Måndag avklarad..

Idag har jag fått lite gjort iallafall:)

Började med att rida Sjaket, gick väl sådär. Hon var inte så arbets villig idag. Hon ville mest gå med huvudet mellan bena och bara springa. Fick inte upp henne i den formen jag vill ha. Gick inge bra och rida i paddocken, då det är lite mycket snö i den. 


Sen åkte jag med Lollo till ridhuset, red i dressyrsadeln. Fick henne att gå fram i en jätte fin och farmåt  form i alla gångarterna. Tränade på att få med ytterbogen i volterna och flyttade henne lite för skänkeln. Hon är så himla duktig!
Så med henne är jag supernöjd med och jag hoppas det fortsätter så här.



När jag kom tillbaka så rakade jag lilla Leo:) Han blev jätte fin och jag förstår inte hur en sån liten ponny kan ha så himla mycket päls.. Han var iallafall jätte duktig och stog helt själv i gången medans jag rakade honom, löft på frambenen åt mig och allt sånt där:) 
Hade tänkt och göra en stjärna på rumpan man han hade så himla mycket päls så det såg väligt dumt ut och den blev inge bra. Så jag struntade i det nu så får jag göradet nästa gång vi rakar honom då han inte kommer ha lika lång päls.. 


Så här såg han ut från början..



Han hade rätt så lång päls



Resultat:D









Han blev riktigt snygg och nu passar han in bland de andra hästar som oxå är rakade. 
Kanske han kommer bli vår lilla tävlingsponny:) 



  

Hemma från Göteborg,

Nu har vi kommit hem från Göteborg eller jag har varit hemma sen kvart över 7, men jag har fixat och grejat och plockat upp alla saker och fodrat hästar och massa saker.


Blev lite saker när vi vr på Ullared oxå, men inte så mycket:) Så alla dom sakerna ska jag fota imorgon så får ni se vad jag köpte.
Ebba köpte ooxå lite saker så de får ni oxå kanske se.


Denna vecka är rätt så lugn jäntemot förra veckan iallafall.

Måndag- tandraspning på Lilly och Leo.
Tisdag- Strömsholm med Kitty
Onsdag- inget
Torsdag- Träning med Lollo för Evelina
Fredag- inget
Lördag- tävling
Söndag- inget


Köpte en jätte bra tavla nere i Ullared som jag kan skriva upp mina scheman för hästarna. Istället för ett fult A4 papper.



Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp och jobba:)





Hemma från Göteborg,

Nu har vi kommit hem från Göteborg eller jag har varit hemma sen kvart över 7, men jag har fixat och grejat och plockat upp alla saker och fodrat hästar och massa saker.


Blev lite saker när vi vr på Ullared oxå, men inte så mycket:) Så alla dom sakerna ska jag fota imorgon så får ni se vad jag köpte.
Ebba köpte ooxå lite saker så de får ni oxå kanske se.


Denna vecka är rätt så lugn jäntemot förra veckan iallafall.

Måndag- tandraspning på Lilly och Leo.
Tisdag- Strömsholm med Kitty
Onsdag- inget
Torsdag- Träning med Lollo för Evelina
Fredag- inget
Lördag- tävling
Söndag- inget


Köpte en jätte bra tavla nere i Ullared som jag kan skriva upp mina scheman för hästarna. Istället för ett fult A4 papper.



Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp och jobba:)





Svar på kommentar..

Är det inte jobbigt att ha så många hästar att ta hand om och rida? :)

// vilma



  Svar:

- Ibland kan det vara det, men till 99% så tycker jag de är roligt.
Sen så är det lite kämpigare nu på vintern när man måste åka till ridhuset hela tiden och att man inte kunna rida ordentligt hemma, men det får man stå ut med. Sen är det så att jag ofta får hjälp med mockningen och med allt som ska fixas i stallet av mamma och Therese, så dom hjälper mig mycket.

- En till sak som hjälper mig är även mitt schema för varje häst.
Varje vecka sätter jag upp nya scheman för varje häst beroende på vad jag behöver jobba på med dom. Och då kan jag hela tiden göra så jag får så stor variation som möjligt i ridpassen.


Men sen så är det så roligt att alla mina hästar är så olika, så jag lär mig mycket av alla 4. Om jag skulle ha 4 likadana hästar tror jag inte jag skulle tycka det var lika roligt.

Om jag hade tid och möjlighet så skulle jag köpa en till unghäst för att utbilda i fälttävlan:)







GBG Horse Show..

Då var det läggdags efter en hel dag i Göteborg. Fick sjkuts in till Göteborg av Ebbas farmor och farfar. Då tittade vi på förmiddagsföreställningen som var mellan 10 och 15.45, men vi tittade inte på sista hoppningen så vi gick till mässan redan klockan 14.. Vi tittade iallafall på en 1,40 hoppning med youngriders där Amanda Landebland vann och sen var Caroline Kamensky med oxå, kommer inte ihåg vilken plats hon kom på men jag tror de var 5:a.


Caroline och Tiesto



Amanda




Sen var det GP-ponnyn där Evelina Lind på ponnyn Harry vann. Detta är en klass för c-poony ekipage i väst sverige som går över höjden 90cm och man tävlar i stilbedömning. Evelina red jätte fin och superharmoniskt på sin lite starka och heta ponny. Tyvärr inga bilder från ponnysarna då vi satt inge bra jäntemot hindrena. :(
Sen var det Agility, det var rätt så roligt och titta på. Alla söta hundar som var så himla duktiga.. :)
Sen så avslutade vi med att titta på gymkanan. Det var 4 lag som tävlade, Sverige, Wales och 2 från England.
Det var jätteroligt att titta på, mycket fart och fläkt. Ser nästan lite vanskligt när dom sitter och drar och driver på hästarna för att dom ska springa de fortaste dom kan.. Men det är roligt och se på och dom var väldigt duktiga och skickliga.. :D








Halv 2 så gick vi till en monter där Tobbe Larsson och alla från årets ponny akuten var och skrev Autografer. Så vi fick autografer av alla och Ebba jag knäppte kort på Ebba och Tobbe:)
Då var Ebba glad och jag skulle skriva -HA, de ni.. till alla hennes vänner.. :P




Sen gick vi på mässan och Ebba handlade ett par JW ridbyxor och jag handlade massa saker. Ett par vita JW ridbyxor, ett schabrak med luva, strumpor, Kingslands benlindor och ett par EqulityLine benlindor, ridvantar och en stallbok.



Ebbas bruna JW-ridbyxor




Mina vita JW-ridbyxor


Det här schabraket ska Lollo ha när vi tävlar och det ska jag även brodera sen. Så hur det blev får ni se när jag har lämnat in det och fått tillbaka det:)












När vi var klara på mässan fick vi gå till Tågstationen och ta tåget till Varberg. När vi kom hem så åt vi tacos och tittade på Melodifestivalen. Nu ska vi sova och sen ska vi upp tittigt för att åka till Ullared och shoppa lite där innan vi åker hem till Västerås. :D





Godnatt!!




