockel ridvantar




Så här kommer Emie se ut:)

Equi Theme schabrak i färgen Burgundy
Equi Theme luva (hitta ingen i samma färg som schabraket) men den är oxå i Burgundy
Gråa lindor från Horze
KenTaur sadel
Pullarträns, märke Cladrige House från Hööks



Kommer lägga in massa bilder från tävling och hoppas jag kan få in en film om det går bra:)

//Camilla


Tisdag

Lång dag idag igen..

Jobba till 4 sen gick vi in och bada lite, Edvin premiär badade i poolen för första gången i hans liv:)
Efter vi hade badat så åt vi Tacos.. så himla gott när det är så varmt..


Sen var det bara att gå ner till stallet och fixa och ta in hästarna. Idag på schemat stog det dressyr. 
Sjaket var som vanligt hur fin som helst!! Hon börjar få så fin rumpa nu så hon orkar mycket mer. 
Första gången jag red i dressyrsadel orkade hon ca 15min och nu orkar hon jobba bra i 30 min. Så när jag rider i dressyrsadeln så rider jag inte längre än 30 min just nu, men det är just för att jag vill sluta när hon går så himla bra och inte behöva bråka massa i slutet bara för att man ska rida den där timen så då får hon istället jobba på ordentligt i 30 min. Det funkar på henne iallafall, och jag kan ju rida lite längre varje vecka som går.. 
Medans Emie måste jag sitta och jobba i nästan 30 min först sen så börjar hon gå bra och då kan man göra hur mycket som helst med henne. :) 
Ebba red Emie först idag så hon var varm och framriden när jag var klar med Sjaket. På emie hopppade jag bara upp och red igenom henne i alla gångarter. Och hon var super pigg. Så jag hoppas hon är så imorgon oxå:) Då kommer det gå super bra på tävlingen:) 

Packade typ inget idag, bestämde att jag skulle fixa allt sånt när jag slutar kl 12 eftersom vi inte ska åka förns halv 3 så har jag massa tid, men det är ändå mycket som ska göras. 
Ska tvätta Emie imorgon eftersom hon är mer gul än vit just nu.. hehe:P

Edvin i poolen:)

 

//CAmiilla


Måndag klar igen..

Nu har jag kommit in från stallet och ska snart sova..

Ebba och jag har ridit en mysig runda runt Igelsta idag på Sjaket och Emie. Ebba galopperade Emie för första gången ute i skogen idag, och det gick jätte bra. Sjaket var jätte fin och mjuk, red på hackamore så hon fick vila munnen lite. Ska rida på det tills på Söndag så hon är fin i munnen när jag ska tävla:)
Innan vi red Emie och Sjaket så red Ebba grann ponnyn Nallen, det gick oxå jätte bra. Men hon flög av 2 gånger.

Igår så hoppade jag stuts med Sjaket. Hon var super duktig!! Mjuk och fin, lyssnade super på bettet och mina hjälper, hennes frambens teknik börjar även den bli jätte mycket bättre. Nu böjer hon frambenen rätt så mycket inna var dom typ i 90 grader och då behövde hon ju hoppa nästan 40 cm över hindret som hon hoppade. men jag avslutade med att hoppa ett hinder på 110 och hon bara flög över.. Min super fina tjej! Nu laddar vi med massa dressyr tills på söndag..

Veckoprogram
Måndag: Ut i skogen Sjaket och Emie
Tisdag: Dressyr i paddocken Sjaket och Emie
Onsdag: Emie tävling i Roslagen. Sjaket får vila eller om jag hinner hem så blir det att träna på programmet.
Tordag: Emie får vila och Sjaket få gå ut i skogen
Fredag: Sjaket får vila och Emie ska gå dressyr i paddocken
Lördag: Sjaket och Emie dressyr i paddocken.
Söndag: Emie får vila och Sjaket tävling i Baståsen

Plus att jag ska hinna med och träffa tjejkompisarna nån dag och gå på bio åka till gymet och träna knät..


Ebba tog ju bilder igår men har inte hunnit ladda in dom i datan än.
Lägger in bilder imorgon..

Godnatt //Camilla

helt sluuuut!

Skrev inget igår, eftersom ebbea och jag var på kolmården.

Då var Lördagen slut



Så här såg min och ebbas markarbets övning ut. Dom svarta är bommar på marken och dom röda hinder
1. Galopp bom och halt efter, komma fram i trav, höger sväng, trava över 2, halt efter, vänster sväng, trav över bommar nr 3, galopp hoppa över 4 halt efter. 

Sjaket var lite stel i början och men blev finare och finare ju mer vi höll på. Red på Kimbelwick bettet idag oxå för att rida in mig och Sjaket på det tills nästa Söndag. Känns iallafall bra på bette och hoppas det håller i sig:)
Ebba red ju Emie och dom var jätte duktiga, dom red samma bana som mig och Sjaket men red över första bommen som 4:e oxå istället för hindret. Emie lyssnade jätte fint på Ebba och tyckte det var jätte kul.. :D

Imorgon är det tänkt att jag ska träna stuts med dom båda. men främst Sjaket.
Ebba och jag ska ju till Kolmården imorgon så får se om jag hinner hoppa båda eller om den ena får gå ut en sväng i skogen..

På eftermiddagen så var jag och Ebba till Skästa och kollade på hoppningarna där.
Tog lite kort men inte många..
Och när vi kom hem hoppade vi direkt ner i poolen:D Super skönt att ha en egen pool dagar som denna när solen steker:)


lite bilder från Skästa..



















Nu väntar sängen, ögonen går i kors just nu..

//Camiilla


Lördag:)

NU har ebba och jag fixat allt i stallet och hästarna är ridna och klara.
Ebba red Emie och jag red Sjaket. Red markarbete i gräspaddocken.. Ebba avslutade med att hoppa ett hinder på 70cm.. super duktiga var dom,, Skriver mer om träningen i senare. För nu ska vi åka till Skästa och kolla på hästtävlingarna där..

Hoppas att Lollo stannar kvar hagen idag.. Vad ska man göra om man har en 3-åring som har sommarvila men som är så uttråkad att hon hoppar ut ur hagen varje dag som en protest??? Någon som har nå tips??

//Camiilla

Slut på dagen..

Då var min och Ebbas midsommar slut för iår. Eller vi avslutar medatt titta på nån film på tven:)

Dagen var ju lyckad nästan iallafall. Vi cyklade ju ner till Tillberga och där hade vi det roligt.. När vi cyklade hem så hittade vi smultron.. När vi kom hem så tog vi lite kort på varandra på olika ställen.. Sen lagade vi midsommar mat.. Det blev färsk potatis, lax, kräftor och räkor.. super gott var det :D Men när vi sitter där och äter så ringer dom som har sommar stuga utanför våran hage och berättar att Lollo har hoppat ur hagen igen och springer ute på åkern. :( Så det vara att lämna allt och gå ut å försöka fånga henne, men det var ju enklare sagt än gjort.. Höll på i en timme och förska men inget funka.. Så Therese fick komma och då fick vi väl in henne.. 
Då var klockan halv 9 och vi skulle äta klart och sen äta våran efterrätt, glas, smultron och jordgubbar. :)
Så när vi var klara så var klockan 10 och hästarna skulle in och nattas så någon ridning hann vi inte med idag:( 

Men nu sitter vi här framför tven och datorn och kollar på film:) Sen ska vi sova imorgon hoppas vi att det är fint väder..







//Camiilla 


Glad midsommar:)

Då var det midsommar idag då.. :) helt sjukt igentligen,, nu vänder det och går mot mörkare tider igen.. :(

Ebba och jag har hunnit släppa ut hästarna och fixat hela stallet. Ätit brunch nere hos Therese och badat i poolen.. Det var 26 grader i poolen så nu börjar det bli riktigt varmt. :D

Nu ska Ebba och jag cykla ner till Tillberga och fira midsommar i busseberg.. Sen ska vi äta midsommar mat:)

//Camiilla


sova..

Nu har ebba och jag kommit in och vi har ätit kvällsmat. lite sent men vi var jätte hungriga..

