Toulouce

Idag så var Lollo ute i hagen hela dagen. Så nu när vi tog in dom så gick jag ut och longerade henne och sprang med henne. Hon var inte lika busig idag, som tur var..

Så hon fick trava runt i kanske 5min i båda varven och hon haltade knappt nåt. Det kunde komma nån gång i vänster varvet när hon slängde med huvudet och busade men när hon hade lugnat sig så försvann det.

Hon får iallafall vila imorgon oxå och sen longerar jag henne på kvällen, för att kolla henne.
Så förhoppningsvis kan jag börja skritta henne till helgen:D Så vi kommer kunna vara med i Ludvika nästa helg.



Nu går hon iallafall med globus damasker fram och vanliga damasker bak.. Tycker inte riktigt om det men om hästen kommer in med minst ett nytt sår varje dag så måste man:(

   




mitt huvud!! :S

Gud vad jag inte tycker om och vara sjuk... Har så himla ont i huvudet så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Och fryser gör jag oxå.. :(
Tror tyvärr att jag kommer om planera min dag och inte rida alls.
Jag kommer inte kunna koncentrera mig känner jag och då är det ingen idé.

Ska nog ta Kameran och gå ut och sätta mig i hagen och fota hästarna i det fina vädret:)

Får se om mamma eller jag går upp med Emie till Boa sen, ska ut och gå med Lollo idag iallafall så jag ser hur det är med hennes ben.



Sen ska jag sätta mig framför tv:n med en kopp te och bara sitta där.




Therese åker till Björnrike i kväll så vi får planera vårat lilla projekt när hon har kommit hem.





Vårväder..

Idag är det nästan 7 plus och superblå himmel här i Gesala, helt underbar:D

Sjaket får vila idag och Lollo oxå. Emie ska Boa rida och sen så var det bara Kitty kvar. Får se om jag kanske tar ut Lilly på en tur eftersom Ebba är på Gröna Kortet kurs.



En rätt så lugn dag ändå.. :)



Nu längtar jag verkligen tills fälttävlanssäsongen kommer igång.


Toulouce

Idag så fick lilla flickan stå inne med BackOnTrack paddar då hon var lite svullen i frambenet.

När jag var klar med dom andra hästarna var jag ut och gick med henne och longerade henne i skritt, så prova vi springa lite och på raktspår markerar hon knappt nåt alls, var lite svårt och sen ordentligt då hon stutsa mer än trava.
Sen longerade jag henne lite i trav oxå och då var det lite mer i ena varvet.
Men det går framåt iallafall så förhoppningvis så kan jag rida henne om nån dag:)


Längtar tills jag får sitta på henne igen!



Bilder från dagen..








Tyvärr så blev den här bra bilden suddig, men hon hoppar fint:)
 

den här oxå..



Nu längtar jag till Ludvika om 2 veckor :)


Dagens ridpass




Sjaket- Lindelöw träning idag. Började hoppa en kombination där det var en bom framför första hindret och vi skulle komma in i trav och fortsätta i galopp. Sen hoppade vi olika linjer och hade mycket svängar. Hon var mycket segare idag än vad hon vart tidigare, så fick väcka upp henne ordentligt innan vi skulle börja hoppa men det funka inte alltid. Så vi hade jätte problem med att komma bra på första hindret men sen hoppade hon jätte bra på allt annat.
Märktes även att hon var lite tröttare då hon riv mycket mer än vad hon brukar göra.



Sjaket ska börja få B-vitamin och sen ska jag se om jag kan raka henne igen.
Så får vi se om hon får lite mer energi..



Lilly- idag red jag Lilly. Jobbade hela tiden på rakspår och ville ha henne så låg som möjligt. När jag tyckte hon var redo så gick vi över till traven och gjorde samma sak där. Inget jobbigt, vi red runt på fyrkantspåret och gjorde snett igenom. När jag gick tillbaka till skritten så jobba hon med huvudet nästan mellan benen. Provade även trava lite till och hon fortsatte och gå där nere så jag blev jätte nöjd med henne. Ebba hoppade upp efter och fick känna på henne och hon har ju inte hittat alla knappar på Lilly så hon var inte ligga låg. Men Ebba fick iallafall in känsla ibland så nu ska hon bara försöka jobba vidare med den så kommer det gå jätte bra.
Ska försöka hjälpa henne så mycket som möjligt.






Svar på kommentar...

hej men vad vare som hände egentligen när lilly stegra?:) för hon har aldrig gjort så förut med mig eller förra ägaren rebecka...de som ebba sa om att hon fick fritygel och bara poffs stegra o nästan gick omkull låter lite skumt..för ja,hon har aldrg ens tänkt tanken på att stegra bara sådär med mig eller överhuvudtaget...jag hoppas verkligen de är bra med Lilly och Ebba! Hälsa allihopa från mig så ska vi se om jag kunde komma vecka 17 på söndagen om de skulle gå för er,för Yannic skulle åka upp då och då kunde jag ksk åka ner med henne?:)
stora kramar emely


Hej Emely:)
Vi vet inte riktigt varför hon gjorde det. Men hon fick en vecka vila och sen så hade vi ut våran massör och tyvärr så har sadel ni hade haft på henne klämt på hennes bogmuskler och då har hon gått och spänt sig. Så nu när vi har ridit med den nya sadel så har hon börjat använt nya muskler samtidigt som det gamla har börjat läka. Men just varför hon stegra kan ingen svara på.
Men våran massör ville att vi skulle jobba henne så låg som möjligt på rakspår och rida mycket barbacka så alla hennes muskler fick lugna ner sig. Och sen massera henne efter ridpassen..
Men nu har vi ridit henne i 4 dagar och hon har inte gjort något.
Vi får väl se, man vet ju aldrig med ponnysar.
Men en sak jag har tänkt på, hur stort stall stog hon i innan ni köpte henne???
Det kan ju blivit lite mycket för hennes hjärna oxå med alla hästar och allt nytt...

Problemet med v.17 är att Ebba går ju i skolan då och hon får inte ta ledigt.



Biler från Helgen på Vilma och Leo:)

























Dagens ridpass




Kitty- Red i paddocken med henne och ville bara ha henne lugn hela tiden, gjorde lite slutor och det gick rätt så bra. Travade nästan hela tiden och galopperade bara lite i båda varven. Fick henne lugn och fin efter galoppen oxå.
Så det kändes bra.