Svar på kommentar..

- Hur högt brukar du hoppa med dina hästar ? :)
  Och hur många hästar har du? :)

Mvh Vilma



Svar:
Höjden varierar lite beroende på vilken häst jag sitter på och vad jag ska träna på under hoppträningen. Jag hoppar inte alltid högt utan oftast tränar jag tekniken och då behöver inte hinderna ligga på mer än 80cm.

Tävlingshöjder är:
Sjaket: 1m - 1,05m men vi ska ju komma upp högre men eftersom jag inte har haft henne så länge och hon har varit skadad så har vi inte kommit längre. Men med Sjaket vill jag iallafall komma upp på 1,20m nivå i hoppning och * stjärnig fälttävlan.
Emie: 1m, hon vill ju inte hoppa så högt på tävling men hemma kan vi träna på 1,20m..
Lollo: 60cm hittills,, hon är ju bara 4år och det blir hennes första år på banorna i år. Så med henne vill vi komma upp i det höga fälttävlansklasserna.
Kitty: Har jag tävlat 1,10m med och tränat 1,20m. Men hon fick ett backslag och nu försöker jag jobba upp henne igen.

Så alltså har jag 4 hästar som jag rider dagligen. Men jag får lite hjälp av Ebba och Therese ibland..
Men själv har jag bara 2 hästar och dom andra 2 är min syster Therese hästar, men jag rider dom.





GHS!

Just nu sister vi och tittar på showen och sen ska vi gå å shoppa:)
Bilder på allt vi köper får ni senare i kväll.. Om vi hittar nåt vill säga... :D







Nu åker vi snart..

Nu är vi klara och fina, så nu ska vi bara äta frukost och sen ska vi bege oss till Göteborg. Föreställningen är ända till 15.45 ungefär, men vi får se om vi tittar på hela eller om vi skippar sista 1,40 hoppningen och går och shoppar istället.. 


Hejdå så länge ! :D




 


Framme i Karl-Gustaf

Då var vi kommit ner till Ebbas Farmor och Farfar, och ligger i sängen och ska gå å lägga oss.


Dagen började med att vi gick upp halv 8 och gick till stallet och red 4 hästar, mockade och gjorde hö, var klara vi 12.
Gick in duschade, packade det sista och gjorde oss iordning. Åkte ner till stan å åt och tittade på glasögon till Ebba, vi hittade 2 jätte fina så det blev superbra:)
Sen så bar de av ner till Karl-Gustaf. När vi åkte från västerås så glömde jag och tanka så vi fick köra till arboga och hoppas bensinen skulle räcka, körde på luft sista kilometrarna. Tankade i 64,65liter bensin och tanken rymmer 65liter:) 
Stannade och åt i Borås och anlände nere hos Ebbas farmor och farfar klockan 21.11.. 

Imorgon ska vi upp klockan 7 för att bli skjutsade till Göteborg klockan 08.15 och vi kommer fram ungefär vid 09.45.
Sen så är det show direkt och efter det ska vi gå på mässan så vi är väl inte hemma föns vid 7 imorgon ungefär.. 
Då blir det mer uppdate..


Ebba sover typ så jag kanske oxå ska gå och lägga mig,, Godnatt! 


 

Bilder från Hoppträning 24 februari:)













inge blogg på många dagar..

Har haft fullt upp hela veckan, om man inte har vart på jobbet har jag suttit i lastbilen med hästarna och åkte fram och tillbaka överallt.

Idag så var jag iallafall med Lollo till ridhuset och tränade hoppning. Hon var lite busig i början och tyckte att var lite läskigt, men efter lite ridning så gick det bättre och bättre. Hoppade först ett räcke, sen en av oxrarna som fanns framme. Sen hoppade vi en bana med 5 hinder på nästan 90cm. Hon var jätte duktig och bara flög över allt och hon tog i lite väl mycket. Men det är väl sånt vi får träna på. Hon är ju bara 4år så man kan ju inte begära så mycket.

Imorgon åker Ebba och jag ner till Göteborg, eller till Gustafs som ligger en bit utanför Varberg. Där ska vi sova hos Ebbas farmor och farfar. Sen på Lördag åker vi in till Göteborg och tittar på GHS. Sen på Söndagen innan vi åker hem så ska vi gå på Ullared ett tag:) Så det kommer spenderas mycket pengar i helgen, tyvärr..


Orkar inte skriva så mycket mer men lägger in lite bilder från dagens träning med Lollo, så kommer det en film på Edvin och Leo sen när dom hoppar sitt första hinder:)




Dagens ridpass, av Ebba





kitty- Idag var vi i ridhuset och jobbade lite med allt möjligt.Först skrittade vi och jobbade i båda varven och hon gick jätte fint ibåda varven så jag är nöjd.Hon var lite stel i höger varv med det lossnade till slut vi tog en galopp och hon gick jätte fint där med och stog inte bara och studsade som hon kan göra ibland.Nu vågar jag att göra lite mera på henne och tror inte bara att hon ska springa iväg från mig.Och jag tyckte inte att hon var så pigg idag men jag hoppas ju att jag får rida henne mera:)




Dagens ridpass





Sjaket- Min ängel, hon gick som en klocka idag.
På dagens schema var det dressyr som gällde, åkte till ridhuset med henne och Ebba red Kitty samtidigt.

Började med att rida på en volt med små volter i den. Gick över och red på åttor med tagen bakdel och flyttade in den lite extra ibland innanför spåret. Gick över till traven och gjorde samma där. Tränade även på våra avsaktningar och igångsättningar, gjorde då att vi trava 2 steg och skritta 1 steg, tarva 2 skritta 1. Det gick jätte bra och hon lyssnade super.
Galoppen sen gick oxå galant. Hon har fått en mer bärande galopp och hon orkar vila i stegen. Behöver nästan inte hålla något i handen heller utan bara ha ett lätt stöd och hon går exakt där jag vill ha henne. Red in på mycket småvolter och fick med ytterbogen runt jättebra. Provade även rida i lite förvänd galopp och hon orkade hela 2 varv i båda varven utan att sakta av eller älga på. :)

Hon börjar bli så himla fin och staddig nu. Provade även en sak idag, jag kortade upp stigläderna ett hål och hade inga sporrar på mig. Och det funkade riktigt bra. Nu när hon orkar mer så behöver jag inte lika mycket hjälp att driva på som jag behövde förut.


Nu vill jag bara börja tävla, ska nog gå in och leta reda på nån tävling och åka på, för nu känner jag att vi är redo.





Måndag, och det snöar igen! :(

Kan inte snön ta slut nån gång?? Snön kommer ju aldrig kunna försvinna om det bara ska komma mer och mer snö.

Idag iallafall så ska Sjaket och Kitty till ridhuset om det inte snöar igen bort dit. Men förhoppningsvis hinner dom ploga eftersom vi inte ska dit förns efter 7 ikväll.
Emie tar mamma idag, för Linn ska rida Leo så då får dom en skogstur.
Lollo ska vila idag och Therese kommer ut till Lilly.


