Tisdag..

Idag så fixade jag och Therese stallet medans vi väntade på min kompis Therese som skulle komma och rida med oss.
Vi tog och red ett varv runt gropen. Så vi var ute 1 timme ikylan och jag och Therese frös lite när vi kom tillbaka men syster Therese frös inte alls och hon hade inte alls mycket kläder på sig. Medans vi andra två hade termoridbyxor och massa tröjor och rånarluva och allt.. :)
Men nu blev alla tre ridna så det blev jätte bra.




Här är bilder på alla saker jag köpte, förutom Sjakets täcke :)
Ländtäcke, ridbyxor, strumpor och skydden







Måndag

Kom hem vid 2 inatt, så fick inte många timmar sömn. För klockan 7 då skulle man upp till jobbet.
Men gårdagen var rolig, spenderade en del pengar i globen:)
Det blev ett Ländtäcke, ett fleecetäcke med Sjakets namn på, JW ridbyxor, Nya fälttävlansskydd och ridstrumpor.


Idag iallafall så gick jag från jobbet vid 3 för att jag skulle hinna rida 3 hästar idag.
Red alla inne i våran stora gräshage och pölsade i snön.
Började med Emie, hon var super pigg och ville typ skena hela tiden.
Sen tog jag Kitty, hon var faktiskt rätt så lugnt och kontrollerbar idag:)
Efter henne så skulle jag ha åkt till ridhuset med Sjaket men då behövde jag vänta i 1,5 timme för att dom hade träning. Så hon fick oxå ett pass ute i hagen. Hon var pigg och glad, fast vi inte såg så mycket.
Nästa vecka har jag tänkt att jag ska börja galoppera henne, så då får vi se hur det går och om jag sitter kvar på henne..

Bilder på sakerna kommer snart:)


Bilder från Idag:)












Dåligt bloggande igen..

Har inte varit så duktig den här veckan och blogga..

Men hästarna har blivit ridna och ompysslade mycket den här veckan:)
Snö har det kommit oxå i stora mängder:D Har varit ute och pölsat i snön massa.


Idag så tog vi kort med Snowe. Edvin och Ebba var julfina, Edvin var en tomtenisse.
Och då kom Micke och tog kort så Linn fick oxå hoppa upp och rida.
Sen gick vi upp på höloftet och tog bilder när Edvin klättrade runt där.



Imorgon åker vi till Globen så fullt upp imorgon:)
Kommer nog hem med massa nya saker

Då var det Tisdag

Idag var jag och Therese duktiga. Medans jag satt på hästarna täckena så mockade hon. Och sen fixade vi vatten så när jag hade jobbat klart så behövde jag bara fixa hö.
Efter jobbet kom även min kompis Therese som kommer och hjälper mig och rida nån dag i veckan.
Vi tog och red ut en sväng, inte så långt men det tog ändå ungefär 30minuter i skritt och trav.

Det blåste jättemycket när vi red, så det var kallt och tråkigt. Har även hört att det ska typ vara snöstorm fram tills på Torsdag. Och det är aldrig roligt. :(


Imorgon bär det av till Solberga och träning för Evelina. Ska bli roligt och se om Emie fortsätter vara så fin som hon var förra veckan :)



Helgen som varit:)

Har inte hunnit så mycket, men ändå så har jag gjort massa saker hela tiden...

Igår var jag till Näs gård och var med på deras pay and jump med Emie. Hon har kommit tillbaka lite tills sitt gamla jag.. Så det var bra träning. Hon stannar i mellan hindrena och hur man än gör så går det inte att få fram henne. Så första rundan så fick en kompis som jobbar där hjälpa mig och springa bakom och klappa händer för att hon skulle gå framåt. Och efter många men så fick jag runt henne hela banan. Så på ett sett så vann jag över henne då vi fick hoppa klart hela banan och inte behövde gå ut efter 3:e vägran.
Sen så andra rundan så fick jag fram henne nästan helt själv med bara ett stopp. Så både jag och Therese var nöjda:)
När vi kom hem därifrån var det bara att fixa stallet för sen så hade min brors flickvän Angelica kalas. Så då åkte vi dit sen så var det bara hem och fodra hästarna.


