Hemma från Heby!

ch vad lång tid det tog. Vi hade räknat ut att jag skulle starta Lollo runt 1 men startade inte förns strax förre 3..
Kom hem vid halv 6. Super trött nu efter en jätte lång dag. Så resultat får jag se om jag orkar skriva in i kväll eller om det kommer imorgon istället.


Kom ihåg alla nu att ställa tillbaka klockan inatt:) skönt med en timme extra imorgon. men jag vaknar väl iallafall tidigt.. :S



//CAmiilla

Toulouce 50cm


Imorgon är det tävling igen.. :)

Jag har ju varit så himla duktig så jag har anmält mig till dressyr-KM i heby.
Det ska ju bli en rolig upplevelse.. Har lärt mig ett helt nytt program och tränat sten hårt med formen.
Men det blir nog en flopp iallafall. Dom är som är med är ju alla dressyr ryttare. Men eftersom jag bara vill dit så Emie får prova något nytt så får det gå som det går.. :)


Får hoppas att hon vissar sig från sin bättre sida och går så här fint:)


Resultat från tävlingen .. :)

Toulouce, den lilla underbara flickan!! Hon fick åka med just för att hon ska vänja sig med allt runtomkring. Funktionärer, andra hästar, stå i transporten och allt annat som kan komma upp när man är på tävling.. Och hon var så himla duktig. Titta inte alls på något, små hästarna tyckte hon var söta och ville springa efter dom, publiken som applådera och satt bredvid banan var inte heller någe problem. Så jag tror att hon kommer vara jätte duktig när vi kommer ut till våren:)
Men till resultat nu då.. Hon var framåt och fin på framhoppning och när vi väl gick in på banan fatta hon vad hon skulle göra. Vi gick runt och kolla på alla hinder och publiken sen körde vi. Allt gick jätte bra, hon höll en fin och stadig galopp banan igenom och tittade inte på något. Vi fick två avbrott, båda i svängar, ena gången fick jag upp galoppen innan hindret men ena gången så fick vi trav hoppa men när hon landade så landa hon i galopp.
Så vi kom runt på 0 fel och alla som hade följt med var jätte glada, men jag tror therese var gladast:)



Tantieme, På henen hoppade jag 70cm och 80cm. På framridningen så var hon jätte fin, lyssnade på allt jag sa och hon helt underbar. När jag väl hade fått gå in på framhoppning så var det 4 ryttare förre mig så jag började hoppa fram lite smått och när det var 2 ryttare kvar hoppade jag farm på de andra hindrena. Men dom ryttarna som var innan mig tog det ungefär 5 minuter för var, bara för den ena vägra typ på alla hinder och den andra blev rädd för hästen, men ridläraren försökte få henne att hoppa ett hinder iallafall men allt misslyckades så nr vi kom in på banan så var Emie lite uttråkad, så försökte väcka henne innan. Och så fick vi hoppa fram på 2 hinder inne på banan, så det gjorde jag. i början fick jag iallafall inte igång något flytt och det blev korsgalopp ch lite sånt. Men vi kom runt på 0fel.
Sen när skulle vi hoppa 80cm. Då travade jag bara runt litegrann innan jag skulle in på banan igen. Det var en ryttare imellan och en höjning men det tog typ 15 minuter innan jag fick gå in igen och då hade Emie tröttnat totalt. Skulle hoppa fram på ett av hindrena och då tvärnitta hon 2 gånger och jag höll på och flyga av, men tredje gången fick jag över henne och då hade hon blivit väldigt istadig. Men när vi började hoppa banan så gick det jätte bra, fick igång en bra galopp och hade ett bra flytt. Fram till 6, då la hon i en tvärnitt bara för emellan 5 och 6 så gjorde hon ett luftsprång och jag höll på att flygga av så då hamnade vi i obalans. Men vände om hoppade om det. Sen så kom hindret hon vägrade på när jag hoppade fram men det hoppade hon. istället så gjorde hon ett luftsprång i en hundbens sväng och då vägra hon så klart på sista hindret. men tog om det och det gick bra.
Sen så fick jag hoppa om dom 4:a sista hindrena så jag fick ett bra flytt och det gick jätte bra. Då gjorde hon inga luftsprång och var snäll..





Pay and jump i säva:)

Har vart in och ätit lite snabb och hämtat lite grejer., nu ska jag ner till stallet och ta in Emie och Lollo som ska fixas inför Pay and jumpen ikväll. Åker härifrån vid 4 och kommer inte hem förns rätt så sent..

Lollo ska hoppa 50cm och eftersom emie har varit skadad får hon åka med och hoppa 70cm och 80cm.

Resultat, Film och bilder kommer in i morgon.. :)



//Camiilla



Kom och tänka på en sak..

Till helgen nu så ska man ju ställa om klockan. Man stället tillbaka den en timme. Förut hade jag inte så stor koll på om man skulle ställa fram den eller tillbaka.
Men nu så har jag lärt mig två olika knep om hur man ska veta..

Det ena är att man alltid stället mot sommaren. På våren har man sommaren framför sig så då ställer man den framåt och på hösten har man sommaren bakom sig och då stället man den bakåt..

Sen det andra knepet är att man stället fram utemöblerna på våren - alltså framåt
och på hösten tar man in möblerna igen - alltså bakåt


Jag tycker jätte mycket om vinter och det har jag alltid gjort, troligtvis mest för att jag fyller år på vintern.. Och mycket snö ska det vara!! Men det tråkiga är ju att det blir mycket mörkare:(
Nu när klockan var 6 så tyckte jag det var jätte mörkt och efter helgen så kommer klockan vara 5 då..

Men man får väl stå ut i 2 månader för efter jul vänder det ju igen och blir lite ljusare för varje dag.. :)



Dagens händelser:)

Idag så jobba vi bara fram till Lunch, det var rätt så skönt:)
Klockan 3 så skulle jag träna för Evelina. Så jag gick till stallet på engång och började fixa iordning.
Vi hade med Kitty oxå till Evelina, för hon ska vara hos henne i en vecka.

Träningen för Evelina gick iallafall bra. Vi gjorde mest samma jobb som vi gjort de tidigare gångerna. Bara försöka få henne mjuk och lugn. Fick även hjälp med program ridningen och lite tips och så. är ju inte så inne i dressyr program och så, så ibland kan det bli lite svårt..
Men hon blev jätte fin i slutet och jag hoppas verkligen hon kan vissa sig från sin bästa sida på lördag.. :)

När vi kom hem så hade jag inte så mycket kvar i stallet och göra så jag blev klar redan kvart över 5.. Lite skönt och ha några dagar som denna. Behöver inte vara i stallet till halv 9 på kvällarna.