Jag började dagen som vanligt med att jobba, men idag så jobbade vi över till kl6 eftersom påläggaren gick sönder och det är midsommar imorgon. En av alla jobbiga dagar på året på mitt jobb.. Men vi klarade oss rätt så bra iår.

Efter det så red jag och malin dressyr på Sjaket och Emie i gräspaddocken. Ville att Ebba skulle ta lite kort men vi glömde kameran i huset så hon orkade inte gå tillbaka och hämta den.

Dressyrpasset bestog  mycket av galopparbete. Förvänd galopp och galopp i sidled. Hon börjar få fina muskler nu så hon orkar lite mera. Red igenom fälttävlans debutant program för -97 en gång i slutet. Men när jag red så visste jag inte om jag red rätt och jag har inte kollat än. En rolig sak är att jag kan lära mig en bana på 20 hinder av att bara stå och titta på den i några minuter men jag kan inte lära mig ett j*vla enkelt dressyrprogram! 
Någon som har nåt bra tips om hur man lär sig dressyr program enkelt? 

När vi hade ridit klart var klockan redan 8. Så Ebba och jag skulle gå in och laga något och äta men vi hade inge mjölk och inge grädde och vi skulle äta pannkakor. Så då fick vi lov att åka till Affären. Handla oxå massa saker tills imorgon. Sen när vi kom hem så var kl 10 redan och nu så sitter jag här.. 

Imorgon är det ju Midsommar så då blir det först brunch hos Therese halv 11 sen ska jag och Ebba äta midsommar middag och åka ner till tillberga och kolla där när dom dansar runt stången:D
Kameran följer med imorgon så det blir nog lite bilder:D 



//CAmiilla 


jobbet..

jobbar fortfarande.. Men påläggaren (en sak på jobbet) gick sönder så vi har fått vänta på att någon skulle komma och laga den så vi kan fortsätta köra. men nu verkar den vara igång igen.. så ska jag springa ner..

//Camiilla

solen skiner:)

Idag har det varit strålande väder:D Har målat lite hinder idag oxå.. inte många kvar nu, sen är hela hinderparken på 20 hinder klar:)
Nu ska ebba och jag gå ut och måla lite mera:D Och sen ska jag rida emie ut i skogen..

Glöm inte Pay and Jumpen!! :D

//Camiilla

mammas present :)

Nu har vi ätit tårta och tagit in hästarna och nattat dom..
Emie fick stå idag oxå, fick verkligen ingen tid över massa grejer idag eftersom mamma fyllde år och när jag slutade jobba kl 2 så var det typ 27 grader i solen så kände verkligen inte för att rida då..
Men imorgon ska båda få komma ut på en tur i skogen :)

Mammas present



i paketet fanns det en cykel:D




När Ebba och jag skulle ta in hästarna ikväll så busa dom med oss och sprang i väg..




Nu ska jag sova, jobb imorgon igen som vanligt..

//CAmiilla


Våran mamma<3

Idag fyller ju våran mamma år!
Massa grattis till våran mamma!!!!!

Nu ska vi äta födelsedagsmiddag och tårta, sen ska vi gå och försöka slå in mammas present..
Ni får reda på sen vad det är vi ska försöka slå in. hehe;P
Bilder kommer upp i kvälll efter allt.. :)

//Camiilla & Therese


jobb jobb jobb

Jobbar för fullt, men nu har vi en liten fika rast. Men ska ner nu igen.
Idag ska ebba och jag måla hinder och kanske åka ner till gropen och fixa lite.
Sjaket ska få vila idag eftersom hon gick igår och Emie ska jag nog rida dressyr på i paddocken.
Vädret är ju toppen idag så ridning får väl vänta tills ikväll någon gång när det har svallnat..

//Camiilla

rekord:)

hahah:D
idag har vi haft rekord många läsare:)
35 stycken faktiskt!
Har ju inte haft bloggen så länge..

//Camiilla

fälttävlans träning..

Nu har jag kommit hem från träningen och ätit makaroner och köttfärssås:D
Sjaket var super duktigt som vanligt.
Vi tränade på Johannesbergs terräng bana utanför Rimbo.
Sjaket tyckte det var super kul, hon visste verkligen vad som var på G. Var på tå hela tiden och små stegra när hon inte fick galoppera iväg och hoppa.. :D Hon är helt underbar!!
Detta var 3:e träningen för Lena och Sjaket har gjort så mycket framsteg sen första träningen i stockholm:)
Provade att rida med Kimbelwick bettet idag, som jag och tessie har pratat om. Och hon gick sååååå mycket bättre, mer uppåt med huvudet och hon och jag behövde aldrig ha någon dragkamp efter hindrena.
Igentligen behöver hon inte det här bettet men då de är så mycket fart i fälttävlan så blir hon väldigt hängig i munnen och jag får inte upp henne förre eller efter hindrena som jag måste få.
Så jag tror Sjaket tyckte att det var skönt. Ska rida med det några gånger här hemma så jag hittar det rätta knapparna inför Baståsen den 4 Juli. Längtar så mycket!
Nu ska Sjaket få några dagar vila och så sätter jag igång henne på Torsdag eller Fredag igen..

Jag bjuder på mina miner, hatar dom.. haha :D












Therese har tagit alla kort och hon fick massa fler fina bilder, men orkar inte lägga in fler bilder:)

NU är det sängen som gäller , upp till jobbet imorgon halv 7.
Tänk vad lyx alla personer som har sommarlov, dom kan nästan sova hur länge dom vill och göra vad dom vill hela dagarna, medans andra måste jobba hela dagarna:( men men, jag får pengar iallafall och det får inte dom.. :)

Godnatt
//CAMiilla

Fälttävlans träning i Rimbo

Nu har jag slutat, ska springa ut till stallet och fixa iordning Sjaket som jag ska åka på fälttävlansträning med i Rimbo. Vet att hon tävlades igår, men jag ska bara ta det lugnt då jag bara vill åka dit och prova ett nytt bett på henne som vi ska ha i terrängen.. Sen får hon vila någon dag..

//Camiilla

Vi i stallet:)

Först är det jag då.
Jag tog studenten 2008 och har sen dess jobbat hemma på vårat familjeföretag. Just nu har jag en egen häst Sjaket och så rider och tävlar jag mi systers häst Emie. Jag har även 2 till hästar som är ute på foder just nu, Kitty och Ensa Snowball.
Jag har ridit sen jag var 4 år och har ridit på ridskola från jag fyllde 6 tills jag fyllde 14. Men jag fick min första egna ponny när jag var 10 år. Ensa Snowball heter han och han har jag fortfarande kvar fast han är på foder.
Efter Snowe har jag haft en till ponny som heter MS Salsa som bor nu uppe i Avesta hos en tjej. Dom har tävlat upp till LB:) Jag har även haft en ponny som jag har ridit till för försäljning som kallades Rebecca. Efter det så fick jag en till häst som jag skulle rida till för försäljning men henne köpte jag själv för jag tyckte så jävla mycket om henne, det var Kitty. Min nyaste häst är Sjaket som jag tävlar och rider i hoppning och fälttävlan:)
Mina mål är att starta en *stjärnig fälttävlan inom 2 år med Sjaket och få upp Emie på 110 klasser.

Therese min syster. Hon jobbar oxå på vårat familjeföretag, hon har även en son som heter edvin som är 2år gamal. Hon har 2 hästar jsut nu, våran 3-åring Lollo och Emie som jag rider. Therese har ridit väldigt länge, hehe :P Vet inte hur länge men iallafall sen hoin var 8-9 år. Hon har oxå ridit på ridskola under några år. Tessies första häst hete Willow, jag minst inte så mycket av honom men han hade vi nog bara på foder under en tid. Sen hade tessie en sköthäst som jag inte kommer ihåg namnet på och i samma stall hade jag en b-ponny som jag red litegrann. Tessie fick sin första egan ponny när hon fyllde 12 år 1996, då köpte vi en ponny som hete Jasmin. Jasmin och tessie tävlade upp till LA med massa vinster och placeringar upp till LB. Jasmin hade vi ända tills vi 2005 fick ta bort henne pga att hon skadade sig ute i hagen. 
När Therese skulle köpa stor häst så hade vi hem 3 olika men ingen var bra, först en som hete Frida sen en annan som hete Bali och den sista som hete Amorina, (eller jag tror det var i den ordningen) Men sen så sommaren när tessie fyllde 18 så åkte mamma och hon ner till Skåne och hittade Emie hon kom till oss 2002. Sen år 2007 kom våran 3-åring idag Lollo. 