Klockan 4 idag ska även Ebba och jag iväg och klippa oss. Kände att det behövdes innan helgen, för jag har typ inte klippt mig på ett halvår.. :P Tycker inte om och gå till frisören för dom klipper bara av mitt hår och jag vill spara ut och få längt hår.. Och nu har det växt nästan 5cm sen sist, så idag så får Mimmi bara ta så lite som det bara går... :)

Ni kanske får se resultat ikväll:)








Dagens ridpass av Ebba





Emie- Idag så red vi till paddocken och då jobbade vi lite.Det kändes jätte bra för att hon var super fin men bra ett litet tag men det är ju sådant som man får ta.Vi tog en liten trav och sen tog vi en galopp i båda varven hon gick finast i höger varv så nu är det bara att träna i vänster så att hon blir lika fin i båda varven.Jag tyckte att hon var lite tjurig i munnen men vi får se imårgon.



lilly- Idag var vi ute och red i paddocken.Vi jobbade lite och det gick rätt bra.Det började med att vi red på fyrkantspåret sen bytte vi varv och gjorde samma sak i det andra varvet oxå efter det så gick vi på en mittvålt och tog en galopp och hon trodde att hon bara skulle få springa med det fick hon inte.Sen gick vi till fyrkantspåret igen och travade lite sen gick vi till mittvålten igen och galopperade i det vandra varvet och då gick hon jätte fint.Efter det så fick hon skritta lite och efter hon hade lungnat ner sig tog vi en galopp på en vålt i båda varven.Innan vi skulle gå hem så hoppade camilla upp på henne och visade lite hur jag skulle göra och tänka på när jag rider henne.Och lilly ska få träna lite mera på att lyssna på mig när jag rider.Jag ska träna på att vara mera fokuserad när jag rider och att vara avslappnad oxå men den viktigaste saken jag måste lära mig är att böja armarna. 





Presentation av mig, Ebba :)

Hej alla!
Nu ska jag oxå skriva lite i bloggen som ni kanske vet så har jag köpt en d-ponny för tre veckor sedan. Den står hos Camilla och Therese så eftersom jag står i StallGesala så mpste jag oxå skriva lite här
Här kommer en liten presentation av mig.
Jag har ridit sedan jag var liten och jag har varit med på allt från hopptävlingar till dressyrtävlingar och ut på fälttävlingar. Jag har ridit hos camilla och therese sedan jag var liten på alla deras hästar. Och för 3 år sen så började jag rida på ridskolan som ligger 5 minuter hemifrån mig. Men i höstas fick jag lov att sluta rida där då det inte funkade med mitt schema i min nya skola. Och det var då allt började.. 

Fför 3 veckor sen fick jag min alldeles egna ponny. Hon heter Lee Lou men kallas Lilly och är en korsning mellan Newforest och Halvblod. Hon är 15 år och har tävlat LB/LA i både hoppning och dressyr.
Lilly kommer uppe från Härnösand från en jättesnäll familj som jag och Camilla har fått jättebra kontakt med och vi hoppas att vi kommer kunna fortsätta hålla den kontakten.
Med Lilly har jag tänkt och hitta på allt. Vi kommer vara ute på långa skogsturer, träna dressyr och hoppning. Och även tävla litegrann när det känns bra. Vi ska även prova Fälttävlan i sommar och jag hoppas Lilly kommer att tycka om det.


Så det var en liten kort presentation av mig och min Lilly. Om ni vill veta mera så får ni fråga.












Lollos film

Här kommer Lollos film sen igår när vi var i ridhuset.
Det var ju första gången så det är lite stuts och hon är lite bänglig.
Sen så tycker jag att jag skulle behöva vara med lite mer i sprången, men hon försökte bocka ibland efter hindrena så ville inte riktigt släppa henne helt. Men jag håller inte mycket i munnen...








Dagens ridpass




Lollo och Leo- Barbacka tur på ca 30 minuter. Efter som Lollo hoppades igår så fick hon bara gå lite lätt idag. Hon tittade på allt nästan och var lite jobbig men hon är ju 4, så en sak som vi har gått förbi 1000gånger kan vara jätteläskig den 1001 gången. Ebba följde med på Leo bara för jag inte skulle behöva skritta själv på Lollo.


Kitty och Emie- red dressyr i paddocken, jag red Kitty och Ebba red Emie.
Kitty var pigg och lite spänd i bröjan, men försökte få henne lugn och avslappnad. Provade göra några öppnor och slutor men det var lite mycket snö så det var svårt. Men försökte jobba mycket på åttor och bytte varv mycket så vi inte fastna i ett varv. I slutet var hon väldigt avslappnad och lugn.



Sjaket- Red i paddocken med henne oxå. Ebba red Lillly samtidigt.

Gud, denna häst har vekligen blivit en helt annan häst. Hon är mycket starkare och mer lyhörd och vi kommer bara jobba vidare på allt och det kommer bli jätte bra.
Började med att få igenom henne i sidorna, slutor och öppnor. Traven ville jag bara att hon skulle gå lugn och vänta i stegen, ställde henne både utåt och inåt, fick henne att slappna av ordentligt. Mycket avsaktningar, eftersom det är det vi måste träna på, men det funkade jättebra idag. Jag kunde ha kvar henne på tygeln utan att hon älgade på och tog upp huvudet, och det tar 2 minuter innan vi hittar tillbaka till det lugna. Men idag så funkade det.
Tränade mycket  avsaktningar och fattningar i galoppen oxå. I slutet så fick jag henne bara att falla in i galoppen i stället för att nästan hoppa in i galoppen. Idag provade jag även att rida i förvänd galopp, hon tyckte det var lite jobbigt, men hon älgade inte på som hon gjorde när vi gjorde det på Evelina träningen. Så träningen de senaste 2 veckorna har givit resultat och det känns så jävla bra!





Ebba kommer skriva om sina ridpass lite senare idag. så det blir första gången:)




Bildbom från ridhuset:)

Det är roligt att man ser ut som en köttbulle, men det är ju inte så konstig när det var 18minus ute och jag har 3 tröjor, en säkerhetväst och jacka utan på det.




Första hoppet:)








Oxern på 90cm:)








Dagens Ridpass




Sjaket, Emie och Lilly - Fick en långtur i skogen runt Hällby, tog ungefär 1,5timma. Alla var pigga och glada och även lite busiga. Lite bocksprång, stegringar och lite allt möjligt.. :D
Men dom var duktiga iallafall.
Sjaket jobba jätte fint hela tiden. Hade henne i en högre form och försökte ha henne i en samlad och vilande trav och inte bara älga på. Det är jättestor skillnad på henne nu än hur det var för 3 veckor sen och om det fortsätter så här kommer det ju bli jätte bra.