//Camiilla

Längtar tills jag får hoppa min älskling igen:)

 


Dagens vill ha:)

Det här regntäcket från WeatherBeeta skulle jag gärna vilja ha till våren när det blir lite varmare.  
Täcket finns HÄR och kostar 1099kr 


Deras täcken sitter jätte bra på hästarna. Själv har jag redan ett regntäcke, ett 150grams täcke och ett vintertäcke till Sjaket + 2 huvor till täckena och alla dom täckena är super bra, och jag vill gärna ha fler och sälja några andra.. :) 
Men tyvärr så är det knappt några affärer i Sverige som säljer dessa täckena. Det är lite synd:(



Tisdag:)

Idag så hade jag tänkt att longera Sjaket direkt efter jobbet. För två kompisar till mig skulle komma och rida med mig. Så jag hade tänkt att jag kunde hinna innan dom kom, så jag gick ut till hagen och skulle hämta henne. Men icke sa nicke, det gick inte alls. Hon bara sprang iväg och ville inte alls :( Hade med äpplen och godis men inget funka. Så någe longering blev det inte.

När Therese och Sofia kom stog stack vi ut en sväng i skogen. Therese red Emie, jag red Lollo och Sofia red Snowe. När vi red ut så var det fortfarande ljust men så fort vi kom in en bit i skogen så blev det mörkt jätte snabbt och sen så såg vi inte mycket och vi hade inga pannlampor med oss heller så vi fick rida i mörkret.
Alla hästarna var iallafall jätte duktiga.
Lollo tycker ju inte om och bli riden i mörkret för hon ser ju inte lika bra som de vuxna hästarna. Men idag så gick det rätt så bra, hon tvär nita bara 3 gånger för något som hon tyckte var läskigt.. :) Men när hon inte tvär nita så var hon mjuk och stadig. Det kändes iallafall bra inför Torsdag.


Imorgon ska Lollo få vila och Emie ska jag träna dressyr med för Evelina. Sen så ska Kitty få åka med till Evelina och vara där i en vecka. Sjaket ska även longeras.. :)


Snart så kanske Kitty åker iväg igen:) :(


Bildfilm på Kitty

Hittade en bild film på Kitty som jag gjorde i somras:)


Dagens ridpass..

Idag så åkte jag till Ridhuset med både Emie och Lollo. Therese följde med så jag tog med båda på en gång så slipepr jag åka fram och tillbaka.

Igår så bestämde jag och Therese att jag skulle vara med på Emie i dressyr-KM på Lördag. Så jag tränade på programmet med henne. När vi kom till ridhuset så idag så hade dom lektion när vi kom dit, lite surt eftersom det står på tavlan att dom inte har träning ojmäna veckor på måndagar så därför åkte vi dit direkt efter jobbet men när vi kommer dit så hade dom lektion iallafall men dom hade glömt att skriva upp det.. :( men jag fick rida iallafall, men det var svårt att rida ordentligt.. Kunde mest rida runt på små volter och jobba igenom henne, så lite tråkigt var det men när jag hade ridit fram så var iallafall dom klara så då red jag igenom programmet och det gick rätt så bra för att vara första gånge.. :)  Så vi får väl se hur det går på Lördag, är mest med för att göra något roligt med Emie.. (inte för att jag tycker dressyr är så roligt, men just det att hon ska få åka på tävling)

Lollo red jag efter jag var klar med Emie. Som vanligt så var det bara att försöka hitta en stadigt tempo och en fin form. Och efter vilan som hon hade förra veckan så har hon blivit jätte fin. Bara jag sitter och håller om med skänklarna och är stadig i handen så går hon som en klocka, nästan lite förenkelt för att vara en 3-åring. Inget bus heller efter vilan utan hon bar rullar på som inget har hänt.. :) Red igenom programmet på henne oxå, men red lätt istället för att sitta ner. Och det gick bra, behövde bara tänka på att jag behövde svänga lite tidigare med henne än med Emie så gick det jätte bra. Får se om jag ska åka med och bara rida igenom programmet på lördag med henne oxå.. Therese tyckte det så hon har frågat hon som håller i det. Så vi får se hur det blir.. 


Våran lilla flicka är bäst!! 

 

//Camiilla


Söndag..

Då var denna helg slut och en ny vecka väntar..

Är lite dålig på att blogg nu men har ju inget roligt att skriva om. Inga tävlingar, träningar roliga ridturer eller något sånt utan allt är lite vilande nu så det kommer väl in nåt inlägg lite då då..


Ebba har spenderat helgen här så hon har hjälpt mig med hästarna:)
Igår blev Snowe, Emie och Lollo runt Igelsta. Det gick bra och Lollo var jätte duktig och gick först hela tiden fast det var lite läskigt ibland. :)
Sen idag så blev Sjaket, Snowe och Kitty skrittade upp till Kärret. Det gick oxå jätte bra och Kitty har gjort lite framsteg i sin "omstart".. Sjaket lunkar på som ingenting så det känns super bra och snart kommer vi vara tillbaka på tävlingsbanorna.. :) Edvin red Snowe idag och han tyckte det var super kul :D vill trava hela tiden och han gör det själv oxå, eller Ebba håller i Snowe men edvin sitter själv i sadel och håller i sadeln och tyglarna:) Super gulliga är dom. Ska filma någon dag så ni får se hur söta dom är.



I veckan som kommer så händer det lite grejer.
Toulouce ska jag åka med till ridhuset imorgon och kanske hoppa nåt hinder och sen på Torsdag ska vi till Säfva och hoppa en pay and jump :) Ska bli duper kul..

Tantieme ska jag oxå försöka åka med till ridhuset och hoppa lite och så ska jag träna för Evelina en dag och på Torsdag följer hon oxå med till Säfva och hoppar på pay and jumpen

Kitty ska åka till Evelina och vara där i en vecka och sen så kommer hon som provred henne för en vecka sen ner och kollar på henne igen och förhoppningsvis så åker hon till henne efter det. :)

Sjaket ska fortsättas longeras och så ska jag ut ch skritta lite längre turer:)

 

//Camiilla


Bilder från Micke på Lollo :D

Här kommer lite bilder på Lollo sen vi var nere i gropen och hoppa i somras.
Som jag har fått av Micke och honom hittar ni HÄR!!







Fredagsmys :)

Idag så kom Ebba hit och vi tog och skrittade Emie och Lollo upp till Kärret. Det var lite kusligt..
Och när vi kom upp till vårat kravhönshus så var tomas och hans kompis där och dom hade skjutit ett rådjur. Det tyckte hästarna var lite konstigt. och sen när vi kom upp till Kärret så hörde vi nå jätte konstigt ljud i skogen så då trava vi där ifrån snabbt som ögat.. hahah:) Och så höll jag på och ramla av Lollo när hon tvärnita för en vattenpöl som hade frysit.. haha:) Emie var iallafall snäll med Ebba, trava på som inget hade hänt..