Idag så har Ebba och jag ridit 2 hästar var. :) Jag red Kitty och Sjaket och Ebba red Emie och Snowe.
Vi började med Kitty och Emie som vi skrittade ut med på en runda på ca 25 minuter. Kitty var pigg som vanligt och Emie var lite trött, men jag ville att hon skulle ut och skrittas lite för att få bort lite träningsvärk efter hennes jobbiga vecka.
Sen så fortsatte vi med Sjaket och Snowe. Dom red vi runt gropen, det gick oxå jätte bra. Sjaket var fin i skritt och jobbade på bra i traven.. Snowe bara hängde med och var jätte söt:)
När vi kom tillbaka så ville Edvin rida Snowe lite så han fick skritta på honom..
När vi var klara i stallet så var det mat sen så skynda vi oss och gjorde oss iordning för att åka till stan och kolla på Bio, Harry Potter såklart:) Den var faktiskt bra och nu är det bara att vänta på fortsättningen som kommer nästa sommar.
Måste bara berätta en grej som hände idag när vi var på stan..
När vi var på stan så hade vi även tur. Bion skulle börja halv 4 (trodde vi) så vi tänkte gå runt och kolla lite i butikerna innan. När klockan blev kvart över 2 så täntke jag att vi kanske kan gå och hämta biljetterna så har vi hämtat dom så vi inte behöver tänka på dom sen. Så när vi stog vid automaterna inne på SF och biljetterna kom ut så tittade jag på dom så det stog rätt på dom. Och då står det att filmen börjar halv 3 och klockan är tjugo över 2 när vi får biljetterna så det var bara 10 minuter kvar innan den bröjade.. Så då var det bara att skynda sig att köpa dricka och popcorn och springa ner till salongen.. Så där hade vi jätte TUR:)



Lilla Snowe och Edvin i stallet..


Tränat med Emie

Idag var jag till Evelina och tränade med Emie.
Trodde att det skulle gå jätte dåligt när jag kom dit, eftersom hon har varit jättetjurig och jobbig hela veckan.
Men när vi kom dit så koncentrerade hon sig på en gång. Och jobbade på jättebra. Allt vi har tränat på börjat sätta sina spår. Känner att hennes vintervila som börjar om 3 veckor kommer vara välbehövlig för henne:)

Idag så tränade vi även på en grej där Evelina hade dragit upp en ca 12meters volt i marken. Och då skulle jag ha Emie med hennes framben på varsin sida av linjen och hålla henne där runt i volten. Och sen så skulle jag kunna flytta in bakbenen innanför spåret och ha kvar frambenen ute på linjen med ett på vardera sida om linjen. Vi tränade bara på att flytta in baken. Men sen ska man kunna flytta ut baken och hålla på så och ha full koll på henne hela tiden. Det var lite svårt men jag tycker det gick ändå rätt så bra. Och Emie jobbade jätte fint hela träningen, så med lite mer träning kommer det gå superbra :D


Så här såg det ungefär ut.. Är inte superbra på att måla i paint, men försökte iallafall

Fixat stallet, ridit Emie, ätit och duschat..

Så såg min kväll ut efter jobbet..

Medans jag väntade på min Therese så fixade jag klart i stallet.
När hon kom så åkte vi till ridhuset. Therese red Sjaket och det gick bra tyckte jag. Sjaket orkar ju inte så mycket och har tappat mycket muskler. Men det är sånt jag ska börja jobba tillbaka igen..
Jag red Emie och vi hoppade lite på hindrena som stog uppe. En stuts serie och en linje med räcke - oxer.
Ibörjan var hon super tjurig. Ville inte riktigt gå framåt och så. Men efter lite framhoppning så gick det bättre.
Hon hoppade jätte bra, fast vi typ bara hoppade 90cm. Men det var lagom eftersom vi inte har hoppat på en månad typ. Hon var pigg som en galning när vi började hoppa, fick knappt stopp på henne efter hindrena..