Lollo- Åkte jag till ridhuset med, där hoppade vi för första gången sen vilan. I början ville jag bara få fram henne för skänkel och få henne uppmärksam på hindrena. Galoppen gick jätte bra, framåt och inga bocksprång. Var lite bänglig i munnen men det släppte ju längre vi red. Började med att försöka få henne att gå över vattenmattan och det gick en gång och sen så hoppade hon kråka över en gång och sen vågade hon inte gå fram till den, så då började vi hoppa på dem andra hindrena istället.
Började med ett enkelt räcke på 40cm. Det hoppade hon utan problem och inga bocksprång. Sen fortsatte vi på ett till räcke med 3 galoppsprång i mellan. De räcket hade även sockerblock i sig och det tyckte hon inte var några konstigheter. Hoppade dom räckena på 70cm sista gångerna.
Efter det så provade jag och hoppa en oxer som stog framme, den trodde jag låg på 75-80cm, men den låg på 90cm å det såg jag när jag hade hoppar. Och den bara flög hon över, inga problem med avstånd eller höjden. Hon var jätteduktig hela tiden och de kommer gå super bra på tävlingarna som vi ska ut på. 
Iallafall så när jag hade hoppat klart så bestämde jag att vi skulle prova hoppa vattenmattan igen. Och då funka det, hon hoppade lite högt över den men hon hoppade och då hoppade vi den 3 gånger bara för att hon skulle lära sig.

Hon fick massa godis efter för hon hade varit så duktig:)

Therese och Ebba var med och filmade och fotade så bilderna lägger jag upp och så fort filmen är nerladdad på Youtube så kommer den upp oxå.




Sjuk igen????!!! -------------

Blää, usch fy och usch!

Som ni kanske minns så var jag sjuk i förra veckan. Och har inte känt mig så pigg på sistone. Sen så blev jag frisk och jag fick tillbaka röste och allt. Och igår var jag jätte trött efter jag kom in från stallet så jag orkade inte skriva om hur ridningen gick igår. Sen idag när jag vaknar och hela dagen har jag haft ont i halsen och är trött i kroppen och ska nog gå och lägga mig snart. Fast klockan är ju ändå 22.20 nu så det är väl ändå godkänt en fredagkväll.. Super roligt.. :(


Vill bli frisk och vill ha sommar och vill ha ett ridhus.. :)





Dagens ridpass

 


Kitty- Igår fick jag tillbaka Kittys sadel så idag fick hon komma ut i skogen och springa ordentligt. Red 2 varv runt kärret och det var ca 20cm snö runt hela så hon fick pölsa ordentligt. Hon tyckte iallafall det var jätte roligt och galoppera på som en galning och jag fick nästan inte stopp på henne.. Men det är ju förstårligt då hon har bara ridits barbacka i en vecka med mest skritt och lite trav.



Lilly- Idag hopptränade Ebba och Lilly. Det gick jätte bra, hon var jätte pigg och har nog fått lite ny energi efter vi rakade henne. Gjorde mycket tempoväxlingar, travbommar framför hindrena och sen tränade vi mycket på 6,5:an. De funkade jätte bra för Lilly då hon fick först tänka och sen parera av rätt till sista hindret. En super bra övning om hästen har svårt med avståndsbedömning och om hästen är pigg så får den baka av och även om man ska träna på att hoppa högre.

I slutet fick dom hoppa en bana på 80-85cm, med både kombination och vattenmatta.




Så här ser övningen ut. Först en bom, sen kryss, ett galoppsprång och sen ett hinder.
- Bommen kan man både ha på travavstånd till krysset och på galoppavstånd
- Krysset behöver inte vara högre än 50-60cm
- Sen så får man mäta ut hur långt man ska ha imellan. Jag har 6,5m på mina hästar och Ebba har 5,5m så för mig heter denna övning 6,5:an..

Man kan även bygga ut denna övning med att ha exempelvis stuts istället för bommen och även en bom framför stuts.




Här hoppar jag 6,5:an med Kitty och då har jag två stuts innan ett galoppsprång och sedan hindret.









Dagens ridpass




Sjaket- Evelina träning idag. Gick inte som jag hade hoppats, men med lite jobb så gick det bättre och bättre ju längre ridpasset gick. Jag vill få henne att jobba i en högre form och de tycker hon är jätte jobbigt och vill inte alls ibland. Ibland så grymtar hon som en gris och så stannar hon och stegrar sig nästan.
Men vi jobbade mycket med att få med yttersidan och få henne att bromsa i stegen och vila mer. Bakdels- och framdelsvändningar å skänkelvikningar bestog det mycket av.

Ridpasset får 3/5 Stjärnor. Det gick inget bra ibörjan men vi jobbade upp oss och i slutet gick det jättebra.




Lollo och Emie- Mamma följde med ut på Emie för jag var så trött efter träningen.
Men med dom red vi på baksidan av gropen fram och tillbaka. Lollo var pigg och glad, inga busigheter. Hon tyckte några saker var läskiga men dom fick hon stå och titta på en liten stund sen så gick hon förbi dom. Och massa bilar åkte förbi oss, för vi fick rida på vägen för det var jättemycket snö på våran stig på sidan.
Emie var duktig som vanlig och bara skritta på som vanligt.





Bildbom på WeatherBeeta täcken:D






Det här täcket är så himla coolt:)








Hundtäckena är oxå rätt så söta :)



Outlet utförsäljning på Strömsholm

Idag när vi var och kollade sadlarna på Strömsholm så stog det att dem skulle ha en outlet utförsäljning av Pikuer och Weatherbeeta. Det skulle komma dit någon som kommer ha med sig alla grejer och det är 50% på det mesta.






Jag hittade iallafall ett täcke som jag gärna skulle vilja köpa om det skulle finnas..
Jag älskar Weather Beetas saker. Dom har superbra kvalite och är även snygga:)





Dagens ridpass





Sjaket och Emie- Ebba och jag red runt gropen med dom. Mest skritt och lite galopp.
Sjaket fick gå i en hög form hela tiden och jobbade undan för skänkel med massa sluta och öppna när vi skrittade.
Och efter lite tjafs så gick hon i sin höga fina form en på tygel och jobbade fint.
Imorgon ska vi till Evelina och träna så det kändes bra att hon låsnade idag.

Ebba och Emie red bara på och hon fick gå på i ett friskt men kontollerat tempo.


Lollo och Lilly- Sen skrittade vi ut barbacka på L och L, en runda på ca 20 minuter. Dom skulle bara få komma ut och sträcka på sig så dom inte blev stela efter gårdagens ridpass.





Gårdagens Dagens ridpass..




Emie och Kitty- Therese och jag red barbacka på båda. Vi skritta och trava, dom fick gå på i ett friskt tempo och sträcka på sig.