Sjaket- Åkte till ridhuset och red dressyr på henne. Här gick det väl inte så bra. Började med att bara jogga igång henne i låg form. Sen bröt jag av och började samla upp henne i skritten, tränade mycket på slutorna. vi har jätte enkelt och rida sluta i höger varv men lite svårare i vänster varv. Fortsatte med samma arbete i traven, men hon var jättetung i munnen idag och hon ville  aldrig släppa riktigt. Så jag blev jättetrött i armarna och det gjorde inte det hela bättre att jag var hungrig. :S Men avslutade med att träna galoppfattningar och i högervarv gick det bra men i vänster har vi fortfarande lite svårt. Hon liksom hoppar in i galoppen istället för att bara "ramla" in i galoppen.







Måndag igen..

Jaha, då var helgen slut och Måndag igen.. Idag så ska 2 hästar ridas Kitty och Sjaket. Lollo är fortfarande halt så hon får vila. :(

Börjar rida Kitty runt gropen och åker till ridhuset med Sjaket å då ska jag träna på programridning.


Imorgon skulle jag ju träna för Lindelöw med Lollo men eftersom hon fortfarande är halt så blir det Sjaket imorgon oxå.. Lite tråkigt, ville verkligen träna med Lollo imorgon:(
Men Sjaket var ju duktig förra gången så nu kanske hon är ännu duktigare. :)



Svar på kommentar

Vi fick en fråga om varför vi har provat ett jaktkandar på Lilly..

Från Madde
-Varför ens ha ett jaktkandar om din häst stegrar? Kanske är för skarpt för henne? Din häst är söt..:):)



Svar:
Vet inte om du vet eller inte men Lilly rids på ett gummipelham i hoppningen och ute i skogen.
Så att prova att rida på ett jaktkandar är inte konstigt. Eftersom ett jaktkandar har samma styrka som ett pelham  men inte samma hävstångseffekt.
Lilly har en jätte underhals och det kommer pga av att när hon har pelhamet med hävstången så drar hon bara in huvudet men sänker inte halsen.

Därför har vi provat med ett jaktkandar.. Och de var inte pga av jaktkandaret som Lilly stegrade så du bör kolla upp all fakta innan du skriver en sån sak. 
/Camilla





Anna & Manne om Bilder från dagens hopppning:

-Halloj tjejer!!

det här med marknadsföring är inte eran grej va, har ni haft pay&jump utan att tala om :)
hoppas allt e topp o kalas med er. Jag o Manne har det finfint, han trampade lite snett, eller nått, härom veckan i hagen och har varit lite svullen i hö. fram, men nu börjar vi komma igång igen. Saknade bild på honom här på sidan :)
saknar även att ha "gropen" nära
må så gott
kram / Anna

Svar:
Hej Anna! Sorry att vi inte talat om det. De brukar ju vara Emy som haft kontakten med er..
Det var ju tråkigt att han hade gjort illa sig, hoppas ni kommer igång snart.
Vet du att Sorf ska ha fälttävlans träning på norrängen den 25 april.
Sen så finns det ingen bild här på Manne för han står inte i stallet längre. Therese och Emy ska skriva om honom under kategorin "Gamla Hästar" men dom har inte gjort det än.
/Camilla

Vi Tipsar..

Visste ni att vi tvättar/impregnerar och lagar hästtäcken, vi tvättar ju även allt annat till hästar oxå.
Vi kan även tvätta regn å vinterjackor.


Tvätt med impreg. 125kr
Tvätt utan impreg. 75kr
Vi tvättar med Nikwax tvätt och impregnerings medel.


Sen så lagar våran Mamma saker som är trasiga. Och då blir priset lite efter hur mycket det är och laga.



Och en smart sak och göra att tvätta täckena innan man lägger undan dom för säsongen. Då är det mindre risk att dom börjar möglar och när man väl behöver täcket igen så är det bara att använda på engång.


Om du har saker som behövs tvätta så hör av er till oss:)

Therese 0705 - 73 95 95 eller Anki 0702 - 11 57 04
Ni kan även maila till [email protected]




Helgen..

Helgen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Idag så har jag inte haft nån ork alls. Blev så himla besviken att jag inte kunde tävla idag så har inte gjort nånting. Sjaket skulle jag ha ridit men hon fick vila då jag knappt ville gå ner till stallet:(

Men men,, nu är det bara att ladda om till nästa tävling. Får väl se om det blir nån med Lollo eller hur det blir. Hon var fortfarande halt idag. 



I veckan ska jag försöka ta lite fina kort på hästarna så jag kan presentera dom här:)  



Sen har Therese och jag pratat om en rolig sak.. Så vi ska planera och räkna lite så får vi se om ni får reda på vad det är vi planerar.. :)


FRÅGA:
Om vi skulle bygga ridhus hos oss, Skulle du vara intresserad av att rida i vårat ridhus?????


Ingen tävling!! :Z

Just nu hatar jag nästan hästen (Lollo) som är så j*vla klantig och går och gör sig illa i hagen. Ska man behöva gipsa benen på henne eller????????????? !!!!!!!! :( :Z

Så det blir ingen tävling imorgon för det är ju inte värt och åka 15.6 mil med bara Sjaket.
Bra början på säsongen? NEJ!!!!

Det värsta med allt är att nu har vi ännu mindre tid till att få henne startklar för fälttävlanstävlingarna och championaten. :(
Och på Tisdag ska jag ju träna för Lindelöw, men det får vi ju se hur det går....





Lördag

Gick upp och släppte ut hästarna vid halv 9 imorse och sen åkte vi in till Hamre och kollade på ponnyhoppning.
Hämtade upp Vilma i Tillberga innan. Min gamla ponny Salsa skulle hoppa.
Efter LC:n så åkte vi till Glada Hästen på deras medlemsdag. Hade 20% på valfri vara så det utnyttjade till ett par JW ridbyxor :) Sen så var det även 20% på Mountain Horse ridstövlarna så det blev ett par såna oxå. 
Efter det så åkte vi tillbaka och kollade på LB:n. 