Jag fick t.o.m. känna på underlaget.. Skulle prova hoppa en linje som stog uppe men det var lite trångt i mellan två oxrar så hon la i tvärniten i luften så jag flög... Men det är väl nyttig och flygga av nån gång ibland.. hahah :D
Men nu blev det 10kr till stallkassan..

Min syster Therese var oxå med och hjälpte till och höja och sänka hindrena. Och hon tog även lite kort på oss.. :)


Väntar på en kompis:)

Idag kommer min kompis Therese ut och ska rida med mig.
Vi ska åka till ridhuset. Eftersom jag inte kunde rida där igår. Och idag var det som tur ledig för det var jämn vecka och dom har träningar på ojämna veckor på Torsdagar. Så där hade jag tur.
Men det skulle vara så skönt att ha ett eget ridhuset, då kan jag rida där när jag vill.. :)
Får se hur det blir och jag hoppas det blir ett.. :)

Imorgon blir det träning för Evelina med Emie och Sjaket får vila. Ska nog försöka rida Kitty.
Och sen på Lördag så är det pay and jump upp på Näs, som ligger ungefär 5km härifrån så dit ska jag och hoppa 2 gånger i 80cm. Vill inte hoppa högre eftersom vi inte har tränat så mycket hoppning på sista tiden. Så 80cm räcker. :)


Måste skriva av mig lite...

Idag så skynda jag mig från jobbet och stack ut på Sjaket. Det blev en tur på ungefär 20 minuter.. Var ju redan mörkt när jag kom ut på henne. Och det finns inte så många ställen som man kan rida på. Men vi travade lite idag igen. Och det gick jätte bra, det roliga är att hon går i form utan att jag änns behöver ta i tyglarna. Håller bara ett stadig tag och då går hon som en klocka:)

Sen så mockade jag så jag kunde ta in alla hästarna och då kom mamma ner och hjälpte mig. Sen hade jag bestämt att jag skulle åka till ridhuset och hoppa lite, eftersom vi ska vara med på en payandjump på Lördag. Men när jag och mamma kom dit så hade dom lagt in en träning mellan halv 6 och 7 på Onsdagar så det var bara att vända och åka hem, och när vi kom tillbaka så var det så himla mörkt så jag ville inte rida ut själv. 
Onsdagar var den enda lediga dagen i veckan förutom på Fredagar, å den dagen är ju inte så optimal hela tiden. Eftersom oftast så tävlar man på helgerna och då kan jag ju inte åka och hoppträna en Fredag kväll. Så nu är jag inte så himla glad:(
Så ikväll har jag, mamma och pappa suttit och pratat massa om hur vi ska göra med Ridhuset. Nu under vinterhalvåret så har jag ingenstans och rida, om jag inte åker dit till efter halv 8. Och om man ska rida 2 hästar i ridhuset så funkar det ju inte. Så pratade lite om hur det skulle bli om pappa skulle bygga ett ridhus, och det lät inte helt fel på pappa. Eftersom vi kommer att ta ut en halvårshyra så kommer man ju tjäna in pengar på det. Så efter nåt år så har man tjänat in dom där pengarna det kostade att bygga ett ridhus.
Och det behöver inte vara stort. Bara det går att ställa upp lite hinder att hoppa över så funkar det. :D



Ett sånt här fin och stort ridhus skulle inte vara fel ... :)


Hästarna:)

Är inte på så stort blogg humör för tillfället, men jag tror det kommer tillbaka mer när jag får och rida mina älsklingar mer.
Men det går framåt med hästarna iallafall:)

Emie börjar gå mycket bättre i dressyren och jag tror det kommer ge oss mycket i hoppningen sen.
Sjaket har jag börjat trava nu så det går sakta framåt. Snart kan vi vara ute och galoppera i snön:)
Lollo tappade jättemycket när hon slutade äta, men nu börjar hon bli fin igen. Men hon ska fortfarande vila fram till februari.. Ska bli kul och sitta på henne då :D Får se hur länge man håller sig kvar.
Kitty går det väl oxå bra med. Hon är lite stressad av dom andra när man rider ut, men ska försöka rida henne själv i paddocken så får vi se.