 

Sen är det Malin hon har ridit hos oss i 3 eller 4 år.. Hon går på gymnastiet och hjälper oss med våra hästar. Rider och tar han omdom och åker med på tävlingar och så. När Malin började rida hos oss så våga hon knappt klappa en häst men hon hittade det underbara med hästar hos våran gamla ponny som hete Moon Wind och kallades Molly. PÅ Molly utvecklades Malin massor och hon hann tävla några pay and jump innan vi fick ta bort henne förra hösten pga av hennes ålder.
Själv tror jag att Molly var Malins bästa vän<3 Men nu så har Malin börjat rida Emie någon dag i veckan och hjälper även mig med Sjaket om det behövs. Malin och Emie har hoppat tillsammans en pay and jump.
Malin är min hästskötare oxå på nästan alla tävlingar jag åker på, hon är så snäll och ställer alltid upp! :)



Det är vi som är i stallet just nu:D


//Camiilla

 


Vi hade tur med vädret idag oxå!

Nu har jag kommit hem från tävlingen idag. Eller har vart hemma sen 2 men har fixat massa grejer sen dess.
Vädret hade vi iallafall tur med.. Hela tiden vi var på tävlings platsen så var det fint väder förutom typ 1 min då det öste ner men sen har det bara varit sol:)

Tävlingen gick iallafall super! Båda var super duktiga! Gick runt alla 4 starter men med 4 fel i 3 och 16 i en runda.
Hade massa otur med Sjaket idag, men hon var super fin. Har kollat igenom filmerna mamma filmade och jag har kommit fram till att Sjaket hoppar dubbelt så bra i 1m klassen än i 95cm klassen. Vet inte om hon tycker det är lågt men det är ju bara 5cm lägre, men hon känner väl det.

Dagen började med att vi gick upp halv 6. Skulle åka hemifrån tio i 7. Hade ju tvättat och fixat iordning båda hästarna igår kväll så det var bara att borsta dom lite idag. Men Emies jävla pissfläckar vill inte försvinna helt, någon som har något tips på bra grejer som tar bort det? Använder nu Elite torrschampo och nåt schampo som är som silverschampo fast till skimmlar. MEn det går fortfarande inte bort. :(

Emie var först ut idag. Skulle hoppa 85cm och 95cm på henne.
I första klassen som var en clearround så fick jag 4 fel. Ett skit stopp på 1:an då hon tjurade till totalt, men sen hoppade hon hela banan utan problem så var lite tråkigt att vi fick ett stopp på 1:an. Det var massa olika plankor med konstiga mönster på men hon bara flög över allt. :)
Vi slutade på 4 fel 

Hon bara flög över, inga problem alls:D



Första hindret


Framhoppning




Sen var det bara hoppa av Emie för att hoppa upp på Sjaket.
Starta som nummer 2 med henne i 95cm.
Hon var jätte fin på framridningen/hoppningen lyssnade jätte bra och hoppade super.
Inne på banan så började det inte så bra på 1:an då vi fick ett omtrapp men hon klarade hindret, Men resten av banan var hon fin hoppade allt utan problem, det är de som är så skönt med henne. Hon tittar inte på något. Spelar ingen roll vad man hoppar hon hoppar om jag säger ut henne att göra det. Känner verkligen att hon litar 110% på mig. Tyvärr så drog hon med en bom på sista hindret. Kände att hon inte fick med ytterbogen genom kurvan och att jag svänger över hindret till första i omhoppningen så det är mitt fel att hon river.
Så vi slutade på 4 fel 

Framridning



Framhoppning





På banan



Efter Sjaket så hade jag 10 till Emie i samma klass. så det var bara att hoppa av och upp igen. Det fanns inte mycket vila för min del..

Denna klass gick hon bäst i men vi fick 2 stopp och 1 rivning. Men hon hoppade mycket bättre i denna klass.
Första stoppet kom på 3:an det var en konstig linje från 2:An till 3:An så hon fick in 2,5 galoppsprång och ville inte hoppa då men red runt och då kom vi rätt nästa stopp fick vi på 5:an efter 4:an fick hon ett super tempo men fick inte ihop henne ordentligt till 5:an och blev lång och ville inte hoppa, men hoppade det när jag red på det igen. Sen fick vi en rivning på sista hindret och då var det mitt fel att jag inte orkade hålla om henne ordenligt så hon blev lite lång över hindret och drog med frambommen. Men hon gick jätte bra förövrigt.
Så totalt blev det 16fel + 3 tidsfel så 19 fel blev det.

Framhoppning


Framhoppning



PÅ banan

Sen fick jag vila lite tills 1m klassen skulle börja :)
Sjaket var ännu finare på framhoppningen till denna klass. Mer framåt och uppåt.
Finns inte så mycket att skriva om denna klass förutom att hon hoppade super bra!
Vi kommer ihop mer och mer för varje vecka som går.
Tyvärr så fick vi ett skit pet på 7:an så jävla surt när hon gick så jävla bra.
Så totalt blev det 4 fel.

Framridningen


Första hindret


Andra hindret


Sammanfattning av dagen så har det gått super, båda hästarna har skött sig super!!

Nu längtar jag till nästa tväling som är med Sjaket på Onsdag, en 90cm pay and gross i Katrineholm. Och med Emie ska jag hoppa 95cm och 1m på Roslagens rid och körklubb.


Det är Malin som har tagit alla bilder åt mig:) Hon får låna min kamera och tar massa bilder på mig och mina hästar:D


Ett lång inlägg var det men så blir det när man har 2 hästar och hoppar 3 klasser..

//Camiilla 

 


sovdags

nu är klart i stallet och packat inför imorgon och hästarna är tvättade och borstade.. :)
Imorgon blir en tidig morgon så nu är det sängen som väntar. Kommer ju inte kunna blogga imorgon förns vi kommer hem. Men då kommer det långt inlägg om hur hela dagen har gått med bilder och kanske någon film om datan fil funkera.. :)

Godnatt
//Camiilla

lördag..

Då var det Lördag igen.. Veckorna bara springer iväg..

Idag har ebba och jag gjort massa saker..
Först började vi i stallet, släppte ut hästarna och fixade iordning hela stallet.
Efter det så åkte vi till Hälla, gick in på glada hästen och Ikea sen åt vi McD. Fick 2 fina rosa glas..
När vi kom hem så åkte pappa, jag och ebba ut med lastbilen som vi hade lånat hem..
Sen åkte vi till Hööks och köpte ett schabrak och en tröja till Ebba. När vi kom hem så målade vi några hinder bommar som blev jätte fina:)
Och nu väntar vi på att maten ska bli klar och sen ska vi ut igen och greja..
Ska rida 2 hästar och tvätta en av dom efter ridturen sen måste jag packa ihop alla grejer till imorgon..
Så jag kommer väl i säng vid 12 ikväll kanske och sen måste vi gå upp kl 5.


//Camiilla

fix och trix..

nu har man slutat jobba. Så nu är det bara att hoppa in i duschen och fixa sig inför ikväll..
Ska ju åka räkbåt som jag har berättat om förut. '
Hästarna är ju redan klara eftersom dom inte ska ridas och mocka gjorde jag i morse. 
Sen ska Ebba fixa vatten och hö till dom ikväll när hon tar in dom.. :D

Får se när vi kommer hem om jag bloggar något då eller om jag är så trött att jag somnar.. hahah:) 
Imorgon har jag och ebba en stressig dag med massa roliga saker..