När vi kom hem så skulle Vilma rida Leo. Det gick jätte bra, hon höll bara på och flygga av en gång. :P 
Vi tog även fram 2 bommar så dom provade att hoppa lite. Dom hoppade ett hinder på 50cm och Leo var jättedukig.


Sen så red jag och Therese ut på Lollo och Sjaket. Men när vi red så markerade Lollo på ena fram så vet inte om vi kommer kunna åka och tävla imorgonn :( Så då blir de bara Sjaket eller om jag tar med Emie och bara byter häst. 
Ska gå ut och springa med henne när vi går och fodrar så får vi se. Hon hade fått ett sår på insidan av frambenet så Therese hade tvättat rent det och lagt på bandage så vi vet inte om det var att hon var öm efter Therese hade varit där. För hon markerade inte i skritten och hon galopperade som en galning men sen så ville hon inte riktigt stäcka ut frambenet med såret på. Hoppas verkligen hon kan åka med imorgon. 



Nu ska vi titta apå Körslaget och äta lite godis.. :P





 


Dagens ridpass




Efter jobbet så spenderades dagen i ridhuset, red Lollo först sen träna jag Vilma och Amelia



Touloue x- Gjorde en snabbt framridning, fick henne mjuk och fin i båda varven i skritt och trav. I galoppen var hon lite högt och lågt hela tiden. Men hon har ju stått i 2 dagar eftersom hon tappade skorna i söndags så mycket överskottsenergi. 
Började iallafall trav hoppa på ett litet hinder med pallisader. Skulle inte hoppa så mycket utan ville mest känna på höjden eftersom jag inte har hoppat henne så många gånger på 90. 
Therese la hinderna på 1m och hon bara flög över. vi ha lite problem med farten då hon slängde mycket med huvudet, men väl när hon slutade så gick det jätte bra och då kunde hon lyssna på mig. 
Alla 3 hindrena jag hoppade hade något läskigt i sig, ena hindret hade sockerbitar, andra hindret hade pallisader och det tredje hindret var vattenmattan. vattenmattan tyckte hon inte alls om i början men efter några kråksprång så gick det jätte bra. 
Känns lite bättre inför Söndag men jag kommer vara super nevös.. 



Dagens ridpass..



Datan hängde sig igår när jag skrev om ridpassen, men inlägget sparades i utkastet så lägger in det nu istället då..



Sjaket- Tränade för Evelina. Det gick rätt så bra. Bättre och bättre för varje gång, Evelina tyckte det var bästa träningen hittills och då tyckte jag träningen i Söndags gick jättebra.
Började iallafall bara värma upp henne. Travade på fyrkantspåret och tränade på sluta i både skritt och trav.
Hon har jätte mycket enklare att flytta för vänster skänkel än höger, så nästa gång jag rider hemma tror jag jag ska ha sporre på bara höger foten så jag får lite extra hjälp.
När vi var uppvärmda så red vi igenom lite olika delar i dressyrprogram. Förvänd galopp och bakdelsvändningar och lite sånt. Tränade mycket delar från lite högre dressyr, eftersom vi kan rida på volt och snett igenom så för att vi ska utvecklas så behöver vi lite utmaningar.
Och nu när vi försöka göra en övning och Sjaket inte riktigt kan så försöker hon iallafall och verkligen vill jobba, medans för bara 4 veckor sen så sprang hon ifrån allt och ville inte änns försöka.





Kitty- Red jag upp till Kärret och tillbaka på åkern där hon fikc galoppera i snön..



Blåsig värre..


Idag så ska jag rida Sjaket för Evelina. Hoppas det går lika bra som det gjorde i Söndags. :)
Ska sen ut på Kitty och gå promenad med Lollo. Imorgon kommer iallafall hovslagarn så det är ju bra

Vädret är ju inte så himlans roligt och rida i, blåsigt och kallt.


Nu ska jag springa och ge hästarna hö sen så ska jag fortsätta jobba. 



Just nu längtar jag tills det är sommar och fälttävlans säsongen kommer igång:)




Dagens vill ha.. dagens måste ha...

Har lagt in denna sak förut men nu ska den köpas. Ska ju ut och tävla dressyr på pollarna nu så då behöver jag en dressyrkavaj eftersom min röda kavaj är för kort för att rida dressyr i.


Så denna fina kavaj från Pikuer blir det. Ska åka till Glada hästen på Fredag och beställa hem en i rätt storlek:)


En Pikuer Epsom


inte hänt mycket idag inte..

Therese mockade imorse medans jag släppte ut hästarna så det slapp jag. Slutade jobba kl 13.30 så gick till stallet då och fixade lite hö sen gick jag upp och slappa framför tv:n. Både Sjaket och Kitty skulle vila idag och Emie tog mamma eftersom Linn skulle komma och rida Leo, då blev det bara Lollo kvar och eftersom hon har trampat av sig båda framskorna så tog jag och gick en promenad på 30min med Ebba och Lilly.
Efter det så smörjde jag Emies saker som mamma hade haft och plockade lite i stallet och sen var det klart för dagen.


Imorgon ska jag rida Sjaket för Evelina och så får Lollo vila kanske beroende på hur det blir med en sak imorgon.
Ska föröska hinna med kitty oxå, eller så frågar jag Therese(Lillys medryttare) om hon vill longera Kitty eller gå en promenad med henne.. Annars kanske mamma hinner gå en promenad med henne.



Äntligen..

Äntligen så har filmen blivit uppladdad på mig och Sjaket sen träningen i Tisdags.

Så här kommer den.. Det är lite små missar mellan mig och Sjaket men vad ska man annars träna för?? :)




Dagens ridpass




Lollo- Började med Lollo, åket till ridhuset och red där för hon hade lyckats trampa av sig båda framskorna. Smarta damen! :S
Dressyr stog på schemat, eftersom hon har vilat i 3 dagar så jobbade vi mest i skritt. Gjorde mycket tempoväxlingar, flyttade för skänkel och vände med ytterbogen. Funkad jättebra och hon lyssnade hela tiden på mig. När jag skulle börja trava så var hon lite seg på skänkel så väckte upp henne och sen så gjorde vi samma övnigar här som i skritten. I galoppen lät jag bara henne gå på i ett bra tempo, gjorde lite volter och tränade på att galoppera en bit från väggen.