Lollo och Lilly- Dom fick ett hårdkörar pass idag. Först skrittade vi upp till Kravstallet som ligger ungefär 1km upp i skogen och så skritta vi tillbaka till gräshagen. Där så travade vi i snön ett varv runt hela hagen och sen så skritta vi på ett stället där dom hade trampat upp på. Sen så trava Therese ett varv till medans jag galopperade Lollo, å så fick dom vila. Snön var lite under knäna på dom så det var bra träning. Sen så galopperade vi 2 varv till och sen så gick vi med dom i ungfär 10minuter.
Lollo vill jag bara ha framme för skänkel, måste träna upp hennes galopp så vi får igång hennes fälttävlansgalopp. Det ända som jag var lite rädd för var om hon skulle bocka av mig om hon skulle tycka det var så roligt så vi hade stängt in till hagen så hon inte skulle komma nånstans. Men hon var jättesnäll och bockade bara en gång.




Tandläkare och sadelprovning

Nu har vi fått tid för Tandläkare och Sadelprovning.

Imorgon ska Lollo och Kitty till strömsholm för sadelprovning
På torsdag ska Lollo och Kitty till Tandläkaren
Och den 23 ska Lilly och Emie till Strömsholm för sadelprovning

Sen ska nog även Leo och kanske Lilly få sina tänder kollade.









22 minus?????

Hur kunde det bli så här jävla kallt helt plötsligt???? 22 minus var det imorse när mamma gick å fodra hästarna.
Nu är det iallafall bara 15 minus men nu är solen uppe hur kallt blir det när solen går ner?

Man är ju inte så pigg på att rida när det blir så kallt.. Då jag fryser alltid ihjäl, fast det bara är 5 minus och jag har satt på mig ordentligt med kläder så fryser jag  nästan ihjäl :(


Usch säger jag bara!!!!! Nu vill jag att det ska bli vår.




Göteborg horse show:)

Vet inte om jag har berättat för er men jag och Ebba ska åka till Göterborgs horse show om 2 veckor. Vi ska gå på Lördagens förmiddagsförställning sen så blir det shoppning i stora mängder.. Så jag tänkte lägga upp en liten shoppninglista för er så ni får se vad jag förhoppningvis ska köpa:)




Först och främst så ska jag köpa ett eller två par JW ridbyxor till, just nu har jag ett par marinblå. Men jag skulle även vilja ha ett par bruna och ett par svarta med röd text.





Sen så måste jag köpa nya ridstrumpor som vanligt. Då blir det nog ett par KL strumpor


 

Jag vill även hitta ett par nya tävlingsridvantar, jag vet inte vilket märke utan det får bli det märke jag tycker sitter skönast.



Sen kanske det blir någe mer smått och gott,, kanske ett schabrak med luva...




Sen ska även jag och Ebba åka förbi Ullared när vi åker hem på Söndagen så där kommer det väl oxå bli lite grejer..





Fix av fikarummet..

Jag har hållit på i några veckor nu med att fixa iordning vårat "fikarum". Så idag blev det klart :)
Min bror kom ut och hjälpte mig att skruva upp alla hjälm och jackhängare. Det ända som är kvar nu är att det ska upp massa bilder på ena vägen.
Tänkte ta med mig kameran ner till stallet imorgon så ni får se hur det ser ut nu.

Och så tar jag kort på resten av stallet oxå så ni får se hela vårat lilla stall:)





Dagens ridpass




Sjaket och Lilly- Therese och jag red ut i skogen på dom. Har inte gjort det på jätte länge så idag när det var så fint väder så blev det ett varv runt gropen. Blev tyvärr bara skritt och trav men hästarna var ändå super glada för att få vara ute och sträcka på sig. På backsidan av gropen så hade det blåst upp stora vallar med snö så på visa ställen var det ända upp till bogen på Lilly men sen så kunde det vara helt fritt med snö. Så hästarna fick träna rygg,rumpa och Sjaket fick verkligen träna sina knän.


Emie, Kitty och Leo- Emie och Kitty fick en barbacka tur tillsammans med lilla Leo som Linn red. Vi skritta och trava bara. Kitty var lite pigg men det gick bra, har ju inte kunnat rida henne så bra nu denna vecka eftersom jag inte haft någon sadel. Men denna vecka ska vi åka och fixa sadeln så då kan vi komma igång igen.
Tyvärr så kommer Kitty bli lite lidande just nu då jag verkligen vill lägga ner all tid på Sjaket och Lollo då dom ska hoppa sina första starter om 3 veckor.





Klar i stallet..

Då var jag klar i stallet idag oxå.

Jag har mockar, gjort hö, ny mat, sopat, fyllt vatten och 5 hästar är ridna.
Skönt å ha allt klart så nu har jag hela eftermiddagen på mig och göra något annat. Men snart ska hästarna ha mer hö..


Bloggar mer ikväll..

Dagens väder ställde till det.. :(

Idag så gjorde jag nåt jag inte gjort många gånger. Har dåligt samvete för det. Stackarna

Allt började imorse när jag skulle släppa ut hästarna. Mamma gick ut med hö och jag satt på alla täckena.
När mamma kom tillbaka så skulle vi gå ut till hagen. När jag hade gått halvvägs till hagen så flyger hästarna upp och jag står i mitten och försöker lugna ner dom. De blåste så himla mycket så hästarna blev rädda och ville vända tillbaka så när jag gjorde det så fick dom blåsten i rumpan och då ville dom springa ifrån den. Så vi fick gå in i stallet igen.

Det blåste nästan storm i hagen och hästarna ville inte alls gå ut, det märktes verkligen på dom att dom tyckte det var skönt att komma in i stallet igen. Så tyvärr fick hästarna stå inne fram till 3 då det hade slutat blåsa och då fick dom gå ut tills för 20 minuter sen. Men det blåste lite fortfarande.
Och snön i hagen hade blåst upp i stora vallar och lilla Leo kom knappt igenom dom. 

Men när hästarna fick stå inne så mockade jag imorse och lindade deras ben och pysslade om dom. Sen så mocka jag även på lunchen när dom fick hö och sen så mockade jag efter dom hade fått gått ut. 



Och jag och Turre var ut och gick med Lollo, Emie och Lilly i ungefär 40minuter. Då jag inte kan rida Lollo när det blåser för hon blir jätte rädd av blåsten. Så då blev det en promenad istället. 



Imorgon ska hästarna få gå ut vid 8 iallafall och vara ute så länge som möjligt eftersom dom inte fick vara ute så mycket idag. Och så hoppas vi att vädret är bättre imorgon.  

Saker blir inte alltid som man tänkt sig...

Idag så hade jag tänkt och rida Sjaket, Lollo och Emie. Började som sagt med att åka med Sjaket till ridhuset. Och eftersom det har vart snöstorm här och det har kommit ungefär 1dm nu, så hade vägen till ridhuset börjat driva igenom och dom hade inte plogat när vi åkte första gången. Så när vi åkte hem så fick vi åka en annan större väg som tar ungefär 15 minuter längre.. Så när vi kom hem så bestämde vi att det inte var värt att chansa och försöka komma fram till ridhuset igen så det blev inge med Lollo och Leo å inte Emie heller. Och det gick inte å rida ute heller för all snö.