*Fixa hästarna, mocka, vatten och Hö
*Rida 2 hästar
*Åka till Ikea och spiltan
*Åka runt till lite stall som vi ska sätt upp lappar i om payandjumperna
*prov köra lastbilen som vi har fått hem och prova
*Packa allt inför Söndag
*Tvätta Emie och Sjaket
*Måla hinder
*Sen så är det sängen som gäller..


//Camiilla

Pay and Jump!

GESALA HOPPET

Onsdagar den 7 & 21 Juli och den 4 & 18 Augusti. första start kl. 18,00.
Det kommer hållas i våran gräspaddocken och framridning och framhoppning sker på gräs.
Höjderna kommer att vara från 40cm till 1m.
Anmälan ska göras senast söndagen förre tävlingsdag.
70kr / start
Vi kommer ha lättare Fika och man kan få köpa rosett för en billig peng om man vill.
Startlistor kommer att ligga uppe på bloggen dagen förre tävling.
Anmälan skickas till Therese eller min mail.
[email protected] eller [email protected]

fredag igen..

Jaha då var det fredag igen, känns inte som jag har hunnit gjort något i veckan.. I helgen så är det ju iallafall tävling, jag hoppas det kommer gå bra!

Ikväll ska hela jobbet iallafall åka räkbåten från elba kajen. Det ska bli roligt:D Men vädret blev ju inte det bästa, kunde väl varit ligga fint som det var igår.

Hästarana får vila idag eftersom jag ska tävla på Söndag. Innan en tävling så får hästarna stå 2 dagar innan istället för dagen förre, så rider jag igenom dom dagen innan tävling istället. Det tycker jag är mycket bättre, då blir mina hästar mycket mjukare och finare i kroppen på tävlingsdagen.
Har fortfarande inte bestämt vilka tävlingsset jag ska ha på hästarna.. Har 4 olika och välja på..:D

Känns som det ska börja regna när som helst så hästaran fick gå med regntäcken idag.. Hoppas vädret blir bättre tills på Söndag iallafall..
Nu ska jag gå och jobba..

Glöm inte bort payandjumpen! Propen ligger under Kategorin PayandJump
Anmäl till Therese eller min mail. [email protected] eller [email protected]


//Camiilla

bilder från idag:)








Det här var lite bilder från idag, Har massa fler men orkar inte ladda upp några mer.
Imorgon så ska båda hästarna stå. Eftersom det är tävling på Söndag och så ska hela jobbet åka räkbåten från elbakajen imorgon.. Får se om det blir en krogen runda efter.. :) Sjökrogen ligger ju nära båten..

Jag ebba och John var ner och grejade lite nere i gropen idag igen. Nu börjar det bli bra på den nya delen. Så nu ska Tomas ner och ta bort allt skit med skogsmaskinen och så är det bara att börja bygga hinder:)
Tror vi kommer vara uppe i nästan 35 hinder är vi är klara:D

//Camiilla

Tränat:)

Nu har jag kommit in från dagens aktiviteter.. Först jobba jag till 3 sen hade jag hoppträning med två hästar..

Började med Emie. Vi hade ställt upp en bana med kneppiga svänger så hon alltid skulle lyssna på mig. Och hon var super fin. Lyssna på allt. All träning som jag har lagt ner på henne har verkligen givit resultat :D Hoppade banan på 95cm sista gången och hon bara flyger och taxerar helt rätt hela tiden!


Sen var det Sjaket tur. Hon var lite trött idag. vet inte varför, kanske hade sprungit i hagen men hoon var ändå fin. På henne tränade jag samma sak som jag gjorde med Emie. Mycket lydnad och eftersom hon inte är så rapp i benen och på att svänga så var det här jätte bra för henne. Hon gick super över allt lyssnade jätte bra på mina hjälper och allting.

Tessie var med och hjälpte till och tog lite kort så dom kommer upp ikväll. ska ladda upp en bild på hur banan såg ut oxå. Nu hoppas jag dom lika bra på Söndag som dom gjorde idag:)

Nu ska Ebba jag och john ner till gropen och fixa litegranna. men först ska vi äta McD, mamma kommer hem med det och så får vi såna fina coca cola glas, hehe :P

//Camiilla

redan 23.26

äntligen så är det sängen som gäller.. Har haft fullt upp hela dagen, har inte hunnit blogga något:(
Började dagen med att släppa ut hästarna och sen gå till jobbet. Jobbade sen till 4 efter det var det dirket ut till hagen och hämtade hästarna. Longerade Sjaket, hon var jätte duktigt. Eftersom hon är så stel i höger varvet så blev det mycket jobb det höger varv och i slutet så släppte hon efter väldigt bra:) Emie red Malin i paddocken.

Tror det gick bra för henne, hon blev lite pigg idag då vi släppte ut Lollo med två andra unghästar i hagen brevid paddocken som hon ska få gå med lite den här sommaren. eftersom vi nu har bara har 3 hästar så blir det problem när vi åker iväg med Sjaket och Emie så kan inte Lollo gå själv.

Tog faktiskt lite kort idag men laddar in dom imorgon.
Imorgon står det Hoppning på schemat. ska hoppa igen hästarna lite innan söndag:) Så då kommer det massa kort:D

Nu somnar jag snart,,  Godnatt!!!

// Camiilla

trött..

Helt slut nu. Sitter och tittar på Ullared på kanal 5, fy fan vilket program!
I dag red jag båda hästarna. För Emie blev det markarbete och Sjaket dressyr.

Började med Emie. Markarbete i gräspaddocken blev det med henne.
I början var hon lite trög och ville inte alls gå fram för skänkeln. Så när hon var lite varm så galopperade jag i lättsits runt paddocken i några varv i båda varven och när jag sakta av så blev steget mycket bättre.
Ebba fixadde en liten bana med massa lika bomserier. Gjorde mycket halter och volter i övningarna så emie skulle lyssna på mig. Blev bättre mot slutet var lite motsträvig i början..


Sjaket red jag i paddocken uppe hos Gun och Bo. På henne red jag dressyr. Tränade på det nya dressyrprogramet som jag ska rida med henne den 4 Juli.
Red mycket på åttvolt och mycket skänkelvickningar. Efter lite arbete så brörjade hon låsna, men kom inte riktigt dit jag ville komma men behövde rida hem. Men hon har blivit så mycket bättre sen jag köpte henne:)
Nu längtar jag tills Baståsen så vi får visa vad vi går för..

Tvärr så måste jag rida på ett Ponnyhackamore på henne. Tycker inte riktigt om det.
Drar in huvudet på henne alldeles för mycket och går nästan över tygeln.
Och så är det lite förlitet för min stora häst..
Men hon har ett litet sår i munnen som måste läka, så ut i skogen och i dressyr får jag rida på Hackamoret ett tag framåt..





Imorgon har jag bara Sjaket och rida, tror Malin ska ut till Emie.
Sen på kvällen ska vi till Mormor och Morfar och äta kvällsmat.

Nu väntar sängen.. Godnatt!

//Camiilla


frukost..

nu har vi frukost på jobbet. Hann släppa ut hästarna förre jobbet imorse så dom blev jätte glada:D
Idag är det äntligen sol har hos oss men det blåser lite, men jag hoppas vädret håller i sig:)

Idag ska Ebba börja måla nya hinderbommar. Vi har bommar färdigmålade till 8 hinder och vi har bommar till 5 hinder till:) Så ebba har lite att göra.. därför är det ju bra att det är sol annars går det ju inte att måla..
Vi har ju bestämt att vi ska ha 4 payandjumper hemma hos oss i våran gräspaddock nu io sommar under Juli ocg Augusti.

Så vi kommer att komma ut med mera info inom kort, så håll ett öga på bloggen:)

GESALA HOPPET

Onsdagar den 7 & 21 Juli och den 4 & 18 Augusti.
Det kommer hållas i våran gräspaddocken och framridning och framhoppning sker på gräs.
Höjderna kommer att vara från 40cm till 1m.
Anmälan ska göras senast söndagen förre tävlingsdag.
70kr / start
Vi kommer ha lättare Fika och man kan få köpa rosett för en billig peng om man vill.
Startlistor kommer att ligga uppe på bloggen dagen förre tävling.