Sjaket- Skrittade ut på henne i ca 45min.








Dagens ridpass





Kitty- Red runt Hällby, skrittade fram i ungefär 15 min sen travade jag runt hela Hällby (ungefär 3km), vi galopperade även litegrann men saktade aldrig av till skritt förns vi kom tillbaka till Hällby gård. Sen skrittade vi hem.
Hon var rätt så lugn och avslappnad hela ridpasset, lite stressad efter vi hade galopperat men fick tillbaka henne rätt så bra och sen kunde hon skritta på långtygel hela veckan hem utan att börja trava.


Sjaket- Evelina träning idag. Började med att värma upp och hitta alla knappar, öka - minska - öka.. Fick henne jättefin i båda varven. Sen så tränade vi på pogramridning, mest på rakheten på alla moment och att jag måste
fullfölja hela rörelsen och inte bara göra halva. Vi har jätte svårt att rida rakt så tränade på det.
Red ungefär 1,5-2m innanför spåret så jag inte kunde ha väggen som hjälpt utan fick hela tiden hitta rakheten. Jag måste tränade mycket på att få in vänsterbogen, den skjuter hon ut väldigt mycket.

Hela träningen gick faktiskt jättebra och det känns som vi börjar hitta varandra igen efter skadan. :)







Emie- Red ner runt Tillberga. Det tog ungefär 1h och 20min. Hon fick bara gå på i ett frisk tempo och vara sig själv.
Hon var rätt så trött när vi kom tillbaka, travade väldigt mycket och galopperade även 2 långa sträckor.







Söndag..

Idag har jag haft fullt upp hela dagen..

Börja med att jag vakna halv 6 imorse och kunde inte somna om så jag låg å vila till halv 8..
Gick ut till stallet och då hade Therese redan fodrat och släppt ut alla hästarna förutom Kitty.
Medans Kitty åt sitt hö så fixade jag och Therese stallet. När vi var klara så stack jag ut på Kitty. När jag kom tillbaka så började jag smörja alla mina träns, bröstor, martingalar, sadelgjordar och transportgrimmor.
Hann nästan med allt innan jag skulle åka med Sjaket till Evelina och träna, tränade från 1 till 2 ochvar hemma vid halv 3. Då gick jag in och åt och sen gick jag ut igen och tvättade lastbilen och sen fortsätte jag och smörja klart alla saker.
Vid 5 stack jag ut på Emie och red runt Tillberga, en runda på ungefär 1mil. Så kom tillbaka till tjugo över 6. Tog in hästarna och fixade klart det sista. Gick in och lagade mat, efter maten gick jag och mamma ut och fodrade hästarna och nu sitter jag här.

Och mina ben är helt slut, nästan lite spagetti.. Både när jag red Kitty och Emie travade jag nästan hela tiden och galopperade litegrann. Såjag skrittade fram dom och skrittade av dom, ungefär..



 

Film...

Filmen från Lindelöw träningen håller på och laddas upp.
Får lägga upp den här när jag kommer in, det är nästan 1 timme kvar på uppladdningen.

Det är ju så roligt att på bo landet. Har trådlöst internet på min bärbara och det är inte så snabbt så det tar sin lilla tid och ladda upp saker. :(


Men snart kommer den upp:)





Lördag:)

Idag så har jag hunnit med massor, fast borde ha hinna mer..

Började dagen med att vakna klockan 7 och kunde inte soma om så då åt jag frukost och var i stallet till halv 8.
Då tog jag ut Kitty på en tur runt gropen, varje gång man rider ut så blir det runt gropen just nu för det är de enda stället som man kan rida på, lite tråkigt.

När jag kom tillbaka så kom Therese och ungarna till stallet och hjälpte mig och fixa stallet.
Vid 10 så åkte vi hem till Mormor och Morfar i Heby. Våran moster och kusin från Belgien kom hem igår:D
Euan hade växt massor, super stor kille som kommer ha en sån lyx med att han kommer lära sig 4 språk innan han änns är 8. Mamma- svenska, Pappa- engelska, Dagis- Hollänska, Skolan- Franska. Lite lyx eller? Önskar man kunde så många språk... :P

När jag kom hem så var jag så duktigt så jag tog och städade mitt rum, blev precis klar:) Så nu vet jag att mamma kommer bli glad när hon kommer imorgon. Hon har väl tjatat på mig i kanske 1 månad att jag ska städa så nu är det gjort.
Jag är sämst på att hålla iordning på mitt rum, om nån dag så ser det säker ut som det gjorde innan jag städa. Men när det gäller vårat stall så tål jag inte om det är smutsigt och stökigt. Det är lite roligt.. Men man tycker allt det är roligare att städa någon annans rum än sitt egna..


Nu ska jag ut till stallet, fixa iordning det sista och rida Sjaket. Hennes ska jag bara skritta, för imorgon ska jag träna för Evelina.



Dålig bloggning..

Nu har jag inte alls hunnit blogga på hela veckan. Har haft fullt upp hela tiden, först jobbet sen stallet och efter stallet har det hela tiden hänt något annat.

Börjar med Tisdag, då var jag och träna för Lennart Lindelöw med Sjaket. Det gick SUPERBRA! Kom hem vid halv 7 och när jag var klar i stallet så gick jag ner till Therese och åt och kollade på film.

Sen på Onsdagen så kom Ebba och vi red ut i skogen och då ramla Ebba av Lilly och ramlade på sin armbåge och vred den så då fick vi åka in till akuten i Västerås efter jag hade ridit Kitty. Kom hem därifrån runt 1.
Ebba hade tyvärr fått en spricka i på insidan av armbågen så hon får inte rida på 2 veckor:( Stackarn!
Så nu har Lilly vila fram till nästa vecka, då kommer Therese hem från USA och kan rida henne.

Sen blev det Torsdag och då red jag först Kitty och Tessie följde med på Emie. Efter det så red åkte jag med Sjaket till ridhuset och tränade dressyr med henne. Hon gick super bra och jag har verkligen hittat alla knappar på henne nu, visst har vi mycket kvar men vi har kommit jätte lång redan nu.
När jag var klar i stallet så gick jag ner till Tessie och fika där för Mormor och Morfar hade kommit på besök. :)

Och nu är det Fredag och helgen väntar. Idag så åkte jag till ridhuset med Kitty och Tessie följde med och longerade Sjaket. Båda hästarna var duktiga och Kitty slappnade av jätte bra i slutet och Sjaket rullade på. Och när Therese longerade Sjaket så märkte man att hon har fått så himla mycket mer muskler då hon inte "älgar" på som hon har gjort tidigare. När vi var klara i stallet så följde jag med Therese hem och lagade mat och nu sitter jag hör.