Snön som kom i veckan håller på och försvinna av allt regn :( och det är tråkigt för jag vill verkligen ha lite snö, inte så mycket men lite skulle vara kul. Det blir ju lite ljusare när det ligger snö 0p0å marken:)


Imorgon ska iallafall 3 hästar bli ridna. Blir nog en tur till ridhuset med Emie, en skogstur med Sjaket och paddocken med Kitty.


Lyckliga hästar

Idag när vi släppte ut hästarna var de nog några av de lyckligaste i världen, det var ju snö ute och det blåste inte och det hade slutat snöa så de kunde busa för fullt. Lika skoj varje år då första snön kommer, de hoppar lite i snön sen kommer de på att ojdå här gick det vist inte att gå för här var det mycket snö, och inte här heller och sen blir de nästan lite så att de bönar och ber om att man ska komma med snöskyffeln och ploga en gång åt dem till hö högarna i hagen. Men men skoj är det i alla fall. Får se hur mycket mer snö det kommer, har 15 cm nu och det har börjat virvla lite flingor utanför fönstret igen men det kan ju lika gärna övergå i regn så det blir isgata istället då det ska frysa på och vara någon minusgrad i morgon igen. Vi får väl se. Får nog brodda hästarna i alla fall om vi ksa ut med dem fast det är plogat för det är snorhalt där de plattat till snön. Höll själv på att slå på rumpan i morse.

Ska föröka få något kort idag på hästarna i snön så ni får se hur de har det i sina vinteroveraller, de ser nästan ut som sonen min när han skulle till dagis i morse. Täcke med hals ska det vara annars fryser man ju, i alla fall om man är angloarab och har väldigt mycket blod i sig, de är lite mer frusna än de vanliga halvbloden och sätter betydligt mindre päls också, eller inte lika lång i alla fall. Emie sätter päls men den är superkort men tät medans Kitty sätter långa björnstrån. Tänk att det kan vara så annorlunda och Syrrans gamla ponny snowe som är 29 år ska vi inte prata om, han ser ut som en långårig isbjörn för tillfället med pälsstövlar och tomteskägg. Han är rätt söt!! Ska föröka knäppa kort på honom också så ni får se våran maskot.

Ha det gott i snöyran och kör försiktigt alla som ska ut på vägarna, det är halt!!!

// Therese

Snö snö snö!!!!

Skulle följa med Camilla ut och rida efter jobbet idag men det sket vi i då ingen av varken vi eller hästarna tyckte vädret var nå skoj. Shit va avis man kan vara på de som har ridhuset runt hörnet så man bara kan gå in där om det är skitväder ute. Här var det liksom snöstorm och 5 cm kramsnö som satte styltor i hovarna och täckena var helt isiga av alal snö som fallit och blåsten som låtit det frysa på ryggarna. Man kunde liksom bryta täckena nästan vid rumpan. Väl inna i stallet fick alla hästarna nya mysiga fleestäcken så det är varma och goa nu närdet fortfarande blåser och snöar utanför. Har fått drygt en dm snö nu sen det började och själv har jag bara sommardäck på min bil, dessutom är de blankslitna så den bilen fick stå och Camilla var supersnäll och lånade ut sin bil till mig med vinterdäck så jag kunde hämta Edvin och även köra honom till dagis i morgon bitti. Har sett till så den inte ska behöva stå i en snödriva i morgon i alla fall för det blåser som tusan och snön driver ordentligt.
Ute på Riksv. 56 här utanför så ligger det lastbilar här och där och stoppat trafiken som nu stått stilla i tre timmar, en kompis sitter i kön. stackare säger jag bara, är glad att man itne behöver åka så långt till jobbet, typ 50 meter dit. Sambon däremot sitter och pedlar till uppsala varje dag men idag valde han att stanna där hos en arbetskompis, väldigt smart gjort då jag vet att det tog en annan kompis två timmar att komma från Enköping till Västerås och sen är det stopp som sagt fån sala till västerås också så alla vägar från uppsala till västerås är i stort sett fullproppade med köande bilar och ett X antal biloyckor och avåkningar.