//Camiilla



måndag kväll

Nu har man kommit in från stallt och allt jag och ebba har gjort idag..
Först jobbade jag fram till 4  och då var ebba snäll och fixa massa nere i stallet. Efter jobbet så begav vi oss till gräspaddocken och fortsätta vårat arbete där. Klippning och röjning runt dom fasta hidrena och under tråden. 
När paddocken var klar så gick vi in och åt en snabbis och sen åkte vi ner till gropen och fixade där. 
Sladdade hela banan och Ebba gick runt och klippte av grenar från träd som var i vägen. 
När vi kom tillbaka från gropen halv 9 så hämta vi hästarna och stack ut och red en runda i skogen. dom vilade  ju igår för jag tävlade dom i Lördags så idag var dom jätte pigga. :) 
Jag och Ebba gick från stallet kvart i 11, hehe ;P lite sent men hästarna dör inte av det. 
Imorgon vet jag inte vad som händer på kvällen får se vad vi hittar på, vet bara att jag ska rida 2 hästar i paddocken. 


Känns jätte tomt i stallet och bara ha 3 hästar. Men Kitty hade varit jätte duktigt när dom hade åkt ner:D 
Hoppas bara att det kommer funka för dom. 

// Camiilla  

slutat jobba:)

Nu har man slutat jobba denna Måndag. Nu bär det av till stallet och fixa massa grejer och rida 2 hästar och klippa gräs padocken. Skriver mer ikväll... :D

//Camiilla

Sjaket..

Nu kommer min resa med min nya älskling, Sjaket.

Det började med att jag skulle köpa en ny häst eftersom Kitty hade tappat suget för hoppningen. Så jag började mitt letande redan förra sommaren och tittade massa men hittade ingen som jag änns ville provrida, eller jag hittade några man alla var för dyra för min plånbok eftersom jag skulle betala den nya själv.
Efter en tid så hittade jag några som såg bra ut och vi åkte och provred men fastnade inte för någon.
Eftersom jag letade efter en häst som jag ska tävla fälttävlan med så var det svårare att hitta någon som passade.

När slutet av november kom så kändes som jag skulle få vänta tills våren och leta efter en ny häst då jag skulle operera knät den 3 december och skulle inte kunna rida på nån månad. Så jag hade väl typ slutat leta efter någon men fredag den 20 november var jag in och kollade lite en sista gång och då hittade jag en annons på ett 10årigt halvblod sto som ägarna trodde skulle komma långt inom fälttävlan och hoppning med rätt ryttare. Så jag ringde och pratade med ägaren och bestämde att vi skulle komma och kolla på Sjaket Tisdagen den 24 november. 

Sjaket som jag skulle provrida stog i Rimbo och det är ju bara 12 mil från oss så det var inte alls långt att åka.
När vi kom dit så red Frida runt på Sjaket och jag smällte direkt när jag såg henne fast jag inte ridit henne ännu.
När vi gick till andra sidan ridhuset så sa jag till mamma att det var den här hästen jag ville köpa. men mamma tyckte jag skulle lugna mig lite men hon såg att jag tyckte om henne.
Fick kolla när Frida hoppade henne och lite sånt och tiden jag stog och väntade på att hoppa upp på henne kändes som en evighet.

Provridningen gick över förväntan och jag var helt såld! Så när vi åkte hem så hade jag bestämt mig att jag skulle köpa Sjaket och vi hade sagt till Frida och Leif att dom skulle hålla henne tills vi bestämt oss om det skulle komma någon mer och provred henne. För vi skulle ringa dom på helgen sen och bekräfta om vi skulle köpa henne eller inte.

Så den 5 december 2 dagar efter min knäoperation så körde dom hem Sjaket till oss och vi fixade alla papper.
Frida och leif var jätte glada över att det var vi som köpte henne.
Så den närmsta månaden så skulle jag inte få rida min nya älskling men bara efter en vecka så satt jag på henne och kunde ut och skritta i skogen på henne. Under all annan tid så pyssla jag om henne väldigt mycket så vi lärde känna varandra på ett bra sätt och hon hjälpte mig verkligen tillbaka till ridningen efter operationen:)

 

I slutet av januari hoppade vi våra första hinder sen jag provred henne. Sen har det bara rullat på. Första starten skulle gjorde vi på Strömsholm 80cm payandjump. Andra starten gjorde vi i Stäket och den tävlingen vill jag glömma förutom att min jag fick bekräftat att min häst är den bästa som finns! Efter allt som hände så går hon in och hoppar 2 felfria rundor. Hon var helt otrolig!

Sen rullade det bara på hela våren med lite tävling. Och vi har bårde haft fram och motgångar. Så våran andra 1m start så kom våran första placering oxå. En 4 plats den 9:onde maj på Rocklunda i västerås. Jag var så stolt över min flicka och hon strålade verkligen av lycka!:D

Under våren har vi tränat massa fälttävlan för min fälttävlans tränare Lena Bredberg. Och hon tycker hon är helt fantastisk. För hon har aldrig gått fälltävlan men hon är inte rädd för något och hon tar mig över alla hinder om bara jag vill. Nu så har vi gjort våran första startfälttävlan oxå och hon gick felfri genom allt. Och våran första fälttävlan kommer vi göra den 4 juli och då hoppas jag det kommer att gå bra:)

Det var lite om Sjaket och min tid med henne tills nu. Har ju inte haft henne så länge, men nu kommer ni få höra mycket om våra framgångar och motgångar med bilder och lite filmer förhoppningsviss.


//Camiilla
  


Kitty..

Nu har hon åkt. Dom som kom och kollade på henne tog med henne hem. Men hon är bara där på foder så får vi se senare vad som händer. Nu ska vi äta sen ska vi nog ut och gå med dom andra hästarna så dom får röra lite på sig.


Nu har min älskling åkt, men jag ska åka och hälsa på henne om 3 veckor

// Camiilla

väntar..

Nu är allt klart i stallet och vi sitter och väntar på dom som ska komma och kolla på Kitty.
Hoppas dom tycker om Kitty. Igår så tog jag och ebba massa kort på Kitty och mig tillsammans och det blev jätte fina kort:D Tänkte lägga om några sen när dom har varit här.. Ska faktiskt göra samma sak på Sjaket någon dag. 

Tänkte skriva om hur mina månader med Sjaket har varit sen vi köpte henne ikväll. :)  
Nu Ska vi fika lite innan dom kommer.

//Camiilla


Baståsen..

Idag var jag som sagt i Baståsen och hoppade startfälttävlan på Sjaket och Emie

Dagen började med att gå upp kvart över 6. Ebba och Malin var med som hästskötare. Vi åt frukost och så skulle vi träffa therese i stallet kl 7. Vi började ge dom frukost och efter det så började allt arbete för att få dom så snygga som möjligt.  Knoppar skulle fixas och broddar skulle i. Och Emie som är så vit och fin hade såklart fin fina pissfläckar.. :( Massa tvätt på dom och borsta massa. Therese fick så klart knoppa.

   

När vi kom dit så skulle jag starta Sjaket först, dressyr rider man ju först.När jag satt upp på henne så var hon på tå hela riden och kunde inte alls slappna av men efter en halvtimmes jobb så blev det bättre så inne på banan gick det super bra med henne. Lite bråkig i halterna men annars var hon super fin. Domaren skrev att jag red med bra takt & rytm och bra vägar. Så det blev så klart godkänt dressyr prov.


Så här såg vi ut på dressyren..


Sen var det bara att hoppa av och byta grejer till Hoppprovet. På hoppningen var hon oxå jätte fin, Hon tyckte hindrerna var super låga och typ klev över dom. Hon trodde nog jag var dum i huvudet och undrade vad jag höll på med eftersom dom bara låg på 60cm. Men hon var super fin!