Så när vi kom hem från ridhuset klockan 3 så fick alla hästarna som var ute i hagen komma in. Dom var helt blöta och tyckte inte om vädret som var. Så dom blev jätteglada över att få komma in i varma å torra stallet.
Så för Sjakets del tyvärr så fick hon inte gå ut idag och jag känner mig jätte taskig. :(

Först så fick hon massage i morse och dom hästarna blev klara vid lunch och vi slutade vid lunch och då åkte vi ju direkt å red och när vi kom hem så var vädret så illa så dom andra fick ju komma in så då kunde jag inte släppa ut Sjaket. Men medans jag fixade och grejade i stallet så fick hon gå runt i stallet och gå i alla boxar och röra på sig.
Och sen så borsta jag henne lite extra och hon fick lindor på alla 4 och blev riktigt ompysslad.. :)

Men man känner sig dum när hon är van och gå ute ungefär 8-14 timmar om dagarna beroende på vad det är för årstid

Men imorgon satsar jag på att rida Emie å Lollo. Kitty får vila då hon hade lite ont i ryggen.



.




Sjaket- Åkte till ridhuset idag eftersom det var snöstorm ute och det är det nästan fortfarande. Men iallafall så jobbade jag med samma övningar som jag gjorde på Evelina träningen. Minska tempo men ändå försöka hålla igång traven/galoppen i ett friskt tempo, hon ska vänta och inte bara älga på som det kan bli ibland då hon inte orkar. Red på volter med olika små volter i volten. Flyttade med bogen runt i svängarna genom att ha henne lite i sluta hela tiden. Och jag försökte rida i en högre form hela tiden för det är det hon behöver träna på.
Sen så avslutade vi med att hoppa några språng på ett räcke. Försökte hitta ett bra tempo och lät henne göra det mesta jobbet så hon fick träna upp sin egna balans fram till hindret. Sista språnget låg på 1m och hon har nog aldrig hoppat så bra som hon gjorde då. Hade ett bra flyt och hon stampade av precis där hon skulle och bara flög över som hon inte gjort nå annat. 
Märker nu att allt grovjobb jag har lagt ner på henne hela vintern har gett resultat :) Och denna säsong kommer bli superbra! 

 



Lilly- Ebba hade pratat med Emy och frågat om hon ville rida Lilly idag så det gjorde hon tillsammans med mig i ridhuset. Det gick rätt så bra tror jag, hon jobbade mycket med tagen bakdel och jobbade verkligen igenom henne i sidorna.






tips..




När vi har tränat hästarna så stretchar vi alltid dom i knän och bogmusklerna och om vi har tid så får dom även lite massage där det kan behövas beroende på vilka muskler vi har jobbat mest med.


Ett enkelt sätt att hålla hästen frisk och fräsch med :)








slutat för dagen.. :)

Nu har jag slutat jobbet för dagen. Vi har så mycket uppkört att vi kunde sluta nu, är rätt så skönt då jag kommer hinna rida hästarna som ska ridas innan klockan 4 och sen har jag hela kvällen å hålla på med annat... :)


Nu ska iallafall jag och Emy till ridhuset med Sjaket och Lilly sen åker vi hem och skiftar hästar och tar Leo och Lollo som oxå får åka till ridhuset eftersom det typ är snöstrom här. Och om jag orkar så åker jag med Emie till ridhuset oxå så hon får travas igång lite.




.





Sjaket- Åkte till Evelina för första gången på 2 månader ungefär..
Skrittade runt lite först och vi diskuterade vad vi måste jobba med på min prinsessa. :)
Jag måste få henne att jobba i en högre form då hennes nake ska vara högsta punkten men på Sjaket så ligger naken ibland under manken. Och det måste vi jobba upp. När jag får upp henne i formen så kommer hon få ett rundare steg i traven och bli mer "luftig". I galoppen så har hon rätt så runt steg men där ska hon få mer power i steget så hon orkar minska och höga farten. Vi jobbade myket med att jag skulle få upp hennes form och det gick faktist rätt så bra. Gjorde inte så mycket övningar utan red mest runt på olika stora volter och få med yttersidan runt i volten.
Sjaket blev välig trött och tyckte jag var rätt så jobbig när jag krävde så mycket av henne.

Det jag kände skönt var att Evelina sa att bara jag rider henne rätt och jag vill så kan jag gå så långt jag vill med henne. Hon har alla förutsättningar till att bli den där bra fälttävlanshästen och det tycker jag var roligt:)


Lollo- Fick oxå åka till ridhuset eftersom det inte går å rida i skogen och jag kände att jag verkligen behövde galoppera på henne eftersom hon var som hon var i Lördags. Men idag så var hon superfin.
Skritten och traven fick vi till jätte bra, fick fram henne i ett friskt och framåt tempo så vi hittade en fin form. Det känna med Lollo är att om man håller om ordentligt och har ett mjukt men stadigt tag i munnen så går hon i form och jobbar med ryggen jättebra. Galoppen gick oxå över förväntan, hon rullade på och hon gjorde bara ett backutsprång. Sen fick hon skritta och trava lite över några bommar och dom brydde hon sig inte i. :)




Therese red Lilly och det gick bra. Det var första gången så jag tyckte det såg bra ut de jag såg:)






Edvin och Leo ute på en ridtur..






Leo är iallafall snällare än denna lilla ponny.. Tycker synd om pojken som rider..








.




Sjaket- Hade tänkt att jag skulle temporida henne på våran skogsbilsväg men det var så himla isigt där så det blev bara skritt och sen red jag in mot Igelsta och där kunde jag galoppera lite för där har dom aldrig bloggat så det har aldrig blivit nån islager där.
Men i skritten iallafall så fick jag ju göra det bästa av situtaionen och då gjorde vi mycket halter, minskningar och ökningar och flyttade bakdelen åt olika håll. Jobbade även henne i en högre form så hon stärker sina muskler där. När jag red in på vägen mot Igelsta så gjorda jag många galoppfattningar från skritt och galopperade bara i 5 steg sen gjorde vi halt. Hon var framåt men ändå lyhörd så det gick bra.


Kitty- Skulle ha temporidit henne oxå uppe i Kärret men när jag höll på och borsta henne så markerade hon lite när jag kände på hennes rygg. Så hon fick en skrittur i ca 30minuter. Vet vart ryggontet kommer ifrån oxå så det ska vi fixa så snabbt som möjligt. Det kommer från hennes sadel, den måste stoppas om men hon som vi åker till har vart borta på Semester så vi har inte kunnat åkt dit så vi har hela tiden ridit med gelepad och en fårskinnspad under sadel och det har funkat någolunda men nu måste vi åka iväg så snabbt som möjligt. 




 
Tips: När vi borstar våra hästar så känner vi alltid på deras ryggar och kollar om dom är öma eller har ont.
Gör såhär: Lägg tummen på ena sidan ryggraden och pekfingret på andra sidan. Tryck fingrarna längs ryggraden från manken ner till svansen. Om hästen reagerar (sjunker ihop och blir stel) när du gör det så har troligen din ponny/häst ont i ryggen.
Då kan det vara bra att kontakt en massör eller en hästkiropraktor. Och även kolla över sadeln.