När vi var klara i stallet gick vi in och fixade iordning lite milkshake och popcorn och så fastna vi framför tv:n och tittade på Idol:)

Imorgon ska Therese och jag åka till Uppsala på scrappmässa så då rider jag när jag kommer hem. Malin kommer ut och ska rida med mig så det kommer bli roligt:)



//Camiilla

20/10

Gud vad snabbt tiden går. snart är det november sen är det december och idag så kom den första snön.. försvann innan det hade lagt sig på marken men det var ändå snö som kom ner från himlen.
Är glad att hästarna fick gå med övergångstäckena, eftersom det bara var 3 grader i på dagen.. :S


Efter jag hade slutat jobbat så hjälpte Therese mig med Kitty och jag red Lollo. Kitty fick jobbas från marken, hon var jätte fin och mjuk så therese behövde inte göra så mycket. Lollo har ju stått en vecka så jag trodde hon skulle var pigg och busig. men hon var jätte duktig och bara rulla på. Red mest i paddocken bara för att om hon skulle göra något första gången. Så jag red runt på fyrkantsspåret och försökte bara hittade ett jämnt tempo och hon skulle avslappnat och mjukt. Red i dressyrsadeln så jag kom åt henne jätte bra och hon lyssande jätte bra. 
Hon får så himla mycket bättre steg när jag rider i dressyrsadeln och jag får bättre sits. Så det var bra att den passade på Lollo:) 


Sen åkte jag med Emie och Sjaket till ridhuset. Mamma följde med så därför fick Sjaket följa med och bli longerad. Emie var det samma tänkt som i måndags. mjuk, avslappnat och att hon skulle vänta på mig. Nu behöver jag inte göra så himla mycket för att hon ska gå i form bara jag är lugn och kramar lite lätt så går hon där jag vill ha henne. Inte som förut då man behövde göra allt innan hon ens började slappna av. Så nu kan man verkligen rida runt och flytta henne och jag får med hennes ytterbogar mycket bättre.
Hade tänkt och hoppa lite så började med att trava över lite bom serier. mycket tänkt på att hon skulle vänta, vänta vänta vänta. Det har hon väldigt svårt med och vill helst bara rusa iväg. Sen så fanns det några galoppbommar framme så dom tog vi oxå, det gick jätte bra. Men fortfarande så skulle hon vänta.
Vattenmattan låg framme så det blev massa hoppningen över den bara för att hon inte ska titta på den. Den är lika läskig varje gång vi ska hoppa den men så fort jag kommer över den en gång så hoppar hon den.

En linje vi tränade mycket på var, 4 stuts ett galoppsprång och en oxer. Det gick jätte bra och hon var så lätt på fötterna hela tiden. Inte en bom rulla. Men innan stutsen så stor hon och bara stutsar av glädje och hon vill iväg, men så ska hon vänta. Ibland blev det att hon kom in i serien i förhögt tempo men hon är så kvick i benen så hon klara det iallafall. Emie är rätt så enkel och hoppa, enklare än Sjaket och hon är väldigt enkel. Det ända man måste göra att å hålla om med benen och bara få henne att vänta så går hon på vad som helst.. :)


Men om hon skulle kunna vara som hon är på träningarna på tävlingarna så skulle vi vinna allt!:)




//Camiilla

Dagens vill ha:)

Nu när det börjar bli kallt och jävligt så skulle denna jacka från Kingsland inte vara fel..

Squaw Valley dunjacka från Kingsland

Tillverkare: Kingsland
Färg:
brun
Material:
70% dun, 30% fjäder
Storlek:
unisex XS-L
Tvättråd:
30 grader

Den finns HÄR för 2749kr.

Ska nog försöka spara lite pengar tills vi ska åka till Globen. Då kanske det är någon som säljer den lite billigare:)

 


Emie:)

Åkte till Ridhuset idag.
Lite drygt att dom har träning där till 19 så jag får åka dit efter. Men jag måste ju träna så det får jag stå ut med..

Väl i ridhuset så var det dressyr som gällde. Försökte mest att få henne mjuk och genom jobbade i båda varven ordentligt. Satt och jobbade i skritt i ca 20 minuter tills hon slappnade av och sen så börja jag trava.
Tänkte på min sist idag verkligen. Blir lätt framåt lutad i Emies sadel men idag så tänkte jag på det hela tiden och det gick rätt så bra. I slutet så tog jag och hoppade en linje som stog uppe just för att se om hon väntade på mig och lyssnade, å så var det en vattenmatta med i linjen så det var lite för det oxå. Hon är så töntig på det. Men jag fck över henne och jag fick tillbaka henne direkt efter hindrena och hon stutsade inte, som hon brukar göra.




Sjaket:)

Idag så skrittade jag Sjaket för första gången sen hon blev skadad den 21/7... Nästan 3 månader har det tagit:(
Men nu så är vi på G...
I paddocken så longerade jag henne, hon fick trava massa idag med mycket avsaktningar. Sen så fick hon prova galoppera lite, trodde hon skulle busa men hon galopperade jätte lugnt.
Sen så tränade vi lite från marken att hon skulle böja i båda varven och slappna av. Hon var väldigt motsträvig och stel, kanske inte så konstig eftersom hon har stått så länge men efter ett tag i arbete så släppte det och gick rätt så bra.



Glöm inte att rösta!! :)

Gå in och rösta här!   En till på Kitty:)





Gå in här och rösta:)  Molly:)






Gå in här och rösta på Lollo:D 





Gå in här och rösta på Kitty:)


Dagens ridpass

Idag så kom min kompis Therese ut och red en av hästarna och jag hade ju bara 2 hästar idag så de var rätt så skönt att bara ha en häst...

Sen så har vi ju börjat med Kittys "nya liv".. Endast skritt.
Så det blev en skritt runda på ungefär 30 minuter. Det var väldigt skönt.

Började med att jobba Kitty från marken så hon skulle släppa och slappna av. Det gick rätt så bra..
Försöker göra som Evelina visade men det är ju inte alltid så enkelt som det är för Evelina.
Som tur så skötte hon sig rätt så bra men blev lite pigg i slutet.. Skulle så gärna vilja hitta ett bett som hon trivs med men hittar inget som hon funkar på. Några tips??