Håller på och laddar in filmen sen i Tisdag. Mamma filmade hela under hela träningen så ska fixa ihop filmerna och ladda in den på Youtube så kommer den upp hör sen. :D









hemma:(

Idag- Idag så var man hemma efter en hel dag på alborgen. Det är typ som fångarna på fortet.
Imårgon så ska jag ut till lilly igen det ska bli kul att rida henne igen fast jag gjorde det igår.Igår så red vi lite ska skriva om det nu!



Lilly- Igår så var vi ute på en skrittur up på skogsbys vägen med Leo,Emi,Sjaket och så klart Lilly.
Det gick bra för Lilly hon var lite pigg med det är ju bara lite roligt. Jag hade jaktkandaret igår oxå så nu har hon börjat vänja sig vid det och hon stog inte bara och stegra som hon gjorde först gången som vi provade det bättet.



Kitty- Igår så var vi i ridhuset och red lite dressyr och tränade väldigt mycke på att hon skulle lyssna på mig under hela ridpasset. vi galopperade i båda varven hon lysnade bättre i vänster varv och den blev samlad och fin men i höger varv så blev det typ bara att hon sprang på efter långsidan men jag fick stopp på henne efter den andra långsidan. Jag ska ju börja rida henne nu så det ska bli jätte kul så numera så kommer jag att rida Kitty.







Dagens ridpass




Lollo- åkte till ridhuset idag med Lollo, tränade mest på att hitta en bra rytm i traven som jag kunde sitta ner i.
Måste börja träna på att sitta nere hennes trav om jag ska kunna rida dressyrprogrammen på henne.
Vi gjorde även mycket tempoväxlingar, halter och galoppfattningar. Allt börjar funka bättre och bättre, men det är mycket kvar på henne.

Ebba följde med på Kitty och det gick bra, Ebba vågar mer och mer nu på henne så nu galopperar hon på henne och har fullfart framåt.. :)



Sjaket- Fick en skrittur ut i skogen idag eftersom vi ska träna för Lindelöw imorgon.. Börjar bli nervös, för jag har aldrig tränat för någon med henne så ska bli roligt att höra vad han säger.




Tur att Ebba ar skrivit lite..

Har inte haft ork till att skriva något här på nästan en vecka. :S Har faktiskt knappt öppnat datan, har haft fullt upp hela tiden och den tiden jag har varit ledig så har jag bara legat och vilat.


Men i helgen hände det lite saker iallafall. Lördags så var vi på Kyra Kyrklunds clinic i Täby. Det var superbra clinic och man lärde sig massor. Kyra jämförde ridningen med en bakelse, man har olika ingredienser och så vill man kunna blanda ihop alla till den bästa smeten för att få den godaste kakan... En väldigt rolig liknelse, men gud vad man lärde sig. Fick massa bra tips om hur jag både ska träna Sjaket och speciellt Lollo. Mycket handlade om hur man skulle jobba för att få dom och bära sig själva och inte hänga i tyglarna.
Så nu tränar jag för fullt på lit övningar..


På Söndagen bar det av till Köping med Ebba och Vilma. Dom skull hoppa en pay and jump där och det gick jätte bra för dom båda. Jag filmade båda så ska försöka få in filmerna i datan och ladda upp dom, men det kan ta några dagar om jag känner mig själv. 
När vi kom hem så åkte vi till ridhuset med Lollo och Kitty, sen när vi kom hem därifrån så stack jag ut på Sjaket i skogen, en vända runt gropen fick hon. 


 


pay and jump köping


Lilly- Igår så var jag,Vilma och Camiilla i Köping på en pay and jump. Jag och Vilma hoppade 70&80 cm. I 70cm så gick båda felfria men i 80cm gick Vilma felfri och jag fick 8 fel. Jag gjorde en fel ridning och en gång tappade jag stigbygeln men jag är jätte nöjd iallafall jag tror att Vilma oxå är super nöjd. Vilmas ponny heter mimmi och är en mysig c-ponny.
Och Vilma är med mig och Lilly på lite pay and jumper nu och så hopptränar vi tillsammans det är ju så mycket roligare om man är två som kan göra saker tillsammans :)









Dagens Ridpass..






Toulouce- Började med denna donna och vi åkte till ridhuset och tränade markarbete. Började med att få fra henne för skänkeln i skritten med mycket tempoväxlingar och flyttade henne för skänkeln några steg. Fortsatte sen i trav och gjorde tempoväxlingar och halter.
Galoppen lät jag henne bara gå på i ett bra tempo och hitta sin egen balans.
Travade över några bommar och tränade hennes balans, det gick jätte bra och hon fattade snabbt vad hon skulle göra.
Sen så hade jag ställt fram 2 pallisader som Lollo hr tyckt varit lite läskiga och hon tittade mycket på dom när vi red fram. Så det jag skulle träna på med dom var att vi ska kunna trava på i bra tempo och sen landa i galopp och galoppera iväg i en luftig galopp. Och inte som hon gjorde på förra träningen, vi vingla och jag fick inte fram henne för skänkeln och sen så hoppa hon kråka och bara landa och gick iväg typ. Men det gick mycket bättre idag.
Hoppade det bara några gånger sen så trava vi av och åkte hem.



Sjaket- Kände direkt när jag kom in i ridhuset att hon var lite hård i munnen. Så började med att göra mycket halter och tempoväxlingar, flytta in bakdelen och gick på små och stora volter.
Lossnade fint och sen så rullade det på, galoppen var super kontrollerad och samlad. Kunde till och med rida i fin form i förvändgalopp:)




Kitty- Skrittade ut på henne i ca 25 minuter och efter stretchade jag henne.






Första Lokala tävlingen

Nu har jag äntligen anmält Lollo och Sjaket till den första Lokala tävlingen:)

Det blir den 27 mars nere i Askersund.

