Moon Wind en ponny som bor på månen

Moon Wind så heter en av våra gamla ponnyer som vi hade på livstids foder från Anna Borg.

Molly eller Månsan som hon kallades var ett sto född 1975 som va skimel med okänd härstamning. en D-ponny på 147,5 cm men högre i verkligheten, hon mätte hela 150 cm. Hon har hoppat upp till MSV hoppning när vi tog henne som pensionär och sällskapshäst åt min andra ponny då. I början blev hon lite av en tävlingsponny på lokal nivå med starter i 80 coh 90 klasser, det här var 1998 så Molly var redan då 23 år gammal så högre blev det inte. Hon hade även tidigare i livet haft av yttre böjsenan i ena frambenet som hon efter ett år av konvalicens läkt och kommit tillbaka till tävlingsbanorna från.

Efter något år ute på banorna fick hon sluta med det då hon vred ena framknäet ur led på en tävling och fick en spricka i senskidan i knäet som efter och mot alla odds läkte vid en ålder av 26 år. En mirakelhäst helt enkelt, hon ville inte sluta sitt liv på det sättet helt enkelt.

Efter den skadan fick hon ta det lite lugnare på tävlingarna och blev då läromästare åt ett antal olika personer, kommer inte ihåg alla på långa vägar som har lärt sig allt från att bemästra och övervinna en rädsla för hästar till att bli riktigt bra tävlingsryttare efter att trimmats av Molly. En av de duktiga ryttarna är Ida Aldernäs tex som nu jobbar som beridare åt Eva Berglund här i västerås och kvalar alla hennes unghästar till olika championat och diverse tävlingar samt rider in alla dessa topphästar.

En annan person som Molly har satt stora spår i är Malin Bergsten som forfarande är och hjälper oss i stallet när hon har tid. Malin var livrädd för hästar och vågade i stort sätt bara borsta dem men rida var det inte på tal om i början. Upp kom hon och rädd var hon. Efter en sommar med longering och balansövningar och allmänt ridande så var den värsta rädslan för hästar över och Malin började falla för Molly. Efter det var Molly allt för henne, hon var som hennes då vi systrar var för stora för att rida Molly. Efter ett år så startade malin och Molly en liten klubbhoppning på 40 och 50 cm med felfria resultat och på den vägen har det varit sedan dess.


Molly fick sluta sina dagar här ute på Gesala hösten 2009 då var hon 34 år gammal och många har haft mycket glädje och många fina minnen med henne! <3
Hon kommer alltid ha en speciell plats i allas hjärtan!

Edvin och Molly i hagen








Första gången Malin och Molly hoppar




Efter några år med träning så såg det ut så här istället:)





En julafton för något år sen


Kommentarer
Postat av: Malin

Fina Molly. Jag saknar henne fortfarande. Hon var verkligen speciell på alla sätt.

2010-10-03 @ 20:01:51
URL: http://malinbgood.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0