Nog med Snö snack. Åter till hästarna. Lollo är lite bätter nu, har börjat äta mer, nu får hon fri tillgång på hö och vi föröker pytsa i henne kraft så fort hon är inne så hon kommer tillbaka i hullet, hon har nämligen tapapt lite kindtänder och det vart nog några för många på en gång då hon slutade äta och började falla ur rätt ordentligt. Hon har ju aldrig drabbats av urfallning då hon tappat tänder eller väst tidigare som andra normala unghästar ofta gör, det har ju perioder då de inte är fina alls och man villa absolut inte visa upp dem för någon men så har det aldrig avarit med Lollo, hon har varit vacker och musklad som en ängel hela tiden, växt jämnt och aldrig varit överbyggd någon stans, så att hon föll ur nu var ltie oväntat och lite skrämmande faktiskt, men nu äter hon med bättre aptit än på länge så nu hoppas jag hon kommer tillbaka så fort som möjligt så hon klarar den kalla vintern som ska komma.

Med De andra hästarna går det bra. Emie ska camilla troligtvis träna dressyr för Evelina någon dag här i slutet av veckan så då får vi se om evelina tycker att hon har artat sig nåot sedan sist, var ändå två veckor sedan vi tränade för henne och efter den träningen var vi ju på KM i dressyr där Emie överträffade sig själv tycker vi så vi hoppas på gott betyg.
Med Sjaket går det också framåt, ser ingen hälta då hon busar i hagen i full galopp med alla de andra och inget när camilla ridit henne heller så vi ska försöka ta oss till ridhuset och trava henne för första gången den här veckan och sedan lägga in lite trav några pass i  veckan, dock bara på rakt spår och bara några minuter men det är ju en början i alla fall. Camilla ska även få börja göra sidvärtsrörelser i skritt och mindre volter för att mjuka up phenne ännu mera inför traven. Hoppas camilla får igenom henne ordentligt och får henne där vi vill innan allt annat arbete kommer för då blir det så mycket lättare att ta igenom det svårare om hon redan går där hon ska.
Ser fram emot våren och fälttävlanssäsongen som kommer men fram till dess är det mycket träning som gäller, kondition och styrka ska byggas under vintern så jag hoppas på mycket snö så man kan förena dessa två bitar i lite snöpölsning. Synd bara att jag själv intek omemr kunna hjälpa till så mycket i vår då jag ska få barn nr två i början på februari så jag får hålla mig lite lugn ett tag men hoppas kunna ta mig ut på träningaran och tävlingaran från marken, men det är lite pyssel att få med en treåring med egen vilja och då en liten knodd med barnvagn poch amning och allat annat, men det gick med Edvin så varför inte med två....... När Edvin var liten fick man tajma in stallbesöken och träningarna medan han sov. Så han sov i vagnen och jag mockade eller red. tur man kan förena nytta med nöje ibland i alla fall.

När nu ska jag föröka sova en stund och hoppas på att ovädret slutat tills i morgon då man ska ge sig ut igen.

// Therese

En sak jag måste berätta bara:)

Jag har tänkt på en grej jätte länge, och i veckan så pratade jag med Therese och hon tyckte det var en bra idé :D

Så nu har vi bestämt att vi ska bygga en fälttävlansbana i våran stora gräshage. Vi ville först bygga en uppe i Kärret men pappa visste inte hur länge han skulle ha det liggandes i träda så det blev ingen där, men nu så blir det en i våran stora gräshage. :)

Och det kommer bli super bra. Vi kommer annordna träningar och payandcross tävlingar :) Det kommer bli super bra..
Men det blir ju inte förns till våren som vi börjar med den, men till sommaren hoppas jag den ska vara klar. Vissa hinder kan vi bygga under vintern i våran bygghall så det blir bra.



trött..

just nu så går bloggandet inte så himla bra..
Har inte haft någon ork att blogga under några dagar, får se om det kommer tillbaka.