Då ska jag hoppa Lollo i 80cm och 90cm sen ska jag hoppa Sjaket i 90cm och 1m.



Längtar till dess och nu ska vi träna ordenligt så det går bra när vi åker ner dit. :D
Är en liten bit och åka så därför vill jag att det ska gå riktigt bra




Helt slut idag oxå..

Jobbet var inte så roligt idag, kunde inte köra maskin nå mer efter 9. Så då plockade vi undan och städade sen slutade vi efter lunch.
En sak som var bra med de var att jag hann rida 2 hästar innan ebba kom, men man får inga pengar om man inte jobabr så minus för de.
Och min hosta har blivit värre än vad den varit den senaste veckan, nu hostar jag ungefär 5 gånger i minuten känns det som och hostmedicinen hjälper inte så mycket. :( Så kroppen blir helt slut och jag orkar inte göra så mycket.
Ridnigen går ut över all sjukdom.

Idag red jag iallafall Lollo, Emie och Sjaket men det gick väl överlag inte så bra med någon.





Började rida Lollo, red i paddocken. Hela helvetet med henne började när jag gick ut genom stalldörren. Eftersom det blåste storm ute så blev hon rädd för ALLT. Hon ville knappt gå från stallet, när vi red upp till paddocken så hade hon tittat på allt som gick och titta på och då kom Bo med våran wille som han hade lånat och den som låter rätt så högt, den brydde hon sig inte i. När jag väl kom in i paddocken så gick det rätt så bra i vänster varv sen skulle jag bytta till höger ch då helt plötsligt, en snöhög som vi ridit förbi 10 gånger i vänster var superläskig och hon flög 360grader bakåt med mig hängandes runt halsen. Så höll vi på rätt så länge, för paddocken är inte så stor så jag behövde kunna rida där annars så fanns det inte så mycket plats kvar och rida på. Så vi höll på och rida förbi den där snöhögen i 10 minuter och varje gång flög hon, men till slut så gav hon sig. I början gick hon jättebra i vänster varv och jobbade på jätte fint och jag behöver inte hålla så mycket i henne men ändå ska jag hålla en stadigt hand och om med skänklarna. 
Red i alla gångarterna och hon lyssnade fint framåt och bakåt. Och sen så kom nästa sak, när jag väl fått henne fin i höger varv så gick det inte och ställa henne till höger som hon hade varit jätte fin i hela tiden.
Så då gav jag upp och red hem.




Emie började likadant som Lollo, tittade på allt och var riktigt fjantig som tur var släppte det lite enklare på henne.
Tyvärr så kunde jag inte rida med sporrar eller spö för då blev hon tjurig och hon lyssnar inte riktigt på skänkeln ibland så det var lite svårt. Men efter lite arbete så gick det riktigt bra och hon blev fin och avslappnad i alla gångarter.


Sen väntade jag på Ebba och vilade litegrann. Vi tog ut Sjaket och Lilly på en långtur runt Hällby. 
Vi tempored hela tiden och travade nästan ingenting, hästarna tyckte det var väldigt roligt och galoppera så mycket. Gjorde så att vi galopperade en sträcka och sen så skrittade vi en liten bit sen så galopperade vi igen. 
Hästarna var rätt så slut när vi kom hem och dom hade varit jätteduktiga. 



Längtar verkligen tills vi kommer ut på banorna igen. Sjaket tycker verkligen att det börjar bli lite mycket paddock och ridhus just nu.



 


Allt klart och fixat..

Då var denna dag över och allt är klart och fixat.

Började mocka efter jobbet, orkade verkligen inte gå ner på lunchen.
Mår fortfarande inte jättebra, är slut i hela kroppen och hostan och halsontet har inte givit sig.


Mamma var iallafall snäll och hjälpte mig rida en häst idag, så dom som blev ridna var Emie, Lollo och Kitty.
Sjaket och Lilly hade vilodag idag.

Mamma och jag började rida Lollo och Emie. Vi skrittade nöstan 3km upp på skogsbilsvägen, det tog ungefär 45 minuter att skritta.
Lollo tittade på det mesta som vanligt och var lika fjompig som hon alltid är.
Men kunde jobba henne i en fin form och tränade på minska och öka skritten.

Mamma lärde jag hur hon skulle kunna jobba Emie i skogen och i paddocken, istället för att hon bara ska gå på med huvudet rak som en pinne. Det gick oxå bra och jag tror inte mamma tyckte det var så svårt.




Sen red jag Kitty och Edvin följde med på Leo.
Kitty red jag i paddocken, började jobba med att bara få henne lugn och lyhörd. Skrittjobbade väldigt mycket, travade bara litegrann för att se om det funka och hon fick galoppera ett varv i båda varven.
Hon var lite svårare i högervarv och jag fick inte igenom henne ordentligt men hon var fin i vänster.
Orkade inte rida så länge för jag var helt slut efter jobbet.

Men hästarna som skulle motioneras fick komma ut. Och imorgon ska Lollo, Sjaket och Emie ridas.
Nån i skogen och några i paddocken. Lennart som jobbar hos oss har varit snäll och plockat upp paddocken åt mig så nu kan jag rida där. Iallafall tills det blir isgata där, så måste passa på så länge det funkar:)



Slänger in en gammal bild på Kitty:D








Pay and jump





Lilly- Idag så har vi varit ute på en skittur ner till gropen och hem. Men nere i gropen så klätrade vi upp för en backe och det gick super. Lite djup snö så lilly fick kämpa sig upp hela vägen men det gick bra.
Nu kommer det lite från pay and jumpen igår!!



Pay and jump i näs- Igår så var vi i näs och hoppade en pay and jump. Det var min första start på lilly och vi hoppade 70 cm. Första rundan gick jätte bra ända tills det 6 hindret för när vi hade kommit över det 5 hindret så vickade hela Lillys sadel och då var det bara att hoppa av och fixa om den sen hoppade jag klart dom sista fyra hindrerna och det var en kombination med räck och oxer och det gick jätte bra. Sen när vi hade hoppat klart så frågade domaren om jag ville göra en omstart och då sa jag ju så klart ja. Andra rundan så på första hindret så rev vi det för jag råkade fatta galopp lite för sent. Men sen gick det bara super på dom kommande hindrena och det 5 hindret var en trippelbarr och det och kombinationen har vi aldrig hoppat tidigare så jag var jätte nöjd med Lilly för att hon gör alltid sitt bästa. Amanda min storasyster var min hästskötare under hela dagen.
Jag kan lägga ut lite bilder en annan dag för nu hinner jag inte.