Så här såg vi ut på hoppnigen




När hoppningen var klar på Sjaket var det bara att hoppa upp på Emie och så fick Sjaket vila lite till terräng provet

 
Emie var på tå hon oxå och gick runt och gnägga massa och trodde Sjaket skulle svara, men Nej. Men efter bara några minuter var hon den där underbara hästen som jag har ridit hemma i paddocken och hon gick nästan bättre nu. :) Inne på banan tyckte hon allt var läskigt. Vi red i deras ridhus och det var blött på vissa fläckar och det var jätte läskigt. Men tydligen tyckte domaren att jag red en bra och fin runda med bra takt och fina vägar. Fick godkänt på dressyren med henne oxå:)

Så här såg vi då ut inför dressyren




Sen var det bara att hoppa av och sätt apå hoppgrejerna och jag skulle byta om.
Framridningen gick super hoppade jätte bra. Men inne på banan blev hon som sten till 1, 4 och 5.
Men hon hoppade när jag red runt igen, igentligen får man inte gå ut i terrängen om man är utesluten eller har mer än 16 fel men eftersom det var tränings tävling så fick jag hoppa terrängen iallafall. 

Så här såg vi ut i hoppningen



Vi tyckte det var lite konstigt att hon var så försikgt och fjantig men när vi skulle fixa henne till terrängen hade vi glömt skruva i brodd i henne i morse så det var därför hon var osäker på banan så det är helt och hållet vårat fel, hon hade säker hoppat felfritt om vi kommit ihåg broddarna.


När hoppningen var klar var det fälttävlan som stog på tur.
Emie fick gå ut först då hon redan var uppe i varv så det var bara att byta om till Fälttävlan grejerna.
Det jag tänkte på innan terrängen var att galoppera mycket på framridingen då hästarna behöver komma upp i bra puls annars blir det en chock för dom att springa så snabbt på banan och mjölksyran kommer snabbare.
Så vi galopperade säkert runt där inne i 5-7 minuter. Väl inne på terrängen så var det flygande start men startade från stilla stående då det är så på nästan alla riktiga fälttävlanstävlingar. 
Så när jag stog och väntade och peppade Emie var jag jätte nervös att jag inte skulle få i väg henne eftersom det har varit hennes problem, att inte vilja gå från dem andra. Men det gick super. Stack iväg som en raket.. :)
Alla hinder hoppade hon förutom 3:an där blev det ett stopp men hon hoppade det på andra försöket, men där tittade hon på allt vatten som var på båda sidorna av hindret och inte själva hindret men efter det så bara sprang hon igenom vattenhindret utan problem. :D Super bra runda av henne iallafall.

Och så här såg vi ut inför trrängen

Efter Emie var det Sjakets tur. Hon var fortfarande jätte pigg och glad. :)
Henne galopperade jag oxå massor innan jag startade. Hon var super fin och tittade inte på något.
Det var typ samma sak här som på banhoppning, hon tyckte hindrena var super låga och töntiga..
Men vi var felfria på hinder och hon travade igenom vattnet:D

Så här såg Sjaket ut inför terrängmomentet





Sammfatting så var båda hästarna super duktiga! Dom sköte sig jätte bra både utanför banan och på banan. :D
Nu laddar jag om till nästa helg då vi ska till Uppsala med båda hästarna:)

Godnatt!

//Camiilla







HEMMA!

Nu är vi äntligen hemma från baståsen. Båda hästaran sköte sig super! Kommer ett inlägg ikväll om hela dagne med bilder och outfits:) Nu ska jag och ebba ut och fixa Kitty och sen ta massa kort på henne eftersom jag inte vet om det är sista dagen hon står här.. :(

Skriver mer ikväll :)
//Camiilla

Studenten i västerås

HEJ och hå, inte en lugn stund på 2 dagar och dagen har knappt börjat.. har vart in till stan och kollat på studenterna som åker runt i sina fina vagnar! Västerås har en så jävla roligt student där verkligen alla skolor och klasser åker runt i halva cityringen och har kul! Så roligt och se alla som tar studenten och så tänker man själv tillbaks till den dagen, saknar den hur mycket som helst, skulle lungt kunna göra om denna dag!
Men nu hinner jag inte skriva mera, ska åka in till Frida och fira henne nu och sen ska jag hem igen och packa inför imorgon och sen bär det av på 20års kalas för brodern!:)

fullt ös medvetslös!!!!
//Camiilla

påväg..

gick upp halv 7 imorse och gick direkt till stallet. Fodrade, mockade, gjorde Hö och fyllde vatten:) Hästarna skulle stanna inne för våran massör kommer idag kl 9. Tycker jag var duktig! :P Efter det var det bara att springa in och duscha och fixa sig, nu är jag klar och ska sätta mig i bilen och åka till Karlstad för student firande:D
Har datan med mig men vet inte hur länge batteriet räcker.. Kanske kommer ett inlägg..

// Camiilla


Premiär för mig

Nu äntligen ska jag också var delaktig i bloggen, alltså Therese.

Lite presentation av mig är att jag är en småbarns mamma med intresse för fälltävlan och småskalig avel. Rasen jag använder mig av i båda fallen är så klart Angloaraber som ni kanske förstått nedan på presentationen av hästarna.

Toulouce som är min ögonsten har vi själva avlat fram och gjort all träning och inridning på själva. Hon var endast en månad för treårstestet hos Evelina Johannisson för att de skulle komma ihop sig innan visningen. Detta gav toppresultat som ni säkert läst nedan med dubbeldiplom.

Hennes mamma Tantieme fick jag i 18-års present av mina föräldrar och henne har jag tävlat i hoppning upp till 110cm men nu är det min syster Camilla som satt igång henne och har börjat tävla henne, hittintills har det gått över förväntan och i helgen blir det en liten test på om hennes gamla beteende har flugit ur henne eller ej. Hoppas det går bra på terrängen. Ska bli så skoj!!!!!

Vi kommer naturligtvis rapportera om hur det går på lördag och lägga upp bilder från terrängen på bloggen!!!

Det kommer komma ut mer bilder på hästarna för övrigt också, ska fixa in en bild på Toulouce från 3-årstestet också. Hon var superfin då.

Den 8 augusti är ni alla välkomna att titta på RIKS för angloaraber i Örebro!!!!! Det blir fina hästar som ska visas och många som visas för första gången. Spännande. Själva ska vi dit med både Tantieme och Toulouce. För hoppningsvis kanske Business Toulouce pappa kommer och visar upp sig också.

För att hitta mer info om RIKS så kan ni gå in på www.angloarab.se




sova!

hinner inte blogga något ikväll, mamma och jag ska försöka sy min fälttävlans dräkt tills på Lördag ikväll och sen ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon och åka till Karlstad på student firande, får se om jag hinner blogga något under dagen men på kvällen när jag kommer hem kanske det kommer ett inlägg.

Godnatt!
//Camiilla

onsdag 09,29

nu har vi rast på jobbet. Men ska vara ledig nu fram till lunch, måste in och fixa lite grejer i stan och till sjukhuset och träna knät.
Idag var hästarna glada när dom fick komma ut kl 7 imorse.
ikväll så ska jag rida 2 hästar. Kitty i padocken och Sjaket i skogen. Tänkte försöka ta med kameran idag och ta lite kort på hästarna. Så jag kan lägga upp lite nya bilder på dom.

// Camiilla

tävling


helt slut..

då var denna dag slut ..  Vi slutade jobba redan vid 12 så jag fick några extra timmar att fixa med allt..
Först var vi till spiltan och köpte fodervärdsavtal sen åkte vi till Strömsholm och hämtade sadlarna.
När jag kom hem var det bara hämta den ena hästen och fixa iordning henne.
Red Emie först, dressyr stog på schemat. Hon var väldigt stel idag. jobbade massa skritt övningar i nästan 20 min innan hon änns började jobba litegrann. Men efter lite trav övningar så började hon bli riktigt fin! Sen så gick hon jätte fint när jag red igenom Programet 2 gånger..

Gick in och åt sen var det bara ut igen.
Red Sjaket sen och hon var super fin med sin omstoppade sadel. Jobbade mycket i trav med henne och avsaktningar, då hon gärna drar upp huvudet när jag ska sakta av. Men efter lite arbete så gick hon super bra. Inte alla hästar som blir helt vita runt munnen när man har ett hackamore på hästen..

