Nu är vi äntligen hemma efter en lång dag!

Vi åkte ju hemifrån halv 8 för att hämta Lollo hos Evelina kl 8. När Lollo var inlastad och alla grejer så bar det av till Örebro. Vi skulle vara där halv 10 för att vi hade alla priser.
När vi kom dit så fick hästarna gå in i sina boxar och stå och vila lite innan dom skulle prestera:) 

Lollo var först ut med Exteriör och löshoppning. Det började iallafall inte så bra. När vi skulle göra iordning henne så blev vi jätte försenade så det var bara att springa lite i ett av ridhusen. Sen var det bara springa upp till det andra ridhuset, men när vi kommer upp till ridhuset så är dom försenade så när vi tror att Lollo ska gå in så får den som vissas före Lollo gå in i ridhuset. Så vi hade stressat hur mycket som helst. Så då fick vi stå ute i regnet en stund. När vi väl får komma in i ridhuset ca 20min senare så skulle Lollo lösgalopperas och då blir hon jätterädd för en piska så hon går omkull och ligger på marken ett tag och reser sig upp. Galopperar bort och byter varv och när hon kommer fram till samma ställe så försvann marken under henne igen och ligger ner igen. Stackarn! Men hon kommer igen, men blir lite försiktig och vågar inte galoppera på ordentligt. Efter det så är det Löshoppning och då klipper Lollo 120 utan problem. Super duktiga flickan:D Sen så vissas hon i skritt och trav. Totalt fick hon 47 poäng (887888) och guld och vann sin grupp. :D Hon fick även 8-8 i löshoppningen.

Emie vissades som sista häst. Henne hade vi lite bättre tid på. Men då visste vi ju att det var föresenat. Evelina visade Emie oxå. Hon gjorde ett toppenjobb. Emie har ju visats två gånger tidigare så hon viste direkt vad det var frågan om och gjorde sitt absolut bästa när det verkligen gällde. Lösgaloppen gick bra och sedan fick evelina visa henne i skritt och trav och ställa upp henne för domarna. Emie stod och sträckte på sig hela tiden och visade hur snygg hon var. Sen kom bedömningen. det första domaren säger är att om han inte vist vilken ras det var på hästen så skulle han direkt säga att det var en angloarab. Tyckte vi var superskoj och sen berättade han att hon fick en 9:a på typen, det har hon aldrig fått tidigare så vi var överlyckliga. Till sist så visade det sig att även hon fick 47 poäng och guld med poängen 988877. även Emie vann sin grupp.

Efter en kort lunch så gjorde vi iordning Lollo för ridprovet. Evelina ledde henne in i ridhuset, satt upp och började rida. Lollo gick som en ängel, det var som att se på en 10 åring som gått riktiga dressyrtävlingar i många år. hoppas hon bibehåller den balansen och det steget så kan hon nog bli något riktigt bra. Det slutade med att hon fick 8787 och 30 päng i gångartsprovet. detta fick hon en blå/gul rosett för.

Senare var det dags för Camilla att rida Emie i hennes gångartsprov. Det gick superbra tycker vi i alla fall. hon var lite spänd men det berodde nog lite på ryttaren också som var lite nervös då det var hennes första gång som hon gjorde det här. Efter en kanonuppvisning så fick Emie i alla fall ihop 7777 och 28 poäng och vann sin klass.

Direkt efter det så var det dags för Emies uppsuttna hopprov. Dä skötte hon sig superbra. Hoppade en bana på 100 cm som bedömningen var på. Hon gjorde allt hon kundeo ch lite till kändes det som. Camilla var superduktig och de skrapade ihop 7-7 som poäng.

Till sist men inte minst så var det dags för att dela ut alla extra priser. Där fick vi ihop en hel del måste jag säga.
Toulouce fick bästa puts, så det hederspriset fick Evelina då det var hon som hade fixat henne innan.

Sen var det dags för utnämningen Best in Show. Då tas guldhästarna in på ring och så bestämmer domarna vilken av de som är värda BIS titeln. Guldhästarna var mina två Lollo och Emie båda på 47 poäng. Domarna utsåg Lollo till Best in Show med bedömningen att man ska ju avla för att få bättre individer och det hade jag gjort!!!

Till sist så vann även Lollo bästa gång med sina 30 poäng och bästa hopp med 8-8 där. Så det blev ett blågult regn med rosetter till stall Gesala på RIKS och mycket fina bilder vart det också.
Dessa kommer upp senare och kanske någon film på hästarna från tävlingen om vi har tur.

Totalt vart det 10 rosetter varav 8 blågula och två guldrosetter och två guldplaketter. Så nöjd!!!!! Nu ser vi fram emot nästa RIKS som är om två år. Hoppas det går någorlunda i närheten, har ju åkt till tre andra nu och dessa har varit i Malmköping (sörmland), Halmstad och Örebro.

Skriver deras omdömen senare.

En glad Therese !!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0