//


Spagetti och Köttfärssås

Nu har Ebba och jag ätit spagetti och köttfärssås, det är så himla gott. En mycket underskattad maträtt:P





Jag och jag red ut på Lollo och Lilly. Blev en lugn ridtur eftersom det är så himla halt och Lollo var som bambi på hal is. Ändå har hon 4 broddar i alla skorna men isen var så hård med lite snö uppe på så det var inte enkelt för henne. Lilly däremot bara sprang på som ingenting..
Märks llite skillnad då Lilly är 15 år och har bra balans medans Lollo är 4 år och har inte riktigt hittat balansen än.


Mamma tog ut Emie på en skrittur tillsammmans med Linn som red Leo. Dom var ut och skrittade i typ 40 minuter..



När vi hade ridit så bestämde jag att vi skulle raka Lilly, jag hade rakat Emie på morgonen så när Lilly oxå blev rakad idag så är det bara Lollo kvar och sen ska nog Leo oxå rakas.. :)

Men Lilly var iallafall jätte duktig, Ebba sa att hon skulle vara lite känslig under magen men hon bara stig och sov hela tiden. Ebba ville hal lite mönster på rumpan så det ett Hjärta och Ebbas nya märke för Lilly, det är två L fast denna är vänt åt andra hållet så ryggarna på L:en är mot varandra. Hade inte med kameran idag men tar med den imorgon så ni får se hur det blev.. :)




Sjuk...

Hatar att vara sjuk, vakna imorse med feber, huvudvärk och ont i halsen. Först tänkte jag gå upp och jobba men när jag reste mig ur sängen snurra allt. Så då sov jag vidare.. Men klockan 9 fick jag lov att pallra mig ut till stallet och släppa ut hästarna. Och då passade jag på å mocka och fixa allt i stallet på engång, men det tog ungefär 3 gånger så lång tid å fixa allt än vad det brukar göra och när jag kom in så somna jag framför tvn och har sovit tills nu.

Ska åka in och hämta Ebba 16.15 vid station så snart måste jag väl pallra mig ner till bilen..


Sen ska jag försöka följa med ut på Lollo när Ebba rider Lilly. Å Efter det kommer jag väl vara död så jag somnar väl vid 8 ikväll..




Har troligen hittat en köpare till Kitty nu:) Men berättar mer när allt är klart om nån vecka..
Kommmer sakna henne men hon kommer få det superbra hos dom


Bilder från hoppträningen i Fredags
















Ebba ska blogga...

Eftersom Lilly har tillkommit i vårat stall så kommer även Ebba försöka blogga lite efter deras ridpass och berätta om allt dom två har gjort:D

Så det kommer bli super bra..

Helgen som varit..

Fredag- Alla hästar fick stå, ärligt så orkade jag inte rida men det är väl inte så konstigt när man har ont i halsen, näsan rinner, huvudet värker och man är trött hela tiden..
Men jag skjutsade Ebba och Lilly till ridhuset och tränade dom. 
 
Dom fick galoppera väldigt mycket och tränade på att svänga med ytterbogarna och inte bara dra i innertygeln.
Mycket travbommar och småkryss. Ebba behöver hitta balansen efter hindrena så vi tränade mycket med att hon bara skulle "släppa" tyglarna efter hindrena och låta Lilly galoppera på sen efter några galoppsteg så fick hon ta tyglarna och bromsa. Hade även en galoppbom framför ett av hindrena så hon fick träna av avstånd och hitta rytmen och balansen. Sen så avslutade hon med att hoppa en oxer på 1m.
Ebba vågade inte hoppa så mycket när vi var upp och provred men i Fredags så ville hon bara hoppa mera.. :)



Lördag- Ebba och jag började dagen men att skritta ut barbacka på Kitty och Sjaket ca 40 minuter.
sen så mockade vi och fixade hela stallet efter det så var vi jätte duktiga och städade iordning ute i hörummet och fixade upp krokar så vi kunde hänga alla hösäckar där ute istället för att ha dom i stallet.
vid lunch åkte vi ner till stan och åt Spicy Hot och gick runt och kollade lite på stan och köpte lite kläder till lilla Lea.

När vi kom hem runt 3 så skulle vi åka till ridhuset idag igen med Lilly, tyvärr fick hon gå två hårda pass dagarna efter varandra. För att Ebba ska kunna koncentrera sig på skolan nån dag i veckan så har vi hittat en medryttare till Lilly. Först var det tänkt att jag skulle ha henne den dagen som Ebba måste plugga men jag kommer inte hinna så då hittade vi en medryttare till henne och det är min kompis Therese och det tror jag kommer att gå jätte bra. Hon rider jättebra och det kan vara bra för Ebba att ha någon som kan hjälpa henne om inte jag finns till hands.
Så Ebba vissade Lilly alla gångarterna och tränade mycket galopp idag oxå sen så ville Ebba oxå vissa Therese när hon hoppade så det blev några språng denna dag oxå. Men Lilly tyckte det var super roligt så hon dog inte..

Jag hade även med mig Lollo dit och skulle galoppera för första gången efter hennes vila.
Skritten och traven gick så himla bra, va helt paff. Sen när jag skulle galoppera gick det väl som det gick, som sagt så var det första gången efter vilan.
Det var bock-galopp-bock-galopp-bakut-galopp-bock, ja så höll hon på i några varv och jag bara satt och skratta. Hon är så gullig:)


Söndag- Alla hästarna fick vila. Jag mådde apa idag och orkade ingenting ....


.




4 hästar blev ridna idag, och det känndes bra:) 

Emie och Lilly- Jag och Therese skrittade ut i skogen med dom två i ungefär 30 minuter,  var så himla halt så det giick knappt att gå på vissa ställen. 


Sjaket- Åkte till ridhuset med henne, red mest bara igenom henne i alla gångarterna. Flyttade in bakdelen och tränade med att få med bogarna när jag svänger. Skritta och galoppera som vanligt. Hon blir bara finare och finare för varje gång.


Kitty- Fick oxå följa med, Therese stannade kvar och följde med till ridhuset och hjälpte mig:)
Så hon red runt på Kitty medans jag red Sjaket. Det gick iallafall inge bra för henne och mig idag, inget funka och det blev bara fel. Missförstog varandra hela tiden och fick inget flyt i ridningen. Men man ska väl ha såna ridpass oxå, det kan väl inte alltid gå bra...
Hoppas bara hon sköter sig på Söndag!





Det blir ju rätt så tråkig ridning just nu känner jag, mest ridhuset hela tiden. Men det går verkligen inte att rida ut i skogen, där det är glans is överallt och det spelar ingen roll att hästarna har broddar runt om man iallafall bara skritta typ. :( Så ni får ursäkta de  tråkiga inläggen.