Just nu rider vi på ett Tredelat bett med kopparrulle i mitten och D-ringar


Det funkar rätt så bra i skritt och trav men i galoppen är det helt uteslutet. Men ibland blir hon så jävla stark så det knappt går att ta tillbaka med henne med det här bettet.
Det känns så dumt och rida med pelhambettet för då drar hon bara ner huvudet och jobbar inte med rygg och rumpa, hon fuskar mycket med det. Men med det får man stopp på henne...
Jobbigt läge det här.. Men hon ska få åka till Evelina iallafall under en eller två veckor så ska hon hjälpa mig med början, det är alltid den som är svårast.



Nu ska jag beske mig ner till stallet och ge hästarna kvällsmat.


//Camilla

Film från VM i Kentucky

Satt och tittade runt på youtube och hittade denna film från VM i kentucky.
Det är en av fälttävlans ryttarna som har haft med sig kamera under hela banan.

Helt otroligt tycker jag. Hästarna är så himla duktiga. Det tog ungefär 12 minuter och galoppera runt hela banan. Tänkt hur trötta dom måste vara i slutet efter att ha galoppera och hoppat alla dessa hinder, räknade inte hindrena men det är väl upp mot 25 stycken sen så galoppera snabb nästan hela tiden.

Jag beundrar verkligen alla hästar och ryttare som klarar av det här!!


Det är verkligen super coolt!! tycker jag.. :)




Äntligen Fredag...

Då var det fredag igen. :)

idag så följde jag med Therese och hämtade Edvin från dagis och sen så gick vi och hämtade 3hästar. Snowe, kitty och Sjaket. Edvin skulle rida snowe, jag red Kitty och Sjaket fick gå med. Så vi gjorde iordning dom snabbt och sen så skrittade vi upp till Kärret. Där uppe såg vi 4:a stora älgar, det var lite roligt:)


Det som jag tränade på var att ha Kitty i en låg och mjuk form. Hon lyssnade väldigt bra och var lugn på dit vägen, men när vi vände blev hon lite piggare men var ändå duktig att bibehålla formen. Är lite tråkigt att behöva börja om på henne från skratsch men om det kommer gå bättre så är det så klart man gör det. Men det kommer ta tid. Om Kitty skulle komma tillbaka till sitt gamla jag skulle jag jubla av lycka:D och jag hoppas verkligen det.



Får se hur det går imorgon då det kommer några och ska kolla på henne. :)
På ett sätt så skulle det vara kul om dom tycker om henne, men på ett sätt så känner jag att jag kanske ska ha kvar henne ett tag, iallafall över vintern och försöka sälja henne till våren igen. Så vi får se hur det går imorgon.


När vi var klara med dom första 3 så hade jag en kvar. Lollo har ju vila i en vecka så då hade jag bara Emie kvar.
Red upp till paddocken med henne och jobabe igneom henne i skritt och trav. Men innan jag hoppar upp så går jag runt med henne och ställer runt henne ordentligt så hon slappnar av och går nere självmant. (ska filma det någon gång så ni får se, svårt att förklara men det ger resultat iallafall). När jag red runt så tänkte jag på vad Evelina hade sagt om sits, rätta på mig och böja å vara mjuk i armarna, lite svårt i en hoppsadel men jag försökte och det gick rätt så bra...  Och att jag bara ska vara stilla och vänta ut henne. Hon var lite små bråkig i början, tycket inte riktigt att hon skulle jobba eftersom hon har vilat en vecka så ville hon absolut inte jobba. Men hon släppte och gick jätte bra i slutet. Men det här ska vi fortsätta och jobba med. När det här kommer funka så kommer hoppningen bli så himla mycket bättre.



Nu är det sängen som gäller. Blir en tidig Fredag, men eftersom jag ska upp kl 8 imorgon och fixa hästarna och städa lite innan kl 11. så är det bäst.. :)


//Camiilla


Today..

Igår efter jag varit till Evelina med Lollo så bestämde jag och therese att Evelina skulle få rida Kitty och prova henne. Så idag åkte vi dit med henne.
Hon började från marken och jobbade med henne. Rätt så intreesant och titta på, man lär sig mycket nytt.
Sen hoppade hon upp på henne och kände igenom henne.

Evelina tyckte hon var trevlig men hon är hyper stressad och hennes huvud hinner med allt som hon vill göra och hon har blivit helt mentalt förstörd. inte så kul och höra men man visste nästan det. Hon är inte samma häst som jag lämnade bort. Så nu ska vi börja om från skratsch. Börja från marken och endast skritta henne och jobba henne till en låg och avslappnad form i skritt. När hon väl går bra i skritten så kan vi börja trava. och när hon går lika lugnt och avslappand kan jag börja små galoppera. Hon är alltså inte redo mentalt att galoppera.
Hon ska även få åka till Evelina en vecka. Så jag får lite hjälp i början.



När jag kom hem så red jag Emie för första gången sen hon blev halt. Red upp till kärret och jobbade henne på raktspår just bara så jag fick in känslan i hur jag skulle jobba med henne. Hon var lite motsträvig men blev bättre i ju längre jag red. När vi väl kom upp till Kärret så stog det 3 älgar där. En tjur, en ko och en kalv... lite läskigt men dom sprang in i skogen när jag kom travandes.

Sen skulle jag longera Sjaket men det gick inge bra, för hon tappade en sko igår i hagen så idag så var hon så öm så hon haltade när hon skulle trava och det hade blivit så himla mörk när jag gick ut med henne så jag ville inte gå på vägen. Så vi gick några varv på gården och sen så fick alla hästarna mat lite tidigare äv vanligt.


//Camiilla


Slänger in lite höst bilder på min söta katt:)





 








Snowe tillbaka i stallet:)

Har ju glömt och berätta att min lilla gamla ponny snowe har kommti tillbaka till oss.

Han ska få vara här i höst innan han ska få sluta sina dagar. :( Så alla som vill komma och hälsa på honom,, slå en signal så är det bara att komma:)


Edvin är iallafall super super glad över honom och älskar och rida honom:)




 








Rask promenad med 2 lata hästar...

Idag så skulle Kitty och Lollo vila.
Så då hade jag bara Emie och Sjaket kvar. 
Hade först tänkt att longera, men jag tog och gick en rask promenad med dom istället. 
35 minuter var vi ute och gick och som vanligt så var dom jätte lata när vi gick från stallet och sen när vi vände hemåt så nästan sprang dom. Lite roliga figurer de där...
Sjaket hade även tappat en sko i hagen idag så hon får fortsättas longeras till på Måndag, för då kommer hovslagaren.

Imorgon ska jag rida Lollo ut i skogen och Kitty ska jag åka till ridhuset med och rida markarbete.


//Camiilla

Då var helgen redan slut.. :(

Helgerna går så himla fort. Har ju inte hunnit med något känns det som.

