Svar på kommentar

mikaela ([email protected]) om Bildbomb :):
funkar det bra med nät i hagen?:)



Svar: Det fungerar superbra!!! Har köpt finmaskiga nät som rymmer 6-8 kr hö i åt alla hästar. Ute i hagen har storhästana nät så de kan äta lite hö under hela dagen, dels så behöver vi bara fodra hö en gång om dagen, dvs när vi släpper ut dem och det räcker från 8-15 om dagarna om det är fullt. En annan bra grej med näten är att de inte kan kasta i sig höet tan måste jobba lite för att få ut det ur nätet och intaget av hö blir då mer jämnt fördelat under hela dagen som en häst faktiskt ska ha :)

Alla hästar förutom Salo har även likadant nät innen under natten med deras kvällshö i så de får snaska under hela natten utan att trampa runt allt i boxen som det gärna blev för unghästan som fick 6 kg hö på kvällen, av det så var 3 kg uppätet och resten var rungått med torv/spån/bajs m.m. så det ville de inte ha men nu äter de så mycket de känner för och man har full koll på dem :)


Vi har även märkt stor skillnad på Lia som har stått å sparkat i boxen väldigt mycket. Nu har hon nästan slutat med det, det kan komma nån sprak ibland med inte ofta. 
Troligtvis har det med att hon aldrig är hungrig utan hon hela tiden känner sig mät och det är jättebra.
Så har man en häst med mycket temprament i boxen eller att den står och krubbiter eller nåt sånt så rekomenderar vi stort dessa hönät! 
  

Vi har faktiskt gjort en hel del småsaker som gör att man har otroligt bra koll på sina hästar om de börjar bli sjuka eller så, dels hönäten, sen har vi tex även vattenhoar istället för vattenkopp (du ser precis hur mcyket/lite din häst har druckit under dagen/natten med en ho), är dock lite jobbigare att fylla på vatten själv än med kopp men du har 1000 ggr bättre koll på din häst om den börjar dricka dåligt eller ovanligt mycke.

Hoppas fler har nytta av svaret på kommentaren:)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0