Toulouce "Lollo"

Har nästan inte skrivit någon om Lollo på hela vintern, men det är bara för att hon har haft sin unghäst vila. Nu har hon vilat i 3 månader och på Måndag börjar hennes igångsättning. Ska bli så himla kul att få hoppa upp på henne igen, men tror hon kommer vara väldigt galen ibörjan så det blir nog mycket i ridhuset i början eller så hoppas jag snön smälter bort lite till i gräshagen eller paddocken så jag kan rida där.

Så nu tänkte jag lägga upp lite hur hennes år som 4-åring ser ut. Det kommer hända mycket och vi satsar på 4-årschampionatet i fälttävlans som går nere i Flyinge helgen 10-11 september. 
Sen så kan ju saker förändras beroende på hur det går och hur hon beter sig på banan..  



Februari
Börja skritta henne ca 1timme varannan dag och sen småningom börja galoppera, mycket. Nu måste jag verkligen få upp hennes kondition och tempo till ett bra fälttävanstempo. Så mycket skritt och galopp står på schemat hela Februari.

Skritt och galopp är hästen naturliga gångarter och tränar hästen bäst.

Mars
Här hoppas jag kunna vara med på hennes första pay and jump, vi får se hur det går i Februari först då tar vi det beslutet. Här kommer vi även börja träna för Evelina igen och få igång hennes steg och dressyrform och även hoppträna för Maria Bredberg och nån annan (som vi inte har bestämt än). Om inte pay and jumpen blir av så kommer vi nog försöka åka på hennes första lokala tävling som blir i Avesta den 26 Mars, men helst innan detta så vill jag komma ut på nån pay and jump.
Så är det någon som vet vart det finns någon så hör gärna av er!!!

Ska även fortsätta med skritt och galopp arbetet så hon får upp en bra fälttävlansgalopp och kondition.

April
Om vädret tillåter så kommer det första fälttävlans träningarna vara igång här, och det hoppas vi. Kommer inte fokusera så mycket på hopptävlingar utan fokus ligger på att hitta pay and grosser och start fälttävlan, starta så mycket om är möjligt så hon blir så redo som möjligt inför hennes första 90cm start i fälttävlan. Kommer nog bli någon hopptävling men inte många.

Maj
Här kommer Lollos första 90cm fälttävlans start vara den 14 maj i Waxholm. Då hoppas vi hon är redo och tycker det är roligt:) Vi kommer fortsätta med hennes grund galopp och få den spänstig och framåt. Kommer troligen rida i Upplands-Västmanland den 21 maj oxå. Sen så får hon en vecka med bara skritt och så laddar vi om.

Juni
Beroende på hur det har gått i Maj så kommer vi antingen starta mer fälttävlan eller försöka komma ut på lite hopptävligar. Vi ska iallafall åka till Trossnäs den 24 juni och hoppas det går bra.
Efter Trossnäs hoppas vi iallafall hon kommer att vara kvalad och då kommer hon få vila.

Juli
Här kommer hon få sommarvila och vila upp sig inför 4-årschampionatet.

Augusti
När vilan är slut och hon ska sättas igång igen kommer hon åka till Maria Bredberg om allt går som planerat med kvalen. Och där kommer hon vara ända fram till championatet i september.

September
Här kommer fälttävlans championatet vara helgen 10-11 september och då åker vi förhoppningsvis dit:D
Efter det så kommer hon få nån vecka vila igen. Och sen så sätter jag igång henne igen och ska ut på lite hopptävlingar innan säsongen slutar och hennes vintervila börjar igen.. :)









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0