Först så blev det ingen tävling igår för när vi tog in Emie från hagen i Fredags så var hon halt. Lite små surt :( Hade tränat så himla mycket för den tävlingen så man blev ju inte så glad när hästen nästan kommer in på 3 ben. Så det var bara att linda benen med backontrack paddarnaNu Idag hade det iallafall blivit bättre hon markerade bytte lite i traven, men för säkerhet så får hon vila någon dag till.

Jag var ju så duktig oxå och försov mig till halv 10 igår , men mamma hade varit snäll och gått ner och fodrat så det var bara att slänga ut hästarna. När jag var klar i stallet så åkte mamma och jag in till stan och efter det så åkte jag till min kompis Therese och fikade med alla tjejkompisar. Efter det så hämtade jag Ebba, vi tog in hästarna sen så tittade vi på film, efter det så var Lördagen slut.


Idag så skulle en person komma och provrida Kitty men så blev det inte. Hennes pappa fick förhinder och kunde inte skjutsa henne så dom ska komma nästa helg istället. Kändes lite tråkigt och det tyckte hon oxå. Men nu har jag en vecka till på mig och försöka få lite ordning på henne..


Idag så fick iallafall 4 hästar ut och röra på sig.
Kitty och Snowe fick ut på en skritt och trav tur.
Lollo fick ett pass i paddocken, gick rätt så bra. Red som Evelina sa att jag skulle rida och det gick bra. Tjafsar hon tjafsar jag, är hon lugnt så är jag lugn och slappnar av. Så det ska vi träna vidare på.
Efter vi hade fixat klart hästarna så åkte vi till stan och åt Spicy hot och sen till Hööks och köpte en ny sadelgjord till Lollo. Sen åkte vi till spiltan oxå och då köpte jag ett Kingslands pannband:)




//Camiilla


Dagens vill ha:)

Eftersom det börjar bli kallt och jag fryser som en galning när börjar bli vinter, helt sjukt nästan.. :S

Så skulle iallafall det här fina pannbandet från Kingsland passa super bra :) Det är i färgen marin med den klassiska snöflingan i ljusblå och silver. One size. Pannbandet är riktigt varmt med 50% ull och fodrat med fleece, vindtätt

Det finns Här för 345kr.  Men jag tror jag ska handla ett sånt på glada hästen i västerås, för jag har lite rabatt där.


Emie skadad igen.. :(

Jaha, ingen tävling imorgon. :(
Skulle ju åkt till Säfva utan för uppsala och hoppar en startfättävlan. Men när therese och jag tog in hästarna så kom emie nästan inhoppandes från hagen:S
Så nu står hon med BackonTrack paddar så hoppas jag det går över snabbt.
Hade ju tränat så himla mycket och allt kändes verkligen super bra! Och så händer såklart det här.



Hade till och med varit så duktig så jag hade smörjt allt läder och mina stövlar och packat ihop alla grejer och ställt ut det i lastbilen och allt var klart tills imorgon. och när emie kommer in som hon gjorde så var det bara att plocka ut alla saker igen:(
Jag brukar aldrig plocka ut mina grejer dagen innan utan gör det på morgonen. Men nu när vi hade fått våran nya lastbil med sadelskåpet och allt så tänkte jag att jag kunde vara smart. Men det ska jag nog aldrig vara med. Tror igentligen inte på sånt, men det känns skönt att ha något att skylla på... haha:P

Har ju ridit Kitty idag oxå och Therese följde med på Lollo. Vi red bara ner till gropen och klättrade massa. Dom var jätte duktiga och pigga:)


Så imorgon så hinner jag göra massa annat:) Först ska jag longera Kitty sen åker jag nog till Strömsholm och kollar på elit tävlingarna och sen vid kl 4 ska jag fika hemma hos min kompis, sen ska vi ta en utgång på kvällen.. :D Så det kommer nog bli en bra lördag iallafall.
Men hade verkligen sett framemot att tävla. Har inte tävlat på hur länge som helst!


Nu ska jag titta klart på Idol sen vet jag inte vad jag ska göra. Kanske titta på lite film, kanske new moon:)


//Camiilla

Fikarast..

Nu hara vi fikarast. ska gå ner snart och jobba klart.
Sen ska 3 hästar ridas och Snowe kommer hem:)

Lollo och Kitty ska klättras och Emie ska jag åka med till ridhuset och rida igenom programet.
Men det kommer inte gå så bra kom jag på nu. Eftersom det står hinder överallt i ridhuset. Får se hur jag gör.


//Camiilla

Sjakets första dag:)

Sjaket följde med till ridhuset idag.

Det var första gången som hon fick anstränga sig. Inna har jag knappt kunnat gå ut och gå med henne utan hon skulle bara vila. Men idag så fick jag longera henne. Inte länge men ändå..
Mamma gick runt med henne medans jag tränade Kitty och sen när jag var klar så fick hon gå på volt lite.
Travade några varv och hon visade inga tecken på att hon skulle vara halt. :)

Så nu väntar bara en långt igångsättning.

Kommer ungefär se ut så här.

2 veckor med longering och ut och promenera i rask takt.

2 veckor då jag varvar med longering och sätter mig upp och skrittar henne.

Sen så kan jag börja trava lite lätt i 2 veckor och då kan hon börja galoppera när jag longerar henne.
Ska fortsätta med promenaderna.

Efter att ha travat i ca 2-3n veckor så kommer jag börja galoppera på rakt spår på henne.

och efter nån vecka med detta så kan jag nog börja jobba henne lite mer på böjt spår och börja komma tillbaka till hennes vanliga träningsschema.

Och sen kommer hon få vinter vila under halva december fram till mitten av januari.
Kommer ha så mycket då eftersom julen är den värsta månaden på jobbet. Den är så lång och till jul ska verkligen alla baka själva så då köper alla extra mycket ägg.. 


Men sen till februari så kanske jag kan börja små hoppa lite. Längtar enormt fram tills dess. 
Sen får man väl se hur hård vinter blir om man änns kan göra något alls eftersom hästarnas lungor skadas om man rider när det är för kallt. Och alla säger ju att deet kommer bli en likadan vinter som förra, om inte kallare.. :S 


Så här såg det ut när jag och sjaket var ute och red en dag i vintras:)

 

 

 

 

 

 








 


Kitty i ridhuset:)

När jag var klar med Lollo så gjorde jag iordning Kitty och Sjaket.
Åkte bort till ridhuset och hoppade Kitty lite. Det gick jätte bra.

Började med att jobba igenom henne så gott det går i skritt och trav, hon var riktigt fin och lyssnade.
I galoppen gick det som det gick, men hon var ändå lite kontrollerbar. Började trava i en åtta över en bom som låg på sockerblock. Efter det så fanns det några olika serier i ridhuset uppställda och det passade Kitty jätte bra.