Pay and jump i Näs:)

Idag så var Ebba och jag till Näs och hoppade en pay and jump.

Ebba hoppade 70cm med Lilly och Jag hoppade 70cm & 80cm med Lollo och 90cm på Sjaket.


Toulouce 70cm- kom i bra tid tyckte vi och gick banan och fixade betalningen. Sen så gick vi ut och gjorde klara hästarna, hoppade upp på dom och skrittade upp till framridningen.
När jag precis hade galopperat klart så kommer dom upp och säger att Ebba skulle ner till banan och varesig jag eller Ebba hade börjat hoppa och Ebba startade som nr 1 och jag nr 2. Så då var det bara att hoppa fram på räcket och oxern.
Framridningen blev inte så bra, ridhuset var inte så stort och det var massa personer som inte skulle hoppa förns senare som var där inne och red runt så fick ingen snurr på galoppen. Hon tittade iallafall inte så mycket på själva ridhuset utan hon tog det väldigt bra och var lugn hela tiden, fast vissa hästar flög runt lite över allt..

När vi väl kom ner till stora ridhuset fick jag inte in henna och det fanns ingen som kunde hjälpa mig in så då fick jag hoppa av och de var precis att jag kom in då.
Men väl inne så gick det jättebra. Vi gick runt och bekantade oss med alla hinder och kollade runt innan vi startade.
Fick iallafall en bra galopp, kom på ettan bra och fick ett fint språng. Tvåan var ett grönt plank som hon inte tyckte om, det låg även från utgången och där stog det typ 5 hästar så, förstårligt. Men hon hoppade det på andra försöket.
Sen så hoppade hon alla hinder fram till sista hindret som var en kombination med räcke-oxer. När vi gick banan så mätte vi avståndet till nästan 7 meter så jag visste att det skulle bli trångt för henne. Så jag hade lite undertempo men när vi hade hoppat räcket och Lollo tar ett galoppsprång hämna hon nästan i oxern så då sprang hon på sidan. Men så var dom snälla och längde lite och då gick det superbra. Dom är så snälla på Näs.

Lollo är ju liten (eller hon börjar ju blli stor) men hon har ju bara hoppat kombination 1 gång innan och det var i Tisdag. Och då hoppade vi med räcke - räcke på 8 meter. Och den kombinationen fick vi hoppa 2 gånger så det var ju inte så att vi hoppade massor på den.

Så Lollo får en godkänd runda i 70cm:)



Toulouce 80cm- Till 80cm hoppade jag inte fram något utan hon fick vila och skritta och trava runt lite och bara lugna ner sig. Det gick rätt så snabbt så det skulle bara bli massa stress och gå till framhoppningen.
Till 80cm satt dom även in lite läskiga saker, och det tyckte jag var jätte bra så Lollo fick träna på sånt.
Men hon i ett nötskal, tittar inte alls. Hon hoppade till och med bättre i 80cm än 70cm.

Vi var felfria på alla hinder fram till kombinationen igen. Där kände jag att hon stog emot lite, men eftersom jag inte ska gå på henne utan hon ska få göra sina egan misstag och lyckas på egen hand så lätt jag henne gå på. 
Jag tror hon trodde det skulle vara trångt denna gång oxå, men till 80cm så längde dom lite.
Men eftersom det var trångt första gången vi kom in så kan det ju faktiskt sitta kvar i huvudet på en 4-åringen. Men nästa gång vi kom på den så hoppade hon igenom utan problem men då fick jag vara på henne lite mer.

Så i Lollos första start i 80cm fick vi 4 fel. Det är super godkänt av henne:)



Lollo 80cm







Sjaket 90cm- När jag var klart med Lollo var det bara att hoppa upp på Sjaket.
Framridningen kändes väl sådär.. Hon var lite tugn och var lite på tå hela tiden.
Gjorde mycket halter, tempoväxlingar och flyttade in baken. Hon blev lite finare när jag började hoppa.
Lite nonschalant på lilla hindert så fick väcka henne lite och då blev det bättre. Räcket hoppade hon jättefint, hittade rätt avstånd så det kändes bra. Fortsätte på oxern och där hittade vi oxå avståndet på första språnget. Har haft väligt svårt för det nu på sistone då Sjaket har fått ett mer kompackt språng än hennes "älga på språng".

Sen när vi kom in på banan så kände jag verkligen att det här kommer bli superbra. Satt igång henne med en bra galopp som jag kunde minska och öka. Sjaket tittar ju aldrig på nå hinder så det behövde jag inte oroa mig för utan det är bara att försöka hitta ett bra tempo och hitta rätt avstånd till hindrena.
Allt stämde och kobinationen hoppade hon vi igenom superbra.

Så Sjaket och min första runda efter skadan får super Godkänt:)








Precis vaknat..

Idag har dagen sett ut som de andra dagarna, fast värre..

Sov till 9, gick och släppte ut hästarna, gick in och sov.
Åt lite lunch vid halv 1, gick och gav hästarna hö, gick in och la mig igen.
Sovit tills nu typ och snart ska jag försöka ta mig till bilen och hämta Ebba...
Sen ska Ebba fixa massa i stallet medans jag kommer titta på.. :P



Edvin och Leo

Här kommer en film på Edvin och Leo när vi var till ridhuset i förra veckan.

Det är första gången dom travar över bommar och hoppar ett hinder..







Sjuk..

Har vart helt däckad idag, har sovit hela eftermiddagen. Ska försöka gå upp och äta lite mat snart och sen blir det nog sängen igen. Kommer nog inte jobba imorgon heller.
Jag hatar verkligen att vara sjuk och det värsta är ju att jag ska tävla 2 hästar på Lördag så jag hoppas det ger sig lite tills dess.




Vi Tipsar




Har du läderstövlar eller chaps och ska smörja dom? Använd vanlig skokräm i stället för läderbalsam.