//CAmiilla


Ut till stallet nu..

Då var jobbet avklarat för idag. Ska gå ner till stallet nu och kolla om det är någe mer som måste göras.

Min kompis Therese kommer ut och ska skritta Lilly och då tar jag Emie, hon ska bara skrittas i några dagar till så det blir jätte bra.

Sen får jag se hur pigg jag är. Är inte sugen på att åka till ridhuset idag igen. Vädret blev ju lite bättre så kanske sticker ut på Kitty i skogen och tar ett barbacka skritt pass på Sjaket. Är ju inte så roligt att rida ut när det är helt svart och man är själv. :(


Tänkte på en sak igår när jag åkte från ridhuset kvart i 5, att det var fortfarande ljust då. Helt underbart, hela 45 minuter efter jag slutat jobba är det någolunda ljust. Känns mycket bra:)  Nu ska det bara bli ljust ända till 9 så är jag lycklig.. :D


Slänger in en bild på mig och Kitty sen i somras:)


usch vilket väder..

tycker inte om detta väder just nu.
Hade hoppats på att det skulle vara fint idag oxå och jag hade kunnat rida ut på några hästar men mina hästar blir jätte rädda när det blåser ute så det är inte att tänka på. Så det får väl bli några omgångar till ridhuset idag igen:(

Nu vill jag har sommar!!!!! iallafall vår.. :)


Film på Lollo

Här kommer en film på Lollos första terräng träning i höstas. Längtar så mycket tills man kan börja hoppa i gropen igen!



.





Idag så var det Kitty, Lollo, Lilly och Emie som fick röra på sig. Sjaket fick vila eftersom vi hoppade igår.


Kitty- Åkte till ridhuset med henne idag oxå, lite ensidig träning för henne men det finns ju ingen annans stans jag kan rida henne ordentligt eftersom det är is och hårt överallt.
Så hon fick gå en lugn pass med mest trav. Det ända jag behöver jobba med henne just nu är få henne låg i formen och lyhörd, så det är bara att sitta och rida runt på massa åttor överallt i ridhuset. Aldrig mer en 3 varv på samma volt för då blir hon uttråkigad och börja spriga. Och sitta å hålla på med massa skänkelvikningar och öppna och sluta funkar inte för henne just nu hon blir bara stressad. Men hon går iallafall bra och tror hon verkligen kommer att komma tillbaka till sitt gamla jag.

Lollo- Hon fick oxå följa med till ridhuset. Mamma longerade henne medans jag red Kitty och då busade hon järnet! Har aldrig sett henne bocka och stutsa så mycket någonsin. Lite glad över att få komma igång efter vintervilan..  :)
Sen iallafall så skulle jag hoppa upp och rida henne lite. Och precis när jag ska hoppa upp så kommer en till in i ridhuset och en till å en till tills dom var 6 stycken + mig + mamma som gick runt med Kitty. Så hon kände sig lite trängd tror jag. Sen så var hörnen i ridhuset vädigt läskiga men jag höll mig kvar fast hon slängde och bockade lite..
Hade tänkt att galoppera lite men det funkade inte när det var så många i ridhuset.


Emie- Tog mamma med ut på en promenad när Linn kom och red Leo. Så hon fick ut och gå i ungefär en havtimme.


Lilly- Sist ut var Lilly, skulle rida henne åt ebba idag. Och det hade smällt undan rätt så mycket i nedre delen av gräshagen så där red jag med henne. Jobbade mycket i skritt med att få med hennes bakben. Så flyttade in bakbenen och flyttade ut dom, så det blev lite som öppna och sluta på böjt spår. Skippade traven utan gick dirket på galoppen för i traven går hon som en klocka. Hon behöver mycket galopparbete så jag och Ebba har bestämt att Ebba ska skritta fram lite längre och jobba igenom henne i skritten ordentligt och sedan gå på galoppen på engång, då hon har mest krafter kvar och man får ut mer av galopparbetet än om man ska ha travat runt i flera varv innan och hon blir trött. Och när man är klart med galoppen så kan man gå ner och jobba i traven.
Så mycket galopp blev det idag, med mycket tempoväxlingar. Hon blev rätt så trött men efteråt så skrittade vi ut i skogen på ungefär 15 minuter.



Blir rätt så lika träning nu eftersom det är så tråkigt väder, längtar verkligen tills snön försvinner.
Och uppdateringen är inte den bästa men har fullt upp nu när jag inte har Therese som kan hjälpa mig. Så väl när jag kommer in från stallet så är jag oftast så trött så jag går och lägger mig på engång. :)



//Camiilla


.



Du var jag tillbaka från ridhuset. Hatar verkligen att inte ha ett ridhus närmare. Skulle vara så himla skönt, om man har en häst så är det ju inte så farligt men när det är 4-5 hästar man ska hålla igång så är det inte så roligt.

Kitty- Började med henne, red henne på grahamanen och gjorde samma arbete som igår. Mycket övergångar och halter. Hon var jätte fin och hon orkar mer och mer så det känns jättebra.


Sjaket- Medans jag red Kitty så longerade mamma henne så hon var lite uppvärmd när jag hoppade upp så då kunde jag börja jobba på engång. Jobbade mest i skritt och galopp, traven sliter så mycket på hennes knän så försöker hoppa över den så mycket som möjligt. När hon blivit mjuk och lugn i galoppen så började jag att bara trava över 4 travbommar. Gjorde massa halter och volter både innan och efter, bara för att få henne uppmärksam och lyhörd. Sen så avslutade vi med att hoppa ett hinder på 60cm och när vi hoppade det så tog hon i så mycket så hon hoppade nog 110cm istället för 60cm. Hon tyckte det var jätte konstig.. :)



Det var så roligt att hoppa min älskling igen! Snart är vi på banan igen:D






Imorgon ska iallafall 5 hästar motioneras. Ska pallra mig upp innan jobbet och rida Sjaket. Sen slutar jag lite tidigare och då åker jag med Kitty och Lollo till ridhuset. När jag kommer hem så kommer Linn ut och ska rida Leo och då rider jag Lilly. Förhoppningsvis så kan mamma följa med och skritta Emie annars så sticker jag ut på henne efter.


//CAmiilla

2 ridna 2 kvar...

Då har jag ridit 2 st av 4 hästar. Eller mamma följde med ut på Emie och jag red Lollo.

Med Lollo tränade jag mycket som jag gjorde med Sjaket igår. skritt-halt-trav-halt-skritt och fortsatt då medans mamma skrittade på Emie. Tänkte att jag skulle prova galoppera på Lollo men det ville hon inte för hon tyckte det mesta var rätt så läskig så det blev bara trav.


Nu är jag in och ska äta lite sen så väntar jag på att ridhuset ska bli ledig klockan 8 så jag kan åka dit med Sjaket och Kitty. Sjaket ska jag prova trava över lite bommar och Kitty ska bara få rulla på i en låg form.


//Camilla


RSS 2.0