 

Den röda serien är 4:a stuts och sedan 4 galopp språng till en oxer.Den red jag på några gånger. I stutsen så gick hon på väldigt mycket men fick lov att bromsa sig annars hade det aldrig gått. Hon rusade inte iväg efter hindret heller och fick in 4:a galoppsprång innan oxern som det skulle vara.

Den Görna serien var bom på sockerblock, 3 galoppsprång, räcke på 80cm, 3 galoppsprång, bom på sockerblock. 
Den här övning satt jag mest och tränade på. Just det att hon skulle bara ta en lugn galoppsteg över bommen och sen inte rusa iväg över hindret utan vänta på mig. Efter lite träning så gick det bättre. Hon blev lite starkt nån gång men inte alls som det var förut.


Den Blåa serien hoppade jag aldrig men det var 2 oxrar med 4-6 galoppsprång emmeln. Beroeende på hur man red hästen.


Det känns ju bra att hon blir finare och finare för varje gång jag rider henne.
Jag hoppas verkligen der går bra på Söndag. Har inte så stora förväntningar men man kan ju alltid hoppas.


Lollos första träning:)

Idag red jag för Evelina igen fast med lollo.  Ska börja göra det oxå.

Det Evelina påpeka var att man inte ska sitta och rida runt på volter hela tiden med en 3 åring. Man ska låta den gå på rakt spår så mycket som möjligt så hästen blir stadig och fin i munnen. Man kommer ändå hämna på volter när dom blir äldre så det är bra att rida så mycket som möjligt på raktspår när dom är små. 
Och så är det bättre at rida kort och intensivt än att sitta och rida länge med fler break och då kan hästen börja tröttna och börjar bråka istället..

Eftersom Lollo är min första unghäst som jag rider in från början så har jag ingen anning om hur man ska arbeta dom för att få dom gå så bra som möjligt och hur mycket man ska pressa dom och sådant.
Det är därför jag rider för Evelina med Lollo oxå just bara för att få hjälp av henne med allt så jag inte sitter och tror jag gör rätt och så är det helt fel.
Så fast jag bara rider runt på fyrkantspåret med någon volt här å där. Så ger träningen så himla mycket.
Det gick jätte bra i slutet och Evelina tyckte att jag hade gjort ett bra jobb hittils. Så nu tror jag det bara kommer att gå bättre och bättre.
Det jag måste tänka på är iallafall att när Lollo tjafsar så ska jag tjafsa tillbaka och när hon går avslappnat ska jag bara lätta lite på tygel.

Tycker om Lollo så himla mycket!! Hon har allt :D Ska bli så kul och få börja hoppa henne till våren.
Kommer sakna rida henne om hon åker iväg nästa år.




Regn:(

Idag regnar det, inte så roligt rid väder.

Idag ska jag träna Lollo för Evelina och sen ska jag nog försöka åka till ridhuset med Kitty oxå. Kanske hoppa lite om det finns hinder framme.

Våran massör till hästarna är här nu, så Therese är där nere och fixar med det.
Så nu kommer dom bli fina och mjuka :)


//Camiilla

En till på Kitty:)

Årets Häst 2010




Gå in och rösta här!   En till på Kitty:)





Rösta på Molly oxå!!! :)

Årets Häst 2010 



Gå in här och rösta:)





Rösta, rösta, rösta på Kitty!!

Årets Häst 2010

 

Gå in här och rösta på Kitty:)




Rösta, rösta, rösta på Lollo!!!!

Årets Häst 2010


Gå in här och rösta på Lollo:D




Måndag..

Idag så var vi till Strömsholm och provade Lollos hoppsadel på henne. Den låg rätt så bra på henne, de enda som var att den började bli lite trång över manken men det gjorde inget. Så vi skulle ha en fårskinnspadd under så skulle det funka, så kunde vi vänta tills i vår och titta på en ny sadel till henne.
Sen så hade vi med min dressyrsadel som  jag har till Sjaket och tänkte prova hur den låg på henne och den låg faktiskt bra. Så den kunde jag rida med i höst nu så fick vi se hur hon har lagt på sig eller hur hon har gjort till våren. Men det kändes bra att jag kunde använda min dressyrsadel på Lollo oxå. :)

Det är jobbig med sadlar. Man måste verkligen ha en sadel som sitter bra. Om man inte har en sadel som sitter bra så kommer hästen troligen få ont i kroppen och man jobbar hästen på helt fel sett och den bygger fel sorts muskler. Så sadel är verkligen allt i ridningen. Dålig sadel - dålig ridning! Bra sadel - Bra Ridning :D
Så man måste verkligen kolla upp sadel med jämna mellanrum så den alltid ligger bra på hästen. Och det är inte bara hästen som ska trivas med sadel utan man själv ska ju trivas med den oxå.
Vi kollar våra sadlar en gång om året, men Lollo kollas varje halvår eftersom hon växer och bygger muskler hela tiden.



När vi kom hem så fixa jag klart stallet medans jag väntade på min kompis Therese som skulle komma ut och rida med mig idag:D Det var roligt.. Hon red Emie och jag red Kitty.

Vi tog en tur runt Hällby som tar ungefär 1 och 15min. Så hästarna blev jätte glada:)
Båda två var jätte snälla, helt otroligt. Vi kunde galoppera i normal galopp bredvid varandra och ingen blev hetsig heller något sånt. Så nu har vi bestämmt att hon ska komma och hjälpa mig en gång i veckan och rida någon av hästarna. och det tycker jag är super skönt:)


Lägesrapport Sjaket
Sjaket var lite ledsen idag, det har hon varit det flesta dagarna nu på sistone. Jag går alltid ut i hagen men jag hämtar aldrig henne. Hon börjar tröttna på att få vila. Man ser verkligen på hennes ögon att hon oxå vill ut som det andra..


Veckans schema..

Toulouce

Måndag: Sadelprovning på strömsholm
Tisdag: Ut i skogen
Onsdag: vila
Torsdag: Träning för Evelina
Fredag: Klättra
Lördag: Vila
Söndag: Markarbete


Tantieme

Måndag: Dressyr eller skogen  (en kompis ska komma och rida)
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Träning för Evelina
Torsdag: vila
Fredag: Rida igenom dressyr programmet
Lördag: Tävling i Sävfa
Söndag: Skritt i skogen


Kitty

Måndag: Dressyr eller skogen
Tisdag: Klättra
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen, klättra
Lördag: Longeras
Söndag: Provridas


Sjaket

Vila fram tills Onsdag.
Torsdag: Longeras för första gången
Fredag: vila.
Lördag: Ut och gå 30 min
Söndag: Longeras




Moon Wind en ponny som bor på månen

Moon Wind så heter en av våra gamla ponnyer som vi hade på livstids foder från Anna Borg.