I läderstövlarna och chapsen man köper finns det en stabilitet som försvinner om lädret blir för mjukt.
Och läderbalsam mjukar upp lädret för mycket och då kommer stabiliteten i stöveln/chapset och försvinna.
Skokräm mjukar upp lädret men inte lika mycket och återfuktar lädret bättre.
Rengör stöveln/chapset först men en vanlig fuktig trasa och låt dom torka och sedan smörjer du in dom med vanlig skokräm så kommer lädret och stabiliteten hålla mycket längre.

Sen kan man smörja dom nångång ibland, men gör det inte alltid.

Jag smörjer dom 2 gånger varje vecka med skokräm och sen på tävlingsdagen om jag vill att dom ska glänsa lite mer så kan jag smörja med lite lite läderbalsam. 


 



Dagens ridpass




Kitty- Skritta barbacka på henne ner till Tillberga och tillbaka så det blev en runda på 1h och 45min.
Hon tyckte det var väldigt skönt och få komma ut. Hela första biten så små trava hon lite och var lite stressad men efter ett tag så lugna hon ner sig och vi skrittade på långa tyglar från Tillberga nästan ända hem.
Sen så stretchade jag henne som vetrinären sa att vi skulle göra. Helt sjukt vad jag måste ta i för att hon ens ska kunna stretchas, hon är väldigt rörlig i lederna så man måste ta rätt så mycket.


Sjaket- Åkte till ridhuset och hade planerat å hoppa lite inför Lördag.
Började bara att värma upp henne i alla gångarterna, ökade och minskade stegen och ville få henne uppmärksam och inte hänga så mycket på bettet, Gick väl sådär.
Hoppade fram på en räcke med vattenmatta under, fortsatte med en oxer. Hon blir lite framtung ibland, så jag orkade inte riktigt rida igenom henne ordentligt då jag fortfarande är sjuk.
Sen provade vi hoppa en kombination med oxer-räcke. Fick inte till avståndet ordentligt men Therese tyckte ändå de såg bra ut. Sen hoppade vi en räcke-räcke serie med 3 galoppsprång imellan det funkade lite bättre.

Sen var både jag och Sjaket jätte trötta så då avslutade vi och travade ner.
Det vi har problem med nu är att Sjaket har haft ett väldigt stort och långt galoppsprång förut och nu på Evelina träningarna tränar vi mycket på att få ett mer runt och vilande språng. Så nu har Sjaket fått ett mycket kortare språng och därför har vi svårt att hitta avståndet till hindrena, men det är väl bara att träna vidare. Har ju inte hoppat så mycket efter hennes skada.










På kvällen så hopp tränade jag Ebba och Wilma i ridhuset. Båda var jätte duktiga och det börjar se mycket bättre ut.
Och båda börjar hitta sina ponnysar bättre och bättre. Hoppas Ebba skriver i morgon om träningen.



Så stolt!!!

Camilla skrev tidigare om at hon var på Lennart Lindelöw träning igår. Själv var jag chaffuör till henne och min lilla underbara 4-åring. Lennart som tränade är a-tränare och a-banbyggare och har själv vunnit SM i hoppning och ridit ett 20-tal WC-tävlingar och ingått i svenska landslaget. Han är pappa till Douglas Lindelöw som är Sveriges nya stjärnskott i hoppning. Med den bakrunden så förstår jag att Camilla var lite nervös innan hon skulle rida för honom, det är den mest kända och meriterade tränaren hon ridit för så med all rätt.

När hon väl började träna så fick hon var med i en grupp med tre andra storhästar som gick 140 cm hoppning så hon fick vila medans de hoppade sina övningar och dem fick vila medans Lennart bara koncentrerade sig på camilla och Toulouce och deras övningar. I början hoppade Lollo rätt stora språng men efter tre språng så började hon hoppa mer normalt och det vart mer flyt i hoppningen. Lollo skötte sig super, hon hoppade allt utan att ens titta. Vattenmattan tittade hon på förra träningen hemma i ridhuset men nu så hoppade hon som att hon aldrig gjort annat. Hon fick ju även hoppa en kombination som hon aldrig har gjort förrut och det gjorde hon bra, Lenanrt sa "det där var ju Peace of cake", skoj att höra. i det stora hela så tyckte Lennart att hon var en fin 4-åring och att hon hade framtiden för sig. Ska dit igen om två veckor men då med Sjaket och vecka 13 med Lollo igen. Ska bli så skoj!!!


//En så stolt ägare Therese

Träning för Lindelöw

Träningen igår för Lennart gick jätte bra, men det blev lite stressigt på vägen dit..

Började med att jag glömde ridstövlarna i stallet, så när vi kom ut på Salavägen så fick vi vända. När vi kom ut på E18 så fastna vi bakom en lastbil med bredlast och det var nästan ingen som våga köra om. Så från Västerås till Köping tog det 45minuter, där kom vi om lastbilen. Då hade vi ungefär 45minuter på oss och åka till Eklunda.
När vi började närma oss Örebro så skulle jag ta upp pengarna ur jackan och lägga dom i västen istället och då hittar jag inte dom. Men det fixades iallafall..
Klockan 19.35 parkerade vi på parkeringen och då var det bara att slänga på Lollo alla saker och upp och rida.


Så i början var hon väligt spänd och tittade nästan på allt och hon lyssnade inte direkt på skänklarna. Men när vi kom igång och började travhoppa så blev det bättre och bättre. Efter alla hinder skulle vi galoppera fram ordentligt så hon slutade slänga med huvudet och inte stanna. Vi fortsatte hoppa lite olika serier, med vattenmatta och kombination.

Förra gången vi hoppade vattenmatta tyckte hon inte alls om den men igår så hoppade hoon de som vilket annat hinder som helst. Sen i slutet fick vi prova hoppa en kombination med räcke-räcke och det hoppade hon hur enkelt som helst.


Efter 1,5timme träning var Lollo rätt så trött. Hon var jätteduktig hela träningen och vissade sig från bästa sida:)
Alla tyckte hon var superduktig och jättefin:D

















Hoppträning med Lollo

Hinner nog inte blogga något ikväll, ska iväg på hoppträning med Lollo för Lennart Lindelöw (Douglas Lindelöws pappa). Lite nervöst men hoppas det kommer att gå bra:D







Sjaket ska ridas innan iallafall sen klockan 6 åker vi.





RSS 2.0