Efter Sjaket var det Kittys tur. Hon var typ galen! Red en runda runt Igelsta och då galopperade vi mycket men hon var fortfarande lika pigg när jag skulle skritta av henne.
Om det är fint väder imorgon så ska jag försöka ta massa fina kort på mig och kitty. Tänkt om hon skulle åka på Söndag. Då har jag bara 4 dagar kvar med henne. :( På ett sätt kommer jag sakna henne men på ett sätt kommer jag tycka det är skönt att hon åker. Känner mig dum när jag säger så men hon behöver verkligen någon som har tid för henne och det har inte jag, så då får hon inte den uppmärksamheten som hon behöver.



// Camiilla

Hoppas Hoppas Hoppas!! :D



Denna fina lastbil fast den är Guldfärgad och med vinröd text kanske blir våran inom en snar framtid!
HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!!


slutat jobba:)

Idag slutade vi tidigt. skönt! synd att vädret inte är så bra bara.. Men nu hinner jag åka in till sjukhuset och träna knät lite.. Har halvårs tester nästa vecka.
Imorse försov jag mig så hästarna fick inte gå ut förns på fika rasten vid 9, då var dom väldigt pigga och typ skena när vi släppte dom i hagen.. hehe :P
Ikväll så är det Dressyr som står på Schemat. Måste bara åka och hämta mina sadlar på Strömsholm sen i eftermiddag.

Så här ser schemat ut resten av veckan:

Onsdag: Ut i skogen med Sjaket och Malin rider Emie i skogen. Kitty ska gå lite dressyr i padocken.
Torsdag: Sjaket, Emie och Lollo får Massage så då får dom vila och Kitty ska longeras.
Fredag: Rida igenom Emie och Sjaket inför Lördag, Kitty ska ridas dressyr i padocken
Lördag: Fälltävlan med Emie och Sjaket, Kitty ska ut i skogen
Söndag: Sjaket och Emie ska vila om jag hinner ska jag ut och gå med dom så dom inte får så mycket träningsvärk efter Lördagen, Kitty ska provridas och kanske åker.

Blir en jobbig vecka med massa student firanden och födelsedags firande och massa andra saker..

// Camiilla

BILD!!!! :D

kom på att jag måste lägga upp en bild från träningen igår som jag fått från Micke.
Du hittar honom på www.tillbergafoto.se



Tack Micke för den FINA bilden!!!

Vårat Stall..

Tänkte skriva lite om vårat stall vi har hemma på gården.
Stallet som min far att byggt åt oss har 5 boxar, en sadel/foderkammare och ett fika/omklädnadsrum.
Om jag minns rätt så byggdes gamla stallet 1997 och den nya delen stog klar nyår 1999-2000 tror jag,, hehe;P

När man kommer in i stallet så har vi 2 boxar på Höger sida och garderober på vänster sida. Den här delen av stallet kallar vi gamla stallet, bara för gången som går till vänster fanns först inte.

Om man går in i gången så är det 3 boxar rakt fram och fikarummet till vänster och foder/sadelkammare till höger. 

Foderkammaren



Sadelkammaren


Fika rummet


andra sidan av fikarummet




Boxarna i nya stallet



Det var vårat lilla stall som jag nu har vissat er:)
Ska försöka komma på något mer och skriva om.
Men jag hoppas tessie brörjar blogga litegranna..

Godnatt!  //Camiilla


måndag 22,36

ännu en dag avklarad. Känner att jag har väldigt mycket och göra denna veka. Ikväll har jag städat nästan hela stallet så det är fint i helgen när dom ska komma och kolla på Kitty. Var till Strömsholm idag och lämnade in mina sadlar som behövdes stoppas om lite. :) Så när jag får tillbaka dom imorgon så kommer Sjaket gå mycket bättre. :) 
 
// Camiilla

måndag 09,27

Har fikarast på jobbet nu. Jag och Tessie ska åka till Strömsholm med Sjaket nu till halv 11 och fixa hennes sadel.
Ikväll ska båda hästarna vila men Kitty ska få komma ut på en tur. Och sen ska jag börja städa och packa massa inför Lördag då jag inte har så mycket tid på Torsdag och Fredag. Hoppas bara vädret håller sig uppe, inte roligt att rida och tävla i spö regn och så nu när det är Studenten och allt!

// Camiilla

bilder från träningen:)





sovdags..

jaha, du var denna vecka över.. måndag imorgon, usch! Har varit ut och ridit Sjaket nu efter maten och tränat på Dressyr programmet om och om igen. Börjar funka bra nu.. Sjaket är så fin i formen det är bara när vi ska fatta galopp som hon drar upp huvudet lite men det börjar bli bättre. ska bli roligt och se vad en dressyr domare säger om henne. :D Nu väntar sägen.. Godnatt!

// Camiilla

söndag 20.13

idag har det inte vart mycket bloggande.. Ebba och jag har varit på Strömsholm hela dagen och sjukr varmt har det varit idag bränt mig på axlarna, så när Ebba och jag kom hem så hoppa vi direkt ner i poolen.. 22 grader var det så det var super skönt! 
Efter det så red jag ner till våran fälttävlans grop och skulle träna Emie inför nästa helg. :)
Träningen gick super bra! Emie är så himla fin. underbara häst, vi kommer ihop bara mer och mer! Nästa helg ska vi till Baståsen och hoppa en start fälttävlan, lite låga höjder bara men jag känner just med emie att det är bra om hon går runt allt, eftersom hon har vart en sån häst som inte springer från startlinjen.. Mammas kompis Micke som är fotograf var med nere i gropen och fotade massa så jag kommer få massa fina bilder:D Tessie tog oxå bilder så dom har jag, men det är roligt att få bilder från en "riktig" fotograf:) Mickes bilder kan ni se på hans hemsida www.tillbergafoto.se
Nu har jag ätit och sen ska jag ut och träna dressyr på Sjaket och Sonja min brors flickvän ska skritta Kitty lite.
Har äntligen fått en som ska komma och kolla på Kitty. Kommer nästa Söndag och kanske tar med henne på engång. Så denna vecka blir det extra mycket tid med Kitty. Så jag skulle inte säga nej till om dygnet kunde få några extra timmar just denna vecka.. hehe:)
Lägger in lite bilder från idag när jag kommer in fån ridturen på Sjaket..

// Camiilla


morgontrött..

Idag sov jag till halv 9,lite dumt med tanke på att jag har 4 hästar som vill ut. Men när jag kom ner till stallet verkar det inte som dom hade tagit någon skada av de. Två av dom låg ner och sov fortfarande när jag kom ner. Gav dom mat och mockade samtidigt, sen släppte jag ut 3 av dom och tänkte att jag skulle rida Sjaket i padocken så hon fick stanna kvar inne medans jag gick med dom andra till hagen.
Ridturen gick väl som den gick.. Hon är så stel i höger sidan så det är helt otroligt! Som tur kommer våran massör ut på Torsdag så hon blir fin tills på Lördag då vi ska tävla. Men annars var hon jätte duktig:)
Mamma var med och fotade lite så lägger upp bilder senare.
Nu ska jag snart hämta Ebba så ska vi åka och se om vi hittar någon avslutning klänning till henne och äta mat och lite sånt:) Ska även på Sex and the City 2 ikväll så jag får väl se om jag hinner blogga något mer idag..

//Camiilla

Dressyr..

inne från stallet nu. Först så red jag Kitty och tessie filmade lite när jag red runt i alla gångarterna och hoppade en litet hinder på 40cm. Mer hoppning gick inte du hon tvärt vägra. Har ni någonsin vart med om en häst som är feg? Hon stannar inte på hindrena för att hon tycker dom är läskiga utanför att hon typ inte vet vad hon ska göra när hon kommer fram till hindret, och då kan hindrena ligga på 40cm. Mysko, det är därför vi skaa sälja henne.
red även Emie ikväll. Red dressyr i padocken och tränade på derssyr programet, gick super bra! Hon blir bara finare och finare för varje gång:) Längtar till nästa helg!
Nu ska jag fan gå och lägga mig och sova till 10 imorgon!

//Camiilla

hemma..