Molly eller Månsan som hon kallades var ett sto född 1975 som va skimel med okänd härstamning. en D-ponny på 147,5 cm men högre i verkligheten, hon mätte hela 150 cm. Hon har hoppat upp till MSV hoppning när vi tog henne som pensionär och sällskapshäst åt min andra ponny då. I början blev hon lite av en tävlingsponny på lokal nivå med starter i 80 coh 90 klasser, det här var 1998 så Molly var redan då 23 år gammal så högre blev det inte. Hon hade även tidigare i livet haft av yttre böjsenan i ena frambenet som hon efter ett år av konvalicens läkt och kommit tillbaka till tävlingsbanorna från.

Efter något år ute på banorna fick hon sluta med det då hon vred ena framknäet ur led på en tävling och fick en spricka i senskidan i knäet som efter och mot alla odds läkte vid en ålder av 26 år. En mirakelhäst helt enkelt, hon ville inte sluta sitt liv på det sättet helt enkelt.

Efter den skadan fick hon ta det lite lugnare på tävlingarna och blev då läromästare åt ett antal olika personer, kommer inte ihåg alla på långa vägar som har lärt sig allt från att bemästra och övervinna en rädsla för hästar till att bli riktigt bra tävlingsryttare efter att trimmats av Molly. En av de duktiga ryttarna är Ida Aldernäs tex som nu jobbar som beridare åt Eva Berglund här i västerås och kvalar alla hennes unghästar till olika championat och diverse tävlingar samt rider in alla dessa topphästar.

En annan person som Molly har satt stora spår i är Malin Bergsten som forfarande är och hjälper oss i stallet när hon har tid. Malin var livrädd för hästar och vågade i stort sätt bara borsta dem men rida var det inte på tal om i början. Upp kom hon och rädd var hon. Efter en sommar med longering och balansövningar och allmänt ridande så var den värsta rädslan för hästar över och Malin började falla för Molly. Efter det var Molly allt för henne, hon var som hennes då vi systrar var för stora för att rida Molly. Efter ett år så startade malin och Molly en liten klubbhoppning på 40 och 50 cm med felfria resultat och på den vägen har det varit sedan dess.


Molly fick sluta sina dagar här ute på Gesala hösten 2009 då var hon 34 år gammal och många har haft mycket glädje och många fina minnen med henne! <3
Hon kommer alltid ha en speciell plats i allas hjärtan!

Edvin och Molly i hagen








Första gången Malin och Molly hoppar




Efter några år med träning så såg det ut så här istället:)





En julafton för något år sen


Söndag 3 oktober

Helt sjuk att det redan är oktober. Det var ju maj nyss? eller?

Man känner verkligen att det börjar blir kallare och mörkare för varje dag. :(


Idag var jag lat,, Började med en liten sovmorgon. Sen borstade jag Sjaket, hon och lollo fick gå ut i hagen medans jag skulle rida de andra två. Men jag var så trött så jag longerade Kitty istället för att sitta och försöka jobba henne i en paddock och allt bara går åt helvete. Men hon var glad för det iallafall.
Efter Kitty så tog jag ut Emie och skrittade i 30 minuter. Inte så ansträngande.
Sen fixade jag hela stallet och efter det gick jag in och har suttit framför tv:n och datan sen dess.


Imorgon vet jag inte vad det blir det hästarna. Har ännu inte tänkt ut hur denna vecka ska se ut.
Skiver nog ut schemat för v.40 ikväll.


//Camiilla

Bilder från igår:)












Ridpassen igår

Igår så tränade jag alla hästarna i paddocken som jag hade tänkt mig.
Hade ställt upp 6,5:an. men istället för bara ett hinder hade jag stuts.



Toulouce
Började med lollo och hon var lite bråkig men duktig.
När jag red fram ville jag bara hitta ett bra och lugn tempo, där jag kunde både öka och ta tillbaka henne.
Hon var lite tjafsig i munnen eftersom hon håller på och tappar lite tänder. Men så fort vi kom igång med övningen så blev det bättre. Då lyssnade hon jätte bra. Hon fick bara ha bom, krysshinder, ett galoppsprång och 2 galoppbommar. Det tog hon undan svårigheter. Det jag tänkte på var att hon skulle gå i samma tempo hela övningen igenom och vara rak igenom hela.


Tantieme
Sen var det Emies tur, hon gick som en klocka. Tränade på det Evelina sa att jag skulle tänka på. Red igenom henne ordentligt i skritten med mycket tänk på ytterbogen och när jag började trava gick hon lugnt och jobbade med ryggen och rumpan. Galoppen lika så inga uppåt dragning med huvudet och hopp på ställena som hon brukar utan hon rullade på i ett jämnt tempo som jag kunde öka och minska. Hon har tagit sig mycket på bara 5 dagar. Sen började jag med övningen. Hon fick ha 2 stuts som uthopp. Innan hindrena så gick hon lugnt och avslappnat, var helt förbluffad av hur lugnt och samlat hon gick och hon fortsatte igenom hela övningen utan svårigheter. Inga tendenser på att hon bara ville springa eller något sånt, efter stutsen fick jag tillbaka henne på engång, inga motsträvningar där heller. Så träningen i Torsdag för Evelina har gett stora framsteg.


Kitty
Sist ut var Kitty. Hon var för engångs skull väldigt lugn. När jag red fram henne så försökte jag jobba henne lika som jag gjorde med Emie, mycket med ytterbogarna och försöka få henne lite lösgjord. Hon lyssnade väldigt fint och fortsätte traven. Galoppen gick lite försnabb men mycket bättre än förut, nu försökte hon iallafall jobba med rygg och rumpa medans förut så har hon bara plöjt på. Kitty fick gå på samma övning som Emie. Började med 2 stuts och försvårade det till 3 stuts. Så då tog vi bort galoppsprånget imellan så hon kom på bom, kryss, 3 stuts så det blev som 4 suts med en bom framför. Hon klarade det jätte bra, var lugn och lyssnade på mig innan och rusade inte efter stutsen heller.


Sammanfattning av alla 3 ridpassen så fick alla 3 massa guldstjärnor och alla fick ut något av övningen som förbättre dom både psykist och fysiskt.


//CAmiilla :D


En helt otrolig häst!!!

Den här häst är så himla fin! helt otrolig. :D Om man bara hade en sådan häst som denna.
Tänk hur mycket tid man har lagt ner på den här Stjärna.


Edward Gal och Morrlands Totilas
Han vann just sitt 3:e Guld i VM i Kentucky


Fel musik men det passar ändå.. Hade bäst upplösning:)

Ser ur som dom svävar fram ibland

Men det är bara att titta och njuta.







Inlärning av nya saker.. :S ??? !