Just nu så är det ju inte så mycket som händer :(
Lollo har hållit på och tappat några tänder så hon har inte ätit ordentligt så hon har vilat, eftersom jag inte vill rida henne när hon inte kan äta ordentligt. Men nu så har hon fått tillbaka lite aptit.. Så snart kan jag väl börja rida henen igen.
Sjaket rullar på, fortfarande bara skritt på henne. Men hoppas att jag kanske kan trava lite denna vecka.. :) Hon har iallafall blivit jätte mjuk och fin i skritten.
Kitty har jag fått tillbaka från Evelina, och jag hade hoppats på att hon skulle åkt i helgen men så blev det inte.
Snowe rullar på han oxå, edvin har varit ute och ridit på honom:)
Den enda som går normalt är Emie. men tävlingssäsongen är slut så nu är det bara massa uppbyggnads träning till nästa säsong som gäller..


Så när jag kommer igång med Sjaket igen så blir det nog bättre uppdatering här på bloggen:)



Ullared i natt:)

Då var det dags.. I natt klockan 3 går bilen ner till Ullared:)
Hoppas på att inte göra av med så mycket pengar...


Idag har det regnat och Malin å jag skulle ha tagit ut Emie och Snowe på en barbacka tur men vi dissade vädret. Det blåste även samtidigt så det var inte så skönt att vara ute och hästarna ville bara in från dåliga vädret:(


Nu ska jag hoppa i sängen.. vet att klockan bara är 20.13 men eftersom vi ska upp klockan 02.00 inatt och vara gå runt i ullared hela dagen så är det bara att pallra sig i säng så man orkar en hel dag:)



//CAmiilla

John Whitaker:)

Vet ni vad jag fick idag????????

Idag kom mitt John Whitaker täcke, som jag ska ha till Sjaket:)
Så nu kommer hon vara jätte fin på tävlingarna sen i vår:D


Sängen väntar..

Nu har jag varit lite dålig igen å blogga.. När vi kom hem i Lördags så gick jag typ och la mig på engång. Och igår så hade jag fullt upp hela dagen. Började med att fixa hela stallet, sen städade jag mitt rum, klockan 4 åkte jag och hämtade en kompis. Vi skulle ha tjejkväll så vi åkte och köpte grejer till tacos. När vi kom hem så vänta vi på de andra tjejerna och sen så åt vi och hade mysit:) Så då hann jag inte med någon data heller.

Men tänkte försöka idag..
Idag var jag så duktig så jag gick upp kl 6. För jag hade bestämt att jag skulle rida min flicka Sjaket innan jobbet. Jag brukar vara super dålig på sånt, men idag så tvinga jag mig upp. Sen hjälpte lite att Lollo inte mår så bra, så jag ville bara ut till stallet och titta till henne.

Tyvärr så får fortfarande bara skritta Sjaket, men det är lika underbart och rida henne iallafall. Eftersom hon inte hade gått på 2 dagar så satt jag på sadel för om hon skulle vara lite pigg. Sen så är hon så himla tittig nu när jag inte har ridit henne på länge så om det är något hon inte tycker om eller blir rädd för så kan hon göra en 360 sen så är hon på väg åt andra håller och jag ligger på marken. Så när jag har sadeln känner jag mig lite säkrare än när jag rider barbacka.. Men det blev en runda på 20 minuter.. Det är det längsta som hon har blivit skrittad.. :)

Snart är vi på banan igen:)




Efter jobbet så behövde jag bara mocka och fixa allt, sen var jag klar. :)


Nu väntar sängen för jag är så himla trött så jag håller på och somnar sittande


RSS 2.0