Nu är vi hemma från strömsholm. Så nu är man lagom trött och sliten. Kollade först på fälttävlans banhoppning. En halv Anglo var med Johnny Cash som Johan Lundin rider. En 6-årig anglo som debuterade ** fälttävlan idag.
Fick 8 fel i banhoppningen men det var bra ändå. Fick hoppa terrängen sen på eftermiddagen. Så mellan där så gick vi runt lite och köpte lite saker. Nya flughuvor till hästarna, en luva av märke GG, Nya ridstrumpor, och en dressyr sadelgjord till Sjaket blev det. Ska troligen dit imorgon igen med Ebba. Hitta en jätte snygg John Whitaker kavaj som jag skulle vilja köpa, kostade bara 2000 kr. Tyckte inte det var så mycket.. 
Ska ut nu och fixa ihop en video på Kitty som jag ska skicka till en som är intresserad på Kitty.

// Camiilla 

strömsholm..

Nu bär det av till strömsholm:) Ska vara där hela dagen så blir inget bloggande idag förns ikväll.
Hästarna var pigga och glada för att få komma ut:D
Vetrinären var ut igår kväll och kolla Lollos ben igen, så hon fick mer pencilin så idag såg det lite bättre ut..

// Camiilla


Våra Hästar:)

Tantieme  x - Är en angloarab som är 14 år. Hon är Therese häst, men det är jag som rider henne just nu. Henne har vi haft sen 2003 tror jag, (måste kolla med Tessie:P ) Då kom hon från Danmark med en stor lastbil kl 12 på natten. Tessie var ner på sommaren och prov red massa hästar efter att vi haft 3 hästar hemma som inte funkade. Men så hittade Tessie Emie (som hon kallas) i Skåne efter några hästar och fastnade dirket. När hon kom till oss så var hon jätte fin och smal, men har blivit lite tjockare nu efter att hon har fått föl för 3 år sen.
Tessie har tävlat Emie upp till 110cm med placeringar. Men efter en olycka i boxen så blev hennes rygg förstörd och efter det fick hon vila i nästan 1 år. Sen så har hon vart knepig på tävlingar och har stannat vi utgångarna och inte velat gå igenom starten. Men för ett år sen så började vi tävla henne igen på lägre höjder så hon skulle börja tycka det är roligt igen och nu tycker hon det är super kul. Just nu tävlar jag henne i 90cm-1m och ska försöka komma ut på lite fälttävlan. Emie har även ett föl som är 3 år nu och är efter Busniess x.



Toulouce x - Är även hon en Angloarab som är 3 år. Det är Emies föl. Hon kom till världen den 7 april 2007 ute i hagen:D Så när hon födes så fick mamma sy små täcken åt henne då hon inte hade mycket päls och det kom massa snö 2 dagar efter hon föddes. Lollo som vi kallar henne är inriden och ska påbörja inhoppning i höst efter sommar vilan som hon har just nu. När Lollo var 1 år så åkte vi ner till Halmstad och ställde ut henne på Angloriks och då blev hon bästa unghäst och vann löshoppning oxå. Detta år ska hon oxå vara med på Angloriks som går i Örebro i augusti. I maj i år så visades hon på 3-årstestet på Strömsholm och fick där Dubbel diplom och blev kvalad till Flyinge i Oktober i år. I höst sen ska hon åka till Maria Bredberg och tränas och hoppas in. Sen ska hon gå 4 års championatet i Fälttävlan nere i Flyinge nästa år. Vi hoppas hon kommer gå i hennes fars spår och bli en riktigt bra fälttävlans häst. 

  


Sjaket - Är en import från Holland och KWPN märkt efter Zeus. vi vet även att hon är Halv anglo och är 11 år. Sjaket är min häst som jag bara har haft sen 5 december så i helgen har jag haft henne 7 månader. Henne köpte jag pågrund av min andra häst har vi lagt tävlingshoppningen på hyllan. Så under tiden jag haft henne så har vi kommit upp till 1m klasser då vi tar det lite lugnt och vill lära känna varanndra då hon är motsatsen mot min andra häst. Vi tränar även Fälttävlan för Lena Bredberg och ska göra våran första start den 12 juni:D Vårat mål tillsammans är att starta fina 120 rundor och * stjärnig fälttälvan:)

 

Kitty - Är min andra häst och hon är även importerad från Holland och KWPN märkt. Hon är oxå halv anglo och är 10 år. Kitty köpte jag 2007 så henne har jag haft i 3 år. Kitty och jag har tävlat upp till 110 men vinster till 1m. När jag köpte Kitty så var hon stressad och väldigt het. Och efter massa med träning så blev hon bättre men det var många som undra hur jag vågade rida henne men jag tyckte hon var super fin då dom inte hade sett henne när jag köpte henne. Men förra året så gick hon tillbaka till sitt gamla jag som så som hon var när jag köpte henne. Och jag har försökt att börja om på henne men har inte fått något resultat på ett halv år så henne har jag bestämt att sälja som avelsto. Då hoppningen inte funkar för henne. Kommer sakna henne men jag hinner inte med henne och jag orkar inte ha någon häst som inte ger några resultat.



Så det var en kortversion av våra hästar. Kommer väl skriva mer om hur jag hittade Sjaket och lite sånt.
Men nu är det sängen som gäller för jag och tessie ska till Stömsholm imorgon:D

// Camiilla


Stuts..

nu är jag inne från stallet och alltihopa:)
Red Sjaket idag i padocken och hoppade olika stuts serier.. Igentligen är det lite sent  i säsongsplaneringen för massa gymnastik träning, men eftersom jag köpte henne i december och opererade knät då så kunde ju inte hopppa henne ordentligt förns i slutet av februari så får det bli lite då och då nu. Och hon vissar jätte stora framsteg! Första gången vi hoppade stuts tillsammans så rev hon ca 80% av alla hinder i stutsen men idag rev hon typ en bom. Hon har fått så himla mycket bättre frambensteknink :D
Så det är ju bara att fortsätta massa med det.
Therese var med och fotade litegranna
. 


//Camilla

slutat jobba..

just slutat jobba.. ska ut och träna hästarna sen. men känner det är lite för varmt fortfarande för att hoppa.
Har tänkt att hoppa stuts i dag då den ena hästen behöver träna upp snabbheten i framheten och den andra träna rumpan. :D Ikväll ska jag iallafall skriva om hästarna vi har på gården.
Väntar även på att våran vetrinär ska komma ut till våran 3-åring som hoppad ur hagen förra veckan och det såret har inte blivit bättre fast hon har gått på medicin i en vecka, så hon behöver nog mer medicin.. :(

// Camiilla

sovdags..

usch är så himla trött. nästan precis inkommen från stallet. Blev bara en häst att rida idag istället. Therese hjälpte mig och rida Emie idag och Kitty fick vila. Både Sjaket och Emie var super duktiga red en liten runda som vi kallar runt gropen, för man rider runt en grop och där har vi våran fälttävlans bana. har tänkt att ta kort på gropen så ni får se hur den ser ut. Där har vi 23 hinder tror jag och vi håller på och bygger flera:D Skulle ha skrivit om våra hästar ikväll men orkar verkligen inte. Ska försöka fixa det imorgon. Kommer kanske bilder från hoppträningen imorgon oxå:)

Godnatt // Camiilla

soligt:)

gud vad varmt det är idag, jobba bara fram till 12 idag så har vart ute i solen och försökt tvättat av lite av våra hinder som vi ska måla klart och sen gick jag och syster en promenad med hennes lilla son och kollade hästarna. Dom hade de så skönt där dom stog..
Idag har jag 3 hästar att rida, kommer bli en lång dag. men kan inte rida förren 6 typ.. tycker det är för varmt än så länge.. Skriver mer efter ridturerna.. tänkte försöka hinna skriva ett lite inlägg om hästarna vi har ikväll oxå..

//Camiilla

Första inlägget..

Nu har vi fixat en blogg.. Här ska vi försöka uppdatera varje dag så mycket som möjligt.
Det är jag och min syster Therese som skriver i bloggen.
Hoppas ni vill följa våran resa med våra hästar:D

/ Camiilla

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0