Att lära sig rida på ett annat satt än vad man är van med är väldigt svårt. Att ändra sig kan ta fler dagar, veckor, månader och även år för vissa. Vissa har enklare än vad andra har.
Jag är en av dom som har väldigt enkelt att lära mig nya saker. Om någon säger att jag borde rida på ett sätt ena träning så nästa gång jag kommer så sitter det som om jag alltid har ridit så. Vet inte vad det har med att göra, men jag är väldigt villig att lära mig nya saker hela tiden och lyssnar verkligen på allt som tränaren säger. Oftast så går det ju även mycket bättre efter jag har ändrat mig så då blir jag ju bara glad och fortsätter att rida så.

Men man måste verkligen lära sig att ta all kritik på rätt sätt. Och jag har nog Handbollen att tacka för det. Eftersom jag har stått i mål i handbollen i hela min uppväxt typ så har jag lärt mig att tänka på ett annat sätt än vad många andra inte kan. Alla tror att man bara står i målet och häkar typ.. Men det är så himla mycket mer. Man måste alltid vara med och veta hur dom kommer anfalla, hur rör dom sig, vart kommer dom skjuta och vidare. Man måste nästan alltid vara steget förre anfallaren och lista ut hur dom kommer att bete sig med bollen. Som målvakt måste du lära dig allas platser i laget från kantspelare till linjespelare. Alla spelare i Handbollen har olika uppgifter både i försvar och anfall. Jag som målvakt behövde känna till allas rörelser och hur dom kommer att förflytta sig och vart skotten kan komma. Medans en utespelare bara behöver veta vad just "den" ska spela. Detta har troligen medfört att jag alltid har haft lätt att lära mig saker. Efter ett så kunde till och jag stå med tränaren och berätta å vissa för utespelarna hur dom skulle göra för att det skulle gå fram.

Jag är väldigt tacksam för detta och jag tycker det är kul och lära mig nya saker. Allt är ju lite roligare om man kan sakerna än om det tar flera gånger och det sitter iallafall inte.

En sak jag har med mig i huvudet är när jag var och tränade sista gången med Sjaket innan hon blev skadad. Det var att min  fälttävlans tränare sa till gruppen som jag senast tränade i: Citerar Lena- "Här ser ni en ryttare som har tränat för mig 3 gånger de 2 senaste månaderna och hon har fått en så mycket bättre sits och verkligen lyssnat på vad hon behövt träna på. Hon har blivit mer följsam över hindrena och låter hästen sköta sig och hon har blivit mycket tuffare och litar på sin häst. Det är så här jag vill att det ska se ut för er oxå. Lyssna och ta åt er som Camilla gör." Blev nästan paff när hon säger detta. Men då började jag tänka på hur jag red innan och hur jag red nu och jag har ändrat min ridning väldigt mycket tack vare Lena.


Så här kan man sammanfatta första träningen med Sjaket. Hon tyckte hon kunde hoppa över en vattengrav på 6meter men vi landade mitt i och jag håller på och flyger av. Vi var osäkra och hade inte mycket balans i varandra.




Andra träningen vi var på, mycket bättre sits och följsamhet.. På denna träning sa Lena att om jag litar på Sjaket så kommer vi komma lång inom Fälttävlan.
Citerar lena - "Hon gör allt för dig, hindra henne inte. Det syns att hon älskar det här och de är det här ni ska hålla på med"





Sista träningen jag var på innan Sjaket blev skadad och Lena tala om hur duktiga vi hade blivit:)
Då gjorde Sjaket allt jag sa till henne. Fast hon knappt gått på fasta hinder så bara flyger hon över allt jag styrde på.





Nu längtar jag bara tills Sjaket och jag är på banan igen och kan vissa hur duktiga vi är!!!
Vi ska vissa alla hur bra vi är!!






Äntligen Helg..

Då var det Fredag och två sköna dagar har jag framför mig.

Kan ju börja med gårdagen. Var med Emie och tränade för Evelina Johanisson i Skultuna. Hon har haft Lollo hos sig innan 3-årstestet där hon vissade henne till Dubbeldiplom och till Riks hade hon henne oxå och vissade henne där. Så jag har besätmt att jag ska börja rida för henne med alla hästarna. Så igår tränade vi för första gången. 
Och det gick så himla bra!! Eftersom det var första gången så red jag bara runt på en volt, med små volter, tempoväxlingar och allmänt arbete. Det jag skulle tänka på var att rätta upp mig när jag rider dressyr, är lite svårt i Emie hoppsadel, men jag försöker. Och sen så skulle jag tänka på mina händer, jag har en tendens till att få lite förlånga tyglar så det blir att jag rider med dom "bakom" mig, så jag skulle korta upp dom väldigt mycket. Sen så jobbade vi mest med att jag måste få med ytterbogarna och att hon skulle börja arbeta med baken. Hon tyckte det var super jobbigt men det var väldigt nyttigt. Hon var iallafall super fin och jag längtar tills nästa gång. 

Eftersom jag var iväg och tränade så hann jag inte med någon av det andra hästarna så dom fick vila för vi skulle åka ner till stan då dom hade öpper till 9 och mellan 7 och 9 så hade alla butiker 21% rabatt på hela butiken så vi skulle åka ner och fixa lite saker som vi behövde köpa. 


Men idag så red jag alla 3 hästar som är friska. Hade inte så mycket ork i kroppen idag så alla fick varsin runda i skogen. Lollo red jag till slutet av gropen och sen ner och gick i några backar. Hon var duktig. Lyssnade på mina hjälper jätte bra och hon busade inget idag så det var mycket bra. tränade även på min sits på henne och mina händer. Att jag måste ha så korta tyglar så jag inte hamnar med händerna "bakom" mig. Det gick riktigt bra, vet inte men jag har väldigt enkelt att lära om mig saker.

Emie fick en runda upp till Kärret och sen så galopperade vi lite på en av åkrarna pappa äger och det tyckte hon var super roligt. Satck iväg och jag fick nästan inte stopp på henne. :S Jag jobbade henne inget idag, hon skulle bara få komma ut så hon fick springa av sig lite av mjölksyran hon fick igår.



Kitty red jag sist av dom hon fick samma runda som lollo fast jag red inte ner i gropen för det var så himla mörkt när jag red henne så jag såg inte så mycket. Hon jobbade iallafall på rätt så bra. Lugnt och fint i skirtten och traven och rätt så bra i galoppen, men fortfarande helt galen när vi ska galoppera. Men en förbättring har det blivit iallafall.


Imorgon ska jag träna alla 3 i paddocken, ska sätta upp 6,5m övningen för Emie och Kitty, men istället för bara ett hinder som uthopp så sätter jag upp 3 stuts.


RSS 2.0